Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

 

‘’ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΤΡΗΤΟ ΟΓΚΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ’’

‘’Δεν αντέχουμε άλλο, δεν είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε τον αμέτρητο όγκο δουλειάς ούτε τα απάνθρωπα ωράρια καθότι είμαστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο ενός σοβαρού λάθους .’’υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ρόδου, σε επιστολή τους απευθυνόμενοι στον εισαγγελέα Ρόδου.

Ενημερώνουν ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση για την επίλυση των προβλημάτων από τους αρμόδιους φορείς, θα προχωρήσουν σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις με εντολή της Γενικής τους Συνέλευσης και σε κάθε άλλο πρόσφορο μέσο για την προώθηση των αιτημάτων τους που δεν αφορούν μόνο τους ίδιους , αλλά ολόκληρο το νοσοκομείο και τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου έχει αποστείλει σχετικό υπόμνημα και στον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή, στον Αναπληρωτή Υπ. Υγείας κ. Ξανθό, στη 2η Υπε Πειραιώς & Αιγαίου καθώς και σε φορείς της περιοχής μας

ζητώντας μεταξύ άλλων

ΑΝΑΓΚΕΣ 250.000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Την άμεση πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού ζητούν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι του ιδρύματος, για τη συνολική κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Ρόδου του πιο μεγάλου και μάχιμου σε όλη τη Δωδεκάνησο στην πρωτεύουσα του Νομού με τριακόσιες σαράντα (340) κλίνες δύναμη ασθενών και μόλις εκατόν δεκατέσσερις εν ενεργεία νοσηλευτικό προσωπικό.

Λειτουργεί δηλαδή με το 1/3 των νοσηλευτών που θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει (δηλαδή μόνο με το προσωπικό ασφαλείας).

Ένα Νοσοκομείο που καλύπτει τις ανάγκες 120.000 κατοίκων και σαν μεγάλος τουριστικός προορισμός που είναι το νησί από τον Μάρτιο έως και Νοέμβριο τουλάχιστον, καλύπτει σε ημερήσια βάση τις ανάγκες 250.000 (!) ανθρώπων (εκτός του ότι καλύπτει υγειονομικά όλη τη Δωδεκάνησο καθώς τα άλλα Νοσοκομεία και πολυδύναμα ιατρεία του Νομού είναι υποστελεχωμένα).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΕ ΖΑΝ-ΚΛΩΝΤ-ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ  ζητούν οι Περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και Χριστιάνα Καλογήρου αντίστοιχα , με αφορμή την προοπτική κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών.


Με επιστολή τους που απέστειλαν στον κ. Γιούνκερ, οι δύο Περιφερειάρχες ζητούν συνάντηση μαζί του, προκειμένου να του εκθέσουν τα επιχειρήματά τους για την ανάγκη στήριξης των νησιωτικών πολιτικών, ενώ ζητούν και την παρέμβασή του σε άλλα Θεσμικά Ευρωπαϊκά Όργανα  για να αποκτήσει ουσία και περιεχόμενο η Ρήτρα Νησιωτικότητας.

Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ

’’ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ’’

«Αν τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώσουν μόνα τους το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος, το ίδιο ισχύει και για τη χώρα μας», επισήμανε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου. Μάνος Κόνσολας, από το Καστελόριζο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης του προβλήματος των προσφύγων και των μεταναστών, ο κ. Κόνσολας  κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει στα νησιά όπου δεν υπάρχουν υποδομές.
‘’Είναι εξοργιστικό’’ υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΝΔ ‘’ να ζητούν από την αυτοδιοίκηση στα νησιά, να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί το πρόβλημα. Με ποιους πόρους, με ποιες υποδομές; διερωτήθηκε ο κ Κόνσολας αμφισβητώντας το γεγονός ότι μπορεί να γίνει διαχείριση στα νησιά, με τους ρυθμούς που έρχονται, πλέον, οι πρόσφυγες ή οι μετανάστες; Αλλά και τη δυνατότητα των αστυνομικών και λιμενικών αρχών να κάνουν κάτι τέτοιο, χωρίς να έχουν το απαιτούμενο προσωπικό, ηλεκτρονικές και κτιριακές υποδομές;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

 

ΣΕ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΞΕΡΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Σε ανάφλεξη ξερού Φοίνικα στον αύλειο χώρο του κτιρίου, οφείλεται σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η φωτιά που εκδηλώθηκε Δευτέρα στις 12.30 μετά το μεσημέρι στο Ξενοδοχείο ‘’ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ’’, στη Λάμπη, όπου φιλοξενούνται προσωρινά οι πρόσφυγες.

Η πυρκαγιά απλώθηκε σε όλο τον αύλειο χώρο, καίγοντας στρώματα, κουβέρτες και σκηνές, επεκτάθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου (όπου βρίσκονταν εκείνη την ώρα 300 περίπου άτομα )και το οποίο εκκενώθηκε χωρίς ευτυχώς να απειληθούν οι ζωές των ενοίκων ενώ άμεση ήταν η κατάσβεση της φωτιάς από τη Πυροσβεστική .

ΑΚΑΜΠΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΛΙΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

‘’Το Μεταναστευτικό είναι παγκόσμιο ζήτημα και απαιτείται δήμος και πολιτεία να το αντιμετωπίσουν κατά βάση για λόγους ανθρωπιστικούς, συνδράμοντας έτσι στην άμεση διεκπεραίωση της παραχώρησης των απαιτούμενων εγγράφων.’’. τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός ,τοποθετούμενος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κω, βρίσκοντας ωστόσο για άλλη μια φορά ‘’τοίχο ‘’από το δήμαρχο Γιώργο Κυρίτση, στις εκκλήσεις για αξιοπρεπή φιλοξενία.

Ο Η. Καματερός σημείωσε ότι από την αρχή έπρεπε να βρεθεί οργανωμένος χώρος και να αναλάβουν οι αυτοδιοικητικοί φορείς τη διαχείριση του, κάτι που δεν έγινε με το Κάπτεν Ηλίας και γι αυτό είχαμε το χθεσινό συμβάν.



‘’ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ’’

‘’Δεν είναι εδώ για να κάνουν βόλτες στα χωριά. ’’ανέφερε ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης για τους πρόσφυγες ,αποφεύγοντας να δεσμευθεί στο ελάχιστο στη πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος’ όταν έγινε αναφορά για μεταφορά τους σε εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο η μη ενεργό αστυνομικό τμήμα ,εκτός Κω.

Να σημειωθεί ότι το ΥΠΕΣ είχε ζητήσει με έγγραφο του ,το χώρο του πρώην Αστυνομικού Τμήματος Κεφάλου για να μεταφέρονται εκεί γυναίκες με παιδιά, υπερήλικες και αδύναμοι μετανάστες χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν την απόσταση.

Ωστόσο σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή Ηλία Καματερού το Υπουργείο αναλαμβάνει την ευθύνη διαχείρισης του σημερινού υπάρχοντος χώρου φιλοξενίας μετά την άρνηση της Περιφέρειας να το παραλάβει.

Ο κ. Κυρίτσης επανέλαβε πως ‘’από το τουρισμό ζει το νησί ‘θεωρώντας ευτύχημα που η πυρκαγιά δε πήρε έκταση καθώς’’ θα μας διέσυρε πανελλαδικά και διεθνώς’’



‘’ΠΟΙΟΣ ΦΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΣ??’’

Ο κ. Καματερός αναφέρθηκε και στη προοπτική κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ποιος ΦΠΑ; είναι ανταποδοτικός; διερωτήθηκε επισημαίνοντας το αυξημένο κόστος των μεταφορών και των λοιπών υπηρεσιών που το έχουν καταργήσει στην πράξη προσθέτοντας ότι πρέπει να επανεξεταστεί συνολικά το ζήτημα.

Για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος επισήμανε την απόφαση των φορέων της Κω και την πρωτοβουλία του δήμου Κω σε συνεργασία με τους υπόλοιπους δήμους και περιφέρειες να προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια ώστε να μην ισχύσει η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών καθώς η απόφαση αυτή όπως είπε ‘’θα μετατρέψει τα νησιά μας σε βραχονησίδες..."



ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΡΑΣ ’’ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΣΟΙ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ’’

Οξύτατη επίθεση κατά των εργαζομένων του ΔΗΡΑΣ ( προηγήθηκε η στοχοποίηση των προσφύγων δεν ήρθαν εδώ για βόλτες ..κα..) εξαπέλυσε για άλλη μια φορά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης όταν με πρόταση του προέδρου (με την οποία ό ίδιος ο κ Κυρίτσης διαφώνησε προτείνοντας σήμερα να συζητηθεί ) ήρθε στο σώμα ,στη μία το πρωί,το θέμα της ανάκλησης της απόφασης περί τροποποίησης της συστατικής πράξης του σταθμού.



Ο Γ.Κυρίτσης έκανε λόγο για ‘’άνοες’’ που παρασύρονται από τα πολιτικά παιχνίδια κάποιων που θέλουν τη συχνότητα ,η οποία όπως είπε ο ίδιος θα παραμείνει δημοτική, λέγοντας ότι το μέσο θα συνεχίσει τη λειτουργία του με όσους δεχθούν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις και με τους εθελοντές -παραγωγούς.

Ταυτόχρονα επιχείρησε για άλλη μια φορά να εμφανίσει τους εργαζόμενους του ΔΗΡΑΣ ως υψηλόμισθους σε σχέση με άλλους εργαζόμενους του δήμου, προκαλώντας τους παριστάμενους εργαζόμενους ,ακόμα και με την αμφισβήτηση των πτυχίων και των γνώσεων τους

Υποστήριξε ,μεταξύ άλλων προσβλητικών χαρακτηρισμών, πως πριν από τη περίοδο της πρώτης του θητείας εισέπρατταν μισθούς μνημονίου αποδίδοντας παράλληλα όλη τη παθογένεια του μέσου στους ίδιους και όχι στις αποτυχημένες διοικήσεις, δείχνοντας τους ουσιαστικά το δρόμο της απόλυσης.



Γ. ΚΟΠΑΔΗΣ ‘’ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥΡΜΠΟΥΑΡ 400-500 Ε??’’

"Πουρμπουάρ" χαρακτήρισε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Γ. Κοπάδης τα 50-80 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο, αν βεβαίως υλοποιηθεί ο στόχος των διαφημίσεων, που θα εισπράττουν οι εργαζόμενοι με τη μείωση της επιχορήγησης στα 150.000 ε που προτείνει η δημοτική αρχή, Ο κ Κοπάδης επικέντρωσε στην αναγκαιότητα λειτουργίας του δημοτικού μέσου ,της " φωνής της Κω" και την προσφορά των εργαζομένων με τα σπαστά ωράρια, την εξαήμερη εργασία, όπως και Σαββατοκύριακα, αργίες, νυχτερινές ώρες κλπ

Ποιος θα υπογράψει να παίρνει μισθό 400-500 ευρώ αναρωτήθηκε ο ανεξάρτητος σύμβουλος που καταψήφισε μαζί με τις παρατάξεις της μειοψηφίας του ‘’Οράματος’’ και της Λαϊκής Συσπείρωσης’’ (ο Γιάννης . Ζερβός από τη ‘’ΔΙΕΣΗ’’ απουσίαζε εκτάκτως από την συνεδρίαση) την ανάκληση της απόφασης του σώματος περί τροποποίησης της συστατικής πράξης του ΔΗΡΑΣΚ( Δημοτικού Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού Κω).

Η πρόταση εγκρίθηκε με τις ψήφους των παρόντων συμβούλων της Δημοτικής. Αρχής και του Αριστοτέλη Παυλίδη.



ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ’’ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ’’

Η επικεφαλής του ‘’Οράματος’’του δημοτικού συμβουλίου Ιωάννα. Ρούφα χαρακτήρισε "κατάπτυστες" τις ανακοινώσεις της Διοίκησης της επιχείρησης και της Δημ. Αρχής κατά των εργαζομένων του ΔΗΡΑΣ προτείνοντας συνεννόηση και εξεύρεση λύσης που θα καθιστά βιώσιμο και το μέσο αλλά και θα κατοχυρώνει τους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτό.

Η επικεφαλής της ‘’Λαϊκής Συσπείρωσης’’ Κική Μακρή, αναφέρθηκε στον δίκιο αγώνα των εργαζόμενων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους παραμένοντας επί πέντε μήνες απλήρωτοι χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το ύφος της Δημ. Αρχής.

Διερωτήθηκε μάλιστα πως πληρώνονται οι άλλοι εργαζόμενοι που έρχονται για την μετάδοση της συνεδρίασης μέσω youtube



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΡΑΣ ’’ΔΕ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ’’

Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δίκιο τους και ταυτόχρονα έτοιμοι να σταματήσουν την επίσχεση με την πραγματική καταβολή των οφειλομένων και όχι παροχή απλής εγγύησης δήλωσαν οι εργαζόμενοι του ΔΗΡΑΣ μέσω επιστολής τους που διαβάστηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

‘’ΔΕΝ ζητιανεύουμε ούτε παίζουμε πολιτικά παιχνίδια...αλλά θέλουμε ΔΙΚΑΙΗ λύση’’ υπογραμμίζουν διεκδικώντας

*τον εκσυγχρονισμό του μέσου με αναμόρφωση του προγράμματος,

*στήριξη της λειτουργίας του ΔΗΡΑΣ με πλήρη κάλυψη από την επιχορήγηση του δήμου της νόμιμης αμοιβής της εργασίας τους

*την άμεση μετεγκατάσταση σε κτίριο ασφαλές κατάλληλα διαμορφωμένο για τις ανάγκες της ραδιοτηλεόρασης

*τη δημιουργία αυτόνομου Γραφείου Εμπορίας και Διαφήμισης για παραγωγή διαφημίσεων και εκπομπών, διοργάνωση εκδηλώσεων ανταποδοτικού χαρακτήρα

*τη διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης και πάνω απ’όλα,

*τον σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι έχουν ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη .



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54