Δεν είναι μόνον ο κ. Μπαλτάκος, αλλά και το περιβάλλον του πρωθυπουργού

Σάλος είχε προκληθεί, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2013, όταν αναδημοσιεύθηκε σε διάφορα ειδησεογραφικά sites(antinews, newsbomb, κλπ) και σε εφημερίδες της αντιπολίτευσης, η ανάρτηση του προσωπικού φίλου και συμβούλου του Πρωθυπουργού, αλλά και μέλος της πολιτικής επιτροπής του της ΝΔ, Φαήλου Κρανιδιώτη.

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης έκανε λόγο στο ότι «φυλάει τα βόλια του για το σκυλολόϊ του ΣΥΡΙΖΑ» και των αντεξουσιαστών, ενώ αυτοτοποθετήθηκε στο χώρο του ...εθνικισμού!

Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε: «Λοιπόν, αδέρφια, για να ξηγιόμαστε κι όπως είδατε δεν λογοκρίνω κανέναν.Εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές, Φυλάω τις «σφαίρες» μου για τον αληθινό αντίπαλο».

 Και ακόμα: «Το σκυλολόϊ του ΣΥΡΙΖΑ, των αντεξουσιαστών και τ' αρχ…..μου τα δυο, μου επιτίθενται με μίσος γιατί δεν βρίζω, γιατί απευθύνομαι στην βάση της ΧΑ, γιατί δηλώνω και είμαι Εθνικιστής, γιατί δεν νοιώθω ΚΑΝΕΝΑ δέος για όλους αυτούς τους μαλ…ς…».

Και το άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη καταλήγει: «Ανήκω στη ΝΔ, γιατί εδώ, στην βάση της, είναι ακόμη ο κορμός των πατριωτών κι όσο κι αν θυμώνετε, πιστεύω πως η Πατρίδα δεν έχει τώρα άλλον καλύτερο από τον Σαμαρά και πως αν δεν είχαμε γίνει σκορποχώρι, αλλά άντεχε το στομάχι σας και ΔΕΝ τον υποχρεώνατε να στηριχτεί στον Βενιζέλο και επιλέγατε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ τους καλύτερους, τώρα θα ήταν όλα αλλιώς. Δεν εκχωρώ τον πατριωτισμό μου στην ΧΑ, όπως δεν εκχωρώ την κοινωνική δικαιοσύνη στην αριστερά. Να θυμάστε, όμως, πως δεν απευθύνεστε σε κανά αγοράκι της κολωνακιώτικης ελαφροδεξιάς, κι όπως εγώ δεν βρίζω και συζητώ, να σέβεστε κι εσείς. Να 'στε όλοι καλά και καλό βράδυ».
Την 1η του Οκτωβρίου του 2013 και μετά το σάλο από τις δηλώσεις ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης κλήθηκε στη Συγγρού από το γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκο, σε άτυπη απολογία και ειδικότερα για την αναφορά του στο «σκυλολόϊ του ΣΥΡΙΖΑ» και για «τα βόλια που είχε κρατημένα».

Μετά τη συνάντηση, οκ. Παπαμιμίκος ξεκαθάρισε ότι αυτές οι απόψεις δεν εκφράζουν τη ΝΔ.
Ανταπαντώντας, ο κ. Κρανιδιώτης μίλησε για παρερμηνεία και υποστήριξε πως όταν μιλούσε για «σφαίρες» μιλούσε μεταφορικά, αλλά παραδέχθηκε ότι λόγω της φύσης του μέσου (Facebook) είπε και «μια κουβέντα παραπάνω»…
O Παπαμιμίκος φέρεται, επίσης, να ζήτησε από τον Κρανιδιώτη να είναι πιο προσεκτικός για να μην εκθέτει την παράταξη.
Ο κ. Φαήλος εξακολουθεί να είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, προσωπικός φίλος του κ. Σαμαρά, όπως άλλωστε ο κ. Μπαλτάκος –μέχρι πρότινος!
Σε ότι αφορά τον τρόπο εκφοράς των απόψεων του, δηλαδή μαλ…ς, αρχ…α μου κλπ, που εάν μη τι άλλο προδίδουν  και ένα συγκεκριμένο ήθος σας θυμίζω το πώς μετέφερε ο κ. Μπαλτάκος την αντίδραση του πρωθυπουργού στον κ. Κασιδιάρη:   

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ.: Σοκ και δέος! Χαμός έγινε, της πουτάνας… δεν με πήρε εμένα, του ’χα πει ότι αυτά που κάνεις… του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε εμένα γι’ αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δυο και τους γάμησε τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «με κοροϊδέψατε, μ ε δουλέψατε, τι είναι αυτά ξεφτιλίστικα». Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι: «τελείωσε, τους έδεσα, τους έδεσα γειά σας!» και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς.

Και ακόμα

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ.: Όχι, στην αρχή δεν είχε… τώρα όμως που είδε τα γκάλοπ… αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά «2% - μου λέει – θα πάνε»… του λέω: «εγώ σου λέω 20% θα πάνε». Μου λέει: «Είσαι μαλάκας».
Έτσι, για να αντιληφθούμε το πως μιλάνε αυτοί που μας κυβερνούν όταν δεν είναι μπροστά οι κάμερες. 

Ενδεικτικό, πάντως, του εύρους και της αποδοχής των απόψεων αυτών είναι και η δημόσια δήλωση σήμερα το πρωί του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για να καλύψει τον κ. Μπαλτάκο: «Τον αγαπώ. Έκανε μια ανοησία και εξετέθη.»

Τάσος Χατζηγεωργίου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54