Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

Η Τουρκία δεσμεύει περιοχές για άσκηση ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κατάκολο!

Σοκάρουν τα όσα γράφτηκαν στην εφημερίδα το Ποντίκι και αναδημοσιεύονται στο Onalert.gr.

Οι Τούρκοι δέσμευσαν περιοχή έξω από τον Πύργο, στο Ιόνιο, ανάμεσα στο Κατάκολο και τη Ζάκυνθο και ουσιαστικά στα ανοιχτά του Κατακόλου σύμφωνα με τους χάρτες για να κάνουν άσκηση μέσα στο 2015. Συμπωματικά είναι η ίδια περιοχή που υπάρχει και κοίτασμα πετρελαίου…

Δείτε τι αναφέρει το άρθρο:
“Την ώρα που η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στις διαπραγματεύσεις του Eurogroup, η Άγκυρα ανακοινώνει δεσμεύσεις περιοχών τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο Πέλαγος, αμφισβητώντας ευθέως τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Προφανώς, οι άκρως προκλητικές σχεδιαζόμενες ενέργειες της Άγκυρας αποσκοπούν κυρίως στην αξιολόγηση της αντίδρασης της νέας ελληνικής κυβέρνησης, στην προβολή των πάγιων τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο (και όχι μόνο), καθώς επίσης στη στροφή τόσο της τουρκικής κοινής γνώμης όσο και των τουρκικών ΜΜΕ προς τα «ελληνοτουρκικά», προκειμένου το δίδυμο Erdoğan-Davutoğlu να αυξήσει τη δημοτικότητά του, ενόψει των επερχόμενων εκλογών του Ιουνίου και «να βάλει κάτω από το χαλί» τα χρόνια και άλυτα εσωτερικά και περιφερειακά προβλήματα της χώρας.

Ο αριθμός των περιοχών, τα όρια τους, καθώς και οι χρόνοι δέσμευσής τους, που παρουσιάζονται στους επόμενους χάρτες, θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως «πρωτόγνωρη τουρκική επιθετικότητα», η οποία φέρνει στη μνήμη μας την κρίση των Ιμίων αναφορικά με τρία χαρακτηριστικά της: το ΧΡΟΝΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ, την ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΕΙΛΗ και τον ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ. Εξάλλου, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η Άγκυρα, προκειμένου να προωθήσει τα τουρκικά συμφέροντα, επιλέγει να κινηθεί εκτός του πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας.

Επιπρόσθετα, επιβεβαιώνεται ότι το παραπλανητικό δόγμα Davutoğlu περί «μηδενικών προβλημάτων της Τουρκίας με τους γείτονές της» παγιώνεται ως «δόγμα πολλαπλών περιφερειακών προβλημάτων», καθώς οι σχέσεις της Τουρκίας με το σύνολο των γειτόνων της έχουν καταστεί συγκρουσιακές και συνιστούν μείζονα απειλή. Φυσικά, τούτο ήταν αναμενόμενο διότι πρόκειται για ένα δόγμα, το οποίο στηρίχθηκε σε τρεις αρχές: στον εθνικισμό, στο συντηρητισμό και στον ισλαμισμό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι άρχισαν οι αμφισβητήσεις του δόγματος αυτού, με πρόσφατη αυτή του Τούρκου συγγραφέα Ümit Kıvanç, ο οποίος αναφέρει ότι το Στρατηγικό Βάθος του Davutoğlu δεν είναι καθόλου βαθύ, απεναντίας είναι αβαθές.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της Γεωγραφικής-Υδρογραφικής-Ωκεανογραφικής Διεύθυνσης των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων που δημοσιεύθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της, στις 31-12-2014, στις 24-01-2015 την παραμονή των εκλογών, στις 14-02-2015, στις 21-02-2015, στις 27-02-2015 και στις 28-02-2015, δεσμεύονται για εκτέλεση πυρών οι περιοχές που φαίνονται στο Χάρτη 1. Πηγή: Ionian24.gr (Αναδημοσίευση και από την τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ»)

Την εγκατάσταση πλωτών εξέδρων εξετάζουν τα νησιά που δεν διαθέτουν υποδομές

Σύσκεψη-σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ»-για την κρουαζιέρα στα νησιά του Ιονίου έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Περιφέρεια Ιόνιων νησιών στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα νησιά του Ιονίου μέσω τηλεδιάσκεψης. Στην σύσκεψη κατατέθηκε πρόταση νορβηγική εταιρεία να τοποθετήσει πλωτές προβλήτες στα νησιά που διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή, προκειμένου να υποδέχονται μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Η πρόταση αυτή προβλέπει μάλιστα την χρηματοδότηση του κόστους από την ίδια την εταιρεία και την αποπληρωμή του από μέρος των εισπράξεων από τη φιλοξενία των κρουαζιεροπλοίων.

Στη σύσκεψη έλαβε μέρος ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Ζακύνθου Τιμόθεος Ζώντος ο οποίος δήλωσε: «Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι από όλα τα νησιά του Ιονίου. Η πλωτή εξέδρα στο κάτω μέρος έχει προπέλες και δουλεύει με ρεύμα και τηλεχειριστήριο. Ανοίγει μέχρι να φτάσει το μήκος που χρειάζεται για να ανέβουν πάνω οι τουρίστες και φτάνει μέχρι την είσοδο του καραβιού. Εμείς έχουμε τη σιδερένια προβλήτα που την έχουμε επισκευάσει και μπορεί να πάει σε κείνο το σημείο η βάση της πλωτής εξέδρας».

«Η εταιρεία δηλώνει ότι αυτές οι πλωτές προβλήτες αντέχουν μέχρι 5 μποφόρ και με ύψος κύματος 1,5 μέτρο. Το κόστος κατασκευής είναι 5 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή η εταιρεία έχει κάνει κοινοπραξία με μία ελληνική εταιρεία και ενδιαφέρεται να αναλάβει μόνη της την κατασκευή αυτού του είδους την  πλωτή εξέδρα και μετά να εκμεταλλεύεται  την κρουαζιέρα. Εμείς το μόνο που θα εισπράττουμε είναι 0,30 € ανά επισκέπτη».
Με δεδομένο το γεγονός ότι άλλα νησιά του Ιονίου έχουν μόνιμες προβλήτες πρόσδεσης για τα κρουαζιερόπλοια και ο νομός μας υστερεί, συζητήθηκε να μπουν αυτές οι πλωτές προβλήτες πρώτα στη Ζάκυνθο.  

Αναφορικά με τη συζήτηση που διεξήχθη στη σύσκεψη ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου σημείωσε: «Είπαμε να έλθουν εδώ να το συζητήσουν και την ίδια απάντηση έδωσε η Κεφαλονιά και η  Κέρκυρα. Η Ζάκυνθος δεν έχει υποδομή –ενώ τα άλλα νησιά έχουν- και γι΄ αυτό είπαμε η συνεργασία να ξεκινήσει από εμάς εδώ στη Ζάκυνθο. Αν η νορβηγική εταιρεία θέλει να χρηματοδοτήσει το έργο πάει καλά γιατί θα προωθήσουν την κρουαζιέρα και από τα 20 κρουαζιερόπλοια που έρχονται τώρα μπορεί να έλθουν 50 και 100.  Θέλουν να κερδίσουν και εμείς μπορούμε να επωφεληθούμε».


Άμεση λύση για τα ατυχήματα στην διασταύρωση"καρμανιολα" της οδού Κάλβου με την οδό Υφαντουργείων αναζητά η Περιφέρεια

Η συνάντηση-βάσει σχετικού δημοσιεύματος της τοπικής εφημερίδας «ΕΡΜΗΣ»-με τον ανάδοχο του έργου της στατικής ενίσχυσης, της λειτουργικής και αρχιτεκτονικής αποκατάστασης της γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπη  κ. Χρ. Μπακαλάρο ήταν μια από τις προτεραιότητες για τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Λευτέρη Νιοτόπουλο, μετά την επιστροφή του στο νησί μας με δεδομένο ότι οι εργασίες ξεκίνησαν πάλι εδώ και κάποιες ημέρες.

Ο κ. Νιοτόπουλος ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για την εξέλιξη των εργασιών και αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι οι παρεμβάσεις που υπολείπονται, ενδέχεται να ολοκληρωθούν πριν από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και η γέφυρα να δοθεί πολύ σύντομα και πάλι στην κυκλοφορία.

Θυμίζουμε πως με βάση την απόφαση που εξέδωσε το Λιμεναρχείο Ζακύνθου η γέφυρα θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 25 Μαρτίου, ωστόσο σχεδιασμός αυτός ενδέχεται να ανατραπεί ανάλογα με την πορεία των εργασιών. Στόχος σε κάθε περίπτωση είναι να μην υπάρξει πρόβλημα με την κυκλοφορία στην περιοχή και να μην μείνει κλειστή η γέφυρα όταν φτάσουν στο νησί μας οι πρώτοι τουρίστες.Οι εργασίες που υπολείπονται και βρίσκονται σε εξέλιξη περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων  την πλακόστρωση της γέφυρας με παραδοσιακό λιθόστρωτο, αλλά και τον παραδοσιακό φωτισμό της.

Τα φανάρια στην Κάλβου

Ως θέμα άμεσης προτεραιότητας θεωρείται και αυτό της τοποθέτησης φαναριών στην διασταύρωση της Κάλβου με την οδό Υφαντουργείων, παρέμβαση που έχει ήδη καθυστερήσει με δεδομένη την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου όπου καταγράφεται «ρεκόρ» τροχαίων ατυχημάτων. Ο προβληματισμός της διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών είχε να κάνει με την «τύχη» της κυκλοφοριακής μελέτης για την Πόλη της Ζακύνθου η οποία θα περιλαμβάνει κάποιες ρυθμίσεις και για τον συγκεκριμένο δρόμο.
Η πιθανότερη λύση ωστόσο, είναι να προχωρήσει η παρέμβαση για την τοποθέτηση φαναριών στην περιοχή και αν χρειαστεί αυτά να μεταφερθούν ή να επαναρυθμιστούν στο μέλλον με βάση τα προβλεπόμενα από την κυκλοφοριακή μελέτη.


Σχεδιασμός για την εγκατάσταση ξύλινης πεζογέφυρας


Στον άμεσο σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, είναι και η δημοσίευση του διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση μιας ξύλινης πεζογέφυρας που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πεζών δεδομένου ότι η διέλευση από την λιθόστρωτη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη είναι πολύ δύσκολη αλλά και επικίνδυνη λόγω του μικρού πλάτους που απέκτησε μετά τις παρεμβάσεις που προηγήθηκαν.
Σημειώνεται πως στον σχεδιασμό της ΠΙΝ για το 2015 έχει συμπεριληφθεί η παραπάνω προμήθεια και για το σκοπό αυτό έχει δεσμευτεί το ποσό των 64.192,00 Ευρώ.

Σύλληψη διαρρηκτών με…«ειδικότητα»!

Στα χέρια της Ασφάλειας Ζακύνθου έπεσε 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος την Παρασκευή 6 Μαρτίου διέρρηξε οικία στα Λαγκαδάκια και αφαίρεσε σκαπτικό μηχάνημα, χρηματικής αξίας 4.000 ευρώ.

Όπως δηλώνει στην τοπική εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ», ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, Σωτήρης Σιατής, ο 23χρονος νεαρός και ένας ακόμη συνεργός του, προσέγγισαν την οικία ηλικιωμένου κατοίκου στην περιοχή, το βράδυ της Παρασκευής και αφαίρεσαν από εξωτερικό χώρο το σκαπτικό μηχάνημα. Αφού το μετακίνησαν περί τα 200 μέτρα, και ξεκίνησαν να το αποσυναρμολογούν, προκειμένου να το μεταφέρουν ευκολότερα με το δικό τους όχημα. Λίγο αργότερα όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ανιψιό του ηλικιωμένου, που διαμένει σε παρακείμενη οικία, ο οποίος και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Οι δύο δράστες κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο, έπειτα από εξονυχιστική έρευνα που διενήργησαν άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ο 23χρονος εντοπίστηκε στο Σάββατο το απόγευμα, στα Λαγκαδάκια και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Λαγανά.


ΚΔΑΠ-ΜΕΑ-ταλαιπωρία των παιδιών μεχρι την μεταφορά τους σε άλλο χώρο...

«Λήξη συναγερμού» για τη διαφωνία που είχε προκύψει αναφορικά με το εάν η μεταφορά ή μη των δραστηριοτήτων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία “Ιωάννης Βαρδακαστάνης” θα γίνει στο δημοτικό διαμέρισμα Καλλιπάδο Ζακύνθου ή τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Κοινωνικής μέριμνας Ιονίων Νήσων (πρώην ΟΔΑΖ).

Μετά τη συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος με τον πρόεδρο του Σωματείου “Ποπολάροι” δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις για την παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί αναφορικά με την πρόθεση του κ. Κολοκοτσά να μεταφερθούν τα παιδιά στις εγκαταστάσεις του ΟΔΑΖ.

Έτσι, λοιπόν, το Σωματείο είναι έτοιμο να ανταποκριθεί έναντι των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει μέσω της προγραμματικής σύμβασης με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Σε ότι αφορά τις εργασίες έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό του κτηρίου που έχει παραχωρηθεί στο Καλλιπάδο και έπονται οι υπόλοιπες ώστε άμεσα να είναι έτοιμο. Αυτό σημαίνει πως οι μαθητές θα συνεχίσουν στο άμεσο μέλλον να αναπτύσσουν τις κοινωνικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές τους δεξιότητες σε ένα όμορφο και ευρύχωρο χώρο κοντά στην εξοχή.


ΕΡΤ...ΧΟΜΑΣΤΕ-ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΊΤΕ ΟΧΙ-ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ-ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΏΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΜΗΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ-ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΜΗΝΕΣ!!!





















Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12/03/2015 - 13:39