Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:Μοιραία πτώση ηλικιωμένης γυναίκας στο “πηγάδι” του ασανσέρ στο ΙΚΑ Ζακύνθου

Ένα απίστευτο συμβάν έλαβε χώρα προχθες νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις του ΙΚΑ με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία έπεσε από ύψος 4 μέτρων λόγω βλάβης στον ανελκυστήρα του κτηρίου.
Πιο συγκεκριμένα, η 80χρονη άνοιξε την πόρτα του ανελκυστήρα στο ισόγειο και επιχείρησε να μπει χωρίς να αντιληφθεί ότι η καμπίνα δεν υπήρχε γιατί είχε ακινητοποιηθεί σε άλλο όροφο! Η ηλικιωμένη έπεσε στο υπόγειο και τραυματίστηκε σοβαρά στην ωμοπλάτη, ενώ το σώμα της γέμισε με μώλωπες και χτυπήματα. Άμεσα κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και 6 άνδρες, υπό την καθοδήγηση του Διοικητή Στ. Γεωργούση ανέσυραν την γυναίκα από κοινού με το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκε από την Υπηρεσία.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, δυστυχώς, όμως, όπως ενημερωθήκαμε, μετά από περίπου 24 ώρες, υπέκυψε στα τραυματά της, ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Αξίζει να αναφέρουμε πως το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 8.40 προχθές το πρωί, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση. Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω αναφέρονται σε σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «ΕΡΜΗΣ», ενώ, η ΕΡΑ Ζακύνθου, από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε από αξιόπιστη πηγή για το εν λόγω συμβάν, παρακολούθωντας και μεταδίδοντας όλες τις  εξελίξεις, μέσα από την πρωινή τοπική ενημερωτική ζώνη του σταθμού.

«
Να τελειώνουμε με το master plan του λιμανιού της Ζακύνθου και να προωθήσουμε τα έργα»!

Συντονισμένες ενέργειες με στόχο το ξεμπλοκάρισμα του περιβόητου σχεδίου προτεραιότητας (master plan) του λιμανιού της Ζακύνθου, γίνονται σε υψηλό επίπεδο τα τελευταία 24ωρα, μετά την διαπίστωση ότι η γραφειοκρατία των αρμοδίων υπουργείων έχει “καταδικάσει” στην αδράνεια και στην αφάνεια το περίφημο σχέδιο ανάπτυξης του λιμανιού της Ζακύνθου που έχει κατατεθεί από την αρμόδια μελετήτρια Mαριλένα Φράγκου, εδώ και δύο χρόνια. 

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ», στις προσπάθειες αυτές πρωτοστατεί η πολιτική ηγεσία του τόπου με τον υφυπουργό Σταύρο Κοντονή και παρεμβαίνει με προσωπικές επαφές ο γνωστός ναυπηγός και λιμενολόγος Δημήτρης Κάπαρης που σταθερά εδώ και χρόνια προωθεί και προβάλει σε όλα τα διεθνή φόρα, σε Ελλάδα και εξωτερικό την σπουδαιότητα της ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού στο νησί μας και τα πλεονεκτήματα που αυτό είναι σε θέση να προσφέρει στον κόσμο της κρουαζιέρας.

Το σχέδιο εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται σε ακινησία στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμανιών του Υπουργείου Εμπορική Ναυττιλίας και εφόσον τύχει της έγκρισής της ανοίγει ο δρόμος της υλοποίησής του. 
Για το λόγο αυτό πρωθείται η συνάντηση της πολιτικής ηγεσία τους τόπου με τον αρμόδιο υπουργό Θοδωρή Δρίτσα. 

Ηδη ο κ. Δημήτρης Κάπαρης  έχει συζητήσει το θέμα αυτό με τον κ. Δρίτσα και αναμένονται πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση των εξελίξεων γύρω από το ζήτημα αυτό.

Το  master plan προβλέπει την ανάπτυξη εγκαταστάσεων υποδοχής κρουαζιεροπλοίων στη βόρεια και ανατολική πλευρά του λιμανιού και συγκεκριμένα
-    δύο θέσεις στο μώλο του Αγίου Νικολάου προς το Φάρο.
-    δύο θέσεις σε μια νέα προβλήτα που θα κατασκευαστεί βόρεια και πίσω από την πλατεία του Πόρτου
-    μια θέση προς την πλευρά του ΞΕΝΙΑ.


Ακόμα το σχέδιο προβλέπει:

-    μαρίνα στο εσωτερικό του παλιού λιμανιού με πλωτές εξέδρες παράλληλα και κάθετα προς την παραλιακή λεωφόρο.
-    χώρους πρασίνου στην παραλιακή λεωφόρο
-    χώρους για στάθμευση οχημάτων στις νέες πλατείες  του Πόρτου
-    Επεκτάσεις στο μώλο του Αγίου Διονυσίου για την εξυπηρέτηση μεγάλων φερυμπώτ και οχηματογωγών πλοίων. 

Εν κατακλείδι είναι ένα σχέδιο που βασίζεται στις προτάσεις που εδώ και δεκαετίες έχει καταθέσει με υπομνήματα προς τις αρχές της χώρας ο κ. Δημήτρης Κάπαρης με αποκλειστικό στόχο να συμβάλλει στην δημιουργία ενός νέου ελκυστικού και προσοδοφόρου προορισμού για τον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της διεθνούς κρουαζιερας.

Υπάρχει η εκτίμηση ότι με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών η Ζάκυνθος είναι σε θέση για πολλούς λόγους να προσελκύσει κεφάλαια από διάφορες πηγές ώστε να αναβαθμιστούν οι λιμενικές μας εγκαταστάσεις!

Μιλώντας για το θέμα αυτό στον «ΕΡΜΗ», ο κ. Δημήτρης Κάπαρης είπε:«΄Εχω εμπιστοσύνη στον Ζακυνθινό λαό ότι θα στηρίξει το έργο  που πρέπει να γίνει στο λιμάνι. Υπάρχει συνεχής επαφή με τις τοπικές αρχές, τον βουλευτή, τον Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον πρόεδρο του Λιμανικού ταμείου για να προχωρήσουμε»!


Ανακοίνωση από την «Αριστερή Συνεργασία Καθηγητών» της τοπικής ΕΛΜΕ:

«Είναι γνωστό σε όλους ότι η τοποθέτηση  δύο επιπλέον μελών στο ΠΥΣΔΕ έγινε σύμφωνα το νόμο  4327/14-5-2015.  Κατηγορηθήκαμε όμως  από τους, …. συνταγματολόγους της ΔΑΚΕ ότι αυτός ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.  Κατηγορήθηκε επίσης μέλος της παράταξης μας ότι αν και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου, τοποθετήθηκε στο διευρυμένο ΠΥΣΔΕ.

Αλήθεια είναι αναξιοκρατικό για τους συντάκτες της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ να συμμετέχουν μέλη του ΔΣ στο ΠΥΣΔΕ;

Για ποιο είδος αξιοκρατίας μπορεί να μιλά κάποιος, όταν  ο ρόλος του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ είναι ΜΟΝΟ η καταμέτρηση μορίων; Εξάλλου οι συνάδελφοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ένσταση αν δεν καταφέρουμε να «μετρήσουμε καλά».

Μήπως τελικά για κάποιους είναι ιδιαίτερα «οδυνηρό» μέτρο η κατάργηση της «συνέντευξης» για την επιλογή διευθυντών που καθόριζε σε μεγάλο βαθμό και την επιλογή «ημέτερων» και η αντικατάσταση της από μια δημοκρατική διαδικασία επιλογής από τους Συλλόγους Διδασκόντων;

Άλλωστε πάγια θέση της συνδικαλιστικής μας παράταξης είναι η καθιέρωση και τρίτου αιρετού στα ΠΥΣΔΕ έναντι δυο που είναι μέχρι τώρα. Δεδομένης αυτής της θέσης θεωρούμε πως το να εγκαλούμαστε επειδή μέλος του ΔΣ εκλεγμένο με την παράταξη μετέχει του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ, ενώ αν υπήρχε τρίτος αιρετός θα ήταν εκλεγμένο, αποτελεί τουλάχιστον αήθη επίθεση».

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης στη Νέα Υόρκη και την 8η Σύνοδο Κρατών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ

Από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου, ο Ζακυνθινός πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης θα είναι στη Νέα Υόρκη, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ (EDF). Στη Νέα Υόρκη χτυπά η καρδιά του παγκόσμιου αναπηρικού κινήματος: ο κ. Βαρδακαστάνης συμμετέχει στην 8ηΣύνοδο της Διάσκεψης των Συμβαλλόμενων Κρατών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι: «Ένταξη των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στην ατζέντα για την Ανάπτυξη μετά το 2015». Το συνέδριο θα περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες συναντήσεις και εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας παράλληλης εκδήλωσης που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το EDF. Το EDF και τα μέλη του θα είναι στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν στο σημαντικό αυτό διεθνή διάλογο σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Οι επίσημες συναντήσεις θα μεταδίδονται ζωντανά από το UN Web TVhttp://webtv.un.org/meetings-events/

Η παράλληλη εκδήλωση της ΕΕ και τουEDFθα πραγματοποιηθεί αύριο 9 Ιουνίου  στις 9 Ιουνίου στις 13.15 έως 14.30 (ώρα Νέας Υόρκης) στην έδρα του ΟΗΕ, αίθουσα συνεδρίων 12 (20.15 ώρα Ελλάδας). Έχει τίτλο «Ετοιμότητα και αντίδραση χωρίς αποκλεισμούς: από το Sendai και πέρα». Στην παράλληλη εκδήλωση θα προεδρεύει ο κ. Βαρδακαστάνης. Αυτή η παράλληλη εκδήλωση έχει ως στόχο να προσφέρει μια επισκόπηση της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και των κρατών μελών της στον τομέα της μείωσης του κινδύνου καταστροφών χωρίς αποκλεισμούς, από πολιτική σκοπιά. Θα δοθούν παραδείγματα πρακτικών εργαλείων και παρεμβάσεων στον τομέα. Θα επισημανθεί ο ρόλος των ατόμων με αναπηρία σε όλα τα επίπεδα, στην πολιτική, όσο και στην εφαρμογή.

Σήμερα ο κ. Βαρδακαστάνης θα έχει επίσημες συναντήσεις με τον μόνιμο αντιπρόσωπο στα Ηνωμένα Έθνη της Νέας Ζηλανδίας, τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Σουηδίας και την μόνιμη αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ της Αυστραλίας. Το βράδυ θα παρατεθεί δεξίωση από την αντιπροσωπία της Αυστραλίας και τηςIDA(Παγκόσμια Οργάνωση για την Αναπηρία).

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου ο κ. Βαρδακαστάνης θα έχει επίσημη συνάντηση με τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ.Θα ακολουθήσουν καθημερινές ενημερώσεις.Όλες οι εξελίξεις της 8ηςΣυνόδου στοtwitter: ακολουθήστε τοEDF@MyEDF και το hashtag #COSP2015.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα: «Το αρχαιολογικό ερευνητικό πρόγραμμα στη Ζάκυνθο από το  Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών και την πρώην ΛΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κατά τα έτη 2005 έως 2012»

Παρασκευή 12 Ιουνίου και ώρα 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακύνθου,το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου  (πρώην ΛΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων) παρουσιάζει τα αποτελέσματα της πολύχρονης αρχαιολογικής έρευνας που διεξήχθη στο νησί της Ζακύνθου και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές:
Α) Λιθακιά, Λίμνη Κεριού, Β) Μαχαιράδο, Κοιλιωμένος και Γ) Βασιλικός.
Πρόγραμμα Ημερίδας: Χαιρετισμοί - άνοιγμα εκδήλωσης από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου κα. Χριστίνα Μερκούρη: 20.00 – 20.15-Ομιλία από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Κουρτέση – Φιλιππάκη: 20.15 – 20.50-Ομιλία από τον Αναπληρωτή  Καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ Gert-JanvanWijngaarden: 20.50 – 21.25
Μετά την λήξη των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ! Η ERTOPEN ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΥΤΕ...ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ, ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ...ΙΔΙΟΙ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ...ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ! ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΕΣ, ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ! ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΡΑ...ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΡΙΚΟ, ΕΠΕΙΔΗ, ΌΠΩΣ ΛΕΝΕ, ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΌΠΩΣ, ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ, ΚΑΤΑ ΚΟΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ, ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ, Ο ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΡΙΚΟΣ!  ΆΛΛΩΣΤΕ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΌΛΑ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ! ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΚΑΛΩΣ ΕΧΟΝΤΩΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, "ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ" ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΙ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ 93,2 ΣΤΑ FM ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΜΠΟ ΣΤΟΝ ΑΙΝΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΓΟΜΑΣΤΕ-ΚΑΙ ΠΑΛΙ-ΣΕ ΟΛΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ!   

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10/06/2015 - 13:52