Ειδήσεις απο ΕΡΑ Σερρών


Του Λευτέρη Αερόπουλου « Γρικήσετε του έρωτα», στα « Αστέρια»
   
Η μουσικο- θεατρική παράσταση με το έργο του Λευτέρη Αερόπουλου « Γρικήσετε του έρωτα» από τις ρίμες και  τις μνήμες, στους κύκλους του Ερωτόκριτου  θα παρουσιαστεί  την Παρασκευή 11 Απριλίου στην αίθουσα « Αστέρια» στις 9 το βράδυ. Πρόκειται για μια παράσταση από το Σύνολο Λόγου και Μουσικής και τα παιδιά των Μουσικών Συνόλων του Μουσικού Εργαστηρίου Σερρών.
Μαζί με το ευαγγέλιο της δεκαπεντασύλλαβης ρίμας, τον Ερωτόκριτο, ομόκεντροι κύκλοι μουσικής, λόγου, κίνησης, χορού δημιουργούν ένα κράμα ανατολής και δύσης.
« Χίλια καλώς ορίσατε στη συντροφιά  μας  άρχοντες, έτσι όπως το νιώθουμε και έτσι όπως αρμόζει, στη σύναξη αυτή. Πάμε σαν άλλοτε, να τραγουδήσουμε παρέα, να θυμηθούμε, να ξεχάσουμε, να αγαπήσουμε… Είμαστε ακόμη ζωντανοί! Το σήμερα βλέπετε, είναι το χθες του αύριο και πάει λέγοντας… το πριν, το μετά, οι  μνήμες, η αλήθεια, το όραμα, οι επιθυμίες, η πίστη για το καλύτερο που θά ‘ρθει …
 «Γρικήσετε του Έρωτα», μια παρτιτούρα  από  κύκλους τραγουδιών, μπαλάντες, ποίηση θεάτρου, χορικά, με συνείδηση καταγωγής και  ελεύθερη βούληση. Μια  αφηγηματική παράσταση  για παιδιά και μεγάλους, από τα παιδιά και τους “μεγάλους” του Μουσικού Εργαστηριού Σερρών.
Γενική είσοδος  €10,00
Προπώληση εισιτηρίων – κρατήσεις θέσεων στο:
Μουσικό Εργαστήρι Σερρών
 
100 χρόνια Νέα Τυρολόη
 
Ο  Πολιτιστικός  Σύλλογος  της  Νέας  Τυρολόης  την  Κυριακή  13  Απριλίου  και  ώρα  10:30π.μ.  θα  πραγματοποιήσει  τα  αποκαλυπτήρια  της  μνημειακής  πλάκας, στην  Κεντρική  πλατεία  της  Νέας  Τυρολόης, για  την  συμπλήρωση  των  100 χρόνων  από  την  πρώτη  εγκατάσταση  των  προσφύγων  στη  Νέα  Τυρολόη. Η  μνημειακή  πλάκα  περιέχει  ιστορικά  στοιχεία  της  Τυρολόης  που  συνδέονται  με  τη  Νέα  Τυρολόη  και  είναι  μία  δωρεά  από  τον  Πολιτιστικό  Σύλλογο  της  Νέας  Τυρολόης.

Βράβευση του Δήμου Σερρών για την περιβαλλοντική του επίδοση
 
Αγγελίδης Πέτρος-τυποςO Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη 8-4-2014, αναφέρθηκε στη βράβευση του Δήμου Σερρών από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ).
Ο Δήμος Σερρών συμμετείχε στα «Ελληνικά Βραβεία για το Περιβάλλον» που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) και, μετά από σχετική διαδικασία αξιολόγησης, θα λάβει βραβείο για την περιβαλλοντική του επίδοση σε τελετή που θα γίνει το Μάιο του 2014.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος συντονίζει για 5η συνεχή φορά τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2013 – 2014 της Ευρωπαϊκής Επιτροπήw, σε συνεργασία με εκπροσώπους πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, κλαδικών και επιστημονικών φορέων.
Το 2013, για 1η φορά διοργάνωσε τα «Ελληνικά Βραβεία για το Περιβάλλον» με τις εξής κατηγορίες:
 Α. Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης
Β. Βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄ βαθμού
Συγκεκριμένα, καλούσε τους υποψήφιους φορείς να αποδείξουν την έμπρακτη συνεισφορά τους στη βιώσιμη ανάπτυξη έχοντας αναπτύξει αποτελεσματικές δράσεις ή/και υποδομές για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα Ελληνικά Βραβεία Περιβάλλοντος σε εθνικό επίπεδο τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων ΠΕΚΑ, Εσωτερικών και Ανάπτυξης.
Μετά από την παραπάνω σχετική πρόσκληση του ΠΑΣΕΠΠΕ, ο Δήμος Σερρών συμμετείχε στη διαδικασία υποψηφιότητας η οποία περιλάμβανε 2 φάσεις. Κατά τη διάρκεια της Α’ Φάσης (Δεκέμβριος 2013), υποβλήθηκε περίληψη υποψηφιότητας και στη συνέχεια (Ιανουάριος 2014), αφού συγκεντρώθηκαν στοιχεία από διάφορες υπηρεσίες του Δήμου, υποβλήθηκε αναλυτικό έντυπο υποψηφιότητας με πληροφορίες και στοιχεία για τις εξής θεματικές ενότητες:
 
    (1)    Συμμόρφωση με την περιβαλλοντική νομοθεσία
    (2)    Προστασία φυσικού περιβάλλοντος
    (3)    Εναλλακτική Διαχείριση Απορριμμάτων
    (4)   Προώθηση πράσινων προμηθειών
    (5)   Εξοικονόμηση ενέργειας- προώθηση  και στήριξη χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
    (6)    Μείωση εκπομπών ατμοσφαιρικής ρύπανσης- ηχορύπανσης
    (7)    Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση
Σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου του ΠΑΣΕΠΠΕ (2/4/2014), βραβεία για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις στην κατηγορία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα λάβουν οι εξής: ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Α.Ε. (ΟΤΑ)), ΔΕΠΟΔΑΘ  (Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος και Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας – ΑΕ των ΟΤΑ) και ο Δήμος Σερρών. Η τελική κατάταξη των βραβείων θα ανακοινωθεί επίσημα σε Τελετή Βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στην Αθήνα.
 
 
Απάτη με Γαλλικά τρακτέρ! Οι πελάτες από τις Σέρρες αγόρασαν… αέρα κοπανιστό!
 
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο περιπτώσεις εξαπάτησης σε βάρος δύο πολιτών μέσω διαδικτύου σχετικά με την πώληση γεωργικών μηχανημάτων,  κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών Γάλλων ηλικίας 25, 26 και 39 ετών, για το αδίκημα της απάτης. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την καταγγελία αρχικά ενός 43χρονου και κατόπιν ενός 31χρονου, ότι οι τρεις υπήκοοι Γαλλίας ανήρτησαν μέσω του διαδικτύου ηλεκτρονικές αγγελίες σχετικά με την υποτιθέμενη πώληση γεωργικών μηχανημάτων από εταιρεία γαλλικών συμφερόντων, η οποία όπως διαπιστώθηκε δεν υφίσταται! Οι δύο Σερραίοι εξαπατήθηκαν ως υποψήφιοι αγοραστές, καθώς είχαν προβεί διαδοχικά στην κατάθεση συνολικά του χρηματικού ποσού των 14.000 και 11.000 ευρώ αντίστοιχα σε τραπεζικούς λογαριασμούς των ανωτέρω, χωρίς ωστόσο να παραλάβουν τα μηχανήματα ποτέ. Επίσης, οι τρεις αλλοδαποί κατά την επικοινωνία τους με τους υποψήφιους αγοραστές χρησιμοποιούσαν παραποιημένα στοιχεία ταυτότητας ώστε να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους, ενώ μετά την κατάθεση των χρηματικών ποσών διέκοψαν την επικοινωνία μαζί τους. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των ανωτέρω, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
 
Νέα διοίκηση στο Σύλλογο Πολυτέκνων

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναδείχθηκε στο Σύλλογο Πολυτέκνων Νομού Σερρών από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη Γενική Συνέλευση στις 6 Απριλίου.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν οι:
Ξενιτίδης Κων/νος με 258 ψήφους
Τσομαρίδης Γεώργιος με 238 ψήφους
Καζαντζή Ειρήνη με 211 ψήφους
Μαριόλη Παναγιώτα με 205 ψήφους
Στεφανάκης Στέφανος με 201 ψήφους
Καρύδα Αφροδίτη με 198 ψήφους
Τιριτίρη Μιγγολιού Αικατερίνη με 181 ψήφους
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι παρακάτω:
Τότας Γεώργιος με 176 ψήφους
Γκίρτζου Αικατερίνη με 169 ψήφους
Τζαβάρας Βασίλειος με  165 ψήφους.
Ο πλειοψηφών σύμβουλος κ. Κων/νος Ξενιτίδης στο αμέσως προσεχές διάστημα θα συγκαλέσει το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο για την κατανομή αξιωμάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54