Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

O Υποδιοικητής του ΟΑΕΕ αύριο στις Σέρρες



Τις Σέρρες, Καβάλα και Δράμα, θα επισκεφτεί σήμερα Τετάρτη ο Υποδιοικητής του ΟΑΕΕ κ. Δ. Χριστοφορίδης και θα ενημερώσει τους συνδικαλιστικούς παραγωγικούς φορείς σχετικά με τη ρύθμιση και τις μελλοντικές πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Οργανισμός για τους ασφαλισμένους του, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 19.00 στο Δημαρχείο της Δράμας. Στις 28/5/2015 θα επισκεφθεί τα γραφεία ΟΑΕΕ στην Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη καθώς και θα υπάρξει σύντομη συνάντηση στα κατά τόπους επιμελητήρια των αντίστοιχων νομών με τους παραγωγικούς φορείς.

Τέλος, στις 29/5/2015 θα επισκεφθεί τα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Κοζάνη και το επιμελητήριο του νομού.





Εκδήλωση αφιερωμένη στην Άλωση της Πόλης



Το 10ο Σύνταγμα Πεζικού και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών (Ν.Π.Δ.Δ.) οργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Εάλω η Πόλις θρήνοι και θρύλοι για την άλωση της Βασιλίδος Πόλεως». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 και ώρα 19,30 στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια της πόλεως των Σερρών. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει στην Α΄ ενότητα ομιλία από τον κ. Ελευθέριο Χατζόπουλο Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων και μέλος του ΣΕΑΝ Σερρών με θέμα: «Κωνσταντινούπολη και Μαρμαρωμένος Βασιλιάς θρήνος και θρύλος για τη Ρωμιοσύνη»

Στη Β΄ ενότητα η εκδήλωση περιλαμβάνει Διηγήσεις, Ποιήματα και Τραγούδια για την Άλωση, μέσα από την Λαϊκή Παράδοση.






Γιορτή μοτοσικλέτας στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών



Γιορτή μοτοσυκλέτας, καθώς το τριήμερο Σάββατο-Κυριακή και Δευτέρα (του Αγίου Πνεύματος) μηχανές κι αναβάτες από όλη την χώρα θα συναντηθούν στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, προκειμένου να λάβουν μέρος και ν’ απολαύσουν ακόμη ένα event της εταιρείας EXTREME TRACKDAYS του Σωτήρη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος διοχετεύει έτσι την 20ετή αγωνιστική  εμπειρία του στην οργάνωση εκδηλώσεων σε πίστα με αντικείμενο την μοτοσυκλέτα (130 και πλέον track days).

Στην εκδήλωση του ερχόμενου τριημέρου οι εξήντα αναβάτες θα μπορούν να δοκιμάσουν τη γενικότερη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας τους, τις επιδόσεις της, αλλά και να βελτιώσουν τον τρόπο οδήγησής τους στο ασφαλές κι ελεγχόμενο περιβάλλον της πίστας, χωρισμένοι σε κατηγορίες ανάλογα με το οδηγικό τους επίπεδο και την εμπειρία τους.

Ειδικότερα, προβλέπονται τέσσερεις κατηγορίες μοτοσυκλετιστών (αρχάριοι, ενδιάμεσοι, προχωρημένοι κι αγωνιζόμενοι).

Έτσι, η εκδήλωση της EXTREME TRACKDAYS προβλέπονται ειδικά session για αγωνιζόμενους που θέλουν να προετοιμαστούν εν’ όψει των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, (που θα πραγματοποιηθεί επίσης στη σερραϊκή πίστα, το Σαββατοκύριακο 13-14 του ερχόμενου μήνα Ιουνίου).

Καταξιωμένοι αναβάτες-πλοηγοί θα αναλάβουν την εκμάθηση γραμμών στους λιγότερο έμπειρους αναβάτες, με στόχο την τελειοποίηση των ικανοτήτων τους, ενώ έμπειροι αγωνιζόμενοι θα παρέχουν πληροφορίες για την βελτίωση της οδηγικής τεχνικής και το σωστό στήσιμο της μοτοσυκλέτας (πιέσεις ελαστικών, ρύθμιση αναρτήσεων, κατανομή βάρους, κ.λπ.).
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54