Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

Τοπικές Ειδήσεις:
«Όχι» στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην ορεινή περιοχή των «Ορθωνιών» είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου!

Σε άκρως εκρηκτικό κλίμα συνεδρίασε προχθές το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των σκουπιδιών και η παρουσία των κατοίκων από τα ορεινά με τις αντιδράσεις και τις φωνές τους δημιούργησε εντάσεις που χρειάστηκε να διακοπεί η συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι προπηλακισμοί και οι τραμπουκισμοί! Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΡΜΗΣ», η ένταση προκλήθηκε στη διάρκεια της συζήτησης για το χώρο των Ορθωνιών στη θέση Μέλενες που έχει δοθεί από ιδιώτη και έχει εξασφαλίσει σχετική άδεια για να μπορεί να λειτουργήσει εκεί η κινητή μονάδα της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Στη συνεδρίαση ήταν κάτοικοι από αρκετά ορεινά χωριά που ήλθαν με λεωφορεία προκειμένου να ενημερωθούν για το θέμα. Στο τέλος της συνεδρίασης και αφού η συζήτηση για τα απορρίμματα κράτησε 3,5 ώρες, έγινε ψηφοφορία στην οποία εκφράστηκε η άρνηση των Δημοτικών Συμβούλων να λειτουργήσει χώρος για τα σκουπίδια στις Ορθωνιές. Επίσης αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο στο Συμβούλιο της Επικρατείας με το οποίο θα ζητείται να κοινοποιηθεί η απόφασή του για την προσφυγή που αφορά τη θέση Λίβας καθώς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Στη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης διεφάνη η αδυναμία όλων να προσεγγίσουν σοβαρά το πιο καυτό πρόβλημα του νησιού και παρατηρήθηκαν πολιτικές κόντρες και κινήσεις εντυπωσιασμού.

Οι κάτοικοι κάθε περιοχής περιχαρακώνονται στα δικά τους στενά όρια και συμφέροντα αγνοώντας την κατάσταση που ζητά επειγόντως λύση και η μοναδική φωνή που ακούστηκε για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους ήταν του κ. Μίμη Μαρίνου Κουρή που ζήτησε να μη γυρίζουμε στο παρελθόν και να γίνει επισταμένη ενημέρωση της κοινής γνώμης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σκληρή ανακοίνωση κατά του Βουλευτή Ζακύνθου από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου:

«Πληροφορηθήκαμε ότι αρκετοί Ζακυνθινοί επισκέφθηκαν τον Υφυπουργό Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κοντονή ο οποίος εκλέγεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο, προκειμένου να του διαμαρτυρηθούν για την επιχείρηση θυροφύλαξης του νησιού που επίκειται.
Με έκπληξη επίσης πληροφορηθήκαμε ότι ο αξιότιμος κ. Κοντονής ως Πόντιος Πιλάτος, προκειμένου να φανεί αρεστός και να μη δυσαρεστήσει τους πελατειακούς ψηφοφόρους του, αποποιήθηκε κάθε ευθύνη της κυβέρνησης της οποίας είναι Υπουργός και επέρριψε «τις ευθύνες» για την προσπάθεια πάταξης της λαθροθηρίας και εφαρμογής της νομιμότητας στις Κυνηγετικές Οργανώσεις.

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις κ. Κοντονή δεν υποκαθιστούν την Πολιτεία και τις Υπηρεσίες της. Απλά την συνεπικουρούν και βοηθούν το έργο της και μάλιστα στα δύσκολα!!!
Λυπούμεθα που αντί να είστε υπέρμαχος της νομιμότητας και να συνδράμετε στην προσπάθεια να πάψει να διασύρεται διεθνώς η όμορφη Ζάκυνθος λόγω της λαθροθηρίας, την οποία ανήγαγαν σε ευρωπαϊκό ζήτημα οι οικολογικο-περιβαλλοντικές οργανώσεις, δεν παίρνετε τις ευθύνες που σας αναλογούν ως δημόσιο πρόσωπο και πετάτε το μπαλάκι αλλού.

Λυπούμεθα που τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων που νοικιάζουν παράνομα καρτέρια για παράνομη χρήση βρίσκουν ανταπόκριση σε ένοχες σιωπές.
Σε τελική ανάλυση κ. Κοντονή, γιατί δεν επικοινωνείτε με τον αρμόδιο για το κυνήγι Υπουργό κ. Τσιρώνη να του ζητήσετε να κάνει τα στραβά μάτια!!! Ή ακόμη καλύτερα γιατί δε ζητήσατε ως κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκδώσει ντιρεκτίβα ώστε αυτό το παραδοσιακό όπως λέγεται Απριλιάτικο κυνήγι να πάψει να είναι παράνομο;;;

Θυμίζουμε στον κ. Κοντονή ότι η μετάβαση σοβαρής δύναμης θυροφυλάκων των Κυνηγετικών Οργανώσεων στη Ζάκυνθο είναι απόρροια της εντολής του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τα υπ’ αριθ. 123325/1104/1-4-2015 και 124044/1283/7-4-2015 έγγραφά του με τα οποία μας ζήτησε δίνοντάς μας τη σχετική εντολή να συμμετέχουμε με θυροφύλακές μας προκειμένου να βοηθηθεί η Δασική Υπηρεσία.
Αν λοιπόν όλα όσα πληροφορηθήκαμε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είστε υποχρεωμένος να πάρετε δημόσια και ξεκάθαρη θέση για το θέμα.

Εάν εσείς ως Πολιτεία είστε υπέρ της παράνομης θήρας και την επικροτείτε, τότε εμείς να αποσύρουμε τους θηροφύλακες μας και σεις να πάρετε τις ευθύνες για τις συνέπειες.
Καθαρές κουβέντες κύριε Κοντονή. Περιμένουμε άμεσα τη δημόσια τοποθέτησή σας και τις ενέργειές σας ως αρμόζει σε πολιτικούς άνδρες και δη Υπουργούς με ανάστημα”.
Ο Πρόεδρος
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος


Ανταπάντηση από κύκλους του τοπικού Βουλευτή
Κύκλοι που πρόσκειται στον Υφυπουργό Αθλητισμού και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή δήλωσαν σχετικά με την ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου ότι είναι ανάξια σχολιασμού και υποστήριξαν ότι προφανώς οι συντάκτες της εν λόγω επιστολής βρίσκονται ακόμα υπό την επήρεια του εορτασμού της Μεγάλης Βδομάδας!


Μια μέρα χωρίς κόσμο στο “Ναυάγιο” ζητούν οι Ολλανδοί!

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια το “Ναυάγιο” στη Ζάκυνθο (η περιβόητη απόκρημνη παραλία με το…τσιγαράδικο που υπάρχει εκεί) προσελκύει τους εραστές των extreme sports από όλο τον κόσμο, που ανακάλυψαν ένα φυσικό τοπίο άγριας ομορφιάς για να εξασκηθούν και να παρουσιάσουν τα ριψοκίνδυνα αθλήματά τους.Τα τελευταία χρόνια έχει αποτελέσει πόλο έλξης για αθλητές του base jumping αλλά και του dream walker με συνδυασμό εντυπωσιακών τεχνικών αλμάτων όπως Dream Jump και Free Rope Jump από την κορυφή του βράχου, από κάθε γωνιά του πλανήτη που έκαναν πολλές καρδιές να λαχταρήσουν με τα θεαματικά άλματά τους. Φαίνεται πως ο εκπληκτικός συνδυασμός του απόκρημνου βράχου και του Ιόνιου μπλε της θάλασσας γίνεται το τέλειο σκηνικό για θεαματικά αθλήματα κάθε είδους.

Ωστόσο, το πρόβλημα που έχει ανακύψει είναι πως οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού συνεργείου δεν θέλουν να φαίνονται τα τουριστικά σκάφη στον κόλπο του “Ναυαγίου”, για αυτό έχουν ήδη υποβάλλει σχετικό αίτημα στο Δήμο και το Λιμεναρχείο για να απαγορευθεί για μία ημέρα η αποβίβαση λουομένων.


Συνάντηση του Δημάρχου Ζακύνθου με…Ιαπωνικό τηλεοπτικό συνεργείο

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μέλη του συνεργείου του Ιαπωνικής τηλεόρασης NHK υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος συζήτησε μαζί τους για την προβολή του τόπου μας στη χώρα τους. Οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί του σταθμού εξήγησαν πως στόχος τους είναι να πάρουν εικόνες από μυστήρια και ενδιαφέροντα μέρη της Ζακύνθου, ενώ την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ θα την κάνει διάσημος ηθοποιός της Ιαπωνίας. Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στο "Ναυάγιο", που είναι μέσα στα καλύτερα αξιοθέατα ανά τον κόσμο.

Στη συνάντηση που έγινε, συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Λαγανά, Αναστάσιος Μποτώνης, ο οποίος γνωρίζει αναλυτικά το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει το συνεργείο. Η τηλεοπτική λήψη θα αρχίσει στις 2 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 9 του ίδιου μήνα. Οι εικόνες από το νησί μας θα προβληθούν σε δύο επεισόδια, η συνολική διάρκεια των οποίων θα είναι 180 λεπτά.  Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα μέλη του συνεργείου για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν και αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον Ιαπωνικό πολιτισμό.
Τέλος, ο κ. Κολοκοτσάς δώρισε στους Ιάπωνες γκραβούρες, στην οποία απεικονίζεται το νησί μας.

Ένα ακόμα…παζάρι για άπορους από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ζακύνθου


Ο υπεύθυνος του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Ζακύνθου, Νικόλαος Πέττας, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι την Τρίτη 21 Απριλίου και ώρα 9 το πρωί θα γίνει ακόμα ένα...παζάρι για τη διανομή ρούχων. Τα ρούχα, τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορους συμπολίτες μας, θα είναι συγκεντρωμένα στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων του κοινωνικού παντοπωλείου, στο χώρο της πρώην μαθητικής εστίας Ζακύνθου, δίπλα από το μουσικό σχολείο του νησιού.

Ειδήσεις από την Κεφαλονιά, την Ιθάκη και όλη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Περιφερειακή Αρχή: Δωρεάν ρεύμα υπό προϋποθέσεις

Ένα σημαντικό «δώρο» στους πολίτες αποφάσισε να κάνει η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων αναλαμβάνοντας τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού. Ο Περιφερειάρχης, κ. Γαλιατσάτος αποφάσισε να πάει κόντρα στο αδιάφορο, αντιλαμβανόμενος την οικονομική συγκυρία που πλήττει κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Στόχος του, είναι όλοι οι άποροι συμπολίτες μας, στα Ιόνια Νησιά, να έχουν το…αυτονόητο δικαίωμα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και άρα ότι αυτό συνεπάγεται για μια αξιοπρεπή, τουλάχιστον, διαβίωση, στην Ελλάδα της κρίσης, των μνημονίων, της φτωχοποίησης και εξαθλίωσης ενός μεγάλου τμήματος του λαού μας!

Για αυτό το λόγο, από την Περιφερειακή Αρχή, που εξελέγη με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων, συστάθηκε ειδική επιτροπή που θα καθορίσει τα απαραίτητα κριτήρια και θα ρυθμίσει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, ενώ η συγκεκριμένη δράση θα αφορά τα φτωχά και άπορα νοικοκυριά σε όλες της Περιφερειακές Ενότητες των Επτανήσων. Θυμίζουμε, ότι στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε πρόσφατα από το περιφερειακό συμβούλιο οι δαπάνες για τις κοινωνικές ανάγκες ήταν το 40% των συνολικών πιστώσεων από τους ΚΑΠ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για το έτος 2015, για δράσεις και έργα.

Πρόχειρος Ανοικτός Δημόσιος Διαγωνισμός για την παροχή τροφίμων και βασικών ειδών προσωπικής υγιεινής για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Νομού Κεφαλονιάς

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διενεργεί πρόχειρο ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό για την παροχή τροφίμων και βασικών ειδών προσωπικής υγιεινής για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Νομού Κεφαλλονιάς με προϋπολογισμό πενήντα χιλιάδες ευρώ (50.000 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. με κριτήριο κατακύρωσης την προσφορά με την χαμηλότερη τιμή. Η ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών είναι μέχρι και την ημέρα διενέργειας του διαγωνισμού και ώρα 10:00 π.μ., η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι η 05.5.2015 και ώρα 11:00π.μ..Η περίληψη της διακήρυξης έχει δημοσιευθεί στη ΔΙ@ΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ 70ΨΟ7ΛΕ-6ΥΜ. Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, δείτε ή κατεβάστε την αριθ. 35342/8097/16-04-2015 διακήρυξη.

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλονιάς και Ιθάκης (2ος κύκλος)

Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος εντομοκτονίας στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, γίνεται γνωστό ότι το πρόγραμμα ψεκασμών έχει οριστικοποιηθεί. Για το πρόγραμμα και άλλες πληροφορίες, δείτε το αριθ. 57 / 15-04-2015 δελτίου τύπου του γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλλονιάς & Ιθάκης.

Ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιόδεντρων στο πλαίσιο του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2015

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διενεργεί Ηλεκτρονικό Διεθνή Ανοικτό Δημόσιο Διαγωνισμό με έγγραφες και σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή σε ευρώ, για την ανάθεση υλοποίησης του έργου «Ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιόδεντρων στο πλαίσιο του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2015 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων», συνολικού προϋπολογισμού τετρακοσίων είκοσι οκτώ χιλιάδων πέντε ευρώ και δεκαεπτά λεπτών (428.005,17 €) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, κατανεμημένη στα ακόλουθα υποέργα:

-Υποέργο Α: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνολική αξία 313.005,17 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ-Υποέργο Β: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ, συνολική αξία 70.000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ-Υποέργο Γ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, συνολική αξία 45.000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ). Οι προσφορές υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr και τα κατά περίπτωση έντυπα έγγραφα υποβάλλονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Οικονομικού της Π.Ε. Κέρκυρας της Π.Ι.Ν.. Η ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών είναι μέχρι και την 12.05.2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00 μ.μ. Το πλήρες κείμενο της διακήρυξης βρίσκεται αναρτημένο στη Δικτυακή Πύλη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων www.pin.gov.gr στη διαδρομή: Αρχική Σελίδα-Προκηρύξεις και στο ΚΗΜΔΗΣ.

Περιμετρική ζώνη Επιβατικών Δημοσίας Χρήσεως (ΤΑΧΙ) Δημοτικών Διαμερισμάτων Νομού Κεφαλoνιάς

Υπογράφθηκε και αναρτήθηκε στη ΔΙ@ΥΓΕΙΑ (με ΑΔΑ 6ΞΕΦ7ΛΕ-Ψ9Δ) η περιμετρική ζώνη των Επιβατικών Δημοσίας Χρήσεως (ΤΑΧΙ) που ισχύει για τη διευρυμένη έδρα των πρώην Δημοτικών Διαμερισμάτων Αργοστολίου, Λειβαθούς, Ομαλών και στις έδρες των λοιπών διαμερισμάτων.
Με αυτήν καθορίζονται  τέσσερεις διαδρομές  και η διαδρομή Αργοστόλι-Αεροδρόμιο.
Ειδικότερα: Α. Περιμετρική Ζώνη Αργοστολίου.
1)    Διαδρομή Αργοστόλι – Πόρος: Κυκλικός Κόμβος Βαλλιανάτου,
2)    Διαδρομή Αργοστόλι – Σάμη – Φισκάρδο: Κυκλικός Κόμβος Βαλλιανάτου,
3)    Διαδρομή Αργοστόλι – Λακήθρα: Βρύση στο Χαράβοντα,
4)    Διαδρομή Αργοστόλι – Λάσση: Κόμβος Στάση Πλατύ Γιαλού.
Τα όρια αυτά θα είναι τα σημεία αλλαγής του τιμολογίου 1 (μονή ταρίφα), σε τιμολόγιο 2 (διπλή ταρίφα).
Β. Διαδρομή Αργοστόλι – Αεροδρόμιο.

Εάν η έναρξη ή το τέλος της διαδρομής του Επιβατικού Δημοσίας Χρήσεως αυτοκινήτου ΤΑΧΙ είναι εντός της πόλης του Αργοστολίου και το τέλος ή η έναρξη της διαδρομής, αντίστοιχα, στο διεθνή αερολιμένα Αργοστολίου το κόμιστρο καθορίζεται αποκλειστικά στο ποσό των 15 € για τις ώρες 05.20 – 24.00 (μονή ταρίφα) και στο ποσό των 20 € για τις ώρες 00.00 – 05.00 (διπλή ταρίφα).

Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ, το δικαίωμα εκκίνησης (πτώση σημαίας), και τα πρόσθετα του Αεροδρομίου και των αποσκευών.
Γ. Διαδρομή Αεροδρόμιο – Πόρος.
Για τη περιμετρική ζώνη από το κτίριο του αεροδρομίου μέχρι 2χλμ ακτινικά, ορίζεται απλή διαδρομή (μονή ταρίφα), ενδεικτικά περιλαμβάνονταν τα όρια των οικισμών Λακύθρας και Σβορωνάτων.


ΕΡΤ…ΧΟΜΑΣΤΕ!


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17/04/2015 - 14:38