Αγελαδοτρόφοι προς βουλευτές: Μην ψηφίσετε για το γάλα

Να καταψηφίσουν την επιμήκυνση της ζωής του γάλακτος, που σκοπεύει να φέρει προς ψήφιση το υπουργείο Ανάπτυξης, καλούν τους βουλευτές των γαλακτοπαραγωγικών περιοχών, οι αγελαδοτρόφοι. Η επιμήκυνση της ζωής του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος, θα αφανίσει την Ελληνική γαλακτοπαραγωγική κτηνοτροφία προειδοποιεί ο Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Ελλάδος χαρακτηρίζοντας απολύτως αβάσιμη τη δικαιολογία ότι τάχα θα μειωθεί η τιμή καταναλωτή στο ράφι. Τα ήδη υπάρχοντα εισαγόμενα γάλατα μακράς διάρκειας είναι ακριβότερα από το  "ακριβό" φρέσκο-παστεριωμένο Ελληνικό σημειώνουν οι αγελαδοτρόφοι και προσθέτουν ότι είναι απάτη, το δήθεν  πλεονέκτημα που παρέχεται στους Έλληνες κτηνοτρόφους για την καθιέρωση γάλακτος 3 ημερών. "Γάλα 3 ημερών δεν υπάρχει και το γνωρίζουν όλοι" αναφέρουν χαρακτηριστικά.  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση σκοπεύει  να φέρει το σχετικό νομοσχέδιο  στη Βουλή την Παρασκευή με στόχο να ψηφισθεί την Κυριακή. ΄Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει όλα τα συμφωνηθέντα με την τρόικα σε τρία άρθρα: Ένα για τις τράπεζες, ένα για τις φορο-αλλαγές κι ένα για τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις στην αγορά και την "εργαλειοθήκη" του ΟΟΣΑ (εκεί θα συμπεριληφθεί και το γάλα).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων:

«ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ:

Μην ψηφίζετε την επιμήκυνση της ζωής του φρέσκου-παστεριωμένου γάλακτος.

Μην σκοτώνετε την Ελληνική κτηνοτροφία

Η επιμήκυνση της ζωής του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος, θα αφανίσει την Ελληνική γαλακτοπαραγωγική κτηνοτροφία.

Η δικαιολογία ότι θα μειωθεί η τιμή καταναλωτή στο ράφι, είναι απολύτως αβάσιμη.  Τα ήδη υπάρχοντα εισαγόμενα γάλατα μακράς διάρκειας είναι ακριβότερα από το  "ακριβό" φρέσκο-παστεριωμένο Ελληνικό.

Το δήθεν πλεονέκτημα που παρέχεται στους Έλληνες κτηνοτρόφους για την καθιέρωση γάλακτος 3 ημερών, είναι απάτη. Γάλα 3 ημερών δεν υπάρχει και το γνωρίζουν όλοι.

Ο Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Ελλάδος, σας καλεί να μην ψηφίσετε την διάταξη.»

Πηγή: agronews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24/03/2014 - 14:30