Σύνταγμα / Οι φοιτητές γράφουν ξανά τα ονόματα των 57 νεκρών στα Τέμπη

Τα ονόματα των νεκρών από τα Τέμπη μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που σβήστηκαν το βράδυ της Πέμπτης ξαναγράφουν οι φοιτητές, στο πλαίσιο του νέου συλλαλητηρίου κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Γράφουν επίσης τα εξής: «Το αίμα ούτε σβήνεται, ούτε ξεγράφεται – Μόνο ουρλιάζει για δικαίωση».

Υπενθυμίζεται πως στην πορεία που έγινε την Τετάρτη (28/2) οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ τους συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, έγραψαν με κόκκινη μπογιά στην άσφαλτο μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Το βράδυ της ίδιας μέρας όμως, σε βίντεο που κατέγραψε πολίτης φαίνεται η υδροφόρα του δήμου Αθηναίων να τα σβήνει λίγες ώρες μόνο μετά την πορεία στη μνήμη των θυμάτων.

Βίντεο του Tvxs από το σημείο

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Βίντεο από χθες

 

Αντιδήμαρχος καθαρισμού: «Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία»

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη, μιλώντας στο MEGA σχετικά με το ζήτημα, τόνισε ότι τα δημοτικά συνεργεία καθαρίζουν το συγκεκριμένο σημείο κάθε φορά μετά τις πορείες.

«Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρωξάνη Μπέη.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι «εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να “σβήσουμε ή να μην σβήσουμε”. Οι εργαζόμενοι πήγε στο σημείο στις 23:30, την ώρα που πάει συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ τη συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία».

Τέλος, επισήμανε πως τα συνεργεία «πηγαίνουν πάντα μετά από πορείες δεν πήγαν ειδικώς».

Πηγή: tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29/02/2024 - 15:47