Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

Έρχεται το «Athens Group» για έλεγχο στο Δήμο Ζακύνθου!

Θέμα ημερών είναι η εγκατάσταση στο δήμο Ζακύνθου, των τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διενεργήσουν οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο από το 2007 έως το 2014 στους πρώην έξι “Kαποδιστριακούς» δήμους του νησιού, επίσης, στον σημερινό, έναν και μοναδικό «Καλλικρατικό» Δήμο Ζακύνθου και των νομικών προσώπων που είχαν συστήσει. Μπορεί, λοιπόν, το Athens Group να έρχεται στη Ζάκυνθο αλλά κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία του ελέγχου που ζήτησε με έγγραφό του ο ασκών χρέη Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Έγγραφο, το οποίο έφθασε πριν ελάχιστες ημέρες στο δήμο, επισημαίνει πως θα διερευνηθούν ευθύνες που τυχόν απορρέουν από την υπερχρέωση των νομικών προσώπων προς το ΙΚΑ και τη ΔΕH!

Η «κρυφή» περιουσία του Δήμου στην Αθήνα!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Τόσα ταξίδια είχε πραγματοποιήσει στην Αθήνα ο δήμαρχος του νησιού προκειμένου να δρομολογήσει λύσεις για τα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη του τόπου μας, ωστόσο το χθεσινό ήταν το πιο σημαντικό και παραγωγικό.
Αφενός κατάφερε με τη συνδρομή του υφυπουργού Αθλητισμού να προωθήσει σημαντικά προβλήματα, και αφετέρου να εντοπίσει την κρυφή περιουσία που διέθετε στην πρωτεύουσα ο δήμος Ζακύνθου. Πρόκειται για πέντε διαμερίσματα σε διάφορα σημεία της Αθήνας, όπως βίλες στο Χολαργό και τη Γλυφάδα, διαμερίσματα στην Καλλιθέα και στο Μαρκόπουλο και ένα μεγάλης έκτασης οικόπεδο στην περιοχή του “Διονύσου”.

Την ύπαρξή τους ανακάλυψε συμπωματικά ψάχνοντας σε “θαμμένα” δημοτικά έγγραφα. Μάλιστα, ευρισκόμενος στην Αθήνα επεχείρησε, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αντώνη Αντίοχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Τσίπηρα να τα επισκεφθεί, να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, να τα χαρτογραφήσει και να ξεκινήσει η αξιοποίησή τους. Κυρίως, όμως, να διαλευκάνει το ποιος τα εκμεταλλευόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια και που κατέληγαν τυχόν έσοδα που απέφεραν.

Να φανταστεί κανείς πως πριν από τρία χρόνια είχε ξεκινήσει η καταγραφή και παρακολούθηση της διαχείρισης του συνόλου της ακίνητης περιουσίας του δήμου, μέσω πληροφοριακού συστήματος, στο οποίο αποτυπώνονταν τα στοιχεία των ακινήτων και οι μεταβολές που επέρχονται, κατ΄ εφαρμογή της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος “Καλλικράτης”. Στόχος η καταγραφή των ακινήτων, τα οποία ήδη αξιοποιούνταν, αποφέροντας οικονομικό όφελος και των ακινήτων, που προσφέρονταν για μελλοντική αξιοποίηση, κατά την άποψη των ΟΤΑ.

Σαράντα τέσσερις νέες εποχικές προσλήψεις στο Δήμο

Την πρόσληψη 44 ατόμων, 5μηνης σύμβασης, για εποχική απασχόληση από το Δήμο, ψήφισε κατά πλειοψηφία το Σώμα των Δημοτικών Συμβούλων, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 10 Μαρτίου. Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά μειωμένος, σε σύγκριση με τον αριθμό των 110 εποχικών υπαλλήλων που προσελήφθησαν πέρσι, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα και τα σχετικά κονδύλια φέτος είναι σημαντικά περιορισμένα. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η πρόσληψη 20 εργατών καθαρισμού, 5 οδηγών, 5 ηλεκτρολόγων, 1 ατόμου γενικών καθηκόντων, 10 ναυαγοσωστών για τις γνωστότερες και πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού και τέλος, 10 γυναικών επιστημόνων (κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων κ. ά.,), για τη στελέχωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου.

«Μάχη των αστικών τάξεων κρύβουν οι ασκήσεις της Τουρκίας στην περιοχή μας» τονίζει το τοπικό Εργατικό Κέντρο!

Τον έντονο προβληματισμό του εκφράζει το Εργατικό Κέντρο για την επιλογή της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Ζακύνθου και Κατάκολου, στην οποία φέρεται να σχεδιάζει ασκήσεις με αληθινά πυρά η Τουρκία. Η περιοχή αυτή, στην οποία αναφέρθηκε άλλωστε με πρόσφατο κεντρικό άρθρο της, η τοπική εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ», ανήκει στις επτά περιοχές όπου πρόκειται να δεσμεύσει η γείτονα χώρα, για στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης διάρκειας.
Σύμφωνα με το ΕΚΖ, δεν πρέπει να διαφεύγει από τους πολίτες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη περιοχή, που βρίσκεται στη γειτονιά μας, ταυτίζεται με το σημείο όπου έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα πετρελαίου, η εξόρυξη των οποίων αναφέρεται ολοένα και συχνότερα τελευταία.

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΚΖ εστιάζει στην ένταση μεταξύ των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, σχετικά με το ποια από τις δύο θα αποκτήσει το προβάδισμα στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των εμπορικών περασμάτων και άλλων στρατηγικής σημασίας γεωγραφικών περιοχών.

Συμμετοχή Δήμου Ζακύνθου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “TTRROMEXPO 2015” στο BOYKOYΡΕΣΤΙ της ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

O Δήμος Ζακύνθου συμμετείχε στην διεθνή έκθεση τουρισμού ΤΤR ROMEXPO 2015 στο Bουκουρέστι της Ρουμανίας που έλαβε χώρα από 12 έως και 15 Μαρτίου. Η TTR ROMEXPO θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση της Ρουμανίας στον κλάδο του τουρισμού.
Η έκθεση αυτή παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό τουριστικών επιχειρήσεων από τη Ρουμανία και από όλο τον κόσμο. Φιλοξένησε 300 εκθέτες από διάφορες χώρες καταλαμβάνοντας εκθεσιακό χώρο 16.000 τ.μ. και κατέγραψε ρεκόρ όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών.

Ο Δήμος Ζακύνθου συμμετείχε σε περίπτερο της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων και εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Λαγανά κ. Αναστάσιο Μποτώνη, ο οποίος ανέφερε ότι «είναι θετικά τα μηνύματα από την Ρουμάνικη αγορά για τη τουριστική περίοδο 2015». Σύμφωνα με δηλώσεις της διευθύντριας ΕΟΤ Βουκουρεστίου και Ιταλίας κ. Μπουλασίδου, αναφέρθηκε ότι «το έτος 2014 επισκέφθηκαν τη χώρα μας 950.000 Ρουμάνοι τουρίστες, σημειώνοντας αύξηση επισκεπτών κατά ποσοστό 95%, κάτι που αναμένεται και για το τρέχον έτος».

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το νομό Ζακύνθου το έτος 2014 επισκέφθηκαν συνολικά 9.327 Ρουμάνοι τουρίστες. Στον αριθμό αυτό, δεν περιλαμβάνεται η μεγάλη επιβατική κίνηση με οδικά μέσα μεταφοράς στο νησί μας που παρουσιάζει αξιοσημείωτη αύξηση. Θετικό ρυθμό αύξησης της επιβατικής κίνησης Ρουμάνων επισκεπτών στο Αεροδρόμιο Ζακύνθου, σημείωσε το έτος 2014 κάτι όπου αναμένεται και για το έτος 2015 με απευθείας πτήσεις από 3 διαφορετικές πόλεις της Ρουμανίας από Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης εξαιρετικά μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των Ρουμάνων επισκεπτών και πρακτόρων για νησιωτικούς προορισμούς και συγκεκριμένα για τα Ιόνια νησιά και τη Ζάκυνθο λόγω της δυνατότητας πραγματοποίησης οδικών ταξιδιών με Λεωφορεία και Ι.Χ., αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της οδικής μετάβασής τους στη χώρα μας μέσω της Εγνατίας οδού.

Αναδεικνύονται οι ιαματικές πηγές στην περιοχή «Ξύγκια»

Η ανάδειξη και αξιοποίηση του ιαματικού τουρισμού στο νησί μας αποτελεί μια από τις άμεσες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής εντάσσοντας την στο πλαίσιο της πολιτικής ενίσχυσης των νέων, ειδικών μορφών του τουρισμού. Αυτό φαίνεται μέσα από τη διάθεση να προχωρήσουν άμεσα στις δράσεις που απαιτούνται εκτιμώντας πως η ιαματική πηγή στα «Ξύγκια» είναι ένας ακόμη λόγος, που εκτός από το “Ναυάγιο”, θα μετατρέψει τις ορεινές κοινότητες του νησιού σε έναν εναλλακτικό και τουριστικά δημοφιλή προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο! Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί “κληρονομιά” της προηγούμενης δημοτικής αρχής που είχε εκπονήσει σχετική μελέτη από τον Οικονομολόγο Γιάννη Αγγελίδη αναφορικά με τις επιλογές αξιοποίησή της. Μάλιστα, η όλη υπόθεση είχε φθάσει μέχρι το σημείο της σύνταξης των Τευχών Δημοπράτησης και έκδοσης της πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανάδειξη αναδόχου.

Στέφθηκε από επιτυχία η επίσκεψη του Μητροπολίτη Δωδώνης, (πρώην Ζακύνθου), στο Ισραήλ…

Οι ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις μεταξύ Εβραίων και Ελλήνων και οι τρόποι με τους οποίους οι χριστιανοί τους προστάτευσαν κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, με ειδική μνεία στη σωτηρία της Ιουδαϊκής κοινότητας της Ζακύνθου, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο Μητροπολίτης Δωδώνης στο Ισραήλ.Με την ιδιότητα του Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο κ. Χρυσόστομος παρουσίασε το έως σήμερα επιτελούμενο έργο, εντός και εκτός Ελλάδος, με ιδιαίτερη έμφαση στις αναπτυσσόμενες συνεργασίες σε άλλες χώρες.

Όλα αυτά στο πλαίσιο της επίσημης τετραήμερης επίσκεψης της Αντιπροσωπείας Κληρικών-Εκπροσώπων Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στους Αγίους Τόπους, η οποία περιελάμβανε επίσημη επίσκεψη – συνάντηση συνεργασίας στο Υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ.Οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για την αγαστή έως και σήμερα συνεργασία, συναντίληψη και τις εν γένει άριστες σχέσεις των δύο λαών σε θέματα που αφορούν την ιστορία, τον πολιτισμό, την θρησκεία και την ανάδειξη και προβολή των ιερών προσκυνημάτων και θρησκευτικών μνημείων. Διαπιστώθηκε δε η αυξανόμενη και στις δύο χώρες τουριστική δραστηριότητα και επισκεψιμότητα.

ΕΡΤ…ΧΟΜΑΣΤΕ!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17/03/2015 - 17:51