Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ:

«Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς είναι απαράδεκτη στην πλειοψηφία τους. εργασίας. Ανασφάλιστοι, μερική απασχόληση, απλήρωτοι, τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι επιχείρηση απέλυσε δυο συναδέλφους χωρίς να τους αποζημιώσει , άλλη επιχείρηση εξανάγκασε σε παραίτηση εργαζόμενους όχι μόνο μη καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα τους αλλά τους απείλησε και με μήνυση για να μην διεκδικήσουν τίποτα, και ακόμη εργάτης που έπεσε θύμα τροχαίου η εργοδοσία τον απέλυσε γιατί της ήταν κόστος αφού έπρεπε να πάρει αναρρωτική άδεια!

Τελευταίο παράδειγμα, η εργοδοσία του Βερόπουλου που απέλυσε δυο συναδέλφισσες, που εργαζόντουσαν πάνω από 15ετία γιατί του στοίχιζαν αφού ήταν 8ωρες και με τόσα χρόνια, παρά και τις μειώσεις που έχει επιβάλλει τελευταία. Ήταν τόσο μεγάλη η βιασύνη τους να διώξουν τις συναδέλφισσες που κοινοποίησαν με δικαστικό επιμελητή στη μια συναδέλφισσα την απόλυση επειδή δεν πήγε την ώρα που ήθελαν!

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα και σε πολλές περιπτώσεις η παρέμβαση του σωματείου ήταν καταλυτική ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να λυθούν σοβαρά ζητήματα που υπήρχαν σε χώρους δουλειάς.

Όμως συνάδελφοι συνεχίζουν να ισχύουν όσα επιβάλλει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς και οι εργαζόμενοι δε θα απαλλαγούν χωρίς ταξικούς αγώνες, χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο και ρήξη με την πολιτική του. Γι' αυτό δεν πρέπει να υπάρξει καμία ολιγωρία, καμία αναμονή.

Η πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και των ανέργων, για την ανάκτηση των απωλειών από την περίοδο της κρίσης, η οργάνωση αγώνων για να μην περάσουν νέες ανατροπές σε βάρος τους, να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό - αντιλαϊκό πλαίσιο, η υπεράσπιση του βιοτικού επιπέδου και των εισοδημάτων τους, είναι σήμερα όχι μόνο επίκαιρα αλλά όρος επιβίωσης για την εργατική τάξη.

Σήμερα με συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως ακριβώς και πριν με συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουμε να βιώνουμε τα ίδια αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα, γι’ αυτό δεν πρέπει να σταυρώσουμε τα χέρια και να περιμένουμε επειδή όλα τα παραπάνω είναι εδώ.

Ο δρόμος του αγώνα, της οργάνωσης στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους και τις γειτονιές είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για όλους τους εργαζόμενους. Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα της εργατικής τάξης, της συμμαχίας της με τους αυτοαπασχολούμενους, με τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες.

Γι΄ αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, σας καλεί στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που θα γίνει το Σάββατο 7 Μάρτη 2015 στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα του Ε.Κ.Ζ. στην οδό Ευγενίδου 5 με θέματα ημερήσιας διάταξης:
-Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός.
-Προϋπολογισμός εσόδων και εξόδων νέου οικονομικού έτους.
-Πρόγραμμα δράσης.
-Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
-Αντιπροσώπευση Σωματείου για την ΓΣΕΕ.

Σε αυτές τις συνθήκες απαιτείται η ισχυροποίηση του σωματείου μας, η ενεργή συμμετοχή στις δράσεις του. Να μη λείψει κανείς. Παρακαλούμε να έχετε μαζί την αστυνομική ταυτότητα ή το Διαβατήριό σας».

ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ-Τοπικές γραμματείες Ζακύνθου-8 Μάρτη- Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

«Εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, μετανάστριες, νέες,

Ενώνουμε για άλλη μια φορά τη φωνή μας, γυναίκες και άντρες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Παίρνουμε τη σκυτάλη του αγώνα από τις ράφτρες και τις υφάντρες της Ν. Υόρκης, που στις 8 του Μάρτη του 1857, σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης τους. Διεκδικούσαν λιγότερες ώρες στο εξαντλητικό ωράριο, ίσο μισθό για την ίση δουλειά με τους άντρες συντρόφους τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στις άθλιες φάμπρικες. Μας δείχνουν το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για την απελευθέρωση και τη χειραφέτηση μας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

158 χρόνια μετά, μας ζητάνε να συμβιβαστούμε με «αξιοπρέπεια» στη μισή ζωή με τσακισμένα δικαιώματα. Να ξεχάσουμε τις κατακτήσεις, που μας πήραν πίσω τη περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους.

Να αποδεχτούμε την περικοπή του επιδόματος τοκετού για όσες γυναίκες γεννούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο. Να ξεχάσουμε τη 5ετή διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αντρών και γυναικών, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των γυναικών στα ΒΑΕ. Να διαγράψουμε από τη μνήμη μας τα επιδόματα ανεργίας και να συμβιβαστούμε με την ευέλικτη, ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά με «ημερομηνία λήξης».

Η νέα συγκυβέρνηση μας καλεί να επενδύσουμε τις ελπίδες μας στις διαπραγματεύσεις μέσα στα δεσμά της ΕΕ. Η συμφωνία της με τους «θεσμούς» ( ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ = πρώην «τρόϊκα») φέρνει νέα λίστα «μεταρρυθμίσεων».

Μας ζητάνε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε το «λογαριασμό» των αντιλαϊκών πολιτικών και των νέων μέτρων. Η πολιτική της ΕΕ βρίσκεται στον αντίποδα των λαϊκών συμφερόντων, γιατί υπερασπίζεται την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν είναι το «κοινό σπίτι» των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών, αλλά των μονοπωλίων. Οι δικές μας απώλειες σε δικαιώματα και κατακτήσεις έγιναν κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Σήμερα, μας ζητούν νέες θυσίες για την ανάκαμψη των κερδών τους.

Η δική μας αξιοπρέπεια είναι ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει!

Σήμερα οι νέες τεχνολογίες και η επιστήμη έχουν απογειώσει την παραγωγικότητα της εργασίας και όλες οι γυναίκες μπορούν να έχουν μια σταθερή και μόνιμη δουλειά, μισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας, με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών υγείας, παιδείας, πρόνοιας, με ελεύθερο χρόνο για τις γυναίκες και τις οικογένειες τους, που θα τον διαθέτουν στην κοινωνική δράση, σε πολιτιστικές ή αθλητικές δραστηριότητες για να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και ανάγκες τους.

Οι δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα μπορούν να εξασφαλίσουν ουσιαστική προστασία της μητρότητας και αναγνώριση του κοινωνικού της ρόλου.

Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του οργανωμένου αγώνα και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας. Έχουμε τη δύναμη της Κοινωνικής Συμμαχίας ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ και δίνουμε καθημερινά τη μάχη που θα μας φέρει πιο κοντά σ’ ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση, για αποδέσμευση από την ΕΕ των μονοπωλίων. Αυτός είναι ο δικός μας αγωνιστικός δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων, κοινωνικών αναγκών.

Συνεχίζουμε για τη ζωή που μας αξίζει και μας στερούν ΕΕ, κυβερνήσεις, μονοπώλια.

Μαχητικά διεκδικούμε :

-Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας
-Πλήρης, δωρεάν προληπτικός έλεγχος και διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα για όλες τις γυναίκες, χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.
-Κρατική χρηματοδότηση και ανάπτυξη υπηρεσιών και δομών για τη στήριξη της μάνας και του παιδιού, της οικογένειας, για την προσχολική αγωγή, τα Αμεα και τους ηλικιωμένους.
-Μέτρα αναγνώρισης του κοινωνικού ρόλου της μητρότητας
-Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες και των επιδομάτων σε Αμεα, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες.
-Άδεια μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες και επίδομα μητρότητας για αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες
-Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
-Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα
-Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στο όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες.
-Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία
-
Ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειές μας
-Η παραγωγικότητα της εργασίας έχει αυξηθεί και υπάρχει δυνατότητα να δουλεύουμε όλες και όλοι, με λιγότερο χρόνο εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς
-Να μην καταργηθεί η Κυριακή ως Αργία.
-Να καταργηθούν οι νόμοι που προωθούν και ενισχύουν όλες τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. .

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»



Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων: Συνέχιση λειτουργίας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας:

«Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων ,με επιστολή της στο Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων   ζητάει την συνέχιση λειτουργίας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας και ένταξη του στο Νέο Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Σε μία περίοδο που οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας συρρικνώνονται, προγράμματα όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι” με σημαντική προσφορά απειλούνται με διακοπή, η κατάργηση ενός Τμήματος, που έμπρακτα έχει υποστηρίξει διαχρονικά τις Δομές των Ατόμων με Αναπηρία με προσωπικό, διεξαγωγή ερευνών, συμμετοχή σε προγράμματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας αλλά και ατομική, συμβουλευτική υποστήριξη στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους, θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση.

Η συγκεκριμένη κοινωνική επιστήμη επιλέγεται από πολλά άτομα με αναπηρία και μια ενδεχόμενη μεταφορά του τμήματος θα είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή των σπουδών τους καθώς η μετακίνησή τους θα ήταν αδύνατη. Εν μέσω της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα, η κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας θα έχει σοβαρές οικονομικές συνέπειες για την Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας.

Καλούμε όλους τους Φορείς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα Δημοτικά Συμβούλια και το Περιφερειακό Συμβούλιο για άμεση παρέμβαση   προκειμένου να δοθεί μία λύση, να συνεχίσει την λειτουργία του και να αναβαθμιστεί το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας».

Για περισσότερε πληροφορίες, όπως επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο της Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων κο Λίβανο Ανδρέα στο κινητό τηλέφωνο: 6945595331

Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων-Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε & Ν.Ι.Ν-Επιστολή στο υπουργείο Παιδείας:
 
Θέμα: « Συνέχιση λειτουργίας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας.  

     Ένταξη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας στο Νέο Μηχανογραφικό Δελτίο των  

     Πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στην  

     Τριτοβάθμια Εκπαίδευση »

"Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Πρόκειται για κοινωνικοσυνδικαλιστική, μη κερδοσκοπική δευτεροβάθμια οργάνωση , η οποία έχει την ευθύνη στην Περιφέρεια για τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας , Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την επιθυμία μας   σχετικά με την συνέχιση λειτουργίας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας και την ένταξη του Τμήματος στο Νέο Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως γνωρίζετε με την ψήφιση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» για την ανασυγκρότηση των της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφασίστηκε η κατάργηση κάποιων Τμημάτων Εκπαίδευσης, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας. Όπως ενημερωθήκαμε από την Ομάδα Πανεπιστημιακών Υποτρόφων του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας ( επιστολή 14-2-2015) το εν λόγω τμήμα κατά την πολυετή λειτουργία του έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία και αποτελεί το μοναδικό της Δυτικής Ελλάδας.

Οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου τμήματος εργάζονται σε όλη την Ελλάδα με σχέσεις Δημοσίου ή Ιδιωτικού χαρακτήρα σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες που μπορούν να απασχοληθούν Κοινωνικοί Λειτουργοί. Τομέας απασχόλησης της είναι οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού π.χ άτομα με αναπηρία, Πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι κ.λ.π.


Επισημαίνεται πως στην γεωγραφική περιοχή που περιλαμβάνει την Πελοπόννησο , τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά δεν υπάρχει κανένα άλλο αντίστοιχο τμήμα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Σε μία περίοδο που οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας συρρικνώνονται, προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» με σημαντική προσφορά απειλούνται με διακοπή, η κατάργηση ενός Τμήματος, που έμπρακτα έχει υποστηρίξει διαχρονικά τις Δομές των Ατόμων με Αναπηρία με προσωπικό, διεξαγωγή ερευνών, συμμετοχή σε προγράμματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας αλλά και ατομική, συμβουλευτική υποστήριξη στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους, θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι η συγκεκριμένη κοινωνική επιστήμη επιλέγεται από πολλά άτομα με αναπηρία και μια ενδεχόμενη μεταφορά του τμήματος θα είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή των σπουδών τους καθώς η μετακίνησή τους θα ήταν αδύνατη. Εν μέσω της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρας, η κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας θα έχει σοβαρές οικονομικές συνέπειες για την Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας.

Γνωρίζοντας την ευαισθησίας σε θέματα που άπτονται στα άτομα με αναπηρία παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το αίτημα μας της συνέχισης λειτουργίας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει έργο και δράσεις προς όφελος της κοινωνίας. Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες και την ενημέρωση μας".
 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: «Πρόγραμμα για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για τα έτη 2015-2016».

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώνει προς τους ενδιαφερόμενους μελισσοκόμους ότι μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση για τις δράσεις 3.1. “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων” και 3.2. “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας” από 1η Μαρτίου 2015 έως και 30 Απριλίου 2015.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» έχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εφόσον: είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης, είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου) και δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή/και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» έχουν οι «επαγγελματίες αγρότες» και οι συνταξιούχοι ΟΓΑ, εφόσον:είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) παραγωγικών μελισσοσμηνών, είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου) και δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή/και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος

Οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι πρέπει να υποβάλλουν στο Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτικής Ελλάδος (Πανεπιστημίου 171, – Πάτρα – Τ.Κ. 261 10 - Τηλ. 2613613746) τις αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα, είτε αυτοπροσώπως, είτε δια αντιπροσώπου (με σχετική επικυρωμένη από αστυνομική αρχή εξουσιοδότηση) είτε τέλος με συστημένη ταχυδρομική επιστολή.

Οι αιτήσεις, για να γίνουν δεκτές, πρέπει να συνοδεύονται από τα κάτωθι δικαιολογητικά:
α) επικυρωμένο φωτοαντίγραφο θεωρημένου (σε ισχύ) μελισσοκομικού βιβλιαρίου.

β) επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του εντύπου Ε1 (ή Ε3 για επιτηδευματίες) της πιο πρόσφατης φορολογικής δήλωσης εισοδήματος, από την οποία να προκύπτει η παραλαβή της εν λόγω δήλωσης από υπάλληλο της αρμόδιας ΔΟΥ. Στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η επικύρωση του εντύπου Ε1 ή Ε3 υποβάλλεται απλό φωτοαντίγραφο αυτού, συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, στην οποία αναφέρεται ότι τα στοιχεία του εντύπου Ε1 ή Ε3 είναι αληθή.

γ) φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας ενός βιβλιαρίου τραπέζης, από την οποία να προκύπτουν:η επωνυμία της τράπεζας, ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), καθώς και ότι ο αιτών είναι ο δικαιούχος ή ο κύριος δικαιούχος (στην περίπτωση συνδικαιούχων) του παραπάνω τραπεζικού λογαριασμού

δ) υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/86, στην οποία θα αναφέρεται ότι:

τα αναφερόμενα στην αίτηση-δήλωση στοιχεία, όσο και τα αντίστοιχα στο έντυπο Ε1 ή Ε3 είναι αληθή.δεν έχει υποβληθεί αίτηση για ένταξη σε αντίστοιχη δράση σε άλλο Εθνικό ή Ενωσιακό πρόγραμμα ενίσχυσης, ότι ο αιτών έχει λάβει γνώση και αποδέχεται τους όρους και προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης.

Θα διατηρήσει τις κυψέλες αντικατάστασης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών από την ημερομηνία αγοράς τους και θα τις επιδεικνύουν στις Εθνικές και Κοινοτικές Αρχές.(Αφορά μόνο την δράση «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων»).

ε) εξουσιοδότηση επικυρωμένη από αστυνομική αρχή, στην περίπτωση υποβολής της αίτησης δια αντιπροσώπου.

στ) όλα τα πρωτότυπα παραστατικά αγοράς κυψελών (Αφορά μόνο την δράση «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων»).

Στην περίπτωση που η αίτηση αφορά στη δράση «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», υποβάλλονται επιπλέον:

α) φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου ΟΓΑ, από όπου θα προκύπτουν τα στοιχεία του δικαιούχου, καθώς και της σελίδας θεώρησης, από όπου θα προκύπτει ότι το βιβλιάριο αυτό είναι σε ισχύ και

β) φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του ΦΙΧ, εφόσον αυτό χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά των μετακινούμενων κυψελών.

Επισημαίνεται ότι οι υποβληθείσες αιτήσεις τίθενται σε ισχύ, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα εκδοθεί και θα δημοσιευτεί η σχετική υπουργική απόφαση λεπτομερειών εφαρμογής των Προγραμμάτων.

Για το έντυπο της αίτηση ένταξης και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Ζακύνθου και στο τηλέφωνο 2695360313-316.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Κατόπιν εγγράφου της Γενικής Δ/νσης Μετ/ρων και Επ/νιων της Π.Ι.Ν. , προκειμένου να διεκπεραιωθεί ο συσσωρευμένος όγκος εκκρεμουσών διαδικασιών, ενημερώνουμε ότι η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ζακύνθου θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από 9 έως και 13 Μαρτίου 2015, από τη 13:00 έως 15:00 και μόνο για επείγουσες υποθέσεις. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ του Δήμου και της Περιφέρειας, για την εξυπηρέτησή τους σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση.






Εντός και Εκτός Συνόρων

Σάββατο 7 Μαρτίου και στο στούντιο της ERTopen στην Αγία Παρασκευή, καλεσμένοι της εκπομπής «Εντός και Εκτός Συνόρων» είναι η γνωστή και αγαπημένη τραγουδίστρια από το Μεξικό Μάρθα Μορελεόν αλλά και ο Σύρος καθηγητής Γεωπολιτικής, Αλ Ουμπεΐντ Άρεφ, σε μια προσπάθεια να αναγνωρίσουμε τους κρυφούς «παίκτες» στον συνεχιζόμενο εμφύλιο της Συρίας.

Επιπλέον, θα γίνει σύνδεση και με την ανυπόταχτη Ροζάβα, όπου βρίσκεται η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Ζακύνθου Μαρίνα Μάντζιου, λαμβάνοντας μέρος στη διεθνή δράση της φετινής πορείας γυναικών με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας και θα ακούσουμε για άλλη μια φορά, τα νέα, τις φωνές και τις θέσεις μεταναστών και αποδήμων.   
www.insideoutborders.com





















Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07/03/2015 - 20:12