Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Συνελήφθη 41χρονη  για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο στις Σέρρες
 
Συνελήφθη στις 29/4 το πρωί στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, μία ημεδαπή ηλικίας 41 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 119.312,25 ευρώ.  Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».  Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά στις Σέρρες
 
Συνελήφθη, στις 29/4 το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός ηλικίας 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.  Αρχικά, στις Σέρρες, πραγματοποιήθηκε αστυνομικός έλεγχος στον 31χρονο και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Στη συνέχεια, σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 συσκευασίες κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 26,1 γραμμαρίων. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
Συνελήφθη 49χρονος για λαθρεμπόριο τσιγάρων στις Σέρρες
 
Συνελήφθη  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας 49χρονος ημεδαπός, για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο 49χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 5 κούτες τσιγάρων, των 10 πακέτων έκαστη, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το Νόμο ταινία ασφαλείας. Τα λαθραία πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών, για τον καταλογισμό διαφυγόντων δασμών και λοιπών φορολογικών επιβαρύνσεων.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
Συνελήφθησαν ανήλικοι για κλοπή φιαλών αλκοολ
 
Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σερρών, τρεις νεαροί ηλικίας 14, 16 και 17 ετών, για κλοπή.
Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν στις Σέρρες και σε αστυνομικό έλεγχο αυτών βρέθηκαν δύο φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, των οποίων την κατοχή δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι αφαίρεσαν τις ανωτέρω φιάλες, συνολικής αξίας περίπου 50 ευρώ, νωρίτερα την ίδια ημέρα από το κατάστημα μίας 65χρονης.
Οι φιάλες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη νόμιμη κάτοχό τους.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
" Ειδικές Αναπτυξιακές Διαταραχές Λόγου και Ομιλίας"
 
Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας , ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων, Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) διοργανώνει ενημερωτική ομιλία για τις " Ειδικές Αναπτυξιακές Διαταραχές Λόγου και Ομιλίας" απο εξειδικευμένους επιστήμονες, το Σάββατο 3 Μαΐου, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου, στις 6 το απόγευμα.
 
Μουσική εκδήλωση στο Άγκιστρο
 
Ο Λαογραφικός Όμιλος Αγκίστρου διοργανώνει μουσική εκδήλωση, με τους Κώστα και Γιάννη Ξανθόπουλο,  το Σάββατο 2 Μαΐου στην κεντρική πλατεία του χωριού στις 8 το βράδυ.
 
Δικαστική συνδρομή από την ΕΠΚΑΣ υπερχρεωμένων καταναλωτών στα πλαίσια του Νόμου 3869/2010
 
δικαστηρια-Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Σερρών (Ε.Π.ΚΑ.Σ.)  λειτουργεί πρόγραμμα δικαστικής συνδρομής σε υπερχρεωμένους καταναλωτές που διαμένουν στον Νομό Σερρών και αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος της προσφυγής τους στο Ειρηνοδικείο στα πλαίσια του Νόμου 3869/2010.
 
Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει και αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως 30/06/2014 ή μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων πόρων της Πράξης. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
 
Σκοπός της δράσης είναι να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει ο νόμος 3869/2010 για την ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων από τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προκειμένου να επανενταχθούν στην ενεργό κοινωνική και οικονομική δράση κάνοντας ένα καινούριο ξεκίνημα στη ζωή τους.
 
Η χρηματοδότηση που η Ε.Π.ΚΑ.Σ. προσφέρει στα πλαίσια της πράξης «Ενέργειες υποστήριξης καταναλωτών Ν. Σερρών στην εφαρμογή του Ν. 3869/2010 για την ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων» με χρηματοδότηση στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία-Θράκη» περιλαμβάνει την κάλυψη μέρους του κόστους κατάθεσης της αίτησης ρύθμισης χρεών της παρ. 1 άρθρ. 4 του Ν. 3869/2010 με το ποσό των 100 € ανά αίτηση.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταβολή του άνω ποσού  για 167 αιτήσεις που θα κατατεθούν στα 4 Ειρηνοδικεία της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Σερρών. Και επομένως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι την κάλυψη του προβλεπόμενου αριθμού των αιτήσεων. Απευθύνεται σε άτομα που κατέθεσαν πρόσφατα αίτηση στο Ειρηνοδικείου ή πρόκειται σύντομα να καταθέσουν αίτηση.
 
Επίσης η Ε.Π.ΚΑ.Σ. μέσω του προγράμματος θα καλύψει και έξοδα Δικαστικού επιμελητή για την επίδοση των αιτήσεων στην έδρα των τραπεζών στην Αθήνα.
 
Η ένταξη στο πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του κάθε ενδιαφερόμενου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλέφωνα επικοινωνίας
Γραφεία της Ένωσης: 2321022518
Υπεύθυνος προγράμματος, Ταλουμτζής Δημήτριος: 6982351363
Ιστοσελίδα: http://epkas3869.epkas.gr/ ή στο www.epkas.gr
 
Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι συμμετοχές στο Διεθνές Τουρνουά Αντιπτέρισης στο Σιδηρόκαστρο
 
Η μεγάλη διοργάνωση που ήταν πόθος όλων των Σιδηροκαστρινών μετά τις συνεχείς επιτυχίες των τελευταίων 20 χρόνων είναι πλέον πραγματικότητα καθώς από τις 15-18/5 θα πραγματοποιηθεί στο ΔΑΚ Σιδηροκάστρου.
Το μεγάλο αυτό γεγονός που θα λάβει χώρα στο Σιδηρόκαστρο θα φιλοξενήσει 210 αθλητές από 37 χώρες από όλον τον κόσμο. (Ελλάδα, Βουλγαρία, Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδάς, Σουηδία, Κίνα, Μαλαισία, Ινδία, Πακιστάν, Συρία, Ισραήλ, Τουρκία, Ουκρανία, Ρωσία, Εσθονία, Λετονία, Σερβία, Βέλγιο, Δανία, Ελβετία, Γουατεμάλα, Μάλτα, Ολλανδία, Λευκορωσία, Ιρλανδία, Αγγλία, Σκωτία, Ουγγαρία, Ιράκ, Τσεχία, Πολωνία, Σλοβενία, Σλοβακία, Κροατία, Νορβηγία)
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη εγχώρια διοργάνωση ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη για μια επιτυχημένη διεξαγωγή των αγώνων.
Η δυναμική παρουσία της τοπικής κοινωνίας στους αγώνες θα ήταν σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών αλλά και στη θετική εικόνα που θα προσκομίσει ο κάθε φιλοξενούμενος
Εκτός από το αθλητικό κομμάτι των αγώνων θα υπάρχει η δυνατότητα έξω από το ΔΑΚ Σιδηροκάστρου να γνωρίσουν τα προϊόντα του τόπου μας.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54