Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Δήλωση από τον υφυπουργό Αθλητισμού και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή αναφορικά με τα προβλήματα που εντοπίζονται στη λειτουργία του νοσοκομείου του νησιού:

«Τα τελευταία χρόνια οι μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. όπως είναι γνωστό σε ολόκληρη την κοινωνία, οδήγησαν σε πλήρη διάλυση τη νοσοκομειακή περίθαλψη της χώρας. Ειδικά τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται κατά τη θερινή περίοδο εξαιτίας της παρουσίας χιλιάδων τουριστών σε περιοχές, όπως η Ζάκυνθος, με αποτέλεσμα την πλήρη υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης. Η σημερινή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά το Υπουργείο Υγείας καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα στον τομέα της υγείας και να εξασφαλιστεί η στοιχειωδώς επαρκής λειτουργία των δομών υγείας. Με συνεχείς παρεμβάσεις μας και πλήρη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς επιλύονται σταδιακά τα μεγάλα προβλήματα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, λαμβάνονται μέτρα και δρομολογούνται λύσεις για το νοσοκομείο Ζακύνθου που αφορούν τόσο στη στελέχωσή του σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό προσωπικό όσο και στην οικονομική του ενίσχυση. Συγκεκριμένα, αναμένεται ο διορισμός 6 γιατρών, των οποίων έχει ολοκληρωθεί η επιλογή ενώ εκκρεμεί η επιλογή για ακόμα 2 γιατρούς. Όσον αφορά τη στελέχωσή του σε Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό προσωπικό που εντοπίζονται και τα μεγαλύτερα προβλήματα, τον επόμενο μήνα αναμένεται να προκηρυχτούν 1.100 θέσεις σε όλη την Ελλάδα, από τις οποίες για το νοσοκομείο της Ζακύνθου αναμένονται 5 θέσεις Νοσηλευτών και 2 Παραϊατρικού Προσωπικού (ΤΕ Ακτινολόγος και ΤΕ Παρασκευστής). Ακόμη μέσα από τα προγράμματα 5μηνης κοινωφελούς εργασίας θα προσληφθούν 12 διοικητικοί και 7 νοσηλευτές. Τέλος μετά τον Ιούνιο θα υπάρξει ενίσχυση της χρηματοδότησης και αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ιδρύματος».

Οργάνωση Πόλης ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου: «Χαιρετίζουμε την απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου για την άνευ όρων ολοήμερη πεζοδρόμηση της οδού Αλεξάνδρου Ρώμα»

Η Οργάνωση Πόλης ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου με δελτίο τύπου που εξέδωσε «χαιρετίζει την απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου για την άνευ όρων ΟΛΟΗΜΕΡΗ πεζοδρόμηση της Αλεξάνδρου Ρώμα». Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου αναφέρει: «Με την υλοποίηση της απόφασης:γίνεται επιτέλους μία αρχή για να γίνει η πόλη μας πιο πράσινη πιο ανθρώπινη, πιο φιλική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, ιδιαίτερα αν η πεζοδρόμηση συνοδευτεί από κάποια βασική ανάπλαση. Τονώνεται όχι μόνο η τοπική οικονομία του κέντρου της πόλης μέσα από την αύξηση της προσέλευσης των επισκεπτών και του περισσότερου χρόνου που αυτοί θα παραμένουν σε αυτό, αλλά κι όλη η οικονομία της πόλης, αφού η πεζοδρόμηση αναβαθμίζει την γενική της εικόνα και την κάνει πιο ελκυστική, ιδιαίτερα σήμερα που η άθλια εικόνα της πλατείας Σολωμού φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πιστεύουμε ότι οι πεζόδρομοι της Ζακύνθου δεν πρέπει να σταματήσουν στην Α.Ρώμα , αλλά να καλύψουν μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης, πάντα με κατάλληλο σχεδιασμό, μακροπρόθεσμη στρατηγική παρεμβάσεων κι αλλαγών κι όραμα μία πόλη που άνθρωποι, φύση και οικονομία αναπτύσσονται με αρμονία. Μετά την απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ο Δήμος του νησιού οφείλει και αυτός, να συμβάλλει με όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την ολοήμερη πεζοδρόμηση της Αλεξάνδρου Ρώμα».


Παραχώρηση μγχανήματος στο Δήμο Ζακύνθου από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Σε σχετική ανακοίνωσή, αναφέρονται τα εξής:«Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Λευτέρη Νιοτόπουλο, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Παναγή Δρακουλόγκωνα, διότι στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας που έχουμε όλο αυτό το διάστημα παραχώρησαν στο Δήμο Ζακύνθου ένα μηχάνημα γκρέιτερ, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό τις αυξημένες ανάγκες που έχουμε.  Με το συγκεκριμένο μηχάνημα θα συντηρήσουμε και θα βελτιώσουμε τους οδικούς άξονες που έχουμε στην αρμοδιότητά μας, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν καλύτερα οι αγρότες του νησιού μας. Παράλληλα, θα φροντίσουμε και για παρεμβάσεις στους δασικούς δρόμους, στα πλαίσια του σχεδιασμού που έχουμε κάνει για την πρόληψη των πυρκαγιών. Ο Δήμος Ζακύνθου θα είναι αρωγός σε κάθε αίτημα της Περιφέρειας και θα επιδιώξουμε τη συνέχιση της καλής μας συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να επιλύσουμε τα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας».

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΄΄ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ΄΄-Επιστολή προς τον Δ/ντή Α΄θμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου με θέμα: « Εξοστρακισμός του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Ζακύνθου ΄΄ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ΄΄, από την περιοχή Καλιπάδου»

Στην εν λόγω επιστολή επισημαίνεται ότι:«Σύμφωνα με το απόσπασμα από το Πρακτικό υπ’ αριθμό 1 της 10ης Μαΐου 2015 Λαϊκής Συνέλευσης της Τοπικής Κοινότητας Καλιπάδου της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίων του Δήμου Ζακύνθου, που κοινοποιήθηκε στο γραφείο του Σωματείου μας , ενημερωθήκαμε ότι η Λαϊκή Συνέλευση ομόφωνα πρότεινε :

-Ο κτιριακός χώρος του πρώην Νηπιαγωγείου και τέως 2θέσιου Δημοτικού Σχολείου Καλιπάδου μετά του προαυλίου χώρου, να γίνει γραφείο της Τοπικής Κοινότητας και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
-Εξέφρασε την αντίθεσή της προς την αρ. 57/2013 απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής , σχετικά με την παραχώρηση του εν λόγω κτιρίου στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ζακύνθου, για τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.μεΑ).
-Κύριε Δ/ντά, σας ενημερώνουμε ότι από το 2013 στο τέως 2θέσιο Δημοτικό Σχολείο Καλιπάδου, έχουν ξεκινήσει τεχνικά έργα, υπό την επίβλεψη του Σωματείου μας, τα οποία είναι σε στάδιο ολοκλήρωσης, σύμφωνα με τις αρμόζουσες προδιαγραφές, για τη μεταστέγαση του Κ.Δ.Α.Π.μεΑ., από το χώρο του Ειδικού σχολείου Μπόχαλης που φιλοξενείται σήμερα. Μάλιστα το Σωματείο μας έχει σταθεί αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια, δίνοντας χρήματα από δωρεές και εκδηλώσεις που συμμετείχε.

Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι το Σωματείο μας, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Ζακύνθου και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ζακύνθου ( Κ.Ε.ΔΗ.Ζ.), με τίτλο : « Λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία ( Κ.Δ.Α.Π.-μεΑ.) ΄΄ Ιωάννης Βαρδακαστάνης΄΄ ». Βάση του άρθρου 2 της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης, το Σωματείο μας ως Φορέας Υλοποίησης, αναλαμβάνει :

1. να ενεργήσει για την εξασφάλιση κονδυλίων που απαιτούνται για να καταστεί δυνατή η λειτουργία και η μεταφορά του Κ.Δ.Α.Π.-μεΑ., στο νέο και ανακαινισμένο χώρο, στο πρώην διθέσιο Δημοτικό Σχολείο στο Καλλιπάδο/Ζακύνθου και
2. να υλοποιήσει τις απαραίτητες εργασίες και να εγκαταστήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη λειτουργία του Κ.Δ.Α.Π.-μεΑ., αφού εξασφαλίσει την χρηματοδότησή τους.

Σήμερα το Σωματείο μας έχοντας εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση είναι έτοιμο να τηρήσει και να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις του, ως Φορέας Υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης.

Κύριε Δ/ντά, αναρωτιόμαστε, αν όλοι αυτοί οι πολίτες που υπέγραψαν το Πρακτικό ήταν πραγματικά ενήμεροι για όλο το χρονικό της υπόθεσης, αν είχαν ενημερωθεί σωστά για το τι είναι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία και ποιος ο σκοπός λειτουργίας του. Επιπρόσθετα αναρωτιόμαστε αν η Δημοτική Αρχή που ήταν παρούσα, ενημέρωσε για το δικό της ρόλο και ευθύνη στο συγκεκριμένο ζήτημα, ως συνεχιστής της προηγούμενης, για την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με το Σωματείο μας. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι οι πολίτες αυτοί έντεχνα παραπλανήθηκαν και υπέγραψαν, χωρίς να γνωρίζουν ότι η αυτή η απόφαση αποτελεί όνειδος για το Καλιπάδο, την ιστορία και τον Πολιτισμό της Ζακύνθου. Χωρίς να γνωρίζουν ότι η δομή αυτή έρχεται να καλύψει τις ανάγκες οικογενειών που έχουν παιδιά με αναπηρία και θα ήταν τιμή τους να εγκατασταθεί στο Καλιπάδο. Χωρίς να γνωρίζουν ότι φέρει το όνομα ΄΄ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ΄΄, ενός συμπολίτη μας, ενός ανθρώπου που εκπροσωπεί και ηγείται του αναπηρικού κινήματος, στη Χώρα μας, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια.  

Κρίνοντας ρατσιστική την πρόταση της Λαϊκής Συνέλευσης και θεωρώντας συνυπεύθυνη τη Δημοτική Αρχή για τον εξοστρακισμό του Κ.Δ.Α.ΠμεΑ.΄΄ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ΄΄, από το Καλιπάδο, απαιτούμε την εφαρμογή της υπ’ αριθμού 57/2013 απόφασης της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, τη συνέχιση και ολοκλήρωση των έργων και την άμεση μεταφορά του Κ.Δ.Α.Π.μεΑ., στο σύγχρονο και ανακαινισμένο κτίριο του Καλιπάδου».

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συγχαρητήρια Γιάννη Βαρδακαστάνη στους Ζακύνθιους αθλητές του «Φιλόξενου» Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ζακύνθου:

Μετά τις πολύ σημαντικές επιτυχίες που πραγματοποίησαν οι αθλητές του αθλητικού συλλόγου ατόμων με αναπηρία Ζακύνθου «Φιλόξενος», με τα 7 χρυσά μετάλλια, τα 4 Πανελλήνια ρεκόρ και τους 3 χρόνους-όρια πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης για αθλητές με Αναπηρία, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Όχι μόνο ως πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, αλλά και ως γέννημα θρέμμα Ζακυνθινός, στέκομαι σήμερα μπροστά σε αυτές τις σπουδαίες επιδόσεις πολύ χαρούμενος και περήφανος. Είναι μεγάλη τιμή για το νησί της Ζακύνθου να διαθέτει τόσο διαπρεπείς αθλητές που θα το εκπροσωπήσουν, φορώντας τα ελληνικά χρώματα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Οι σπουδαίες αυτές διακρίσεις που έφεραν οι αθλητές στο νησί μας έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τη συμπεριφορά ορισμένων αιρετών, όπως αυτών του Καλιπάδου, που θέλουν να εξοστρακίσουν το ΚΔΑΠ - ΜΕΑ από την κοινότητα. Πρόκειται φυσικά για απαράδεκτες και ανιστόρητες ενέργειες και πρωτοβουλίες, που δεν έχουν καμία σχέση με τον πολιτισμό και την ιστορία της Ζακύνθου.


Μαζί με τους αθλητές, με τους προπονητές, με τη Διοίκηση του Φιλόξενου και μαζί με το Σωματείο ΑμεΑ Ζακύνθου «οι Ποπολάροι» θα υπερνικήσουμε όλα τα εμπόδια. Με την ευχή η Ζάκυνθος να ακούγεται παντού μέσω αυτών των αθλητών, και όχι όπως πριν λίγα χρόνια για «ανάπηρους μαϊμού», θέλω να συγχαρώ για άλλη μία φορά τον Διονύση Σκιαδαρέση και τον Γεράσιμο Λιγνό και τους προπονητές τους, Διονύσιο Μαρίνο και Αλεξάνδρα Μωραΐτου»!

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη!



Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24/05/2015 - 13:43