Με τις απολυμένες καθαρίστριες συναντήθηκε ο Πολ Λάβερτι

Ο αγώνας των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών κίνησε το ενδιαφέρον και του πολυβραβευμένου σεναριογράφου Πολ Λάβερτι.

Ήθελε να μάθει από τις ίδιες την ιστορία του αγώνα τους κι έτσι, όπως είχε προαναγγείλει ο Κεν Λόουτς, ο συνεργάτης του, συναντήθηκε με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Η ιστορία τους έχει κοινά με το σενάριο που έγραψε για την ταινία του Κεν Λόουτς «Ψωμί και τριαντάφυλλα», σχολίασε ο Πολ Λάβερτι, αμέσως μετά το masterclass, στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

Συμμερίζεται τις απόψεις του Κεν Λόοουτς γι’ αυτό άλλωστε και συνεργάζονται πάνω από μια εικοσαετία, ξεκινώντας από την ταινία το «Τραγούδι της Κάρλας» (1996) και δίνοντας αριστουργήματα, με κορυφαίο «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι» (2006), για τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας της Ιρλανδίας (1919-1921).

Ο πολυβραβευμένος σεναριογράφος και πολιτικός ακτιβιστής Πολ Λάβερτι, έδωσε το παρών στην προβολή της ταινίας τους «Το όνομα μου είναι Τζο» (1998), ενώ σήμερα (Κυριακή), θα παραστεί στην προβολή της τελευταίας τους ταινίας «Jimmy's Hall»(2014), με την οποία ρίχνει την αυλαία του το 27ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25/10/2014 - 23:55