Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

Επανένταξη της πλατείας Σολωμού στο ΕΣΠΑ και άμεση προώθηση της ανάπλασης για την ακτή Αργασίου

Σε νέα αποφασιστική παρέμβαση προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα με τα δημόσια έργα στη Ζάκυνθο προχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση μετά από συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αποφασίστηκε η επανένταξη του έργου της πλακόστρωσης της Πλατείας Διονυσίου Σολωμού στo πρόγραμμα ΕΣΠΑ και μάλιστα στην κατηγορία Α, δηλαδή των κατά προτεραιότητα έργων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτή Ζακύνθου, εντός των ημερών θα σταλεί σχετικό έγγραφο στο Δήμο Ζακύνθου για τη συνέχιση του έργου. Παράλληλα ο κ. Κοντονής ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την πλακόστρωση της πλατείας Διονυσίου Σολωμού και την ολοκλήρωση του έργου της παραλίας Αργασίου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

O Υφυπουργός έλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι κατά προτεραιότητα θα ολοκληρωθούν τα ανωτέρω έργα από τη μεριά του Υπουργείου και οι ενέργειες θα είναι άμεσες. Τα παραπάνω προκύπτουν από δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «ΕΡΜΗΣ», καθώς και από σχετική ενημέρωση που έκανε στην πρωινή ενημερωτική ζώνη της ελεύθερης και αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Ζακύνθου, η καλή συνάδελφος, Μαριλένα Παπαδάτου.

Ο Αντι-περιφερειάρχης Ζακύνθου, ξανά στη θέση του, μετά την περιπέτεια της υγείας του!

Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλαξε στους φίλους και συνεργάτες του ο Αντι-περιφερειάρχης, Λευτέρης Νιοτόπουλος την περασμένη Παρασκευή το πρωί, στην Αντι-περιφέρεια Ζακύνθου, όπου εμφανίστηκε χαμογελαστός και ευδιάθετος μετά από πολύμηνη απουσία του, για προσωπικούς λόγους, δεδομένου ότι βρισκόταν στο εξωτερικό, προκειμένου να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα υγείας. Η είδηση της επιστροφής του, προκάλεσε μεγάλη χαρά σε όλους τους συνεργάτες του στην περιφέρεια, αλλά και σε πολλούς Ζακυνθινούς φίλους και συντρόφους του, οι οποίοι έσπευσαν να τον καλωσορίσουν και να του σφίξουν το χέρι.

Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι της ελεύθερης και αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Ζακύνθου, ευχόμαστε «σιδεροκέφαλος» και κάθε ευτυχία και επιτυχία, στον Λευτέρη Νιοτόπουλο, τόσο σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο, όσο και γιατί υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μαζί του, όχι μόνο σε επίπεδο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, αλλά κυρίως, επειδή, έμπρακτα έχει συμπαρασταθεί στον αγώνα μας, χωρίς την ανάλογη προβολή και δημοσιοποίηση, ακόμα και για λόγους περιφρούρησης και διαφύλαξης αυτού του μοναδικού αγώνα!  

Συνεστίαση και…συσπείρωση για τη Δημοτική Κίνηση «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ»!

Η Δημοτική Κίνηση «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ» (ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού, με επικεφαλής, τον πρώην δήμαρχο, Στέλιο Μποζίκη), με ανακοίνωσή του, καλεί τα μέλη του-και όχι μόνο-στη συνεστίαση που διοργανώνει την Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015, στις 9 το βράδυ στην Ταβέρνα «ο Ποπολάρος».στην περιοχή των «Αμπελοκήπων». Μάλιστα στη σχετική πρόσκληση τονίζεται χαρακτηριστικά ότι: «Θα είναι μεγάλη χαρά μας, να βρεθούμε, να συζητήσουμε, να φάμε και να διασκεδάσουμε μαζί»!

Πάντως, δημοσιογραφική διαπίστωση, είναι ότι μετά την…μεγάλη ήττα και την «περίοδο χάριτος» στη νέα δημοτική αρχή, ο εν λόγω δημοτικός συνδυασμός και ο πρώην δήμαρχος, ξαναπαίρνουν «τα όπλα τους» και επιχειρούν την συσπείρωση και την δυναμική αντιπολίτευση, έχοντας προφανώς, κατά νου, κάποια μελλοντικά πολιτικά σχέδια, τα οποία, λογικά, θα αποτυπωθούν καλύτερα, το επόμενο διάστημα!  

«Αναγνωριστικό χαρακτήρα» είχε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για την πρόληψη των καλοκαιριών πυρκαγιών…

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»! Με το σκεπτικό αυτό ο Δήμος Ζακύνθου, συγκάλεσε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, Συντονιστικό Τοπικό Όργανο, με θέμα τις δράσεις πρόληψης των καλοκαιρινών πυρκαγιών, με δεδομένο, άλλωστε, ότι μας χωρίζει διάστημα μικρότερο των δύο μηνών από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου….

Με δεδομένο ότι ακόμη δεν έχουν εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο τα σχετικά κονδύλια που θα διατεθούν για προληπτικές δράσεις σε Δήμο και Αντι-περιφέρεια Ζακύνθου, (πέραν των 180.000 ευρώ που έχει στη διάθεσή της η Αντι-περιφέρεια για καθαρισμούς περιφερειακών δρόμων και χαντακιών και άλλες προληπτικές δράσεις), αλλά και ότι ο φετινός επιχειρησιακός σχεδιασμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της σύνταξης, η συνάντηση είχε περισσότερο αναγνωριστικό χαρακτήρα!

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ζακύνθου: Εβδομάδα ενημέρωσης για το περιβάλλον

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λιθακιάς-Ζακύνθου, διοργανώνει το «Ecofilm Festival», ένα φεστιβάλ ταινιών οικολογικού/περιβαλλοντικού περιεχομένου. Στα πλαίσια της δράσης αυτή, οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού θα παρακολουθήσουν 6 ταινίες μικρού μήκους, με συγκεκριμένη θεματική και με στόχο την ανάδειξη της οικολογικής ευαισθητοποίησης, μέσω της ανάπτυξης της δεξιότητας του «οπτικού γραμματισμού».

Ποδοσφαιρικό…«Eurogroup» στην Ελβετία-Διαπραγματεύσεις βουλευτή Ζακύνθου και υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή με Πλατινί για την ΕΠΟ!

«Το μέλλον του ελληνικού ποδόσφαιρου κρίνεται σε μεγάλο βαθμό στα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας. Εκεί που ο βουλευτής Ζακύνθου και υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, θα έχει συνάντηση με τον Μισέλ Πλατινί ζητώντας ουσιαστικά «κατάργηση» του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ.
Ο Σταύρος Κοντονής έκανε πράξη τα λεγόμενά του και πέταξε για την Ελβετία όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της UEFA αλλά και αξιωματούχους της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας προκειμένου να πάρει τη συγκατάθεση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο ετοιμάζει.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναμένεται να συζητήσει με τον Γάλλο πρόεδρο περί του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ, το οποίο θέλει να…αλλοιώσει, σε ένα βαθμό σε δύο βασικά σημεία. Στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ ώστε να μην ψηφίζουν πρόεδρο οι πρόεδροι των Ενώσεων αλλά το σύνολο των σωματείων και στην αλλαγή σύνθεσης και λειτουργίας των πειθαρχικών επιτροπών και τη στελέχωση τους μόνο με τακτικούς εν ενεργεία δικαστές που θα διορίζονται με κλήρωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν θα επιλέγονται από την ομοσπονδία.
Τα δύο αιτήματα του Κοντονή είναι δεδομένο πως θα ηχήσουν παράξενα στα αυτιά του Πλατινί, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει δηλώσει ότι κανείς δεν μπορεί να αλλάξει το αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών στις ευρωπαϊκές χώρες ωστόσο ο κ.Κοντονής είναι έτοιμος να πείσει τον Γάλλο ότι για να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικές τομές. Ο υφυπουργός φυσικά θέλει τη συγκατάθεση του προέδρου της UEFA αφού δεν θέλει να διακινδυνέψει με πιθανή τιμωρία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ή των ελληνικών συλλόγων, σε περίπτωση που ο Πλατινί φανεί κάθε αντίθετος»! Πηγή: iefimerida.gr


Μια πρώτη παρατήρηση για το σχέδιο νόμου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, είναι ότι δεν υπάρχει το θέμα των πραγματικών «αιμοδότών» του αγώνα μας, των αλληλέγγυων! Βέβαια υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν και σε κάθε περίπτωση παραμένουμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση!

Επίσης, να αναφέρουμε, ότι, εκτός άλλων των άλλων, η ελεύθερη και αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΑ Ζακύνθου, το τελευταίο διάστημα αναδεικνύει, μέσα από το καθημερινό τοπικό ενημερωτικό πρόγραμμά του σταθμού, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις αγωνιζόμενων εργαζόμενων, τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν-από κάθε άποψη-όλες σχεδόν οι περιφερειακές ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες παρέμειναν ανοικτές και ζωντανές, με τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και ειδικότερα των αλληλέγγυων!

Σήμερα, μάλιστα, σειρά είχε, η ιστορική-γιατί είναι η πρώτη που ιδρύθηκε-ΕΡΑ Βόλου, εχθές, για παράδειγμα, είχαμε ζωντανή τηλεφωνική επικοινωνία με την ΕΡΑ Ρόδου, που έχει βυθιστεί…στο σκοτάδι και λειτουργεί με γεννήτρια, έχοντας υποστεί ζημιές από…απρόσκλητους «επισκέπτες»!


Το προηγούμενο διάστημα, κάτι αντίστοιχο, έχουμε κάνει-μεταξύ άλλων-και με τις τοπικές ΕΡΑ, στην Πάτρα, τον Πύργο, την Καλαμάτα (η ΕΡΑ Τρίπολης, δυστυχώς, είναι κλειστή), την Κομοτηνή, την Κοζάνη (στην τελευταία, όσο μπορούμε να ξέρουμε, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα),καθώς και με το δημοτικό στούντιο Καρδίτσας.

Συνεχίζουμε και με τις υπόλοιπες τοπικές ΕΡΑ, σε μια προσπάθεια καλύτερης γνωριμίας, μεταξύ μας, αλλά και πιο αποτελεσματικού συντονισμού του κοινού αγώνα μας!


Παράλληλα, εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, για το γεγονός ότι οι πολλές από τις τοπικές ΕΡΑ κα άρα οι τοπικές κοινωνίες, έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια της ΕΡΑ Ζακύνθου, της ERTOPEN, της ΠΟΣΠΕΡΤ και αλληλέγγυων, για την έκδοση-κυκλοφορία και διανομή-κάτι που έχει ήδη γίνει πράξη-του συλλεκτικού CD της ERTOPEN “Μέχρι τη νίκη»!

Μια προσπάθεια που αφορά την ηθική δικαίωση του αγώνα μας, καθώς και την απαραίτητη οικονομική στήριξη του αγώνα αυτού και μάλιστα όλων των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ!  


Ο αγώνας συνεχίζεται!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10/03/2015 - 15:01