O Π. Παπανικολάου για την «κατάντια του Άδωνι Γεωργιάδη»

Ο γγ της ΟΕΝΓΕ, σε εκτενή ανάρτησή του, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τους τελευταίους μήνες ο κ. Γεωργιάδης έχει ξεπεράσει κάθε όριο υβρεολογίου & χυδαιότητας. Εκτός από την ακατάσχετη αρλουμπολογία συλλήβδην εναντίον γιατρών και λοιπών υγειονομικών του ΕΣΥ ("ανθρωπάκια", "κάφροι", "τρομοκράτες") και εναντίον των ιδιωτών αυτοαπασχολούμενων γιατρών ("τεμπέληδες που τους σπούδασε το κράτος" κλπ) ο κ. Γεωργιάδης τελείως "διέβη τον Ρουβίκωνα" τον περασμένο Ιούνιο όταν άρχισε να προσβάλει χυδαία την επιστημονική συγκρότηση και προσφορά γιατρών όπως η Δέσποινα Τοσονίδου, Ακτινολόγος με γνωστικό αντικείμενο την σύγχρονη απεικονιστική μαστού που έχει σώσει χιλιάδες γυναίκες με την έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο».

«ΔΕΝ είμαστε ίδιοι εσείς οι επαγγελματίες πολιτικάντηδες και εμείς οι λειτουργοί της Ιατρικής» γράφει σε έντονο τόνο ο γιατρός, με αφορμή ακόμα ένα χυδαίο ξέσπασμα του υπουργού Υγείας κατά γιατρών. «Εγώ εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα από τα 12, δεν είμαι κανένας άνεργος, ούτε δημόσιος υπάλληλος της ΑΔΕΔΥ. Είμαι του ιδιωτικού τομέα. Δεν είμαι μόνιμος, είμαι κανονικός εργαζόμενος» είπε προκλητικά ο υπουργός Υγείας, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Λήμνου.

 

Η ανάρτηση του γγ της ΟΕΝΓΕ, Πάνου Παπανικολάου

Οι συνάδελφοι μου κάνουν την τιμή να με εκλέγουν σε θέσεις εκπροσώπησής τους (ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, ΠΙΣ, Επιστημονικό Συμβούλιο νοσοκομείου, Συμβούλιο Διοίκησης νοσοκομείου) σχεδόν συνεχώς από το 1994 (που ήμουν ειδικευόμενος) ως και σήμερα. Σε όλα αυτά τα 30 χρόνια δεν χαρίστηκα στο παραμικρό σε κανέναν από τους τόσους υπουργούς Υγείας που πέρασαν. Με όλους/ες ανεξαίρετα έχω αντιπαρατεθεί.

Με τον κ. Γεωργιάδη κατά την προηγούμενη θητεία του στο Υγείας (2012 – 2014) είχα αντιπαρατεθεί και τηλεοπτικά αρκετές φορές. Παρά την οξύτητα αυτών των αντιπαραθέσεων, πάντα έλεγα πως ο Γεωργιάδης δεν κρύβεται (σε αντίθεση με άλλους προκατόχους του και διαδόχους του) και πως δεν φοβάται την αντιπαράθεση. Όμως τους τελευταίους μήνες ο κ. Γεωργιάδης έχει ξεπεράσει κάθε όριο υβρεολογίου & χυδαιότητας. Εκτός από την ακατάσχετη αρλουμπολογία συλλήβδην εναντίον γιατρών και λοιπών υγειονομικών του ΕΣΥ (“ανθρωπάκια”, “κάφροι”, “τρομοκράτες”) και εναντίον των ιδιωτών αυτοαπασχολούμενων γιατρών (“τεμπέληδες που τους σπούδασε το κράτος” κλπ) ο κ. Γεωργιάδης τελείως “διέβη τον Ρουβίκωνα” τον περασμένο Ιούνιο όταν άρχισε να προσβάλει χυδαία την επιστημονική συγκρότηση και προσφορά γιατρών όπως η Δέσποινα Τοσονίδου, Ακτινολόγος με γνωστικό αντικείμενο την σύγχρονη απεικονιστική μαστού που έχει σώσει χιλιάδες γυναίκες με την έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο. Από τότε ο κ. Γεωργιάδης από μόνος του κατοχύρωσε πως κανένας δεν πρέπει να τον παίρνει στα σοβαρά ως υπουργό Υγείας. Κι επειδή μου έχουν μεταφερθεί τα συνήθη κλαψουρίσματα κωλοτούμπας πως δήθεν “το είπε για πλάκα, έκανε χιούμορ” (μπροστά σε κόσμο εναντίον γιατρού που ούτε καν την ήξερε) έχω να πω το εξής :

Γεωργιάδη, τέτοιες “πλάκες” να κάνεις στις παρέες σου. Π.χ. στα reunions τέως αιωνίων φοιτητών Φιλοσοφικής ή στα συνέδρια τηλεπωλητών “βιονικών νανογιλέκων” ή στα γλέντια βουλευτών που ζεσταίνουν χρόνια την υψηλαργόμισθη βΟλευτική καρέκλα και που κάνουν κωλοτούμπες σαν την Κομανέτσι γλείφοντας εκεί που έφτυναν προκειμένου να διατηρήσουν αυτή την πολύτιμη καρέκλα. Όχι σε γιατρούς που σώζουν ζωές.

ΔΕΝ είμαστε ίδιοι εσείς οι επαγγελματίες πολιτικάντηδες και εμείς οι λειτουργοί της Ιατρικής.

Άντε γιατί μάλλον παραγνωριστήκαμε.