Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

Ανακοίνωση του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Ιόνια Νησιά

Σε ανακοίνωση του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Ιόνια Νησιά, αναφέρονται τα εξής: «Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στην Λευκάδα στη συζήτηση του θέματος “Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους στα Ιόνια Νησιά”, κάναμε την εξής τοποθέτηση:Το πρόβλημα της διακοπής των παροχών ρεύματος από τη ΔΕΗ πρέπει να λυθεί άμεσα με κεντρική παρέμβαση της κυβέρνησης στη ΔΕΗ (όπως ήταν η προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ) για όλα τα νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα. Έτσι λύνεται σύντομα και χωρίς τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται σε τοπικό επίπεδο.

Παράλληλα είμαστε υπέρ εφόσον μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν λύνει το πρόβλημα να παρέμβει η Περιφέρεια και να πληρώσει για την επανασύνδεση. Θεωρούμε όμως ανεπαρκή την εισήγηση γιατί βάζει πολύ χαμηλό εισοδηματικό κριτήριο (μέχρι εισόδημα 7200/χρόνο = 600€ το μήνα) και το πολύ 480€/χρόνο για κάθε οικογένεια και μόνον για όσους έχουν την παροχή στο όνομα τους.

Προτείναμε να τροποποιηθεί η εισήγηση με τα εξής:

-Το εισοδηματικό κριτήριο να είναι μέχρι 20.000/χρόνο ανά οικογένεια.

-Να αφορά όλους όσους έχουν κομμένη την παροχή ρεύματος είτε είναι στο όνομα τους είτε στο όνομα του ιδιοκτήτη.

-Να απαιτήσει το ΠΣ και ο περιφερειάρχης να λυθεί άμεσα κεντρικά το θέμα από την κυβέρνηση και την Διοίκηση της ΔΕΗ.

-Να αυξηθεί το πόσο που διαθέτει η Περιφέρεια γιατί αυτό που προτείνεται είναι χαμηλό (πρότειναν 50.000€ για όλη την περιφέρεια) και το πολύ να αφορά 102 νοικοκυριά σ’ όλα τα Ιόνια Νησιά

-Στην επιτροπή αξιολόγησης ανά Περιφερειακή Ενότητα να συμμετέχει και εκπρόσωπος από τις παρατάξεις της μειοψηφίας

Οι προτάσεις μας δεν έγιναν αποδεκτές από την πλειοψηφία (έγινε δεκτή μόνον η συμμετοχή της μειοψηφίας) και κατά την ψηφοφορία ψηφίσαμε τη δική μας πρόταση. Κατά συνέπεια όσα αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας είναι ανακριβή και ψευδή».

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Υπόμνημα με αναλυτικές προτάσεις στο υπουργείο Υγείας

Υπόμνημα με τίτλο: «Επανακαθορισμός του ρόλου και του χαρακτήρα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, για την ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών με αναπηρία, χρόνιες και ψυχικές παθήσεις στις δομές του και στη δωρεάν παροχή κάθε θεραπευτικής, φαρμακευτικής αγωγής», απέστειλε η ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία), στον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή.

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι ο τομέας της Υγεία που αποτελεί κατά γενική ομολογία αδιαπραγμάτευτο και πολύτιμο αγαθό για όλους τους πολίτες της χώρας και ιδιαίτερα για τους πολίτες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, δέχθηκε γερό πλήγμα τα προηγούμενα χρόνια. Οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας έδωσαν προτεραιότητα στην ταχύτατη μείωση των υπέρογκων δημοσιονομικών δαπανών υγείας, θέτοντας στο περιθώριο τον ανθρώπινο παράγοντα, με αποτέλεσμα μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση, στην οποία αναφέρεται με τα πιο μελανά χρώματα η πρόσφατη έκθεση του Συμβουλίου Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα το Μάρτιο του 2014.                                            

Σύμφωνα με την ανωτέρω έκθεση του ΟΗΕ, η Ελλάδα κλήθηκε να μειώσει σημαντικά τις δαπάνες για την υγεία, σε επίπεδα κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα αφενός να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στην πρόσβαση των πολιτών στις δομές της υγείας, της αποκατάστασης και της ψυχικής υγείας, και εν γένει στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αφετέρου να υπονομευτεί η εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, η οποία υπογράφτηκε από τη χώρα μας και στη συνέχεια κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο με την ψήφιση του ν. 4074/2012.

Απαιτούνται ριζικές αλλαγές και βαθιές τομές που θα θέσουν στο επίκεντρό τους τις ανάγκες των πολιτών της χώρας. Σε αυτή την κατεύθυνση, απαιτείται από το υπουργείο Υγείας ο επανακαθορισμός των στόχων που θέτουν οι δημόσιες πολιτικές για την υγεία αναφορικά με την κοινωνία, στην αιχμή των ιατροτεχνολογικών εξελίξεων, με ταυτόχρονη ορθολογική διαχείριση των πόρων που απαιτούνται.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας προς όφελος όλων των πολιτών και αναφορικά με τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις προτείνει τον σχεδιασμό και την εφαρμογή δημόσιων πολιτικών για την υγεία, μέσω των οποίων τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις θα απολαμβάνουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας για την αύξηση  της λειτουργικότητας και αυτονομία τους, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Απολογισμός του Δημοτικού Συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ»

Σύσκεψη του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ» (μείζονα αντιπολίτευση με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Στέλιο Μποζίκη), πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, για να συζητηθεί η μέχρι σήμερα δράση της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο. Ειδικότερα, τονίζονται τα παρακάτω:

«Εκτιμήθηκε ότι η επιλογή μας για μια δημιουργική αντιπολίτευση μέχρι σήμερα στις δύσκολες συνθήκες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Ζάκυνθο καταγράφεται στη συνείδηση των Ζακυνθινών ως μία υπεύθυνη στάση που προασπίζει τα συμφέροντα των Ζακυνθινών δημοτών και την ανάπτυξη της Ζακύνθου.

Ωστόσο η Δημοτική Αρχή πολιτεύεται ως αντίπαλος της να μην είναι τα προβλήματα του τόπου μας αλλά η ΠΑΡΑΤΑΞΗ μας.

Η θετική μας στάση όχι μόνο δεν αξιοποιείται για να δημιουργηθούν καλλίτερες συνθήκες στη λειτουργία του Δήμου μας αλλά οδηγούν την Δημοτική αρχή σε αντιδημοκρατικές και αντιδεοντολογικές τακτικές που καλύπτουν όπως αποδεικνύεται την έλλειψη γνώσης για την αυτοδιοίκηση και την μη ύπαρξη σχεδίου αλλά και υποκειμενικών δυνατοτήτων.

Συζητήθηκε και αποφασίστηκε ο προγραμματισμός των δράσεων και των παρεμβάσεων μας για το επόμενο διάστημα.

Μετά από πρόταση του επικεφαλής του Συνδυασμού, Στέλιου Μποζίκη, ομόφωνα συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή-Γραφείο Τύπου αποτελούμενη από τους Αρμένη Γιώργο, Ξένο Ανδρέα και Φεραδούρο Γιάννη».

1η Συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ζακύνθου  

Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, συνεδρίασε η νεοσύστατη Τουριστική Επιτροπή στο δημοτικό κατάστημα Παντοκράτορα της Δημοτικής Ενότητας Λαγανά του Δήμου Ζακύνθου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρώτη συνεδρίαση διεξήχθη με επιτυχία, με καθολική εκπροσώπηση των φορέων του νησιού.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος κ. Λουκίσας Ιωάννης, ο Αντιπρόεδρος κ. Νικολουδάκης Αντώνιος και τα μέλη: 1) κ. Κυπριώτης Χαράλαμπος (εκπρόσωπος Ι.Μ.Ζ.), 2)           κ. Καμπίτσης Θεόδωρος (εκπρόσωπος Π.Ε. Ζακύνθου), 3) κ. Τσίπηρας Νικόλαος (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου), 4) κ. Μποτώνης Αναστάσιος (Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Λαγανά), 5) κ. Μαυρίας Χαράλαμπος (Δημοτικός Σύμβουλος), 6) κ. Μαμφρέδας Παναγιώτης, 7) κ. Κόκκορης Κων/νος (Δημοτικός Σύμβουλος και εκπρόσωπος Ε.Α.Σ.), 8) κ.Βίτσου-Κοτσώνη Ευρυδίκη (εκπρόσωπος Ε.Θ.Π.Ζ.), 9) κ. Κοτσώνης Ανδρέας (εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Ζακύνθου), 10) κ. Ξένος Χρήστος ( Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Δ.Ε. Ζακυνθίων), 11) κ. Θεοδωράκης Νικόλαος (Ταμίας του Συλλόγου Ξενοδόχων Δ.Ε. Λαγανά), 12) κ. Κολπονδίνος θεόδωρος (Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Δ.Ε. Αρκαδίων), 13) κ. Ποταμίτης Διονύσιος (Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Δ.Ε. Αλυκών), 14) κ. Βυθούλκας Ιωάννης (εκπρόσωπος του Συλλόγου των τουριστικών πρακτόρων Ζακύνθου), 15) κ. Καψάσκη Νταίζη (εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων), 16) κ. Κεφαλληνός-Αριδάκης Ιωάννης (Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μπάρ και Κέντρων διασκέδασης Λαγανά), 17) κ. Λογοθέτης Διονύσιος, (μέλος του Δικτύου EcoZakynthos), 18) κ. Βαρδακαστάνης Νικόλαος (Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών επιχειρηματιών Βασιλικού) και 19) κ. Κόττης Φώτης (επιχειρηματίας)

Επίσης στην συνεδρίαση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς.

Ο Δήμαρχος πήρε πρώτος τον λόγο και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα συντονισμού μεταξύ Περιφέρειας και ΠΕΔΙΝ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων), δίνοντας βαρύτητα στον τουρισμό σε συνεργασία με την αγροτική παραγωγή. Αναφέρθηκε στην Διεύθυνση Τουρισμού και Πολιτισμού που πρόκειται συσταθεί στον Δήμο Ζακύνθου. Σημείωσε επίσης την αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης και αποτελεσματικής διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Λουκίσας, ανακοίνωσε ότι το γραφείο Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου μεταφέρθηκε στο Λαγανά, εκφράζοντας την πρόθεσή του να οργανωθεί και να στελεχωθεί με το κατάλληλο ανθρωποδυναμικό, στα πλαίσια της Διεύθυνσης τουρισμού που πρόκειται να συσταθεί, εν συνεχεία απεύθυνε τον λόγο στα μέλη να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους.

Στην τοποθέτησή του ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Νικολουδάκης Αντώνιος κάλεσε τα μέλη να καταθέσουν εγγράφως τις προτεραιότητες αλλά και τις προτάσεις τους στον τομέα του Τουρισμού.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, που χαρακτηρίστηκε «συνάντηση γνωριμίας» δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη να γνωρισθούν καλύτερα, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους για τα προβλήματα του κλάδου τους, τον τρόπο που θα συνεργασθούν.

Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ανακοινώθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση από Ιούλιο μέχρι και Σεπτέμβρη από το Πρίντεζι

Με δύο διαφορετικά δρομολόγια θα συνδεθεί ακτοπλοϊκά το λιμάνι της Ζακύνθου με την Ιταλία κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου.
Το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινά από το Μπάρι, ενώ το δεύτερο που έγινε πρόσφατα γνωστό, θα ξεκινά από το λιμάνι του Πρίντεζι.
Τα δύο δρομολόγια, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούλιο του 2015 και θα ολοκληρωθούν στις αρχές Σεπτέμβρη, δεδομένου ότι αυτή την περίοδο επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και οι Ιταλοί τουρίστες.

Αυτό που ελπίζουμε, είναι να μην επαναληφθούν φέτος προβλήματα ανάλογα με αυτά που προέκυψαν πέρυσι, όταν ένα από τα δύο ιταλικά πλοία σταμάτησε δρομολόγια στην καρδιά του καλοκαιριού και χωρίς να έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα που είχε ανακοινώσει στις αρχές της σαιζόν…
Το πλοίο από το Πρίντεζι
Το δρομολόγιο που θα συνδέει τη Ζάκυνθο με το λιμάνι του Πρίντεζι θα ξεκινήσει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα ξεκινήσει στις 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για πλοίο της εταιρείας  Red Star Ferries το οποίο θα συνδέει το Μπρίντεζι με τους Παξούς , την Κεφαλονιά(Σάμη) , για πρώτη φορά την Ιθάκη(Πισαετός) και τέλος τη Ζάκυνθο.
Το πλοίο θα πραγματοποιεί ένα δρομολόγιο την εβδομάδα το οποίο θα αναχωρεί Δευτέρα απόγευμα από την Ιταλία και θα φτάνει στα νησιά την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη.
Το πλοίο από το Μπάρι
Δρομολόγια από το Μπάρι για τα νησιά του Ιονίου και τη Ζάκυνθο έχει ανακοινώσει εδώ και περίπου ένα μήνα η εταιρεία Ventouris Ferries.
Το πρόγραμμα για το νησί  της  Κεφαλονιάς αλλά και για τη Ζάκυνθο θα ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την 1η Σεπτεμβρίου όπου και θα πραγματοποιείται  ένα δρομολόγιο την εβδομάδα κάθε Δευτέρα με ημέρα άφιξης την Τρίτη.
Προς την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα τα δρομολόγια από τη συγκεκριμένη εταιρεία  θα ξεκινήσουν νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα από τις 10 Ιουλίου όπου και θα πραγματοποιούνται 4 εβδομαδιαίως με το τελευταίο να είναι προγραμματισμένο για τις 5 Σεπτεμβρίου.
Το πλοίο που θα δρομολογηθεί είναι το BARI το οποίο έχει χωρητικότητα 1125 επιβατών ενώ μπορεί να μεταφέρει έως και 330 επιβατηγά οχήματα.

Η δικηγόρος Θεοδώρα Μεταλληνού από την Κέρκυρα εξελέγη «Συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης»

Δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που έγινε με τηλεδιάσκεψη και στη διάρκειά της εξελέγη η δικηγόρος Θεοδώρα Μεταλληνού από την Κέρκυρα στη θέση του «Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης».

Η συνεδρίαση άρχισε στις 10.30 το πρωί στα γραφεία των Περιφερειακών Ενοτήτων των νομών του Ιονίου και στη Ζάκυνθο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, παρέστησαν οι σύμβουλοι Νίκος Ποταμίτης,  Διονύσης Μπάστας, Θεόδωρος Καμπίτσης, Ηλίας Μαλλιάς και Χάρης Μαρκουτσάς. Από την Κέρκυρα όπου και βρισκόταν, συμμετείχε στη συνεδρίαση, ο σύμβουλος ο Τζώρτζης Σιγούρος.

Για τη θέση του «Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης» κατέθεσαν υποψηφιότητα οι: Βασιλική Αγάθου, Αθηνά Ασωνίτη, Ελισσάβετ Δελλάρτα, Μαρία Δουκάκη, Ελένη Καραπάνου, Ευδοκία Κατέχη, Θεοδώρα Μεταλληνού, Σπύρος Παγκράτης και Αλεξάνδρα Τζαναβάρη.

Η εκλογή έγινε με μυστική ψηφοφορία, δηλαδή με ψηφοδέλτια και κάλπη.
Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος είπε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η νομιμότητα της διαδικασίας με τη μυστικότητα της ψηφοφορίας.

«Η λογική…πας μη Έλλην βάρβαρος, δηλαδή αν δεν είμαι εγώ να μην εκλεγεί κανένας, δεν γίνεται αποδεκτή, τουλάχιστον από μένα και ως εκ τούτου αντιμετωπίζω με δυσπιστία τις τοποθετήσεις για τη σκοπιμότητά τους. Η προσπάθεια που έγινε στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο της Λευκάδας να μην εκλεγεί ο Συμπαραστάτης δείχνει ότι εμείς με την ευθύνη που έχουμε πρέπει να ξεπεράσουμε αυτές τις αντιδράσεις, που τις θεωρώ κακόβουλες και να προχωρήσουμε στην εκλογή. Αυτή η εκλογή δεν επιβραβεύει μία παράταξη αλλά το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου και θα είμαι ευτυχής στο τέλος της διαδικασίας να μπορέσω να συγχαρώ όλους τους συμβούλους γιατί πέτυχαν το συγκεκριμένο γεγονός» είπε ο Περιφερειάρχης.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σπύρος Σπύρου στην ομιλία του είπε ότι στη διάρκεια της θητείας του δεν εξελέγη ο Συμπαραστάτης αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν του έλειψε.
«Αυτοί που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι είναι όλοι αξιόλογοι και έχουμε έλθει σε δίλημμα. Όμως δεν έχω καταλάβει με ποιό τρόπο θα γίνει η επιλογή, δηλαδή με τα προσόντα τους, με τις γνωριμίες, με την  κομματική γραμμή ή με τις επιθυμίες κάποιων;» αναρωτήθηκε ο κ. Σπύρου.

Ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Άνθης είπε ότι το θέμα προσεγγίζεται πολιτικά, έθεσε θέμα αξιοκρατίας και είπε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει οι όποιες επιλογές να γίνονται με κριτήρια καθαρά αξιοκρατικά.

Η Θεοδώρα Μεταλληνού εξελέγη συγκεντρώνοντας 27 ψήφους. Από τους συμβούλους της Ζακύνθου έλαβε 3 ψήφους και 1 ψήφο πήρε η Αλεξάνδρα Τζαναβάρη.
Τέλος ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε στην κ. Μεταλληνού καλή επιτυχία στο έργο της για την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών.


Εξιχνιάστηκε κλοπή σε κατάστημα

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου υπόθεση κλοπής από κατάστημα  στην Ζάκυνθο, κατά την οποία αφαιρέθηκε ένας χρυσός σταυρός και συνελήφθησαν άμεσα δύο ημεδαπές Ρομά. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε, δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών ρομά, 22 και 17 ετών, αντίστοιχα, οι οποίες  ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστιδες της  κλοπής, του χρυσού σταυρού με την μέθοδο της απασχόλησης,  από κατάστημα  στην πόλη της Ζακύνθου, το πρωί του Σαββάτου (21.02.2015). Οι δύο ημεδαπές εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς που ενημερώθηκαν για το περιστατικό.
Οι δύο συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Συνελήφθησαν δύο άτομα με ένταλμα για  κλοπές
 
Συνελήφθησαν στις 24.02.2015, απογευματινές ώρες στην Ζάκυνθο από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), δύο ημεδαποί 25 και 23 ετών, αντίστοιχα, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για διακεκριμένες κλοπές.
Οι δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια συντονισμένου αστυνομικού ελέγχου και από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας  διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος τους καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών το 2012 στην Ζάκυνθο .


Στο χωριό του Μαχαιράδου συζητούν για την παραβατικότητα…

Επί ποδός εξακολουθούν να βρίσκονται οι κάτοικοι του Μαχαιράδου Ζακύνθου που ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει τα όσα έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφορικά με τη διάρρηξη στον ιερό ναό της Αγίας Μαύρας στο συγκεκριμένο χωριό. Αυτό το συμβάν σε συνδυασμό μετά τα αυξημένα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα τους οδήγησαν σε μια σειρά δράσεων.
Μια από αυτές, το ανοιχτό κάλεσμα-συζήτηση για ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων, με απώτερο σκοπό να καταλήξουν σε μια απόφαση προς όφελος όλων αναφορικά με την αντιμετώπιση διαρρήξεων και κλοπών, αλλά και τα μέτρα προφύλαξης των ιδίων, των οικογενειών και περιουσιών τους.

Να σημειωθεί ότι η σχετική συζήτηση έγινε στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Μαχαιράδου και επειδή τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για όλους, ήταν σημαντική η συμμετοχή των κατοίκων του χωριού.


ΕΡΤ..χόμαστε!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01/03/2015 - 14:41