Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

.jpg


Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από τον θάνατο γνωστού συμπατριώτη μας, που είχε εξαφανιστεί και πολλά τα ερωτηματικά για τη συγκεκριμένη υπόθεση!

Συγκλονισμένη είναι από χθες Τρίτη η Ζάκυνθος και ο φίλαθλος κόσμος του νησιού μας από την ανεύρεση του πτώματος του παλιού ποδοσφαιριστή Διονύση Καπανδρίτη που είχε χαθεί εδώ κια ενέα ημέρες και το οποίο βρέθηκε σε ένα καλαμιώνα, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπη και λίγα μέτρα από την ακτή.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ», αρκετά είναι τα ερωτηματικά που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο το άψυχο σώμα του Διονύση Καπανδρίτη, ο οποίος θυμίζουμε ότι είχε εξαφανιστεί από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.Στο σώμα του ήταν εμφανή τα πρώτα σημάδια της σήψης, ενώ βρέθηκε χωρίς παπούτσια, φορώντας το πάνω μέρος της πιτζάμας του και ένα μπουφάν.Σύμφωνα με πληροφορίες, στην μια πλευρά του κορμιού του υπήρξαν μώλωπες, ενώ το ένα από τα δύο αυτιά του είχε εκτεταμένο τραύμα.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα προσδιοριστούν από την νεκροψία νεκροτομή, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι πληγές και τα τραύματα να προκλήθηκαν από τρωκτικά ή από κάποιο αδέσποτο ζώο, λαμβάνοντας υπόψη ότι το σώμα του μπορεί να βρισκόταν εκεί για αρκετό διάστημα.
Το ιστορικό της εξαφάνισης
Το ¨θρίλερ¨ της εξαφάνισης του 70χρονου  συμπατριώτη μας ξεκίνησε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, όταν δηλώθηκε  από την κόρη του στις αστυνομικές  αρχές και πιο συγκεκριμένα στο Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου.

Υπενθυμίζεται πως ο Διονύσης Καπανδρίτης διέμενε το τελευταίο διάστημα στις εγκαταστάσεις του ΟΔΑΖ καθώς βρισκόταν μακριά από τους οικείους του και δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί.

Η τελευταία φορά που τον είδαν ήταν το βράδυ της Κυριακής 8  Φεβρουαρίου όταν έφυγε από τον ΟΔΑΖ ενώ υπάρχουν μαρτυρίες από συμπολίτες μας που τον είδαν το πρωί της επόμενης ημέρας να περπατά στην Πόλη.

Το γεγονός που προκάλεσε ανησυχία είναι ότι ο Διονύσης Καπανδρίτης δεν πήγε σε προγραμματισμένο ραντεβού που είχε με οφθαλμίατρο στην Αθήνα, για ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τα μάτια του εξαιτίας του σακχάρου από το οποίο έπασχε.

Η κόρη του Νατάσσα, με την οποία επικοινώνησε η εφημερίδα μας χθες το πρωί και αρκετή ώρα πριν βρεθεί νεκρός, δήλωνε χαρακτηριστικά πως ο πατέρας της είχε προβλήματα όρασης και ήταν πάντα συνεπής στα ιατρικά του ραντεβού τα οποία δεν αμελούσε.

Η ίδια επεσήμανε πως θέλει να διατηρήσει το θέμα της εξαφάνισης του πατέρα της στη δημοσιότητα, χωρίς να κρύβει την ανησυχία της και σημειώνοντας πως είναι αδικαιολόγητο να μην έχει δώσει σημεία ζωής όλο αυτό το διάστημα.

Από προχθές ξεκίνησε να μεταδίδεται η είδηση της εξαφάνισης του μέσω μηνυμάτων του Amber Alert, ενώ έγιναν προσπάθειες για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.



Στα χέρια υπαλλήλων βρέθηκε η μελέτη για τα ηλεκτρομηχανολογικά του έργου του δημοτικού θεάτρου Ζακύνθου που είχε εξαφανιστεί από τους φακέλους στο Δήμο!

Σημαντικές εξελίξεις υπήρξαν τα τελευταία 24ωρα με τη χαμένη μελέτη των ηλεκτρομηχανολογικών του, υπό ανέγερση, Δημοτικού Θεάτρου καθώς μετά από έρευνα των αρμοδίων υπηρεσιών βρέθηκανκαι παραδόθηκαν στην Διεύθυνση Τεχνικών υπηρεσών του Δήμου τα δύο τεύχη της μελέτης. Την παράδοση έκανε ο επιβλέπων μηχανικός του έργου του Θεάτρου, τεχνικός διευθυντής του Συνδέσμου Καθαριότητας, Θεόδωρος Κάρδαρης.  

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η προσφορά που έλειπε από τον φάκελο του έργου τόσο στο αρχείο του Δήμου, όσο και στη Διαχειριστική Αρχή Ιονίων Νήσων βρέθηκε και την είχε ο κ. Κάρδαρης στο Σύνδεσμο Καθαριότητας και πριν από αυτός ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου Μ. Γιατράς.

Ο ίδιος ο κ. Κάρδαρης ωστόσο διευκρινίζει, μιλώντας στα τοπικα ΜΜΕ, πως δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να αναζητήσει στοιχεία για το έργο στα γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών της τέως ΝΑΖ στο Διοικητήριο και πιο συγκεκριμένα στο ερμάριο όπου ο συνταξιούχος σήμερα μηχανικός Αγ. Γιατράς διατηρούσε το αρχείο του. Ο κ. Γιατράς ήταν ο επιβλέπων μηχανικός για τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Θεάτρου και συνταξιοδοτήθηκε πριν αναλάβει ο κ. Κάρδαρης.

«Ανέλαβα το 2012 με απόφαση του τότε Δημάρχου Στέλιου Μποζίκη, καθώς δεν υπήρχε άλλος μηχανικός με την ιδιότητα του ηλεκτρολόγου – μηχανολόγου» σημειώνει ο κ. Κάρδαρης στον –Ε-, κάνοντας γνωστό πως ο ίδιος δεν παρέλαβε ποτέ στα χέρια του το έγγραφο της τεχνικής προσφοράς για τα μηχανολογικά του Θεάτρου που κατέθεσε η εταιρεία ΑΡΧΙΚΟΝ, αλλά αντίθετα παρακολουθούσε την εξέλιξη της προμήθειας του εξοπλισμού με βάση την μελέτη – εφαρμογής που είχε στη διάθεσή  του.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο ίδιος τονίζει ότι ασχολήθηκε με το έργο από το 2012 και μετά, διαδεχόμενος δύο άλλους μηχανολόγους, τον κ. Γιατρά που συνταξιοδοτήθηκε και πριν από αυτόν τον μηχανικό του Δήμου Γιάννη Μποζίκη, ο οποίος απομακρύνθηκε από το πόστο του μετά τις γνωστές καταγγελίες για χρηματισμό από προμηθευτή του Δήμου.

Ο κ. Κάρδαρης σημείωσε πως παρέδωσε τα έγγραφα που βρήκε πριν από περίπου 10 ημέρες, πως αναζήτησε το αρχείο όταν ενημερώθηκε πως υπάρχουν ελλείψεις στο φάκελο και πως δεν είναι σίγουρος ότι η μελέτη που παρέδωσε, είναι αυτή που αναζητείται όλο αυτό το διάστημα.

Η υπόθεση πάντως θα διαλευκανθεί το επόμενο διάστημα αφού δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία ως προς τι προέβλεπε η αρχική προσφορά και τι τελικά υλοποιήθηκε από τον ανάδοχο που ανέλαβε.
Ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής
Η τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ», επικοινώνησε και με τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής της ΠΙΝ Πέτρο Οικονόμου, ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος για να δώσει το «πράσινο φως» ώστε το έργο να προχωρήσει και παράλληλα γνωρίζει από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενημερώθηκε προφορικά πως βρέθηκε η τεχνική προσφορά του αναδόχου για τον ειδικό εξοπλισμό και πλέον αναμένεται η σύνταξη και η υποβολή των νέων τεχνικών δελτίων του έργου από τις υπηρεσίες του Δήμου Ζακυνθίων για να προχωρήσει η δημοπράτηση των συμπληρωματικών έργων που αφορούν τον εξοπλισμό.


Επιδημιολογική μελέτη για την λεπτοσπείρωση στη Ζάκυνθο από το ΚΕΕΛΠΝΟ!

Στην υλοποίηση του σχεδιασμού που είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε επισκεφτεί το νησί μας στο πλαίσιο καταγραφής στοιχείων και ενημέρωσης του πληθυσμού για την λεπτοσπείρωση, προσανατολίζεται  άμεσα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς προχωρώντας στην εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης για τη Ζάκυνθο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού τύπου, κλιμάκιο Επαγγελματιών Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ θα βρίσκεται στο νησί μας από σήμερα μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου, με σκοπό να συγκεντρώσει στοιχεία που είναι απαραίτητα για την εκπόνηση μιας επιδημιολογικής έρευνας, δηλαδή μιας επιστημονικής μελέτης των παραγόντων που επηρεάζουν την συχνότητα εμφάνισης της λεπτοσπείρωσης  στον τοπικό  πληθυσμό.

Η συγκέντρωση στοιχείων θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και συνεντεύξεις προς τους ασθενείς που νόσησαν το προηγούμενο διάστημα από τη Ζάκυνθο, με σκοπό να γίνει καταγραφή των συνθηκών όπου ζούσαν ή εργάζονταν.

Η σύνταξη μιας τέτοιας μελέτης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή σωστών μεθόδων και δράσεων για την αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων της νόσου στο νησί μας λαμβάνοντας υπόψη ότι τα προηγούμενα χρόνια πέρα από την εφαρμογή προγραμμάτων μυοκτονίας τα οποία γίνονταν ελλιπώς και όχι την κατάλληλη  χρονική περίοδο, δεν υπήρξε κανένας προγραμματισμός για την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Υπενθυμίζεται πως το 2014 σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου από την αρχή του έτους σε σύνολο 18 κρουσμάτων λεπτοσπείρωσης που έχουν αναφερθεί αρμοδίως σε όλη τη χώρα, τα πέντε αφορούν σε κατοίκους της Ζακύνθου.

Πέρα από την σύνταξη μιας επιδημιολογικής μελέτης, οι  δράσεις που είχε προγραμματίσει το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν η προμήθεια ενός ειδικού εξοπλισμού για την στελέχωση των εργαστηρίων του Νοσοκομείου, προκειμένου να γίνεται άμεσα η ταυτοποίηση της νόσου σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο ύποπτο κρούσμα, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια παρέμβαση σε αυτή την κατεύθυνση.

Σε ότι αφορά τέλος την εφαρμογή προγράμματος μυοκτονίας για τη φετινή χρονιά, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη δημοπρασία και αυτή θα πρέπει να τρέξει άμεσα, ώστε η εφαρμογή να γίνει με τον τρόπο που πρέπει και την κατάλληλη περίοδο.


...Αγρίεψε ο Δήμαρχος Ζακύνθου και προανήγγειλε μέτρα και τέλος ανοχής για τη λειτουργία των καταστημάτων αναψυχής και όχι μόνο!

Την σημαντική συμμετοχή των κατοίκων του νησιού στα καρναβαλικά δρώμενα, επεσήμανε και από τη δική του πλευρά ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς τονίζοντας για ακόμη μια φορά πως τα χρήματα που δαπανώνται από το Δήμο, είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς όμως η διοργάνωση να υπολείπεται αρτιότητας και συμμετοχής.

Ο κ. Κολοκοτσάς ωστόσο, προχώρησε και σε μια σοβαρή καταγγελία, στηλιτεύοντας τον τρόπο που λειτούργησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής, δύο γνωστές καφετέριες στην περιοχή της πλατείας Αγίου Μάρκου.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η μουσική που έπαιζαν τα δύο καταστήματα ήταν τόσο δυνατή που κάλυπτε τον ήχο από τα παραδοσιακά δρώμενα (παραδοσιακοί χοροί κτλ), που την ίδια στιγμή λάμβαναν χώρα στην πλατεία.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ανάλογα φαινόμενα δε θα επιτρέψει να επαναληφθούν, προαναγγέλλοντας αυστηρή τήρηση της Κανονιστικής που θα εκπονηθεί.

«Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και θέλοντας να τιμήσω αυτή την προσπάθεια ξεκίνησα και εγώ μαζί με τους καρναβαλιστές από τον Άγιο Λάζαρο. Ήθελα να δείξω την αγάπη μου και την ικανοποίηση για αυτό που γινόταν και μάλιστα χωρίς πολλά χρήματα. Για πρώτη φορά δαπανούμε τα απαραίτητα για να γίνουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Η συμμετοχή του κόσμου είναι αυτή που καθορίζει την επιτυχία» σημείωσε ο Δήμαρχος ευχαριστώντας δημόσια όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, τους μαθητές, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

«Θέλουμε κάθε μέρα να κάνουμε κάτι καλύτερο και πιστεύω πως του χρόνου, θα κάνουμε περισσότερα, έχοντας φύγει από τον βραχνά των οικονομικών δυσχερειών και με την ανταπόκριση των επιχειρηματιών, να έχουμε έναν Δήμο εύρωστο οικονομικά που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του νησιού, ακόμη και τις πολιτιστικές» σχολίασε ο Δήμαρχος.

Τέλος, για τον τρόπο λειτουργίας συγκεκριμένων επιχειρήσεων στην πλατεία Αγίου Μάρκου, σημείωσε:
«Θέλω να καυτηριάσω τον τρόπο λειτουργίας δύο συγκεκριμένων επιχειρήσεων στην πλατεία Αγίου Μάρκου, που δυσαρέστησαν τους επισκέπτες μας και ειδικά αυτούς που ταξίδεψαν από περιοχές εκτός Ζακύνθου για να δουν το ζακυνθινό καρναβάλι. Δύο μαγαζιά, χωρίς όριο και σεβασμό, με σκοπό μόνο το κέρδος κάλυπταν με την μουσική τους τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονταν στην πλατεία Αγίου Μάρκου. Ήταν ντροπή γιατί αναγκάστηκα εγώ ο ίδιος να μπω μέσα στα καταστήματα και να ζητήσω να χαμηλώσουν την μουσική και να σεβαστούν τα δρώμενα. Αφού τελείωναν τα δρώμενα, θα μπορούσαν να παίξουν μουσική».
 
Ο Δήμαρχος σημείωσε ακόμη πως θα μπει ένα τέλος σε αυτά τα φαινόμενα, ενώ προανήγγειλε πως στη νέα Κανονιστική, δε θα επιτρέπεται αυτού του είδους και της έντασης η μουσική όταν λαμβάνουν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις σε απόσταση λίγων μέτρων.

«Δεν σέβονται τίποτα; Τους αφήνω στην κρίση των Ζακυνθινών! Νομίζω πως για δύο ώρες θα μπορούσε να χαμηλώσει η μουσική. Αυτοί που δεν σέβονται τα δρώμενα, θα με βρουν αντιμέτωπο! Θα εφαρμοστεί ο Νόμος» τόνισε, θυμίζοντας πως ο Δήμος είναι αρμόδιος για την χορήγηση ή την αφαίρεση αδειών.

«Δεν με απασχολεί τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είμαι υπέρ της ασυδοσίας, αλλά της εφαρμογής του Νόμου. Δεν μπορούμε να διώχνουμε κόσμο από αυτό το ευλογημένο νησί» τόνισε.


«Στάσιμες οι κρατήσεις για τον τουρισμό παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα τούς προηγούμενους μήνες» τονίστηκε σε σχετική εκδήλωση στο νησί

Η πορεία των κρατήσεων πήγαινε καλά μέχρι την προκήρυξη των εκλογών αλλά από τότε έχει παγώσει καθώς για τους υποψήφιους επισκέπτες μας παίζει πρωτεύοντα ρόλο η πολιτική σταθερότητα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας. Η αύξηση στις κρατήσεις ήταν της τάξεως του 15% και τώρα είμαστε σε αναμονή καθώς το Μάρτιο μήνα θα έχουμε σαφή εικόνα για τη φετινή σεζόν.

Μάλιστα, σε εκδήλωση με τουριστικό ενδιαφέρον, παρευρέθηκαν και μίλησαν οι Πρόεδροι των τοπικών Συλλόγων ξενοδόχων, τα πολιτικά πρόσωπα του νησιού, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος και ο πρώην Γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος. Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Ομιλίες ξενοδόχων…
Πρώτη πήρε το λόγο η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί μία ευρεία κοινωνική συμμαχία στον χώρο του τουρισμού και να στηριχθούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Για την πορεία του κλάδου είπε ότι πέρυσι είχαμε 23 εκατομμύρια επισκέπτες σε όλη την Ελλάδα και ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία, ότι έχουμε μείωση από τη Ρωσία αλλά αφίξεις από νέες αγορές. Το 2014 είχαμε για πρώτη φορά αφίξεις κινέζων τουριστών αλλά  δεν μπορούν να μετρηθούν γιατί έφτασαν στο νησί μας με πτήσεις εσωτερικού από την Αθήνα. Προβληματική παραμένει η εσωτερική αγορά λόγω της κρίσης και οι Έλληνες πηγαίνουν διακοπές σε φιλικά σπίτια.

Η κ. Τετράδη ανέφερε  ότι η σεζόν ξεκίνησε με αύξηση 15% στις κρατήσεις αλλά τώρα λόγω των πολιτικών αλλαγών υπάρχει μία στασιμότητα. «Οι τουρίστες ζητούν ασφάλεια και δεν ρισκάρουν να έλθουν για διακοπές και να πέσουν σε απεργίες ή να μην γνωρίζουν αν θα έχουμε ευρώ ή δραχμή» είπε η κ. Τετράδη η οποία στη συνέχεια μίλησε για τις πρωτοβουλίες του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.
Η κατάταξη σε αστέρια, η αρμοδιότητα του ΓΕΜΗ και η προβολή των τοπικών προϊόντων είναι μερικά από αυτά που έχει αναλάβει το ΞΕΕ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αλυκών Άκης Ποταμίτης μίλησε για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και πρόταξε ως παράδειγμα τον τρόπο ζωής της άγριας χήνας η οποία δρα σαν ομάδα με πολύ καλά αποτελέσματα. Ευχήθηκε να ευοδωθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης και χαρακτήρισε σημαντική και αναγκαία τη βοήθεια από τους δημόσιους και κρατικούς φορείς για να πάμε ένα βήμα πιο πέρα.
Οι αρχές
Μετά τους ξενοδόχους μίλησα ν οι τοπικές αρχές και πρώτος πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς ο οποίος ζήτησε να αλληλοστηριχθούν ο τουριστικός και ο αγροτικός τομέας. Μίλησε για τα κακά του παρελθόντος που συνεχίζουν να μας ταλανίζουν όπως τα σχέδια πόλης, τα προβληματικά έργα που δεν έχουν τελειώσει ακόμα, τα χρέη στο Δήμο και τα αναξιοποίητα κονδύλια από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να απαντήσει αναλυτικά στις πιεστικές ερωτήσεις των επιχειρηματιών για το έργο της πλατείας Σολωμού και περιέγραψε όλα όσα έχουν συμβεί δίνοντας για χρονοδιάγραμμα τον Ιούνιο. «Φτιάχνω ειδικό επιτελείο για να ασχοληθεί με τις χρηματοδοτήσεις και τα προγράμματα σε όφελος του νησιού», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Γαλιατσάτος που ήλθε από την Κεφαλονιά, στην ομιλία του ζήτησε να σώσουμε την…«παρτίδα» της χώρας και του τουρισμού και έθιξε τα κακώς κείμενα που πρέπει να διορθωθούν και είναι η έλλειψη καθαριότητας με τα πολλά σκουπίδια, η καταπάτηση σε πεζοδρόμια και γενικά κοινόχρηστους χώρους, καθώς επίσης η επιθετική οδήγηση, οι υποδομές στα αεροδρόμια, η συμπεριφορά του προσωπικού στις επιχειρήσεις του τουρισμού και τα medical care.

Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στην προσπάθεια για αύξηση των δρομολογίων από την Ιταλία, για την πύκνωση των αεροπορικών δρομολογίων και για τις επαφές με την AEGEAN. Για την ΕΤΙΝ ενημέρωσε πως έχει προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο και ορκωτούς λογιστές για να βρουν την καθαρή της θέση.

Το χαιρετισμό του Βουλευτή Σταύρου Κοντονή μετέφερε ο ιδιαίτερος του γραφείου του Βαγγέλης Βανταράκης ο οποίος είπε ότι βρίσκεται στην Αθήνα για ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν μπορούσε να  παρευρεθεί. Στην ομιλία του ο κ. Βανταράκης επεσήμανε πως η κυβερνητική αλλαγή της 25ης Ιανουαρίου έφερε την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και κανένας δεν έχει να φοβηθεί από την αλλαγή.

Ο Περιφερειακός σύμβουλος Θοδωρής Καμπίτσης μετέφερε το χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλου και είπε ότι πρέπει να  προσέξουμε τον αγροτικό, τον τουριστικό κι τον πολιτιστικό τομέα στην ιδιαίτερη πατρίδα μας. Στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα του πολιτισμού και της παράδοσης της Ζακύνθου από τα οποία είπε ότι πρέπει να αντλούμε δύναμη.
Ο Γραμματέας
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος ο οποίος έκλεισε και τις ομιλίες, αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά μηνύματα που υπάρχουν για τον τουρισμό και επεσήμανε πως αυτά δεν είναι θέμα τύχης αλλά συστηματικής προσπάθειας και νομοθετικών παρεμβάσεων που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Για την πάταξη της γραφειοκρατίας είπε ότι από 1-1-2015 έχει νομοθετηθεί η αδειοδότηση των τουριστικών επιχειρήσεων να γίνεται με την κατάθεση των δικαιολογητικών, ο έλεγχος θα γίνεται αργότερα κι αυτό θεσμοθετήθηκε για να μην είναι μοχλός εκβιασμού από τον οποιονδήποτε ο έλεγχος ενός ξενοδοχείου.

Ο κ. Λιάσκος είπε ότι χρειάζεται συνεργασία διότι δεν ωφελεί να γίνονται απλά διαπιστώσεις και οι ευθύνες να επιρρίπτονται δεξιά κι αριστερά, ενώ χαρακτήρισε τον τουρισμό ως προμετωπίδα της οικονομίας μας.


Μήνυμα Αντι-περιφερειάρχη Ζακύνθου στην εκδήλωση για τον τουρισμό

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ζακύνθου, Λευτέρης Νιοτόπουλος, έστειλε το παρακάτω μήνυμα: «Προκειμένου να διαβαστεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής, Σπύρο Γαλιατσάτο , κατά την κοπή της πίτας του Συλλόγου Ξενοδόχων Ζακύνθου. Δυστυχώς το μήνυμα άργησε να φθάσει για τεχνικούς λόγους στον κ Γαλιατσάτο με αποτέλεσμα να μη μην διαβαστεί». Πιο συγκεκριμένα το μήνυμα έχει ως εξής : «Φίλες και φίλοι. Με το μυαλό και την καρδιά στη Ζάκυνθο , παρά την απόσταση , εύχομαι η καινούργια χρονιά να είναι μια δημιουργική και γόνιμη χρονιά.Ο τουρισμός μας. απ’ ότι δείχνουν τα στοιχεία , και αυτή τη χρονιά θα είναι πρωταγωνιστής στην προσπάθεια της χώρας για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.Η χώρα στη σημαντικότερη μεταπολιτευτική καμπή στηρίζει ελπίδες στους κλάδους της οικονομίας που μπορούν να βοηθήσουν να πραγματοποιηθούν όνειρα και προσδοκίες .Από τη μεριά μας ως Περιφερειακή Αρχή οφείλουμε να δημιουργήσουμε , μαζί με τους Δήμους και την Κεντρική Διοίκηση , τις συνθήκες και το περιβάλλον ενός υγειούς και κοινωνικά δίκαιου οικονομικού περιβάλλοντος για επιχειρηματίες , εργαζόμενους και κοινωνία. Επιτροπές , ονοματολογίες ,φιέστες , εγωϊσμοί και βαρύγδουπες ανακοινώσεις οφείλουν να σταματήσουν να διασπούν την προσοχή μας από τον κύριο στόχο που δεν μπορεί να είναι άλλος από το να κάνουμε επιτέλους ο καθένας μας την δουλειά για την οποία τάχθηκε και για την οποία έλαβε την κοινωνική εξουσιοδότηση. Δεν έχουμε ανάγκη από καινούργιους θεσμούς ( ίσως θα πρέπει να καταργήσουμε και μερικούς ) , έχουμε την ανάγκη να λειτουργήσουμε ως ευνομούμενη και συγκροτημένη πολιτεία και κοινωνία για το καλό όλων μας και κυρίως έχοντας πάντα στραμμένη τη ματιά μας στους συνανθρώπους μας που η ζωή και οι πολιτικό-οικονομικές επιπτώσεις δεν επιφύλαξαν την καλύτερη τύχη. Κυρίες και κύριοι, Εύχομαι σε αυτή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 2015 το φλουρί και ο τυχερός γι’ αυτή τη χρονιά να είναι το αγαπημένο μας νησί και οι κάτοικοί του. Χωρίς να θέλω να σας κουράσω εύχομαι η νέα χρονιά να είναι μια νέα αφετηρία προόδου και σύμπλευσης οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Καλή και παραγωγική χρονιά γεμάτη υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος».

Συμμετοχή Δήμου Ζακύνθου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “ΒΙΤ 2015” Στο ΜΙΛΑΝΟ ΙΤΑΛΙΑΣ

O Δήμος Ζακύνθου συμμετείχε στην διεθνή έκθεση τουρισμού BIT Borsa Internatiozale del Turismo (BIT) 2015 στο Μιλάνο της Ιταλίας που έλαβε χώρα από 12 έως 14 Φεβρουαρίου στον εκθεσιακό κέντρο FieraMilano. Η συγκεκριμένη έκθεση είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις και διοργανώνεται από το 1980.

Ο Δήμος Ζακύνθου συμμετείχε σε περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Λαγανά κ. Αναστάσιο Μποτώνη, ο οποίος αναφέρθηκε ότι η Ιταλική αγορά είναι σημαντική για το νησί μας. Επισήμανε δε, την σπουδαιότητα συμμετοχής του νησιού στην έκθεση αυτή. Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η αγορά αυτή καταλαμβάνει την 6η θέση στην κατάταξη μεταξύ των κύριων χωρών προέλευσης αλλοδαπών επισκεπτών στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο Αντιδήμαρχος κ. Μποτώνης Αναστάσιος πραγματοποίησε μια σειρά επαφών ενισχύοντας την τουριστική προβολή και προώθηση του νησιού. Σύμφωνα με δηλώσεις του ανέφερε ότι «είναι θετικά τα μηνύματα από την Ιταλική αγορά για τη τουριστική περίοδο 2015 χαρακτηρίζοντας εντυπωσιακή την προσέλευση κοινού, δημοσιογράφων και τουριστικών γραφείων στο περίπτερο της Ζακύνθου», αναφερόμενος επίσης και στις δηλώσεις της διευθύντριας Ε.Ο.Τ. Ιταλίας κ. Μπουλασίδου, η οποία ανέφερε ότι «προβλέπεται 15%- 20% αύξηση τουρισμού από τους touroperators».

Η επιβατική κίνηση Ιταλών επισκεπτών στο Αεροδρόμιο Ζακύνθου πρόκειται να παρουσιάσει θετικό ρυθμό αύξησης για το έτος 2015 με ενίσχυση των απευθείας πτήσεων για Ζάκυνθο από ένδεκα (11) διαφορετικές πόλεις της Ιταλίας. Επιπλέον εκφράστηκε ότι προβλέπεται επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου όσον αφορά την Ιταλική αγορά.

Ο Αναπτυξιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας, «το Κούκεσι», διοργανώνει για πρώτη φορά την γιορτή της παραδοσιακής Ζακυνθινής τηγανίτας-«Γκλαούνα»!

Ο Αναπτυξιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας, «το Κούκεσι», (χωριό στη Ζάκυνθο), διοργανώνει για πρώτη φορά την γιορτή της παραδοσιακής Ζακυνθινής τηγανίτας-«Γκλαούνα». Ένα έθιμο που έρχεται από πολύ παλιά στη Ζάκυνθο και σηματοδοτούσε κυρίως το τελείωμα του μαζέματος των ελιών. Οι Ζακυνθινοί την πρόσφεραν επίσης όταν είχαν ξένους στα σπίτια τους αλλά και σαν κέρασμα στις ονομαστικές εορτές. Ο Σύλλογός αναβιώνει το έθιμο αυτό σαν μια μεγάλη γιορτή για όλους τους Ζακυνθινούς και τους επισκέπτες του νησιού μας. «Θέλουμε η γιορτή της Γκλαούνας να γίνει η αφορμή κάθε χρόνο να την γιορτάζουμε όλοι μαζί στο χωριό μας, στην Καλλιθέα. Σας περιμένουμε όλους το ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ΩΡΑ 13.00μ.μ στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, στην Καλλιθέα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Την γιορτή θα πλαισιώσουν χορευτικά συγκροτήματα, παραδοσιακή ορχήστρα, μουσική, τραγούδι και βέβαια άφθονες Γκλαούνες!

Masque party από την Γ΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου

Η Γ΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου διοργανώνει masque party την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Καλούνται οι μαθητές του νησιού και όχι μόνο, σε ένα ξέφρενο πάρτυ με αποκριάτικους ρυθμούς, πολύ διάθεση και την μουσική στα ύψη!  «Εσείς και οι φίλοι σας, μασκαρευτείτε, φορέστε το πιο όμορφο χαμόγελο και ελάτε στο Μουσικό»!Την Τετάρτη 18/2 στις 8.30 το βράδυ.

ΕΡΤ...χόμαστε!

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18/02/2015 - 13:54