Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Ο Δήμαρχος παίρνει θέση για τα 3.150.000€ του Tαμείου Παρακαταθηκών!

«Τα 3.150.000ευρώ που παρακρατούνται με δικαστική απόφαση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δεν μας επιτρέπεται να τα…ακουμπήσουμε. Προσπαθούμε με νομικές ενέργειες να αναστρέψουμε αυτή την κατάσταση».Με αυτή την λιτή τοποθέτηση, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ», απάντησε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, στο θέμα που ανέδειξε πρόσφατα η εν λόγω εφημερίδα και αφορούσε στο ποσό των 3.150.000 ευρώ που υπάρχει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων περιμένοντας το δικαιούχο τους.
Τα χρήματα που προέρχονται από την είσπραξη των δημοτικών τελών μέσω της ΔΕΗ, αντί να αποδίδονται στο Δήμο που δείχνει να φθάνει τα όρια της οικονομικής κατάρρευσης, κατατίθενται στο Ταμείο Παρακαταθηκών. Τα ποσά έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, και θα έπρεπε να πηγαίνουν στο ΦΟΔΣΑ για να ξεχρεώσει.
Από εκεί και πέρα σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του Δήμου, ο κ. Κολοκοτσάς, επισημαίνει πως, έχουν βελτιωθεί, όμως δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. “Έχουμε κάνει συντονισμένες ενέργειες για να πληρώσουν όσοι οφείλουν σημαντικά ποσά στο Δήμο. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, προχωράμε με σταθερά βήματα για την επίλυση των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων (δάνειο Πειραιώς και Εμπορικής, πλατεία Σολωμού, θέατρο, διαχείριση απορριμμάτων, χρέη ΙΚΑ 17 εκ. ευρώ, χρέη ΔΕΗ 6 εκ. ευρώ, κ.λ.π.)”, δήλωσε χαρακτηριστικά.


Ελπίδα οι διαπραγματεύσεις…
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα ζητήματα, συνιστά υπομονή για λίγες ημέρες ακόμη, αφου στις 25 Μαΐου, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, θα παρουσιάσει αναλυτικά την κατάσταση που βρήκε στο Δήμο και που βρισκόμαστε σήμερα, έναν χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι:
”Η διαχείριση των απορριμμάτων έχει πάρει το δρόμο της. Η πλατεία Σολωμού έχει αρχίσει να χρηματοδοτείται. Ελπίζουμε μετά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση του έργου και η αποπεράτωσή του. Για όλα τα προαναφερόμενα θέματα έχω κάνει πολλές προσπάθειες από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου. Δυστυχώς, οι εθνικές εκλογές και η τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας”!


Παλιό νοσοκομείο: «Αναπτυξιακή αξιοποίηση» υποσχέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης

«Γόνιμη» και «πολύ δημιουργική» χαρακτηρίζει τη συζήτησή που είχε με τον υποδιοικητή της 6ης υγειονομικής Περιφέρειας, Μίλτο Ζαμπάρα, ο Αντι-περιφερειάρχης Ζακύνθου, κ. Νιοτόπουλος, με αφορμή σχετική συνάντηση, στο περιθώριο της σύσκεψης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που πραγματοποιήθηκε πρόσφτα στην Πάτρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ» Ζακύνθου, οι δύο άνδρες είχαν ένα ουσιαστικό διάλογο τον οποίο δεσμεύτηκαν να ανανεώσουν σύντομα, αφού επικοινωνούν «στο ίδιο μήκος κύματος», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε και οι απόψεις τους συγκλίνουν σε πολλά σημεία.
Ο κ. Ζαμπάρας, μεταξύ άλλων, είναι υπεύθυνος για την ακίνητη περιουσία της ΥΠΕ και τη διαχείριση των κτιρίων της και η κουβέντα, αναπόφευκτα στράφηκε και στη δεδηλωμένη, πλέον, πρόθεση του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, να παραχωρήσει το κτίριο του παλιού Νοσοκομείου Ζακύνθου, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η σημαντική αυτή απόφαση, αποτελεί, βάσει σχετικού δημοσίευματος, είναι και αποτέλεσμα της ανάδειξης, μέσα από εκτενή και συνεχή ρεπορτάζ της «ΗΜΕΡΑΣ», του θέματος της εγκατάλειψης του κτιρίου, ενός κτιρίου μεγάλου σε μέγεθος και τοποθετημένου στην καρδιά της πόλης!


Ξεπερνουν τις 100.000 ευρώ οι οφειλές του νοσοκομείου!

Σε…στάση πληρωμών των προμηθευτών, οι οποίοι αρνούνται να προμηθεύσουν το νέο  νοσοκομείο Ζακύνθου, με υλικά και υπηρεσίες μέχρι να τους καταβληθούν προηγούμενες οφειλές οδηγεί η ανυπαρξία πιστώσεων! Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, οι οφειλές του νοσοκομείου σε προμηθευτές καυσίμων και συντηρητές του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού ξεπερνά τις 100.000 ευρώ! Παράλληλα, έχουν αδειάσει από υγειονομικά υλικά οι αποθήκες του. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης σε δεινή θέση βρίσκονται οι πολίτες που παρά το γεγονός ότι επι χρόνια καταβάλλουν κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές τους, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.
Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονται, επίσης, σε απόγνωση αφού πλέον δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν ακόμα και τα επείγοντα περιστατικά. Για αυτό προχώρησαν σε κινητοποιήσεις και καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν, γιατί κοινή πρέπει να είναι η διεκδίκηση για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν υγεία!


Προτεραιότητα η κοινωνική ένταξη των Ρομά

Συνεχείς είναι οι προσπάθειες που καταβάλει η περιφερειακή αρχή στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για τη βελτίωση συνθηκών της καθημερινότητας των Ρομά και των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή. Ταυτόχρονα και της αντιμετώπισης της παραβατικότητας που ενδεχομένως παρουσιάζεται. Αυτό υπήρξε και το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της οποίας, έγινε αναφορά στα προβλήματα που υφίστανται στους καταυλισμούς και αποφασίστηκε η εφαρμογή μιας σειράς άμεσων μέτρων με βάση τη συνεργασία και το συντονισμό όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων. Βασικός στόχος είναι η ομαλή ένταξη των Ρομά στο κοινωνικό σύνολο και η αντιμετώπιση της παραβατικότητας, όταν και όπου αυτή εντοπίζεται.
Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ.Γαλιατσάτος, δήλωσε ότι: “Η εφαρμογή μιας σειράς πολιτικών για τη βελτίωση της θέσης των Ρομά, όπως πολιτικές απασχόλησης, πολιτικές ενημέρωσης για τις συνέπειες από την καύση των ελαστικών, πολιτικές ανάπτυξης πολιτιστικών θεσμών στην κοινότητα, συνοδευόμενες από την κατασταλτική λειτουργία των υπηρεσιών τήρησης της τάξης, είναι βέβαιο ότι μπορούν να οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα και να δημιουργήσουν γερή βάση για νέες πολιτικές ταχύτερης ενσωμάτωσης στο κοινωνικό σύνολο”.


Καθαρισμός παραλιών ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου

Στον καθαρισμό των των παραλιών ωοτοκίας των Τοπικών Κοινοτήτων Βασιλικού και Καλαμακίου Ζακύνθου, προχωρά ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου σε συνεργασία με τις Mη Kυβερνητικές Περιβαλλοντικές Oργανώσεις ΑΡΧΕΛΩΝ και WWF Ελλάς καθώς και το Α.Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, ενόψει της έναρξης της φετινής περιόδου ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta Caretta.
Η συλλογή και απομάκρυνση των απορριμμάτων από τις παραλίες είναι αναγκαία για τη διευκόλυνση της ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας και την επιτυχή εκκόλαψη των αυγών, με αποτέλεσμα η συμβολή σας να είναι αναγκαία.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18/5/2015: Γέρακας
19/05/2015: Δάφνη
20/05/2015: Μαραθονήσι
21/05/2015: Σεκάνια
22/05/2015: Καλαμάκι- Κρυστάλ έως Στάνη
23/05/2015: Καλαμάκι- Στάνη έως Λούρο
24/05/2015: Καλαμάκι- Λούρος έως Zante beach


Πολιτιστικά και αθλητικά θέματα
Στ. Κοντονής: «Θα δώσουμε μάχη κατά των στημένων αγώνων»!

Μιλώντας σε πρόσφατη Ημερίδα με θέμα: «Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας», ο βουλέυτής Ζακύνθου και υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε και στο ζήτημα των στημένων αγώνων που απασχολούν τον τελευταίο καιρό το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίσης αναφέρθηκε και για την βία στα γήπεδα.

«Είναι ευτυχής σύμπτωση, ότι η σημερινή συζήτηση γίνεται λίγες μέρες μετά την ψήφιση του νέου νόμου που ήρθε να αντιμετωπίσει επείγοντα ζητήματα κατά της βίας. Αυτή την περίοδο που διανύουμε, όσον αφορά τα αθλητικά γεγονότα, δεν είναι μόνο τα θέματα εμπορευματοποίησης του αθλητισμού και ειδικότερα του επαγγελματικού, αλλά και μία βίαιη παρέμβαση οικονομικών παραμέτρων και παραγόντων. Όπως για παράδειγμα το φαινόμενο των στημένων αγώνων. Είναι επίσης η οργάνωση, επ΄ αμοιβή τις περισσότερες φορές, ομάδων φιλάθλων, όπως το περιέγραψε με σαφήνεια και ο κ. Πανούσης, οι οποίοι αν και νομίζουν ότι δίνουν μια… μάχη με έναν ακραίο τρόπο υπέρ της ομάδας και της φανέλας, δίνουν μια… μάχη υπεράσπισης των οικονομικών συμφερόντων των ιδιοκτητών των ομάδων. Μου κάνει τρομερή εντύπωση, πώς υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι στρατεύονται και δεν αντιλαμβάνονται ότι πίσω από οποιαδήποτε συμπάθεια στην ομάδα, όχι μόνο υποκρίνονται, αλλά υπερασπίζονται τα οικονομικά συμφέροντα των ιδιοκτητών των ομάδων. Και μάλιστα όλοι αυτοί που επιτίθενται, το κάνουν ακριβώς για να μην εφαρμόζεται ο νόμος».

Επίσης, ο κ. Κοντονής είπε ότι ήταν αναγκαία η διακοπή του πρωταθλήματος της Superleague για να κατασταλεί η βία:

«Η κυβέρνηση με την ανάληψη των καθηκόντων της, βρέθηκε μπροστά σε ένα κύμα βίας το οποίο ήταν ακραίο, οργανωμένο και είχε και συνέχεια. Αυτό μας ανάγκασε να πάρουμε τα πρώτα μέτρα, τα οποία ήταν προληπτικά. Τη διακοπή του πρωταθλήματος για μία αγωνιστική και στη συνέχεια τη διεξαγωγή δύο αγωνιστικών, κεκλεισμένων των θυρών, για να αποφευχθούν τα χειρότερα». Το θέμα του αθλητικού νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της βίας είναι αυτό που απασχολεί τον τελευταίο καιρό  με την UEFA και την FIFA να αποφασίζουν λογικά την Παρασκευή τι θα γίνει με το Ελληνικό Ποδόσφαιρο και αν θα αποκλειστεί ή όχι από τις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις.

Συνάντηση με την συγγραφέα Άλκη Ζέη

Την Τρίτη 19 Μαΐου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Άλκη Ζέη στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου. Η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων συναντά τους αναγνώστες της, συζητά μαζί τους για το έργο της και υπογράφει αντίτυπα των βιβλίων της.


Ο Σταύρος Σιόλας στο «Πορτοκάλι»

Την Τετάρτη 20 Μαΐου, λίγο μετά τις 22:00, ο Σταύρος Σιόλας, ζωντανά στον Πολυχώρο Γεύσεων «Πορτοκάλι», στο Αργάσι Ζακύνθου. Ο Σταύρος Σιόλας και η παρέα του θα ξεκινήσουν ένα μουσικό ταξίδι από το άλμπουμ «ΔΙΟΔΙΑ» που έχει αγαπηθεί από τα ραδιόφωνα και το κοινό! Πρόκειται για ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στη χώρα του χειροπιαστού και του απτού, «εκεί όπου όλα συμβαίνουν»– την κομβική στιγμή που καλείσαι ν’ αλλάξεις ζωή, ταυτότητα, έρωτες, χρόνο, χώρα, παρόν… για να βιώσεις καθ’ οδόν την αλλαγή, που απλά συμβαίνει, φτάνει να τη θέλεις, αφού στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν…ΔΙΟΔΙΑ! Φυσικά δεν θα λείπουν αγαπημένα τραγούδια από το έντεχνο, λαϊκό και διεθνές ρεπερτόριο. Είσοδος ελεύθερη.


Φωτό από την εκπομπή που έγινε το βράδυ της Πέμπτης από την ΕΡΑ Ζακύνθου και σε πανελλαδική εμβέλεια με αφορμή την…«φιλική επίσκεψη» της αστυνομίας, με εισαγγελική εντολή, το πρωί της ίδιας ημέρας στις εγκαταστάσεις του τοπικού σταθμού, δεδομένου ότι...ενεργοποιήθηκε λίγο ετεροχρονισμένα, ίσως όχι τυχαία, παλιότερη διαδικασία που είχε κινήσει το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, ενδεχομένως και κάποιοι άλλοι που είχαν λόγο να το κάνουν, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με το…νόμιμο τρόπο, οι «άγνωστοι δράστες» που έχουν «παράνομα καταλάβει» τα κτίρια της ΕΡΤ, που «ανήκουν» στη ΝΕΡΙΤ, κανοντας, μάλιστα, «παράνομες εκπομπές»! Όλα αυτά, την ώρα, που έχει ήδη ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και εμείς οι «άγνωστοι δράστες», είμαστε, πλέον και πάλι, νόμιμοι υπάλληλοι! Είναι γνωστό ότι ο συνάδελφος Πέτρος Πομόνης, βρέθηκε στην αστυνομία για περισσότερες…εξηγήσεις και ότι το όλο θέμα πήρε μεγάλη έκταση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός στην αστυνομία και αναστάτωση ακόμα και σε κυβερνητικό επίπεδο, ενώ, για άλλη μια φορά σηκώθηκε τοπικά και πανελλαδικά ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης στον αγώνα μας, με μυνήματα προς κάθε κατεύθυνση! Στη φωτό, εκτός από τον αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΑ Ζακύνθου, Πέτρο Πομόνη και Σάκη Νέγκα και τον αλληλέγγυο Νίκο Κλάδη, που στην ώρα, της δικής του εκπομπής, έγινε η πανελλαδική σύνδεση, στο στούντιο βρίσκονται, ο πρόεδρος και ο γ.γ. της ΕΣΗΕΠΙΝ, Κορτέσης και Καρβουνιάρης, αντίστοιχα, συμπαραστεκόμενοι έμπρακτα στον αγώνα μας και μάλιστα, προσπαθούν να βρουν τι ακριβώς υπάρχει πίσω από αυτή την ιστορία με την αστυνομία στον τοπικό σταθμό! Να σημειωθεί ότι υπήρξε παρέμβαση στην εν λόγω εκπομπή και από την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, επίσης, ανακοίνωση από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και από τον τοπικό βουλευτή και υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή. Όπως και πολλές άλλες ανακοινώσεις και κινήσεις συμπαράστασης, από συλλόγους, συλλογικότητες, φορείς, αιρετούς, πολιτικούς και συνδικαλιστικούς χώρους, αλλά και από απλούς ανθρώπους στη Ζάκυνθο και ολόκληρη την Ελλάδα!


Είμαστε στον 24ο μήνα του αγώνα για την ΕΡΤ και για κάθε άλλη κοινωνική αδικία και συνεχίζουμε μαζί με την αγωνιζόμενη κοινωνία για να βελτιώνουμε καθημερινά τη θέση μας, νιώθωντας την ηθική ικανοποίηση ότι κερδίζουμε μικρές και μεγάλες μάχες και ότι δικαιωνόμαστε, αλλά και γνωρίζοντας ότι τίποτα και από κανέναν δεν θα μάς χαριστεί!
Μόνο με αγώνα έχει νόημα και αξιοπρέπεια η ζωή και ξέρουμε ότι όταν μιλάμε για την τελική δικαίωση όλων των…κολασμένων αυτού του σκληρού και άδικου κόσμου, ότι αυτή μπορεί να αργήσει πολύ να έρθει, αλλά σίγουρα κάποτε θα έρθει και τότε όλοι, όσοι υπάρχουν και όσοι δεν υπάρχουν, στη φθαρτή μας, πραγματικότητα, θα κριθούμε αυστήρά και ο καθένας θα λάβει στην ιστορία τη θέση που πραγματικά τού αξίζει!
Δεν είναι μεγάλα λόγια, γιατί πολλές φορές ή και πάντα, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, γράφουμε ιστορία και η ΕΡΤ των αγώνων, που αντίστοιχο ιστορικό προηγούμενο, σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν υπάρχει, έγραψε-γράφει ολοένα-και θα συνεχίσει να το κάνει, ανεξάρτητα από όλα τα άλλα, τη δική της μεγαλειώδη, ανεπανάληπτη, παραδειγματική και νικηφόρα πορεία
!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17/05/2015 - 14:48