Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ο πατέρας για την υπόθεση των ναρκωτικών!

Σε υποχρεωτικό πρόγραμμα απεξάρτησης στον ΟΚΑΝΑ εντάσσεται ο 43χρονος ζακυνθινός που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με τον 85χρονο πατέρα του για την υπόθεση των ναρκωτικών. Θυμίζουμε πως το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, οι δυο τους συνελήφθησαν στην Πόλη της Ζακύνθου από άνδρες της Ασφάλειας Ζακύνθου.
Οι δυο ημεδαποί εντοπίστηκαν, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι ο 85χρονος είχε στην κατοχή του δέμα, με ποσότητα ηρωίνης βάρους (80) γραμμαρίων, το οποίο είχε παραλάβει λίγη ώρα πριν, για λογαριασμό του 43χρονου γιού του. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ στην περίπτωση του 43χρονου υπήρξε απόφαση για την υποχρεωτική ένταξη σε πρόγραμμα απεξάρτησης που αν δεν ακολουθήσει θα αντιμετωπίσει την ποινή της φυλάκισης.


Τιμαλφή άξιας άνω των 20.000 € είχαν αρπάξει οι διαρρήκτες από τις εκκλησίες!

Τη Δευτέρα θα οδηγηθούν ενώπιον του Ανακριτή οι πέντε αλλοδαποί που συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης  από την Αστυνομία ως μέλη της  σπείρας που εδώ και περίπου ένα τρίμηνο είχε βάλει «στόχο» τις εκκλησίες του νησιού, «αρπάζοντας» τα τάματα από τις εικόνες αλλά και τα χρήματα από τα παγκάρια.
Xθες το πρωί, ο Αστυνομικός Διευθυντής  Ζακύνθου  Θεόδωρος  Μπακάλης, μαζί με το Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Ανδρέα Παπαδημητρίου παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη τύπου, δίνοντας πληροφορίες για την εξιχνίαση των διαρρήξεων και των κλοπών που είχαν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα προκαλώντας εντονότατη ανησυχία στην κοινή γνώμη και προκαλώντας το θρησκευτικό αίσθημα πολλών κατοίκων του νησιού. Στη Ζάκυνθο μάλιστα βρέθηκε προκειμένου να ενημερωθεί εκ του σύνεγγυς για την σημαντική αυτή επιτυχία της τοπικής αστυνομίας και ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων Σπύρος Μαρτίνης.

Αξίζει να αναφέρουμε πως για τους 5 συλληφθέντες, ηλικίας από 18 μέχρι 27 ετών, γίνονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις κλοπών  ενώ όπως έγινε γνωστό, αν και ομολόγησαν τη δράση τους ως προς τις διαρρήξεις στις Εκκλησίες, δεν αποδεικνύεται μέχρι στιγμής η εμπλοκή τους και στη διάρρηξη που έγινε στο Δημαρχείο του Μαχαιράδου και πιο συγκεκριμένα στα γραφεία της ΣΑΖ Α.Ε. Σημειώνεται πως με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι δράστες δεν αφαίρεσαν κάτι από τα γραφεία της εταιρείας, ενώ, αν και δεν βρήκαν χρήματα, δεν «άγγιξαν» τις ηλεκτρονικές συσκευές που υπήρχαν εκεί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου, εκτός από τα 5 άτομα που τελικά συνελήφθησαν, στην σπείρα που «ξάφριζε» τις εκκλησίες  συμμετέχει ακόμη ένας 22χρονος άνδρας, που είναι συντοπίτης μας και μένει στο Μαχαιράδο.

Τα στοιχεία του είναι γνωστά στις αρχές και αναζητείται ενώ όπως έγινε γνωστό ο ρόλος του στην σπείρα ήταν ανάλογος με αυτόν των υπόλοιπων πέντε. Αυτό που επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, είναι πως η δράση τους ήταν μεθοδική και συντονισμένη ενώ με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, είχε ξεκινήσει από τον Νοέμβρη του 2014 με την διάρρηξη που έγινε στον Ναό της Θεοτόκου στην Καλλιθέα.

Από τον Νοέμβρη του 2014 μέχρι και τις αρχές του μήνα, οπότε και σημειώθηκε η διάρρηξη στην εκκλησία των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας, οι δράστες είχαν αφαιρέσει τάματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 20.000 Ευρώ! Όπως αναφέρθηκε και στο χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας μας, τα κοσμήματα αυτά τα πουλούσαν σε ενεχυροδανειστήριο του νησιού. Όπως διευκρίνισε ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας, δεν προκύπτει καμία κατηγορία εις βάρος του ιδιοκτήτη του ενεχυροδανειστηρίου, που όπως προβλέπεται από το Νόμο είχε καταγράψει τα στοιχεία των δραστών κάθε φορά που γινόταν κάποια συναλλαγή.

Συνολικά, οι δράστες, εκτός από την διάρρηξη στην Αγία Μαύρα εμπλέκονται σε έντεκα ακόμη περιστατικά. Αναλυτικά είναι οι διαρρήξεις στους εξής ναούς:

•    Ιερού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου στην Καλλιθέα Ζακύνθου, το χρονικό διάστημα από 12.11.2014 έως 16.11.2014, από τον οποίο αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά (τάματα) συνολικής αξίας (10.000) ευρώ περίπου
•    Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Μέσο Γερακάρι Ζακύνθου, το χρονικό διάστημα 02.12.2014 έως 03.12.2014, από τον οποίο αφαίρεσαν το παγκάρι με το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.
•    Ιερού Ναού Παναγίας Περναριώτισσας, το χρονικό διάστημα 11.12.2014 έως 12.12.2014, στο Σκουλικάδο Ζακύνθου από τον οποίο αφαίρεσαν χρυσαφικά (τάματα), συνολικής αξίας (1.000) ευρώ.
•    Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη, το χρονικό διάστημα από 10.01.015 έως 11.01.2015, στην περιοχή Άνω Γερακάρι Ζακύνθου από τον οποίο αφαίρεσαν από το παγκάρι το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ καθώς και ένα χρυσό σταυρό με αλυσίδα αξίας (100) ευρώ
•    Ιερού Ναού Αγίας Μαρίας Κλωπά, το χρονικό διάστημα από 01.01.2015 έως 13.01.2015, στην περιοχή Μαριές Ζακύνθου, στον οποίο προκάλεσαν φθορές χωρίς να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο
•    Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, το χρονικό διάστημα από 09.01.2015 έως 10.01.2015, στην περιοχή Ορθωνιές Ζακύνθου, από τον οποίο αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά (τάματα) και από το παγκάρι του ναού το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.
•    Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής , την 30.01.2015 , στην περιοχή Βολιμών Ζακύνθου, από τον οποίο αφαίρεσαν από το παγκάρι το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
•    Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων, το χρονικό διάστημα από 07.01.2015 έως 08.01.2015, στο Κερί Ζακύνθου, από τον οποίο αφαίρεσαν από το παγκάρι μικρό χρηματικό ποσό.
•    Ιερού Ναού Γεννήσεως Θεοτόκου, το χρονικό διάστημα από 08 έως 09.01.2015, στην περιοχή Ρομίρι  Ζακύνθου, από τον οποίο αφαίρεσαν χρυσαφικά (τάματα) συνολική αξίας (500) ευρώ καθώς και μικρό χρηματικό ποσό από το παγκάρι.


Διαβούλευση στο Δήμο Ζακύνθου για το περιεχόμενο της νέας κανονιστικής

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η δημοτική αρχή θα δώσει σε διαβούλευση τη νέα Κανονιστική που ετοιμάζει για να ρυθμίσει όλα τα ζητήματα λειτουργίας δημοσίων κοινοχρήστων χώρων,  καταστημάτων κλπ. Για το θέμα αυτό έχουν γίνει ήδη συναντήσεις με αρμόδιους Δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους από τη Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, το Λιμενικό Ταμείο, την Πολεοδομία κλπ.

 Η νέα Κανονιστική θα περιλαμβάνει άρθρα για την κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων και θα οριοθετεί τη λειτουργία τους, θα ρυθμίζει την εμφάνιση των κατασκευών και θα προβλέπει το κλείσιμο των πολύ μικρών δρόμων που οδηγούν σε πλατείες. Επίσης θα ρυθμίζει το θέμα της υπαίθριας διαφήμισης και των πινακίδων στα καταστήματα που θα πρέπει να έχουν παραδοσιακό χρώμα.

Όλα αυτά θα είναι προϊόν συζήτησης με τους αρμόδιους και την τοπική κοινωνία και βρίσκονται σε συνάρτηση με τη συζήτηση για το κυκλοφοριακό που άρχισε χθες.
Εκείνο που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι κατά το παρελθόν όλες οι προηγούμενες δημοτικέ αρχές είχαν λάβει αποφάσεις με Κανονιστικές αλλά στην πράξη δεν εφάρμοζαν όσα έπρεπε και γι’ αυτό ποτέ η πόλη δεν άλλαξε όψη προς το καλύτερο.


Επί τάπητος η κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης του νησιού, που εκπόνησε ο καθηγητής κ.Ματσούκης

Στην επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης που εκπόνησε επί δημαρχίας Διονύση Ακτύπη  ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ματσούκης για την Πόλη της Ζακύνθου θα προχωρήσει ο Δήμος Ζακυνθίων και στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθούν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες  το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τον ίδιο τον καθηγητή, που επισκέφτηκε το νησί μας και συμμετείχε σε μια σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Δημαρχείο.

Το παρόν στην σύσκεψη έδωσαν εκτός από το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θοδωρής Καμπίτσης και Διονύσης Μπάστας, ο Διοικητής της Τροχαίας Ν.Τσώλος , ο Υπολιμενάρχης Ανδρέας Σάσσαλος, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Δημήτρης Λιβάνης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τιμόθεος Ζώντος, εκπρόσωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
«ΑΓΚΑΘΙ» ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞ. ΡΩΜΑ

Επίκεντρο της συζήτησης έγινε μοιραία, για πολλοστή φορά η «τύχη» της οδού Αλεξάνδρου Ρώμα, την πεζοδρόμηση της  οποίας είναι γνωστό ότι προέβλεπε και η μελέτη του κ. Ματσούκη. Ο ίδιος ο Καθηγητής τόνισε και κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης πως πλέον η απόφαση αυτή μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή, επανέλαβε πως οι πεζοδρομήσεις προκαλούν μια σειρά από σημαντικά οφέλη στις περιοχές όπου εφαρμόζονται και κάλεσε την παρούσα δημοτική αρχή να πάρει την πολιτική απόφαση για την εφαρμογή της πεζοδρόμησης, χωρίς να λάβει υπόψη συμφέροντα και αντιδράσεις.

«Από αύριο το πρωί μπορούμε να προχωρήσουμε σε εφαρμογή τμημάτων της μελέτης όπως είναι οι μονοδρομήσεις και η πεζοδρόμηση της Ρώμα  για να είμαστε έτοιμοι μέχρι το Καλοκαίρι» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ματσούκης χαρακτηρίζοντας την απόφαση για την πεζοδρόμηση της Ρώμα δεδομένη. Μάλιστα επεσήμανε πως το μόνο που απομένει είναι η εφαρμογή της μελέτης που είχε εκπονήσει, αφού οι απαιτούμενες αποφάσεις και εγκρίσεις έχουν εξασφαλιστεί.

Αυτό που επισημάνθηκε πάντως για ακόμη  μια φορά είναι η κοινή βούληση Δήμου και Περιφέρειας για πεζοδρόμηση του κεντρικού εμπορικού δρόμου της Πόλης, στην οποία συνηγορεί και ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος με δημόσιες δηλώσεις που έχουν κατά καιρούς κάνει.

«Υπάρχει κοινή πολιτική απόφαση του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου για λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Πόλης και για αυτό χρειάζεται επικαιροποίηση της μελέτης» σχολίασε σχετικά ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, που λίγη ώρα νωρίτερα, κάνοντας μια περιγραφή της σημερινής κατάστασης της Πόλης έκανε λόγο για μπάχαλο, για κομφούζιο και μια αναρχία όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει παρκάροντας κατά το δοκούν ή ακόμη και καταλαμβάνοντας κοινόχρηστους χώρους με τραπεζοκαθίσματα κτλ.
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε στην τοποθέτησή του και ο περιφερειακός σύμβουλος Θ. Καμπίτσης ο οποίος υποστήριξε πως η Πόλη χρειάζεται έναν πεζόδρομο.

Από την εκπόνηση της μελέτης του κ. Ματσούκη όμως μέχρι και σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει, αφού είναι γνωστό πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, μετά από προσφυγή του Εμπορικού Συλλόγου έχει απορρίψει την απόφαση που είχε πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο για την Αλεξάνδρου  Ρώμα που θεωρείται εθνικός δρόμος και αφορούσε την απαγόρευση της διέλευσης και της στάθμευσης των οχημάτων στο δρόμο.

Την εξέλιξη αυτή, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών φαίνεται πως αγνοούσε και αυτός ήταν ο λόγος που έθεταν πιεστικά τα νέα αυτά δεδομένα, τόσο ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Δ. Λιβάνης, όσο και ο Διοικητής της Τροχαίας Ν. Τσώλος και ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε Ζακύνθου Γ. Γεωργιλάς. Μάλιστα ο κ. Τσώλος επέμεινε πως η όποια απόφαση που θα ληφθεί για πεζοδρόμηση  θα πρέπει να είναι νόμιμη και σωστή ώστε να μην επαναληφθούν οι παλινωδίες του παρελθόντος.
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ
Ο Καθηγητής Ευ. Ματσούκης πάντως, επεσήμανε πως η μελέτη που εκπόνησε και τώρα επιδέχεται κάποιων αλλαγών και τροποποιήσεων, μπορεί να εφαρμοστεί και σχολίασε πως πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα αντιδρούν και για αυτό πρωτίστως επιβάλλεται αλλαγή νοοτροπίας.Ιδιαίτερα έντονες, τέλος, ήταν και οι αντιδράσεις που διατυπώθηκαν από τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δημήτρη Λιβάνη, στο ίδιο πνεύμα των ενστάσεων που είχαν εκφραστεί και κατά το παρελθόν.

Ο κ. Λιβάνης, υπογράμμισε πως μέχρι σήμερα δεν έχει εκπονηθεί καμία απολύτως κυκλοφοριακή μελέτη για την Πόλη, αντιθέτως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν βασίστηκαν σε ερευνητικά προγράμματα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων όπως συνέβη και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

«Δε θέλω να αμφισβητήσω το ερευνητικό σας έργο αλλά δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη» τόνισε ο κ. Λιβάνης, απευθυνόμενος στον Καθηγητή και υπογράμμισε πως η απουσία μιας κυκλοφοριακής μελέτης από ειδικό μελετητή, η οποία να έχει εκπονηθεί με βάση τα προβλεπόμενα στο Νόμο περί μελετών, έχει σαν αποτέλεσμα οποιαδήποτε απόφαση για κυκλοφοριακά μέτρα να είναι μετέωρη και να μπορεί οποιοσδήποτε θιγόμενος να την προσβάλει.

Καταργούνται οι θέσεις Γενικών Γραμματέων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Την παραίτησή τους υπέβαλαν το πρωί της Δευτέρας οι επτά Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Χώρας, μεταξύ αυτών και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Γ. Διδασκάλου, μετά από αίτημα του Υπουργού Εσωτερικών Ν. Βούτση.

Αυτό δε που αξίζει να αναφερθεί, είναι πως πρόθεση του Υπουργού είναι να μην τους αντικαταστήσει με νέα πρόσωπα αφού οι θέσεις αυτές πρόκειται να καταργηθούν.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr οι Γενικοί Γραμματείς αποτελούσαν πολύ συχνά το «μακρύ χέρι» της κεντρικής εξουσίας και του υπουργείου Εσωτερικών, προκαλώντας αντιδράσεις από τους αιρετούς Περιφερειάρχες.

Μάλιστα ένα πρόσφατο παράδειγμα ρήξης ήταν η προεκλογική απόφαση των Γενικών Γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Πελοποννήσου και Αττικής κ.κ. Διδασκάλου και Αγγελάκα να μεταφέρουν 4.000 τόνους σκουπιδιών από την Τρίπολη στον ΧΥΤΑ Φυλής παρά την έντονη αντίθεση τόσο της Περιφέρειας Αττικής όσο και του φορέα διαχείρισης, του ΕΔΣΝΑ στον οποίο συμμετέχουν τόσο εκπρόσωποι της περιφέρειας όσο και των δήμων της Αττικής.

Πλέον οι Γενικοί Γραμματείς φαίνεται θα αντικατασταθούν με Γενικούς Διευθυντές που θα έχουν τον συντονισμό των υπηρεσιών που υπάγονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Μειωμένο ΦΠΑ στο Ιόνιο ζητά οΠεριφερειάρχης

Επανέρχεται με τη νέα κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και βάζει στο τραπέζι το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά μας, όπως ισχύει στο Αιγαίο, με σκοπό ο ανταγωνισμός να γίνεται από το ίδιο σημείο εκκίνησης και σε ισότιμη βάση. Πρόκειται για αίτημα χρόνιο που όμως δεν βρήκε ευήκοα ώτα σε καμία από τις τελευταίες κυβερνήσεις. Πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Σαμοΐλης και Φ. Βάκη που εξελέγησαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Ο κ. Γαλιατσάτος τους ενημέρωσε για τα δομικά προβλήματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, την αποψίλωση των υπηρεσιών , την ανάγκη για εξομοίωση του Φ.Π.Α. στα Επτάνησα με τον Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου, τη μειωμένη χρηματοδότηση των περιφερειών και ζήτησε τη βοήθειά τους για την επίλυση τους. Οι βουλευτές ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη για την ενημέρωση και δεσμεύτηκαν να συνεχιστεί η στενή συνεργασία προκειμένου να προωθηθούν και να επιλυθούν τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την ΠΙΝ.


Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της «Φιλικής Εταιρείας»

Με μια εκδήλωση αφιερωμένη στη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας σκοπεύει ο δήμος Ζακύνθου να αναδείξει τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραμάτισε στη δράση της το νησί μας. Κυρίως στο γεγονός πως είναι ο τόπος στον οποίο έδωσε τον όρκο των Φιλικών ο οπλαρχηγός της Επανάστασης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Η Ζάκυνθος ήταν ένα από τα σημαντικότερα λίκνα της, καθώς και σημαντικό κέντρο της Ελληνικής Αναγέννησης. Η αγάπη των Ζακυνθινών για την Ελλάδα και η σπουδαία προσφορά τους στην Επανάσταση του 1821, ήταν δημιούργημα ιστορικών συνθηκών, οι οποίες έδωσαν στο νησί το γνωστό προδρομικό ρόλο του στην απελευθέρωση από τους Τούρκους. Η γεωγραφική θέση της Ζακύνθου κοντά στη Δύση και η απόλυτη επικράτηση του ελληνικού της στοιχείου δημιούργησαν το κατάλληλο κλίμα για την ανάπτυξη της εθνικής ιδέας.


Με…ορθοπεταλιές ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή το Ζακυνθινό καρναβάλι!

“Ακούσατε , ακούσατε , Ζακυνθινοί και ξένοι
Το καρναβάλι αρχινά , να δείτε τι θα γένει


Ο Δήμος θα’ χει άρματα , πολύ πεζοπορία ,
θα γένει μέγα σούσουρο , σε χώρα και χωρία ,


Δε θα σας πούμε πιο πολλά , τα άλλα θα τα δείτε ,
Ακολουθείστε μας εμάς για να φχαριστηθείτε …”

Γιώργος Γουσέτης


Με ορθοπεταλιές θα αρχίσουν οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου. Στις 11 το πρωί με αφετηρία την πλατεία του Αγίου Μάρκου και προορισμό το Μουζάκι ο πολιτιστικός σύλλογος θα υποδεχθεί τους ποδηλάτες με δρώμενα και λαϊκό γλέντι. Οι συμμετέχοντες στην επιστροφή θα λάβουν μέρος σε κλήρωση ενός ποδηλάτου, ενώ θα βραβευθεί η καλύτερη καρναβαλική αμφίεση ποδηλάτου. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η προβολή της παράδοσης και του ζακυνθινού καρναβαλιού σε όλη την Ελλάδα και συνάμα η διασκέδαση των δημοτών και των επισκεπτών του νησιού. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν δυο και πλέον εβδομάδες, ενώ η προβολή τους έχει ήδη ξεκινήσει. Στα πλαίσια αυτά, πρόκειται να διοργανωθούν ποιοτικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06/02/2015 - 15:33