Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

Ο Βουλευτής Ζακύνθου απαντά σε ερωτήματα του τοπικού συλλόγου πολυτέκνων

Ειδικότερα, ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής, δήλωσε τα εξής : «Οι πολύτεκνες οικογένειες υπήρξαν τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών που προωθήθηκαν τα χρόνια του μνημονίου. Με τις περικοπές σε βάρος των πολύτεκνων οικογενειών, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου παραβίασε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για ειδική φροντίδα από το κράτος. Παραβίασε όμως και τη δική της συνταγματική υποχρέωση για σχεδιασμό και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, οξύνοντας ακόμα περισσότερο το κρίσιμο για το μέλλον της χώρας, δημογραφικό πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση, στο πλαίσιο του προγράμματός του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, να αποκαταστήσει σταδιακά τις αδικίες και τις απώλειες των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών, που συντελέστηκαν στα χρόνια του μνημονίου.»


Σε τακτική δικάσιμο πάει η υπόθεση υπεξαίρεσης σε επιχείρηση χονδρικής στο νησί…

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικού ποσού ως εγγύηση αφέθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι της υπόθεσης υπεξαίρεσης εμπορευμάτων από επιχείρηση εμπορίας τροφίμων. Οι κατηγορούμενοι ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους στον Εισαγγελέα, αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Πρόκειται για υπάλληλο της εταιρείας που κατείχε τη θέση του αποθηκάριου και διανομέα, καθώς και των ιδιοκτητών (πατέρα και γιου) γνωστού ψητοπωλείου στην πόλη της Ζακύνθου. Να υπενθυμίσουμε ότι οι κατηγορούμενοι συνελήφθηκαν επ’ αυτοφώρω την ώρα που ο μεν υπάλληλος παρέδιδε στον πελάτη της επιχείρησης και ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου, ποσότητα εμπορεύματος κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είχε τιμολογηθεί, οι μεν ιδιοκτήτες του ψητοπωλείου την παραλάμβαναν χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο που αναλογούσε.


«Μπέρδεμα» με την…μεγάλη πώληση στην περιοχή του «Ναυαγίου»

Νέες αποκαλύψεις για την αγορά του αιώνα έρχονται στο φως της δημοσιότητας δημιουργώντας επιπλέον πονοκέφαλο με τα μπερδέματα που ξαφνικά ανέκυψαν με την φερόμενη αγοραπωλησία στην περιοχή του “Ναυαγίου”.

Πρόκειται για νέα στοιχεία αναφορικά με το θέμα που είχε έρθει στη δημοσιότητα το περασμένο καλοκαίρι, και έφερε ως αγοραστή, σε πρώτη φάση, μίας τεράστιας έκτασης 15.000 στρεμμάτων στην ορεινή Ζάκυνθο, τον Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί. Δύο μήνες μετά, όμως, λάμβανε διαστάσεις σκανδάλου, καθώς δημοσιεύτηκαν δεκάδες στοιχεία που έκαναν λόγο για πώληση όχι με τίτλους ιδιοκτησίας, αλλά με ενετικό διάταγμα που έφτασε στα χέρια κληρονόμου, ο οποίος και παρουσιάστηκε ως πωλητής σε εταιρεία Real Estate λιβανέζικων συμφερόντων.

Εκείνο, όμως, που προκαλεί έκπληξη είναι πως “θύματα” της πολυσυζητημένης υπόθεσης έπεσαν Ηλείοι με ρίζες από τη Ζάκυνθο αφού μέρος της έκτασης που πωλήθηκε στην ξένη εταιρεία, ανήκει με τίτλους, δηλώνεται στην εφορία και καταβάλλονται φόροι κανονικά από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες-κληρονόμους, κάποιοι εκ των οποίων γεννήθηκαν και ζουν σήμερα στον Πύργο.

Την αποκάλυψη έκανε ο συνάδελφος της εφημερίδας Πρωινή και του ilialive.gr. Γιάννης Σπυρούνης, ο οποίος, την ανέδειξε μέσα από σχετικό ρεπορτάζ, για λογαριασμό του Ionian. Εξασφάλισε, μάλιστα, και αποκλειστικές δηλώσεις της νομικής συμβούλου των εμπλεκομένων στην υπόθεση Δώρας Καλάκου, που έχει αναλάβει να διαλευκάνει το ζήτημα και να αποκαταστήσει για λογαριασμό των πελατών της την πρωτοφανή αυτή αρπαγή ακίνητης περιουσίας.


Από το Ωνάσειο καλύπτονται τα νοσήλια του 12χρονου Σπύρου από τη Ζάκυνθο  

Διευκρινίσεις σχετικά με την επικείμενη καρδιολογική επέμβαση και νοσηλεία ενός 12χρονου αγοριού στο Ωνάσειο Καρδιολογικό Κέντρο έδωσε η διοίκησή του. Με ανακοίνωσή του, το Ωνάσειο απαντά σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο σύμφωνα με τις οποίες γίνεται έκκληση για οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του μικρού Σπύρου Μαρούδα από τη Ζάκυνθο ο οποίος πρόκειται να χειρουργηθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα τον ερχόμενο μήνα.

«Το Ωνάσειο, για μία ακόμη φορά, θα καλύψει εξ’ ολοκλήρου το κόστος νοσηλείας, αντίστοιχα όπως έχει ήδη πράξει για τις προηγούμενες νοσηλείες, αλλά και για όλες τις επισκέψεις του μικρού ασθενούς στα Εξωτερικά Ιατρεία του Ωνασείου»  επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Με ήδη ειλημμένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΩΚΚ από τον Οκτώβριο 2014 στο πλαίσιο του κοινωφελούς χαρακτήρα του Νοσοκομείου, τα νοσήλια και το κόστος της χειρουργικής επέμβασης (συμπεριλαμβανόμενων των ιατρικών αμοιβών) καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από το Νοσοκομείο. Το χειρουργείο έχει προγραμματιστεί για την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου 2015 μετά από συνεννόηση με την οικογένεια» αναφέρει η διοίκηση του Ωνασείου.


Ανακοίνωση από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, ενημερώνει τα μέλη του, ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και η Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου, τούς προσκαλεί να παρακολουθήσουν δωρεάν, τη θεατρική παράσταση « Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης », τη μαύρη κωμωδία του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Κωσταντή Μουζάκη, την Πέμπτη 5 Μαρτίου,στο Θέατρο Σαρακινάδου.Όσα μέλη επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση να προσέλθουν στ γραφείο του Σωματείου να δηλώσουν συμμετοχή. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΕΡΤ…χόμαστε και το γιορτάζουμε!
Έτσι και εχθές, Καθαρά Δευτέρα, οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι της ελεύθερης και αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Ζακύνθου, κάναμε τα παραδοσιακά κούλουμα στον χώρο του τοπικού σταθμού, δίνοντας ξανά το σύνθημα της συνέχισης του αγώνα μέχρι την τελική νίκη!  








Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24/02/2015 - 15:01