Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση έρευνας του Solomon “Who owns the media”

Aύριο, Δεύτερα 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στην ΠΛΥΦΑ, λαμβάνει χώρα η ανοιχτή εκδήλωση του Solomon για την παρουσίαση των ευρημάτων της έρευνας “Who owns the media” που εξετάζει για πρώτη φορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μεγάλων μιντιακών ομίλων στην Ελλάδα.

Ποιοι ελέγχουν τα ΜΜΕ και την ενημέρωση στην Ελλάδα; Σε ποιους άλλους επιχειρηματικούς τομείς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριοποιούνται οι ιδιοκτήτες τους;

Πώς συνδέεται μια εφημερίδα με την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας; Και πόσα γνωρίζουμε, στην πραγματικότητα, για τις ιστοσελίδες ή τους τηλεοπτικούς σταθμούς στους οποίους βασιζόμαστε για την καθημερινή μας ενημέρωση ή εργαζόμαστε σε αυτά;

Η νέα έρευνα του Solomon “Who owns the media” («Σε ποιον ανήκουν τα ΜΜΕ») αποτελεί την πρώτη συστηματική προσπάθεια καταγραφής της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των συμφερόντων των κορυφαίων επιχειρηματιών πίσω από τους κυρίαρχους μιντιακούς ομίλους στη χώρα.

Μέσα σε 18 μήνες ερευνήσαμε χιλιάδες έγγραφα ισολογισμών, εταιρικών ανακοινώσεων, δικαστικών αποφάσεων και ψάξαμε στα εμπορικά μητρώα σε περισσότερες από 30 χώρες. Καταγράψαμε από μιντιακές επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα μέχρι ναυτιλιακές εταιρείες με έδρα τον Παναμά.

Τα ευρήματα της έρευνας του Solomon θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά σε ανοιχτή εκδήλωση την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:30, στην ΠΛΥΦΑ (Κορυτσάς 39, Αθήνα 104 47).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Δανάη Μαραγκουδάκη, Ηλιάνα Παπαγγελή, Κορίνα Πετρίδη και Ελίζα Τριανταφύλλου, και η Ηλέκτρα Αλεξανδροπούλου από το ελληνικό γραφείο του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ. Θα συντονίσουν οι stand – up comedians Βύρωνας Θεοδωρόπουλος και Χρύσα Κατσαρίνη.

Επιβεβαίωσε την παρουσία σου, εδώ.

Η έρευνα υποστηρίζεται από το διεθνές ερευνητικό δίκτυο OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project), την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, το Free Press Unlimited (FPU), τους Reporters Without Borders (RSF), το Ίδρυμα Daphne Caruana Galizia, και το ελληνικό γραφείο του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.