Yπάρχουν και έμποροι που ΔΕΝ θα ανοίξουν αύριο τα καταστήματά τους

"Ο  Εμπορικός Σύλλογος Χίου ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι η Γενική του Συνέλευση αποφάσισε τα καταστήματα της πόλης μας  να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.


Έτσι  σύμφωνα με τον νόμο το κάθε κατάστημα θα αποφασίσει  εάν θ’ ανοίξει την συγκεκριμένη Κυριακή ή όχι", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου.


Πρόκειται για μία από τις 7 Κυριακές που ο νόμος επιτρέπει τα καταστήματα να είναι ανοικτά.


Υπάρχουν πάντως και τα καταστήματα εκείνα που θα ανοίξουν την Κυριακή, με την ελπίδα ότι καφέ- ζαχαροπλαστεία και ουζερί που βρίσκονται κοντά στους εμπορικούς δρόμους θα φέρουν κόσμο στην αγορά. Ανοικτά αναμένεται εξάλλου να είναι όλα τα καταστήματα franchise μεγάλων εταιρειών, που δραστηριοποιούνται και στη Χίο.
Αυτό που σημειώνουν οι καταστηματάρχες είναι ότι αν αυτή την Κυριακή υπήρχε ένα μεγάλο group τουριστών, τότε βεβαίως θα άνοιγαν.


Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Χίου καλεί ΙΚΑ και Επιθεώρηση Εργασίας σε ελέγχους έτσι ώστε όσοι εργαζόμενοι δουλέψουν να πληρωθούν με επιπλέον 75% του ημερομισθίου τους όπως προβλέπει η νομοθεσία και όχι την αργία της Κυριακής να την "πάρουν" ως ρεπό.
"Ενόψει της επικείμενης λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 19/01/2014 ζητούμε τη διεξαγωγή ελέγχων στην αγορά ούτως ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων που θα αναγκαστούν να εργαστούν την Κυριακή.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ ".

Πηγή: www.chiosnews.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54