Ειδήσεις από το δικαστικό ρεπορτάζ

Το  μάθατε και  αυτό  που έγινε  στο Πενταμελές  Εφετείο της Αθήνας ; Ο Άκης  Τζοχατζόπουλος  μείωσε  την   πρωτόδικη  ποινή των  οχτώ  χρόνων  κάθειρξη χωρίς  αναστολή και ελαφρυντικά, σε  πεντέμισι χρόνων  φυλάκιση και 210 .000 ευρώ  χρηματική ποινή , λόγω  προτέρου  εντίμου βίου.

 
 
 
 
Κοντολογής  δεν  άκουσαν τίποτα  οι ψύχραιμοι, αμερόληπτοι, και απαθείς  Εφέτες  μας , για τα  20 χρόνια  κάθειρξης που είχε  εισπράξει για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος  πριν   μερικούς  μήνες, για μίζες από    εξοπλιστικά.  
Το  πρόβλημα με τα  χρόνια  κάθειρξης ή φυλάκισης  πάντως δεν παίζει κανένα ρόλο για τον πρώην υπουργό, γιατί  όλοι  γνωρίζουν, πως  σε δύο  το πολύ χρόνια θα είναι εκτός φυλακής. 
Και αυτό,  γιατί εάν ξεπεράσεις  την ηλικία των 75 χρόνων,   εκτίεις  το  1/3 της ποινής  και όχι τα  3/5.  Το μόνον  που ενδεχομένως  τον  στεναχωρήσει είναι η απόφαση της κατάσχεσης του ακινήτου  της Διονυσίου Αρεοπαγίτου  και το πιθανό ενδεχόμενο  η σύζυγός του και  η κόρη του να είναι ακόμη στη φυλακή.
 
 
Επιτέλους ,  ύστερα  από 13 χρόνια  ένοχης κωλυσιεργίας και  σιωπής, τα τέσσερα  στυγερά εγκλήματα που είχαν διαπραχθεί  στη Θάσο και στην Καβάλα, το 2001 και 2002,  με  κίνητρο την  κατεδάφιση  ενός  αυθαιρέτου  της  συζύγου του 57χρονου δράστη επιχειρηματία,  στη  Θάσο.
Μετά  τη  χθεσινή  απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καβάλας  ,  το καταλυτικό --αποκαλυπτικό  στοιχείο  που επανάφερε  στο  προσκήνιο, τη φρικώδη  αυτή υπόθεση από τα τάρταρα των  αστυνομικών και δικαστικών  αρχείων, ήταν μια κτένα, που βρέθηκε πάνω στο φέρετρο του 48χρονου υπαλλήλου της πολεοδομίας  Γιάννη Κουλούση.  
Η συμβολική αυτή κτένα τοποθετήθηκε, από  γείτονα και ουσιαστικό  μάρτυρα  του Κουλούση, όπου η κτένα  υπονοούσε το επώνυμο του  57χρονου δράστη επιχειρηματία. 
Ο  ίδιος  μάρτυρας  είδε  το  δράστη  να πηδάει από το μπαλκόνι  του θύματος τη νύκτα της δολοφονίας , στην Καλλιράχη  Θάσου, ενώ κάποιοι  άλλοι από τους 20  μάρτυρες, είδαν το αυτοκίνητο του  δράστη τη  νύκτα  του τριπλού  εγκλήματος. 
 
Την  νύκτα  αυτή εκτελέστηκαν  με δύο όπλα και δέκα  πυροβολισμούς και ο υπάλληλος της τοπογραφικής υπηρεσίας Καβάλας  Γιώργος  Χαλκίδης  55 χρόνων και   ο εργολάβος οικοδομών και στέλεχος της βιομηχανίας ζάχαρης Κυριάκος  Αθανασάς.  
Ένα χρόνο αργότερα  δολοφονήθηκε με το ίδιο όπλο και ο επιχειρηματίας νυκτερινών κέντρων Γιώργης Σιδηρόπουλος  με τον οποίον το θύμα  είχε  διαφορές. 
Το  όπλο δεν βρέθηκε ποτέ, αλλά ο εργαστηριακός έλεγχος απέδειξε, πως  οι κάλυκες ήταν  από όπλο αστυνομικού που όμως το είχε  δηλώσει ως  ιδιωτικό και είχε  αποταχθεί.
 
Το  θανατηφόρο  ωστόσο, ερώτημα   που παραμένει είναι  γιατί εξέτασαν το  επίμαχο  ιδιωτικό όπλο του αποταχθέντος  αστυνομικού ύστερα από 13 χρόνια ;  
και γιατί η χτένα που βρέθηκε στο φέρετρο του υπαλλήλου της πολεοδομίας δεν συνδυάστηκε  έστω συμβολικά με το επώνυμα του φερόμενου ως δράστη  πριν 13 χρόνια;  Κατά το βούλευμα πάντως  στις δολοφονίες συμμετείχε και άλλο άτομο , άγνωστο μέχρι στιγμής. 
Μήπως  τελικά  οι θεσμοί τώρα φοβήθηκαν κάτι ,  ενώ οι  παλιοί  συνάδελφοί τους  αστυνομικοί και δικαστικοί  είχαν δεμένο το γάιδαρό τους ;  
 
   
Θόδωρος  Βαρίκος
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04/04/2014 - 16:49