Τέμπη - Μητροπολίτης Λάρισας / Οργή για την επίπληξη σε συγγενείς με δηλώσεις στήριξης σε κυβέρνηση - Καραμανλή (βίντεο)

Σε δηλώσεις στήριξης της κυβέρνησης αλλά και του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, προχώρησε ο Μητροπολίτης Λάρισας, Ιερώνυμος, και μάλιστα από τον τόπο που σημειώθηκε η εθνική τραγωδία στα Τέμπη, προκαλώντας οργή για τη στοίχισή του με την κυβέρνηση.

Ο Μητροπολίτης Λάρισας πραγματοποίησε χθες Κυριακή (25/2) στον τόπο της τραγωδίας τρισάγιο για τα 57 θύματα και αμέσως μετά σε δηλώσεις του πρόσφερε στήριξη στην κυβέρνηση και τον Κώστα Καραμανλή.

«Να ξέρετε ότι έναν κεκοιμημένο τον τιμάς πολύ με τη σιωπή και την προσευχή, δεν τον τιμάς με τον θόρυβο».

Η δήλωση αυτή του Μητροπολίτη Λάρισας είναι πανομοιότυπη με τη δήλωση που έκανε ο Κώστας Καραμανλής κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όταν προχώρησε σε «μαθήματα πένθους» προς τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη προκρίνοντας τον «βουβό πόνο».

Ο Μητροπολίτης Λάρισας που εμμέσως πλην σαφέστατα επέπληξε τους συγγενείς των θυμάτων που αγωνίζονται για να βρουν οι νεκροί τους δικαίωση και καταγγέλλουν την κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης, συνέχισε τη στήριξή του σε κυβέρνηση και Καραμανλή λέγοντας:

«Για άλλη μια φορά η μικροπολιτική έρχεται να καλύψει την ουσιαστική πολιτική, δηλαδή, το πώς θα γίνει  ώστε οι σιδηρόδρομοι να είναι ασφαλείς, οι τόποι μας να είναι τόποι που θα είναι καύχημα μόνο για την ομορφιά τους και δεν θα γίνονται διάσημοι για άλλους λόγους και από εκεί και μετά όλα τα άλλα είναι απλά λόγια. Λόγια που απλά κουράζουν. Τόσα πολλά που δεν νομίζω ότι δικαιώνουν τις ψυχές που έφυγαν».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν θεωρεί ότι υπάρχει δικαίωση μέχρι τώρα καθώς δεν έχει γίνει τίποτα προς το παρόν και ο Μητροπολίτης Λάρισας απάντησε και πάλι με στήριξη κυβέρνησης – Καραμανλή.

«Δεν είμαι αρμόδιος επί θεμάτων δικαιοσύνης και κοινοβουλευτικών θεμάτων. Ακούγονται πολλά λόγια και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Άρα το σπουδαίο είναι να αφήσουμε αυτούς που έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα να μιλήσουν, να κάνουν τη δουλειά τους, να μην βιαζόμαστε».