Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

Ζάκυνθος: Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Την Παρασκευή 9/1 στις 12.30 μμ στην αίθουσα της περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου από την ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος για τις εκλογές της 25ης Γενάρη. Στην συνέντευξη παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές, Κοντονής Σταύρος, δικηγόρος, βουλευτής Ζακύνθου, Μυλωνα Αθηνά Λογίστρια και Πέττας Δημήτρης οικονομολόγος.Τους υποψήφιους παρουσίασε ο συντονιστής της ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κασσιμάτης ενώ ακόμα χαιρέτισε εκ μέρους των Οικολόγων-Πρασίνων, που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά ο Γιάννης Λευτεράτος.Τέλος διαβάστηκε μήνυμα σήριξης του δικηγόρου Λευτέρη Γιαννάτου

Τα βιογραφικά των υποψηφίων: Σταύρος Κοντονής: Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1963 και ασκεί από το 1995 το επάγγελμα του δικηγόρου. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη νομική σχολή Αθηνών διετέλεσε για δύο θητείες Πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών Νομικής και μέλος του προεδρείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Ήταν εκλεγμένο μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Επιτροπής Πανεπιστημιακού Ασύλου σαν εκπρόσωπος των φοιτητών. Την ίδια περίοδο, υπήρξε μέλος του γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΚΟΝ «Ρήγας Φεραίος» της νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκε βουλευτής στην μονοεδρική περιφέρεια της Ζακύνθου και ήταν η πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του νησιού, που η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέλεξε τον βουλευτή. Ως μέλος του κοινοβουλίου συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην Υποεπιτροπή αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στην οποία είναι και αντιπρόεδρος

Αθηνά Μυλωνά του Αναστάσιου: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και κατοικεί στη Ζάκυνθο τα τελευταία 18 χρόνια. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Χρυσάνθη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Είναι απόφοιτος Λογιστικής σχολής. Εργάστηκε στο Ιδιωτικό τομέα για 12 χρόνια σαν λογίστρια .Υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου το 2012. Μετά τις εκλογές ασχολήθηκε ενεργά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την οργανωτή του ανασυγκρότηση. Εκλέχθηκε αντιπρόσωπος στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι Μέλος της γραμματείας της Ν.Ε. Ζακύνθου Ασχολήθηκε ακόμα με τα κοινά στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δραστήριο μέλος της Δημοτικής Κίνησης “Ζακυνθινή Αναγέννηση” και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Δημήτρης Πέττας του Δημητρίου: Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1957. Σπούδασε Διοίκηση & Οικονομία στην Α.Β.Σ.Π. Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και στον ΟΔΑΖ, σε θέση προϊσταμένου Διοίκησης & Οικονομικού. Ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε στον ιδιωτικό τομέα με την λειτουργία λογιστικού φοροτεχνικού γραφείου. Συνεχίζοντας την οικογενειακή πολιτική δραστηριότητα οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1975, μέχρι την διάσπαση του ενιαίου ΣΥΝ, όποτε και παρέμεινε στον ΣΥΝ, και εν συνεχεία στο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου σήμερα είναι μέλος της Ν.Ε. στη Ζάκυνθο. Συμμετέχει επίσης στης ομάδα Φορολογίας του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και στην συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Ο.Ε.Ε. και στους Λογιστές.Ασχολήθηκε ενεργά με το συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο του.Είναι αντιπρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Ιόνιων Νήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Μέλος της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου Λογιστών Ζακύνθου. Δραστήριο μέλος της ομάδας πρωτοβουλίας Ζακύνθου για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ-ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ, Ο ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ, Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ, Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ, ΑΘΗΝΑ ΜΥΛΩΝΑ, Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΥΤΕΡΑΤΟΣ

Διον. Ακτύπης, Ευτ. Δαμουλάκη και Τάσος Πλέσσας οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στη Ζάκυνθο

Ανακοινώθηκε προχθές το βράδυ το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Ζακύνθου και τα ονόματα εστάλησαν επίσημα από τη Γραμματεία Εκλογών του κόμματος στη ΝΟΔΕ. Δίπλα στους Διονύση Ακτύπη, (τέως Δήμαρχο και γιατρό) και την Ευτυχία Δαμουλάκη (γιατρό) προστέθηκε το όνομα του δικηγόρου Αναστάσιου Πλέσσα, αντί του Ντένη Μαλαπέτσα, από την τοπική οργάνωση της ΟΝΝΕΔ, όπως αρχικά είχε διοχετευθεί στα μέσα ενημέρωσης και το οποίο ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή, αν και ήταν μεταξύ αυτών που είχαν προταθεί. Να σημειωθεί ότι «κόπηκε» η υποψηφιότητα του πρώην νομάρχη, Διονύση Γάσπαρου! Όλους τους υποψήφιους ενημέρωσαν από τα γραφεία της νομαρχιακής για να τακτοποιήσουν αυτά που απαιτούνται μέχρι σήμερα που κατατίθενται οι υποψηφιότητες στο Πρωτοδικείο.

Αρβανίτης Δημήτρης, Σκαρτσής Γιάννης και Νίκος Ζαφειρόπουλος, οι υποψήφιοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νησί

Με το ίδιο, περίπου, ψηφοδέλτιο που συμμετείχε στις εθνικές εκλογές του 2012, κατέρχεται και σε αυτή την εκλογική μάχη το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας. Έτσι, το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στη Ζάκυνθο θα συγκροτήσουν οι Αρβανίτης Δημήτρης, συνταξιούχος, Σκαρτσής Γιάννης, πολιτικός μηχανικός και Ζαφειρόπουλος Νίκος, άνεργος. Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα του κόμματος, αναμένεται να περιοδεύσει στη Ζάκυνθο ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος. Ο κ. Νικολόπουλος αναμένεται να βρεθεί στη Ζάκυνθο τις επόμενες ημέρες, κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα δώσει το παρόν σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των ΑΝΕΛ στη Ζάκυνθο.

Από συλλήψεις…άλλο τίποτα, στη Ζάκυνθο και τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά, τον Δεκέμβριο και εν μέσω εορτών!

Ένας γεμάτος μήνας ήταν ο Δεκέμβριος για την ΕΛ.ΑΣ. γενικότερα αλλά και για τη Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων και τη Ζάκυνθο ειδικότερα. Σύμφωνα με το απολογιστικό δελτίο που έδωσε στη δημοσιότητα, η Διεύθυνση, το σύνολο των συλλήψεων στα Επτάνησα έφτασε τις 226 και των εξιχνιάσεων εγκληματικών υποθέσεων τις 59. Στη Ζάκυνθο η κινητικότητα κατά το μήνα Δεκέμβριο δεν ήταν αμελητέα αφού συνελήφθησαν 46 άτομα. Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα Επτάνησα, 96 συλλήψεις έγιναν στην Κέρκυρα, 57 στην Κεφαλονιά και 27 στη Λευκάδα. Η τελευταία περίπτωση απασχόλησε ιδιαίτερα την κοινωνία του νησιού μας αλλά και τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές, αφού η διακίνηση των 30 Σύρων παράνομων μεταναστών συνέβη σε ζακυνθινό έδαφος. Η αστυνομική έρευνα μετά την εξιχνίαση υποθέσεων ναρκωτικών είχε σαν αποτέλεσμα την κατάσχεση 50 γρ. ηρωίνης, 263,50 γρ. ακατέργαστης κάνναβης, 140 γρ. κοκαΐνης και του χρηματικού ποσού των 10.421,50 ευρώ.

Αναθεώρηση…της μελέτης, περιορισμός προϋπολογισμού και πλακόστρωση στην ιστορική πλατεία Σολωμού

Νέα δεδομένα για το έργο της πλατείας Σολωμού φέρνει η πρόωρη διάλυση της βουλής και το 2015 καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί όλη η πίστωση του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης. Γι’ αυτό η δημοτική αρχή μετά από συνεχείς επαφές με το υπουργείο ανάπτυξης και μπροστά στον κίνδυνο η πλατεία να παραμείνει στις εκσκαφές μέσα στο καλοκαίρι και την τουριστική περίοδο, αποφάσισε να αναθεωρήσει τη μελέτη και να περιορίσει στα αναγκαία τον προϋπολογισμό για να γίνει η πλακόστρωση μέχρι το Πάσχα. Σε δηλώσεις του, σε τοπική εφημερίδα, ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς ανέπτυξε το σκεπτικό του για να ολοκληρωθούν αυτά που πρέπει πριν τη νέα τουριστική περίοδο και δήλωσε: «Πίεζα κι πιέζω να ολοκληρωθεί η πλατεία μέχρι 31 Μαρτίου. Είμαι συνέχεια σε επικοινωνία με το υπουργείο ανάπτυξης γιατί έχουν γίνει λάθη. Ευθύνεται και η ΕΕΤΑΑ. Το έργο δεν το παρακολούθησαν και σύμφωνα με τον τελευταίο πίνακα δεν το χρηματοδότησαν. Χρειάζεται μία τελική λύση για να προχωρήσω με αναθεώρηση της μελέτης». Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι δεν αφήνει σε ησυχία το υπουργείο και έχει σχεδόν κάθε μέρα επικοινωνία για να τελειώσει με την υπόθεση της πλατείας. Αν δεν γίνουν αυτές οι κινήσεις υπάρχει κίνδυνος να έλθει το καλοκαίρι και η πλατεία να βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με ότι αυτό συνεπάγεται...

«Εγώ μπορεί να πιέζω αλλά είναι θέμα του υπουργείου ανάπτυξης. Θα κάνουμε κι εμείς ανάπλαση της πλατείας (όπως άλλες περιοχές) και μην περιμένετε τα βιοκλιματικά. Πρέπει να την παραδώσουμε γρήγορα στο ζακυνθινό λαό και γνωρίζω τα σχόλια που έχουν γίνει για την πλατεία και για το έργο. Ζητήθηκαν πολλά χρήματα και θα μπορούσε το έργο να γίνει με λιγότερα. Με 800 χιλιάδες ευρώ θα κάναμε ανάπλαση και θα είχαμε μία υπέροχη πλατεία. Θα αλλάζαμε τις πλάκες και τα παγκάκια. Εγώ δεν το αφήνω γιατί μπορεί να κάνει 3 χρόνια να τελειώσει. Το παρακολουθεί και η Ευρώπη η οποία γνωρίζει τις παραλείψεις και γι’ αυτό δεν εγκρίνει τέτοιες ενέργειες. Εγώ θέλω να πω στους Ζακυνθινούς ότι πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στο Δήμο» κατέληξε ο Δήμαρχος.
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11/01/2015 - 12:07