ΕΡΤ: Η Μάχη της Κρήτης

ΕΡΑ Ηρακλείου και Τ/Ο Κρήτης: "Ο αγώνας όταν δίδεται πάντα δικαιώνεται"(vid). Χαμόγελα αισιοδοξίας  στα πρόσωπα των εργαζομένων ΕΡΤ Ηρακλείου
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Ηρακλείου έχουν σοβαρούς λόγους για να χαμογελούν καθώς η μετά την 305/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου ακυρώνει την απόλυσή τους.
Η απόφαση που χαρακτηρίζεται κόλαφος για τους Κυβερνώντες, σημειώνει ότι: "ο τρόπος που καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων μετά την εφαρμογή της ΚΥΑ με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ είναι άκυρος, καθώς δεν εφαρμόστηκε ο νόμος, που αφορά στις ομαδικές απολύσεις".
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, δεν τηρήθηκε η υποχρέωση της έγκαιρης ενημέρωσης των εργαζόμενων πριν την απόλυση, δεν έγινε διαβούλευση για το ζήτημα και γενικά δεν εφαρμόστηκε ό,τι άλλο προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση. Το δικαστήριο, μάλιστα αποφάνθηκε, ότι το κοινοτικό δίκαιο υπερισχύει του εθνικού δικαίου και ότι η σχέση εργασίας των ανθρώπων της ΕΡΤ ήταν ιδιωτικού δικαίου ενώ δέχεται τις πρόσθετες παρεμβάσεις που έκαναν τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων – η ΕΣΗΕΠΗΝ η ΠΟΕΣΥ και ο Δικηγορικός Σύλλογος.
Επιπλέον, επιδικάζει αποδοχές υπερημερίας άμεσα εκτελεστέες, και συγκεκριμένα από την επίδοση της απόφασης στο ελληνικό δημόσιο το τελευταίο θα πρέπει να καταβάλει τα ποσά και αν δεν γίνει αυτό οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε κατάσχεση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου.
Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, προανήγγειλε ήδη την έφεση που θα ασκήσει το Δημόσιο, ωστόσο και οι εργαζόμενοι που του συστήνουν να διαβάσει το πλήρες κείμενο της απόφασης, και για να ενημερωθεί για τα πολιτικά του λάθη, έχουν ανασκουμπωθεί για τις επόμενες κινήσεις τους αμέσως μετά τις 29 Μαίου, οπότε και η «Μάχη της Κρήτης» θα περάσει στην επόμενη φάση με νέα αγωγή.
«Εφόσον οι απολύσεις κρίθηκαν άκυρες, θα διεκδικηθούν και νέα ποσά, μισθοί, για το τρέχον διάστημα, μετά τον Δεκέμβριο» λένε οι εργαζόμενοι όπως τους ενημέρωσε για την κατάθεση νέας αγωγής ο δικηγόρος τους Τάσος Πετρόπουλος. «Θα πάμε μέχρι την τελική δικαίωση» σημειώνουν οι εργαζόμενοι σε δηλώσεις τους, και απλώνουν χέρι ελπίδας και στους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη ΕΡΤ και την εκδίκαση των δικών τους αγωγών.
«Πεισματικά και τεκμηριωμένα και με την κοινωνία στο πλάι μας, όπως είναι από την πρώτη στιγμή που έπεσε το μαύρο στη Δημοκρατία. Ολοι μαζί διεκδικούμε και όλοι μαζί κερδίζουμε.» καταλήγουν στις δηλώσεις τους στέλνοντας παράλληλα ευχαριστίες σε όλους όσοι με τον ένα ή άλλο τρόπο τους τελευταίους 11 μήνες στήριξαν και στηρίζουν τον αγώνα τους.




Αναδημοσίευση: www.crete2day.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17/05/2014 - 10:38