Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου


ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-30-12-2014

Τρεις οδηγοί φορτηγών από την Ζάκυνθο στο «Νorman Αtlantic»


Τρεις οδηγοί από δύο μεταφορικές εταιρείες της Ζακύνθου, βρίσκονται στο «Νorman Αtlantic» και σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιδιοκτήτη μίας εκ των δύο εταιρειών είναι «όλοι καλά στην υγεία τους και περιμένουν να διασωθούν», ενώ, όπως επισήμανε, τις τελευταίες ώρες είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία μαζί τους. Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο και τις σχετικές πληροφορίες της ΕΡΑ Ζακύνθου, οι δύο από τους τρεις οδηγούς είναι Ζακυνθινής καταγωγής και ο ένας είναι αλλοδαπός, ενώ, όσον αφορά το φορτίο των φορτηγών, όπως ανέφερε ο ίδιος, αυτό ήταν λάδι που προοριζόταν για την Ιταλία.

Προφυλακίστηκαν οι τρεις εκ των διακινητών των Σύριων μεταναστών στη Ζάκυνθο

Την προφυλάκιση των 3 εκ των φερομένων ως διακινητών της παράνομης μεταφοράς μεταναστών στο εξωτερικό, αποφάσισαν Εισαγγελέας και Ανακριτής, ενώ, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι άλλοι 2 συλληφθέντες για τη υπόθεση των 30 Σύριων μεταναστών στη Ζάκυνθο. Να υπενθυμίσουμε, πως πρόκειται για έναν 27χρονο Σύριο αλλά και 4 Ζακυνθινούς, 43,49,46,46 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της προπερασμένης Πέμπτης, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου στο Καλαμάκι Ζακύνθου. Τους συλληφθέντες βαρύνουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, καθώς, από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό την διακίνηση και διευκόλυνση της παράνομης εξόδου από την χώρα μη νόμιμων μεταναστών.

Διαμαρτυρία τεσσάρων τοπικών συλλόγων για την «έξωσή» τους, από κτίριο του Δήμου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, αποφάσισε να πάρει πίσω τα γραφεία που είχε παραχωρήσει στο κτίριο του ΞΕΝΙΑ (στο οποίο στεγάζονται δημοτικές υπηρεσίες και άλλοι φορείς), σε τέσσερις συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα στην τοπική Λέσχη Μοτοσικλετιστών, στους Παλαίμαχους Ποδοσφαιριστές, στο Σύλλογο Βορειοηπειρωτών, καθώς και στην Αυτοκινητιστική Λέσχη του νησιού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Ζακύνθου, το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν αποφάσισε, όμως, το ίδιο και για την κερδοσκοπική επιχείρηση «Ραδιοταξί Ζακύνθου» που φιλοξενείται τα τελευταία χρόνια στο ΞΕΝΙΑ!

Εορτασμός πρωτοχρονιάς με δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό και ευχές στην Περιφερειακή Ενότητα του νησιού

Την Πέμπτη 1η Ιανουαρίου 2015 και ώρα 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ζακύνθου. Στην δοξολογία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.Διονύσιος, με το Ιερατείο της πόλης. Μετά από τη δοξολογία ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ζακύνθου, Λευτέρης Νιοτόπουλος, θα δεχτεί στα γραφεία της Π.Ε., τον λαό και τις αρχές του νησιού για τις καθιερωμένες ευχές. Αυτά αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.      

Με κύριο χαρακτηριστικό την απότομη πτώση της θερμοκρασίας, ο καιρός στην περιοχή μας, ενόψει πρωτοχρονιάς

Σημαντική επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου, σε ολόκληρη τη χώρα και φυσικά, στην ευρύτερη περιοχή της Ζακύνθου, καθώς, επηρεάζεται από ένα βαθύ και οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, κινούμενο από την Αδριατική. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από σήμερα, Τρίτη 30/12-και μετά-το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού-και στο νησί μας-θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, χωρίς να λείπουν οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι, που, όμως δεν έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο. Νέα ενίσχυση των φαινομένων, με σταδιακή, ωστόσο, εξασθένηση των ανέμων στο Ιόνιο, αναμένεται ανήμερα της πρωτοχρονιάς. Μάλιστα, λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54