Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας-Καρδίτσα

Καρδίτσα 17 Ιουνίου 2014


Συνελήφθη ο «δράκος» της Λάρισας ως διαρρήκτης

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ της Λάρισας συνέλαβαν επ’αυτοφώρω έναν 62χρονο Καρδιτσιώτη την ώρα που προσπαθούσε να διαρρήξει διαμέρισμα στην περιοχή του ΟΣΕ Λάρισας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που πριν 22 χρόνια αποτελούσε το «φόβο και τον τρόμο» ζευγαριών της Λάρισας, και είχε συλληφθεί το 1992 στο χωριό του στην Ανάβρα Καρδίτσας μετά από την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νεαρού αρχισμηνία στην Εθνική Οδό Λάρισας – Αθήνας απέναντι από τη Βιοκαρπέτ. ‘Ένα έτος μετά την αποφυλάκισή του, μετά από 20ετή τουλάχιστον φυλάκιση για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, βιασμούς, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ο 62χρονος σήμερα άντρας συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής την ώρα που εισέβαλε σε διαμέρισμα της Λάρισας με σκοπό τη διάρρηξη.

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέφτηκε τις χαλαζόπληκτες περιοχές

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, με επικεφαλής τον τμηματάρχη εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ κ. Καραμπάτσα μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκο βρέθηκαν στις χαλαζόπληκτες περιοχές των δήμων Σοφάδων και Παλαμά, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών στις καλλιέργειες. Ειδικότερα επισκέφτηκαν καλλιέργειες στα χωριά, Φύλλο, Ορφανά, Λεύκη, Αμπελώνα, Κυψέλη, Ερμήτσι και Πασχαλίτσα όπου διαπίστωσαν ζημιές σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού αλλά και σε άλλες καλλιέργειες. Μετά την αναγγελία από τους δήμους, οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές θα πρέπει εντός 15νθημέρου να υποβάλλουν σχετική αίτηση ώστε γεωπόνοι του οργανισμού να επισκεφτούν τα χωράφια τους και να κάνουν ακριβή εκτίμηση του μεγέθους της ζημιάς. Ο κ. Τσιάκος σε δηλώσεις του τόνισε ότι θα πρέπει ο ΕΛΓΑ να προστατεύσει το εισόδημα των αγροτών κάνοντας έγκαιρα εκτιμήσεις και δίνοντας δίκαιες και γενναίες αποζημιώσεις.

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Ακυρώνουμε τα σεμινάρια για την επιμόρφωση

Σεμινάρια επιμόρφωσης διευθυντών για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών οργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, στις 19, 23 και 25 Ιουνίου. Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας ζήτησε την αναβολή των σεμιναρίων ώστε να μη γίνουν σε περίοδο εξετάσεων ωστόσο το αίτημά της απορρίφθηκε. Αποφασίστηκαν τρίωρες στάσεις εργασίες τις τρεις πρώτες ώρες, από τις 8 έως τις 11 το πρωί, ενώ η ΟΛΜΕ συμπληρωματικά κήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 11 έως τις 2 το μεσημέρι. Στόχος, η ακύρωση κάθε προσπάθειας εφαρμογής της αξιολόγησης και διάλυσης του δημόσιου σχολείου. Στο πλευρό των καθηγητών θα βρεθούν και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το ΚΚΕ για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Καρδίτσας

Μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών στην οποία αναφέρεται ότι το νοσοκομείο Καρδίτσας βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο, αντιπροσωπεία της ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον κ. Αστέρη Χαλάτση επισκέφτηκε το ίδρυμα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ένωσης κ. Κώστα Αθανασίου. Διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, όπως και σε τεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αφού ανέλυσε τις θέσεις του κόμματος για την υγεία, εξέφρασε τη συμπαράσταση στις δίκαιες διεκδικήσεις των γιατρών και δεσμεύτηκε να κάνει όποιες ενέργειες είναι δυνατόν να γίνουν για την επίλυση των προβλημάτων.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17/06/2014 - 10:16