Κατά Σύμβασης Δήμου Χίου με ΑΚΜΗ από τους συνδικαλιστικούς φορείς, το "μπαλάκι" στους Δημοτικούς Συμβούλους

Την έντονη αντίδρασή τους για το θέμα της επιχειρούμενης σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Χίου και της πρωτοεμφανιζόμενης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ΑΚΜΗ εξέφρασαν ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Χίου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Χίου και το Εργατικό Κέντρο Χίου.

 «Πρόκειται για μια λεόντεια σύμβαση που δεν έχει να προσφέρει τίποτα στους δημότες της Χίου. Θα μπορούσαν να διατεθούν τα χρήματα για άλλες ανάγκες του Δήμου», τόνισε ο Αλέκος Γαϊτάνος που έδωσε στοιχεία της Σύμβασης. Συγκεκριμένα με βάση το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) που ως 5ο θέμα είναι εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Ιανουαρίου 2014, ο Δήμος Χίου θα συμβάλει με 80.000 ΕΥΡΩ και ο ΑΚΜΗ με 114,61 ΕΥΡΩ, γεγονός που σχολιάστηκε ιδιαίτερα επικριτικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Μέσω της σύμβασης η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση θα προσλάβει με διαδικασία εκτός ΑΣΕΠ 10 άτομα για να δραστηριοποιηθεί σε τομείς από τον καθαρισμό του Κάστρου μέχρι το κοινωνικό παντοπωλείο και τα αδέσποτα!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το σχέδιο της σύμβασης:

«Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος θα αναπτυχθούν οι εξής δράσεις (βλέπε Παράρτημα ΙΙ) που στόχο έχουν:

•     Την πολιτιστική προώθηση, προβολή, προστασία και διαμεσολάβηση μεταξύ των κατοίκων του οικισμού του κάστρου με τις Δημόσιες Υπηρεσίες ευθύνης για τη διατήρησή του.

•     Την προώθηση της επιχειρηματικότητας στη Χίο και κυρίως των νέων.

•     Τη διαχείριση και ανάδειξη υπαιθρίων πολιτιστικών και περιβαλλοντικών χώρων.

•     Τη διαχείριση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χίου.

•     Την περίθαλψη, προστασία και έλεγχο των γεννήσεων των αδέσποτων η κακοποιημένων ζώων».


 Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τάσος Κώσταλος επέμενε ιδιαίτερα στο θέμα της αξιολόγησης των εργαζομένων και πως αυτοί θα προσληφθούν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήδη μπορεί να είναι επιλεγμένοι χωρίς να υπάρχουν κάποια κριτήρια.

«Βήμα- βήμα ο Δήμος Χίου γίνεται μια εταιρεία», σημείωσε ο Γιώργος Αμπαζής πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. «Είναι πρόκληση την ώρα που δεν έχει δοθεί φράγκο για θέρμανση σχολείων, να δίνεται ένα τέτοιο ποσό», σημείωσε.

«Να αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι δημοτικοί σύμβουλοι», σημείωσε ο Αλέκος Γαϊτάνος που τους κάλεσε να καταψηφίσουν τη σχετική σύμβαση, ενώ παράλληλα τόνισε ότι την ώρα που με αυτό τον τρόπο θα γίνουν προσλήψεις η μελέτη Γρηγοράκου βγάζει υπεράριθμους κατά 44 άτομα το Δήμο Χίου.

Πηγή: www.chiosnews.com

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54