Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

Καταδικαστικές ποινές με εξαγορά για την υπόθεση εμπρησμού του Δήμου Ζακυνθίων!

Με την καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών για τους δύο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων με εξαγοράσιμες ποινές και την διατήρηση της αρχικής καταδίκης στον τρίτο που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο έπεσε η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης για την απόπειρα εμπρησμού των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Ζακυνθίων, που στεγαζόντουσαν στο κτίριο του Ξενία, τον Σεπτέμβριο του 2007.

Συγκεκριμένα και βάσει σχετικών πληροφοριών και δημοσιευμάτων, με απόφαση του Δικαστηρίου με την οποία έπεσε η αυλαία της πολύκροτης δίκης καταδικάστηκαν οι Βασίλης Στεριώτης, πρώην προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου και Νίκος Κωνσταντάκος, ταχυμεταφορέας, σε ποινή τεσσάρων ετών ο καθένας για την κατηγορία της συνέργειας και έξι μήνες ο καθένας για την κατηγορία της συμμετοχής σε συμμορία εγκλήματος. Ο τρίτος των κατηγορουμένων, Αλβανός υπήκοος, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να παραμείνει η αρχική καταδίκη των έξι ετών και να φυγοδικεί. Ο τέταρτος των κατηγορουμένων, πρώην Δήμαρχος Κων. Τσαγκαρόπουλος απεβίωσε τον Μάρτιο του 2014.

Νοσοκομείο Ζακύνθου: Αμετακίνητοι στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι!

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν πρόσφατα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ζακύνθου, με αφορμή τα πάγια προβλήματα του ιδρύματος και τις δράσεις για την αντιμετώπισή τους. Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε περισσότερο ως μια ενημερωτική συζήτηση σχετικά και την πορεία των πληρωμών των εφημεριών των γιατρών και των πληρωμών των νυχτερινών βαρδιών του υπόλοιπου προσωπικού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων, Βαγγέλης Τσώλας, ενημερώνει πως αποφασίστηκε μια συνεδρίαση σε πιο επίσημη βάση, το επόμενο δεκαήμερο, και αφού προηγηθεί σχετική συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με το νέο διευθυντή της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιαννόπουλο. Ο ίδιος μάλιστα πρόκειται να επισκεφτεί το νοσοκομείο Ζακύνθου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα όπου και θα έχει συναντήσεις τόσο με τη διοίκηση όσο και με τους εργαζόμενους. «Αφού ανταλλάξουμε απόψεις και ακούσουμε τις δεσμεύσεις του, θα πράξουμε αναλόγως», δηλώνει ο κ. Τσώλας.

Παραιτήθηκε η Άντζελα Γκερέκου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων!

Tην παραίτησή της από Περιφερειακή Σύμβουλος Ιονίων Νήσων, ανακοίνωσε η επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλο Ιόνιο» και πρώην υφυπουργός, Άντζελα Γκερέκου. Η γνωστοποίηση έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, με επιστολή της στον πρόεδρο του Σώματος Χρήστο Μωραϊτη, στην οποία, αναφέρει ως αιτία: «προσωπικούς λόγους»…Την θέση της Άντζελας Γκερέκου στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναμένεται να καταλάβει ο Δημήτρης Μπιάγκης.

Πέρασε ο αγωγός αλλά το οδόστρωμα δεν αποκαταστάθηκε…

Μήνες μετά τις εκσκαφές που έγιναν στο πλαίσιο του έργου για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού της ύδρευσης, το οδικό  δίκτυο στην περιοχή «Καλπάκι» στη Ζάκυνθο, σε μια απόσταση σχεδόν τεσσάρων χιλιομέτρων θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και οι κίνδυνοι για τους οδηγούς και τους πεζούς είναι μεγάλοι.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ», οι τομές που έγιναν στο δρόμο έχουν αποκατασταθεί προσωρινά με χώμα, χωρίς να έχει πέσει από πάνω άσφαλτος, ενώ οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει δεκάδες λιμνούλες. Η οδήγηση είναι σχεδόν αδύνατη στην περιοχή, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι οδηγοί αναγκάζονται να κινηθούν στο αντίθετο ρεύμα για να αποφύγουν τις λακκούβες και τον σκαμμένο δρόμο.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως ειδικά ο δρόμος που ενώνει το δρόμο του «Ρομιρίου» με το δρόμο Ζακύνθου-«Λαγανά» και το χωριό «Μουζάκι» βρισκόταν επί μακρόν σε τραγική κατάσταση, αφού υπήρχαν τεράστιες λακκούβες και η άσφαλτος είχε σε πολλά σημεία βυθιστεί.

Οι εκπρόσωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Ζακύνθου πάντως, απέναντι στα απολύτως δικαιολογημένα παράπονα των κατοίκων της περιοχής αλλά και πολλών οδηγών που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο, επισημαίνουν πως η αποκατάσταση του οδοστρώματος θα γίνει αμέσως μόλις βελτιωθεί ο καιρός και μπορέσει να εξασφαλιστεί η προμήθεια και η αγορά πίσσας.

Σημειώνεται πως η αποκατάσταση του οδικού δικτύου στα σημεία από όπου διέρχεται ο αγωγός συμπεριλαμβάνεται στις συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου.
Αυτό το διάστημα οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από την περιοχή της «Μπόχαλης» προς το «Γαϊτάνι» (περιοχή Μπιτσιμπέικα) και σύμφωνα με τους υπευθύνους των τεχνικών έργων της ΔΕΥΑΖ εξελίσσονται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Από τα 17,5 χιλιόμετρα αγωγού που θα κατασκευαστούν συνολικά, έχουν ολοκληρωθεί τα 9 χιλιόμετρα και αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, το έργο θα μπορέσει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού αν και με βάση την τελευταία παράταση που ενέκρινε η ΔΕΥΑΖ για την παράδοση του έργου, ο εργολάβος υποχρεούται να έχει παραδώσει στις 31 Δεκεμβρίου του 2015.

Προς το παρόν, πληροφορίες θέλουν τις πληρωμές του αναδόχου να γίνονται κανονικά χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οφειλές και αυτό που ελπίζουν όλοι είναι να μην προκύψουν απρόοπτα και με το συγκεκριμένο έργο.


Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Ζακύνθου κλοπή σε κατάστημα με κινητά τηλέφωνα

Στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης που αφορούσε διάρρηξη και κλοπή σε κατάστημα με κινητά τηλέφωνα στην πόλη της Ζακύνθου προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας, εντοπίζοντας τρεις νεαρούς βουλγαρικής υπηκοότητας, οι οποίοι μάλιστα ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ», η κλοπή έγινε βραδινές ώρες της Δευτέρας 9 Μαρτίου, όταν οι δράστες μπήκαν μέσα στο κατάστημα στην οδό Τερτσέτη παραβιάζοντας την είσοδο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δράστες αφαίρεσαν από το κατάστημα συνολικά 30 κινητά τηλέφωνα, κατά κύριο λόγο καινούργια αλλά και κάποια μεταχειρισμένα, συνολικής αξίας περίπου 2.500 ευρώ.

Αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας οδηγήθηκαν στα ίχνη τριών νεαρών ανδρών από τη Βουλγαρία, που διαμένουν στο νησί μας και στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά 9 από τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα, επτά καινούργια και δύο μεταχειρισμένα.

Τα κινητά που βρέθηκαν επεστράφησαν στην επιχείρηση, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων φαίνεται πως είχε ήδη πωληθεί σε εξευτελιστικές τιμές της τάξης των 30 ευρώ.

Σημειώνεται πως οι τρεις άνδρες προσήχθησαν, ομολόγησαν και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς είχε παρέλθει η προθεσμία του αυτοφώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεαροί είχαν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις μικροκλοπών.


Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου: Ετοιμάζεται το «Μητρώο Ωφελούμενων Κοινωνικής Μέριμνας»

Λιγότερες από δέκα ημέρες έχουν απομείνει μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στα μητρώα «δυνητικά ωφελουμένων κοινωνικής μέριμνας» που συντάσσει η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου. Όπως είναι γνωστό, εδώ και λίγο διάστημα, η Μητρόπολη έχει αναλάβει την πρωτοβουλία υλικής και κοινωνικής στήριξης όσων έχουν ανάγκη. Για το λόγο αυτό έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στα Γραφεία της Μητρόπολης.

Αθλητικά

ΑΠΣ Ζάκυνθος: Αναζητούν τα αίτια της βαριάς ήττας!

Η βαριά ήττα από τον Απόλλωνα επέφερε όπως ήταν φυσιολογικό έντονο προβληματισμό στις τάξεις της Ζακύνθου, η οποία προσπαθεί να ορθώσει και πάλι το ανάστημα της για τα τρία παιχνίδια που απέμειναν στο πρωτάθλημα. Η ομάδα θέλει μόνο νίκες στην συνέχεια για να μπορέσει να μείνει πάνω από την ζώνη των πλέι άουτ και να μπορέσει να πετύχει τον μεγάλο της στόχο, που δεν είναι άλλος από την άμεση παραμονή στην κατηγορία.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «ΕΡΜΗΣ», αναφέρονται τα εξής:
«Φυσικά το κλίμα είναι ιδιαίτερα πεσμένο, αφού κανένας δεν περίμενε να έρθει η ήττα με τόσο άσχημο τρόπο. Ουσιαστικά η ομάδα αποδιοργανώθηκε μετά την αποβολή του Λέκκα και δεν κατάφερε να μείνει συγκεντρωμένη για 90 λεπτά, ωστόσο το τεχνικό τιμ προσπαθεί να δει τι φταίει και να το διορθώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε η Ζάκυνθος να παίξει πιο αποφασιστικά στα ματς που ακολουθούν.

Τρία μεγάλα παιχνίδια. Δυο εντός έδρας και ένα στην Λάρισα θα δώσει ο ΑΠΣ για να κατοχυρώσει την τέταρτη θέση και να μην παίξει μπαράζ για τον υποβιβασμό του. Το έργο του σίγουρα δεν είναι εύκολο, ειδικά μετά την ήττα από τον Απόλλωνα, ωστόσο αν η ομάδα πάρει το μάξιμουμ στους πόντους, θα καταφέρει σίγουρα να γλιτώσει από την ψυχοφθόρο διαδικασία.

Το πρόγραμμα για την ομάδα είναι το εξής. 24η Αγωνιστική: Zάκυνθος – Αγροτικός Αστέρας, 25η Αγωνιστική: Λάρισα – Ζάκυνθος, 26η Αγωνιστική: Ζάκυνθος – Πιερικός.
Κανένα ματς δεν είναι εύκολο, ωστόσο η ομάδα έχει αποδείξει φέτος ότι μπορεί να κοντράρει κάθε αντίπαλο.

Το παιχνίδι αρχικά με τον σύλλογο του Εύοσμου είναι το πιο δύσκολο για τους «κυανοκίτρινους» αφού πρέπει να ξεπεράσουν και το ψυχολογικό σοκ από την ήττα με την Καλαμαριά. Μια μεγάλη νίκη θα ήταν το έναυσμα για τα δυο υπόλοιπα ματς και κυρίως εκείνο με την Λάρισα, το οποίο ίσως και να αποδειχθεί το κρισιμότερο από όλα. Ο ΑΠΣ είναι πιθανόν κόντρα στη «βυσσινί» θύελλα να παίξει την τέταρτη θέση και πρέπει να προετοιμαστεί για έναν πραγματικό πόλεμο.

Βέβαια για τον κόουτς Ντανιέλ Ακίνο το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει πλήρης την ομάδα του για τα πιο κρίσιμα παιχνίδια, αφού στην συνάντηση με τον Αγροτικό Αστέρα θα απουσιάσει σίγουρα ο Κώστας Οικονόμου λόγω τραυματισμού, ενώ και ο Ξενοδόχοφ είναι πιθανό να απουσιάσει . Από την άλλη ο Τσόπελας νιώθει καλύτερα και λογικά θα είναι στην διάθεση του τεχνικού τιμ, όπως και ο Γρηγόρης Ευθυμιάδης που ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις.

Η προσεχής αγωνιστική είναι κρίσιμη και παρακάτω μπορείτε να δείτε τα παιχνίδια και την βαθμολογία. Να σημειώσουμε ο ΑΠΣ  παίζει την Δευτέρα».

Β’ ΕΘΝΙΚΗ – ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – 24Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΦΩΚΙΚΟΣ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΛΑΡΙΣΑ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΕΡΡΩΝ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ

ΡΕΠΟ: ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ηρακλής 53

Λαμία 42

Λάρισα 39

Ολυμπιακός Βόλου 39

Ζάκυνθος 35

Αιγινιακός 27

Πιερικός 27

Τύρναβος 26

Απόλλων Καλαμαριάς 25

Αγροτικός Αστέρας 24

Αναγέννηση Καρδίτσας 23

Εθνικός Σερρών 12

Φωκικός 9


ΕΡΤ…ΧΟΜΑΣΤΕ!

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23/03/2015 - 16:11