Ειδήσεις από ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-30-4-2014

Νόμιμη μετά από περαιτέρω έρευνα η μεταφορά από το «τσιγαράδικο»

Ολοκληρώθηκε από το λιμεναρχείο Ζακύνθου ο έλεγχος στο φορτηγό πλοίο που αγκυροβόλησε στο λιμάνι του νησιού μας, την περασμένη εβδομάδα, καθώς χρειάστηκε να γίνει περαιτέρω έρευνα στο φορτίο τσιγάρων που μετέφερε, αλλά και στα υπόλοιπα πιστοποιητικά.. Παρά τις αρχικές πληροφορίας για τη μεταφορά μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, εντούτοις, δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι δεν ήταν νόμιμη η μεταφορά του φορτίου του πλοίου και αφού, πρώρα αποκατασταθεί η βλάβη, που παρουσίασε στην περιοχή των νήσων Στροφάδων, πριν τον εντοπισμό του, αυτό θα αναχωρήσει από τη Ζάκυνθο.

Μεταβολές και ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης των παραγωγών

Μέχρι τις 15 Μαΐου έχουν προθεσμία οι παραγωγοί της Ζακύνθου, προκειμένου να επισκεφθούν τα γραφεία της ΕΑΣΖ, για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες που αφορούν μεταβολές στα ατομικά τους δικαιώματα. Πρόκειται για μεταβιβάσεις κληρονομάς, μισθώσεις, αγοραπωλησίες κ.τ.λ., οι οποίες εάν δεν γίνουν, οι παραγωγοί κινδυνεύουν να χάσουν την ενιαία ενίσχυση, ή αλλιώς την επιδότησή τους. Μάλιστα, οι δικαιούχοι παραγωγοί πρέπει να υπογράψουν μια εξουσιοδότηση με την ΕΑΣΖ, ώστε η τελευταία να προχωρήσει στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων για την ενιαία ενίσχυση.  

Περίεργη καθυστέρηση στις κρίσεις διευθυντών «βλέπουν» οι δημοτικοί υπάλληλοι

Στην πρόσφατη γενική συνέλευση των υπαλλήλων του δήμου Ζακύνθου, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, καταγγέλθηκαν σοβαρές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των κρίσεων των νέων διευθυντών και προϊσταμένων του δήμου, ενώ, δημοτικοί υπάλληλοι, έθεσαν σειρά ερωτημάτων για το ρόλο και τις αρμοδιότητες του υπηρεσιακού συμβουλίου, που είναι υπεύθυνο για τις εν λόγω κρίσεις. Να σημειωθεί, ότι, κατά τα άλλα, οι δημοτικοί υπάλληλοι, διεκδικούν ακόμα το εκλογικό επίδομα του 2012, με το δήμο Ζακύνθου, να έχει «θέμα» με τη φορολογική και ασφαλιστική του ενημερότητα.

Καταφύγιο ψυχών και σωμάτων το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας (πρώην ΟΔΑΖ)

Θετική εξέλιξη για αρκετούς συμπολίτες μας, αλλά και κατοίκους γειτονικών περιοχών, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, αποτελεί η ανέγερση του νέου κτιρίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο, (πρώην ΟΔΑΖ). Εκεί θα βρουν καταφύγιο, πονεμένοι συνάνθρωποι μας, (ηλικιωμένοι και όχι μόνο, χρονίως πάσχοντες, άποροι, ορφανά παιδιά και ΑμεΑ), με την παροχή, από τις αρχές του προσεχούς Σεπτεμβρίου, αναβαθμισμένων υπηρεσιών, με τα αιτήματα για βοήθεια συνεχώς να αυξάνονται, ενώ, την ίδια ώρα, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ικανοποιηθούν, στο βαθμό που είναι εφικτό, τα αιτήματα αυτά.

Πρωτομαγιάτικη γιορτή στο Κερί με τα «ανθεστήρια 2014». 

Στα «ανθεστήρια 2014», που θα γίνουν αύριο, πρωτομαγιά, στις 6 το απόγευμα,  στην περιοχή της λίμνης Κερίου, καλεί όλους ο πολιτιστικός σύλλογος Κερίου, ο οποίος, υπόσχεται μια αξέχαστη πρωτομαγιάτική γιορτή, με Ζακυνθινές «Ομιλίες» (παραδοσιακό λαϊκό θέατρο), με ξυλοπόδαρους, με μουσική από την πολυφωνκή νεανική ορχήστρα Πατρών, με παραδοσιακούς χορούς, από τοπικά χορευτικά σχήματα και φυσικά μεζέδες και άφθονο κρασί. Την εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, συνδιοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Κερίου με την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ-ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ-ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!   

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54