Ειδήσεις από ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-13-4-2014

Αποκλεισμός της ΔΕΗ από Κίνηση πολιτών για τα χαράτσια

Στον αποκλεισμό των τοπικών γραφείων της ΔΕΗ, για το θέμα των χαρατσιών-και όχι μόνο-προχώρησε η νεοσυσταθείσα Κίνηση Πολιτών ενάντια στην Κρατική και Τραπεζική αυθαιρεσία, με τη συμμετοχή πολιτών, επαγγελματιών και φορέων του νησιού. Τα αιτήματα της Κίνησης, μεταφέρθηκαν στον προϊστάμενο της υπηρεσίας, ενώ, ζητήθηκε να γνωστοποιηθούν και στον περιφερειακό διευθυντή. Επιτροπή πολιτών θα επισκεφθεί εκ νέου τη ΔΕΗ, ώστε να τεθεί επί τάπητος και στο αρμόδιο γραφείο, το σοβαρό θέμα με τις διακοπές του ρεύματος και τις ρυθμίσεις οφειλών. 

Ικανοποίηση εμπόρων για αποποινικοποίηση οφειλών στον ΟΑΕΕ

Την ικανοποίησή τους, για την προφορική, τουλάχιστον, αποδοχή του αιτήματος τους, από τον υπουργό Εργασίας, για την αποποινικοποίηση των οφειλών τους για ίδιες εισφορές προς τον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), εξέφρασαν οι έμποροι και η ΕΣΕΕ, σαν απάντηση στην ανάλογη επιστολή που απέστειλαν προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, μεταξύ αυτών και ο υπουργός Δικαιοσύνης. Πρόκειται για εξέλιξη που κρίνεται θετική και από τον εμπορικό κόσμο της Ζακύνθου, ο οποίος έχει ασχοληθεί αρκετά με το συγκεκριμένο θέμα, προβαίνοντας σε μια σειρά ενεργειών, σε συνεργασία και με τις τοπικές αρχές και άλλους φορείς του νησιού.

Παρουσίαση υπολοίπων μελών του συνδυασμού της δημοτικής αρχής

Τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού του, «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ», παρουσιάζει σήμερα στις 8 το βράδυ, στο κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή της Παναγούλας, ο επικεφαλής του συνδυασμού, νυν δήμαρχος και ξανά υποψήφιος, Στέλιος Μποζίκης. Λογικά ο κ. Μποζίκης, θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να απαντήσει στους επικριτές του και της δημοτικής αρχής, συνολικότερα, για πολλά και διάφορα θέματα, ενώ, προφανώς, θα επανέλθει στα πεπραγμένα της Δημαρχίας του και στα όσα πρόκειται να πράξει, εφόσον, επανεκλεγεί, εκφράζοντας, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, τη βεβαιότητά του, για τη νίκη του ψηφοδελτίου του.   

«Καλά κρατούν» οι κόντρες το «τουριστικό τραινάκι»   

Τούς χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν για το πρόσωπό του, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή το «τουριστικό τραινάκι», σχολίασε σε τοπική εφημερίδα, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Διονύσης Κομιώτης. Ο ίδιος χαρακτήρισε «πολιτικό τζογαδόρο» το δήμαρχο, που καθυστερεί να δώσει άδεια βατότητας στην επιχείρηση του, το «τουριστικό τραινάκι», με σκοπό, όπως υποστήριξε, να κερδίσει μια «χούφτα» ψήφους από το ΚΤΕΛ και τα ΤΑΞΙ. Να σημειωθεί ότι υπάρχει αντιπαράθεση με το επιχείρημα ότι το «τουριστικό τραινάκι» (στην τουριστική περιοχή του Λαγανά στην προκειμένη περίπτωση) κάνει μεταφορά επιβατών και όχι περιήγηση, ενώ, να τονιστεί ότι ο κ.Κομιώτης. ο οποίος πρόσφατα αναδείχτηκε πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, εδώ και πολύ καιρό δεν κάνει και ιδιαίτερη σκληρή αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή.     

Ναι μεν αλλά για τη δεματοποίηση των απορριμμάτων

Θετική, αλλά με προϋποθέσεις, πρόκειται να είναι η εισήγηση για την εγκατάσταση δεματοποιητή αποριγμάτων στην περιοχή του αεροδρομίου, στην τελευταία, ενδεχομένως, πριν τις εκλογές, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη. Σύμφωνα με τον αντι-περιφερειάρχη, Διονύση Μυλωνά, η εισήγηση του αρμοδίου τμήματος περιβάλλοντος και υδρο-οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, για την κατασκευή του έργου είναι θετική, υπό την προϋπόθεση να πληρούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές. Επί της ουσίας η εν λόγω υπηρεσία ζητά την εξασφάλιση χώρου διάθεσης, αλλά και την κάλυψη των δεματίων των απορριμμάτων

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54