Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

Σε έμφραγμα αποδίδεται ο θάνατος του Ζακυνθινού παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Διονύση Καπανδρίτη, που είχε εξαφανιστεί τις τελευταίες ημέρες...

Σε εμφραγμα του μυοκαρδίου, που επήλθε πολλές μέρες, πριν, οφείλεται ο θάνατος του άτυχου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και γνωστού συμπατριώτη μας, Διονύση Καπανδρίτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας που πραγματοποιήθηε χθες το μεσημέρι στην Πάτρα.

Στο μεταξύ η Αστυνομία από την πλευρά της, αρκετές ώρες νωρίτερα, είχε  καταλήξει στο συμπέρασμα πως δεν υπήρχε εγκληματική ενέργεια σε βάρος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή.
Η ανεύρεση του άψυχου σώματος

Να τονίσουμε ότι συγκλονισμένη είναι από την περασμένη Τρίτη η Ζάκυνθος και ο φίλαθλος κόσμος του νησιού μας από την ανεύρεση του πτώματος του Διονύση Καπανδρίτη που είχε χαθεί εδώ και περίπου 10 ημέρες και το οποίο βρέθηκε σε ένα καλαμιώνα, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπη και λίγα μέτρα από την ακτή.

Μάλιστα, αρκετά ήταν τα ερωτηματικά που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο το άψυχο σώμα του Διονύση Καπανδρίτη, ο οποίος θυμίζουμε ότι είχε εξαφανιστεί από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.Στο σώμα του ήταν εμφανή τα πρώτα σημάδια της σήψης, ενώ βρέθηκε χωρίς παπούτσια, φορώντας το πάνω μέρος της πιτζάμας του και ένα μπουφάν.Σύμφωνα με πληροφορίες, στην μια πλευρά του κορμιού του υπήρξαν μώλωπες, ενώ το ένα από τα δύο αυτιά του είχε εκτεταμένο τραύμα. Ανοιχτό ήταν το ενδεχόμενο οι πληγές και τα τραύματα να προκλήθηκαν από τρωκτικά ή από κάποιο αδέσποτο ζώο, λαμβάνοντας υπόψη ότι το σώμα του μπορεί να βρισκόταν εκεί για αρκετό διάστημα.
Το ιστορικό της εξαφάνισης
Το ¨θρίλερ¨ της εξαφάνισης του 70χρονου  συμπατριώτη μας ξεκίνησε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, όταν δηλώθηκε  από την κόρη του στις αστυνομικές  αρχές και πιο συγκεκριμένα στο Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου.

Ο Διονύσης Καπανδρίτης διέμενε το τελευταίο διάστημα στις εγκαταστάσεις του ΟΔΑΖ καθώς βρισκόταν μακριά από τους οικείους του και δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί.

Η τελευταία φορά που τον είδαν ήταν το βράδυ της Κυριακής 8  Φεβρουαρίου όταν έφυγε από τον ΟΔΑΖ ενώ υπάρχουν μαρτυρίες από συμπολίτες μας που τον είδαν το πρωί της επόμενης ημέρας να περπατά στην Πόλη.

Το γεγονός που προκάλεσε ανησυχία είναι ότι ο Διονύσης Καπανδρίτης δεν πήγε σε προγραμματισμένο ραντεβού που είχε με οφθαλμίατρο στην Αθήνα, για ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τα μάτια του εξαιτίας του σακχάρου από το οποίο έπασχε.

Η κόρη του Νατάσσα, με την οποία επικοινώνησε η εφημερίδα μας χθες το πρωί και αρκετή ώρα πριν βρεθεί νεκρός, δήλωνε χαρακτηριστικά πως ο πατέρας της είχε προβλήματα όρασης και ήταν πάντα συνεπής στα ιατρικά του ραντεβού τα οποία δεν αμελούσε.

Η ίδια επεσήμανε πως θέλει να διατηρήσει το θέμα της εξαφάνισης του πατέρα της στη δημοσιότητα, χωρίς να κρύβει την ανησυχία της και σημειώνοντας πως είναι αδικαιολόγητο να μην έχει δώσει σημεία ζωής όλο αυτό το διάστημα.

Να σημειωθεί ότι ξεκίνησε να μεταδίδεται η είδηση της εξαφάνισης του, μέσω μηνυμάτων του Amber Alert, ενώ έγιναν προσπάθειες για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.



Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο υπάλληλος που κατηγορείται για σοβαρή υπόθεση υπαξαίρεσης σε επιχείρηση χονδρικής στο νησί!

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 35χρονος συμπατριώτης μας που ενεπλάκη στην σοβαρή υπόθεση υπεξαίρεσης που απασχόλησε πριν από λίγες ημέρες τις αρχές.
0 35χρονος εργαζόταν ως διανομέας αποθηκάριος σε επιχείρησης χονδρικής που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των τροφίμων και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έδινε σε συγκεκριμένο ψητοπωλείο ποσότητες πολύ μεγαλύτερες από αυτές που πληρώνονταν.
Οι δύο ιδιοκτήτες του ψητοπωλείου επρόκειτο προχθές να απολογηθούν.



Δεκαοκτώ μήνες φυλάκισης στον 44χρονο δραπέτη των φυλακών Τίρυνθας, ο οποίος συνελήφθη από το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου

18 μήνες φυλάκισης επέβαλε το Δικαστήριο στον 44χρονο αλβανό υπήκοο που συνελήφθη το πρωί του περασμένου Σαββάτου από άνδρες της Ασφάλειας Ζακύνθου καθώς είχε δραπετεύσει  από τις Αγροτικές Φύλακες Τίρυνθας, όπου και ήταν κρατούμενος.
Πιο συγκεκριμένα,  ο 44χρονος είχε παραβίασει εξαήμερη τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί από το Κατάστημα Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας, το χρονικό διάστημα από 18 έως 24.04.2014, στο οποίο εξέτιε ποινή κάθειρξης επτά (7) ετών και τριών (3) μηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Ο εντοπισμός και η σύλληψη του 44χρονου δραπέτη ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου. Ο 44χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου και στην συνέχεια του αποδόθηκαν ποινές φυλάκισης που προστίθενται στο χρόνο για τον οποίο έχει ήδη καταδικαστεί για τις υποθέσεις των διακεκριμένων κλοπών,.


1η Επιστολή από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΄΄ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ΄΄
Ζάκυνθος 19/2/2015
ΠΡΟΣ : Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κο Κουρουμπλή Παναγιώτη:
«Κύριε Υπουργέ,αγαπητέ συνάδερφε στο αναπηρικό κίνημα,εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Σωματείου μας, σας εκφράζουμε τη μεγάλη μας χαρά αλλά και τα θερμά μας συγχαρητήρια για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων, ως Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Κύριε Υπουργέ,το Σωματείο ατόμων με αναπηρίες Ζακύνθου ΄΄ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ΄΄ ιδρύθηκε το 1997 και είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Με τον αριθμό 34/1997 αναγνωρίσθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου. Στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου του Διοικητηρίου Ζακύνθου το οποίο είναι προσβάσιμο στα άτομα με κινητικές αναπηρίες. Ομάδες στόχου είναι τα άτομα με αναπηρίες (όλων των κατηγοριών από όλη τη Π.Ε. Ζακύνθου) των οποίων η αναπηρία έχει πιστοποιηθεί από Α/Βάθμια ή Β/Βάθμια Υγειονομική Επιτροπή του δημοσίου ή ΚΕ.Π.Α.

Βασικός στόχος του Σωματείου, είναι η άρση των εμποδίων (νομικών, αρχιτεκτονικών, κοινωνικών, πολιτικών κ.τ.λ.), που οδηγούν στην κοινωνική απομόνωση τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους, ούτως ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες και να συμμετέχουν ισότιμα σε όλες τις εκδηλώσεις της ( κοινωνικής, πολιτικής, πολιτιστικής, οικονομικής ) ζωής του νησιού μας.

Όλα αυτά τα χρόνια το Σωματείο μας, με καθοδηγητή και συνοδοιπόρο την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, προσπαθεί να αναδείξει, να προβάλει και να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες του νησιού μας και όχι μόνο.

Κύριε Υπουργέ, ο τομέας της Υγείας, όπως γνωρίζεται πολύ καλά, έχει ιδιαίτερη σημασία για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, εάν λάβουμε υπόψη ότι:

α) Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας το 19% του πληθυσμού αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάποια αναπηρία και ότι

β) Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις είναι συχνοί χρήστες των υπηρεσιών υγείας.

Αναλογιζόμενοι το γεγονός ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου αποτελεί τη βασική μονάδας παροχής υγειονομικής περίθαλψης, στο νησί μας, σας υποβάλλουμε τα παρακάτω αιτήματα / ζητήματα που απασχολούν το Σωματείο μας , ζητήματα που επανειλημμένως έχουμε ενημερώσει τους προκατόχους σας και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες :

-Την εύρυθμη λειτουργία, όλων των τμημάτων – κλινικών του Νοσοκομείου (Τεχνητή Μονάδα Νεφρού, καρδιολογική, παθολογική, ακτινολογικό, παιδιατρική, κ.τ.λ.) και στελεχωμένες με το απαραίτητο και εξειδικευμένο Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό.

-να θεσμοθετηθεί η λειτουργία Μονάδας Πολυμεταγγιζομένων Ατόμων, ώστε να μεταγγίζονται στο τόπο τους τα άτομα με Μεσογειακή Αναιμία και άλλες συγγενής νόσους.

-να λειτουργήσει η ήδη υπάρχουσα - άρτια εξοπλισμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ώστε να μην αναγκάζονται να ταξιδεύουν σε άλλες περιοχές οι συμπολίτες μας και το κράτος να ελαχιστοποιεί τις πολυδάπανες διακομιδές.

-κρίνεται επιτακτική και απαραίτητη η ανάγκη επαναλειτουργίας της πνευμονολογικής κλινικής, με την άρτια στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Αυστηρό έλεγχο στη λειτουργία των υπαρχόντων οχημάτων του Ε.Κ.Α.Β., με
Α. στελέχωση με το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό
Β. πλήρη εξοπλισμό τους, με αναλώσιμα και μη.
Επιπρόσθετα ένα εξίσου σημαντικό ζήτημα, αποτελεί και η λειτουργία Φαρμακείου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στο νησί μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρόνιων πασχόντων.

Κύριε Υπουργέ, ευελπιστούμε σε καλή και στενή συνεργασία μαζί σας, αναλογιζόμενοι το γεγονός ότι ο Πολιτισμός ενός τόπου συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής και την εξασφάλιση παροχής ενός υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, στους πολίτες του και θα είναι χαρά μας να επισκεφτείτε το νησί μας».
Με εκτίμηση για το ΔΣ.
Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας
Γρέκας Γιάννης                                                                     Μάνεσης Ιωάννης


2η Επιστολή από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΄΄ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ΄΄
Ζάκυνθος 19/2/2015
ΠΡΟΣ : Υφυπουργό Αθλητισμού και Βουλευτή Ζακύνθου, Κο Κοντονή Σταύρο:
«Κύριε Υπουργέ, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Σωματείου μας, σας εκφράζουμε τη μεγάλη μας χαρά αλλά και τα θερμά μας συγχαρητήρια για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων, ως Υφυπουργός Αθλητισμού.

Κύριε Υπουργέ, το Σωματείο ατόμων με αναπηρίες Ζακύνθου ΄΄ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ΄΄ ιδρύθηκε το 1997 και είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Με τον αριθμό 34/1997 αναγνωρίσθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου. Στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου του Διοικητηρίου Ζακύνθου το οποίο είναι προσβάσιμο στα άτομα με κινητικές αναπηρίες. Ομάδες στόχου είναι τα άτομα με αναπηρίες (όλων των κατηγοριών από όλη τη Π.Ε. Ζακύνθου) των οποίων η αναπηρία έχει πιστοποιηθεί από Α/Βάθμια ή Β/Βάθμια Υγειονομική Επιτροπή του δημοσίου ή ΚΕ.Π.Α.

Βασικός στόχος του Σωματείου, είναι η άρση των εμποδίων (νομικών, αρχιτεκτονικών, κοινωνικών, πολιτικών κ.τ.λ.), που οδηγούν στην κοινωνική απομόνωση τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους, ούτως ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες και να συμμετέχουν ισότιμα σε όλες τις εκδηλώσεις της ( κοινωνικής, πολιτικής, πολιτιστικής, οικονομικής ) ζωής του νησιού μας.

Όλα αυτά τα χρόνια το Σωματείο μας, με καθοδηγητή και συνοδοιπόρο την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, προσπαθεί να αναδείξει, να προβάλει και να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες του νησιού μας και όχι μόνο.

Κύριε Υπουργέ, είναι αυτονόητο ότι ο Αθλητισμός βοηθά στην ανάπτυξη και βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγείατων ατόμων με αναπηρία και όχι μόνο, ενώ παράλληλα τονώνει την ανάπτυξη του αισθήματος αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης.

Κρίνεται επομένως αναγκαίο το Υπουργείο σας να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε τα άτομα με αναπηρία, να ενθαρρύνονται και να συμμετέχουν σε ίση βάση με τους υπόλοιπους πολίτες, σε ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες και να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη πρόσβασή τους σε αυτές.

Ενδεικτικά για το νησί μας αναφέρουμε ότι θεωρούμε απαραίτητο :

-την κατασκευή ενός Δημοτικού Κολυμβητηρίου, που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των Ζακυνθινών κολυμβητών-αθλητών, αναπήρων και μη .
-την κατασκευή και τοποθέτηση ειδικού ταρτάν και κλειστής αίθουσας γυμναστηρίου, εξοπλισμένης κατάλληλα, στο Δημοτικό Στάδιο ΄΄ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΏΝ ΄΄, για τις ανάγκες των αθλητών Στίβου, αναπήρων και μη.

Κύριε Υπουργέ, θεωρώντας δεδομένη την ευαισθησία σας σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα, ευελπιστούμε σε μια καλή συνεργασία».
Με εκτίμηση για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Γρέκας Γιάννης                                                                   Μάνεσης Ιωάννης


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ από το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης
προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο

«1. Παρακαλώ κύριε περιφερειάρχη να μας ενημερώσετε αν έχει μπει πρόστιμο για κακοτεχνίες στο λιμάνι Αυλάκια των Οθωνών, από ποια υπηρεσία και πως θα αποπληρωθεί αυτό.

Επίσης παρακαλώ να μας ενημερώστε για την πορεία του έργου προστασίας του λιμανιού Αυλάκια με κυματοθραύστη.

2. Ενημερωθήκαμε από δελτίο τύπου που έχετε εκδώσει ότι χρηματοδοτήσατε με κονδύλι ύψους περίπου 380.000€ το κολυμβητήριο της Κεφαλονιάς για ενεργειακή αναβάθμισή του και σωστά πράξατε.

Σας ρωτάμε τι γίνεται με αντίστοιχη αναγκαιότητα που υπάρχει στο κολυμβητήριο της Κέρκυρας το οποίο ως γνωστόν τακτικά διακόπτεται η θέρμανση με αποτέλεσμα 100άδες παιδιά να μη μπορούν να αθληθούν.

Είναι γνωστό ότι υπήρξε μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του. Για ποιο λόγο δεν προχώρησε η υλοποίησή της;»
Κέρκυρα 17/2/15                                                  
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι
της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γουλής, (επικεφαλής συνδυασμού) και Γιάννης Κορφιάτης (Περιφερειακός Σύμβουλος Ζακύνθου)


Καρναβάλι…αλά παλαιά από την Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας!

Με τεράστια η επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια καρναβαλική χοροεσπερίδα της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας. Με κέφι, διάθεση και πολλές αναμνήσεις τα μέλη της έδωσαν δυναμικό παρόν, ενώ απόλαυσαν χορούς εποχής, όπως κουαντρίλλιες, πόλκα, μαζούρκα και φουρλάνα, που αγαπήθηκαν και χορεύτηκαν πολύ στη Ζάκυνθο, από το συγκρότημα το “Φιόρο του Λεβάντε”.

Το πολυπληθές κοινό ενθουσιάστηκε πολύ και ξέσπασε σε χειροκροτήματα όταν τα μέλη του φορώντας λαϊκές ενδυμασίες, παρουσίασαν, με μεγάλη επιτυχία, Λαϊκούς Χορούς της ζακυνθινής υπαίθρου όπως Συρτό στρωτό, Σταυρωτό, Κυνηγό, Τσακιστό Συρτό και Λεβαντίνικο. Όλοι οι παρευρισκόμενοι Ζακυνθινοί της Αθήνας, μίλησαν με κολακευτικά λόγια για την άψογη παρουσία του χορευτικού συγκροτήματος και ένιωσαν υπερήφανοι ότι υπάρχουν ακόμα άτομα σήμερα που ασχολούνται τόσο πιστά και επιμελημένα με τη μουσικοχορευτική μας παράδοση.

Τον αποκριάτικο χορό της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συμπατριώτες μας και φίλοι των Ζακυνθίων και μεταξύ αυτών η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αννέτα Καββαδία.Επίσης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, ο κ.Ανδρέας Φιλίππου, πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λευκαδίτικων Σωματείων κ. Θεόφιλος Λογοθέτης, ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ζακυνθίων κ. Ιωάννης Βούλτσης και ο κ. Άγγελος Βισβάρδης, ιδρυτής του χορευτικού συγκροτήματος «Φιόρο του Λεβάντε».


ΕΡΤ…χόμαστε!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19/02/2015 - 15:06