Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-5-6-2014

«Ρεφάρουν» τη χασούρα του χειμώνα από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, σε βάρος των επιβατών, οι ακτοπλοϊκές εταιρίες στη γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης!

Επειδή τα «αφεντικά» είχαν….τρελαθεί και το έριξαν στον αθέμιτο ανταγωνισμό, ο οποίος, πρόσκαιρα, βγήκε σε καλό του κόσμου, είπαν να ξετρελαθούν και να επαναφέρουν τις τιμές σε «φυσιολογικά επίπεδα», για μα μην μπουν μέσα με το κεφάλι, ρεφάροντας τη χασούρα του χειμώνα, γιατί κυρίως, αυτό προέχει, όταν πρόκειται για επιχειρηματικά συμφέροντα! Ο λόγος για την κοινοπραξία πλοίων Ζακύνθου και την Κεφαλλονίτικη εταιρία, οι οποίες, μετά την «θριαμβευτική» είσοδο, του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου, από τη δεύτερη εταιρία, στην ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης, που έφερε μεγάλες μειώσεις στις τιμές εισιτηρίων επιβατών και ναύλων οχημάτων και την ανάλογη αντίδραση από την τοπική εταιρία, αποφάσισαν τελικά να αυξήσουν τις τιμές, αλλά, να μην ξεπεράσουν αυτές που ίσχυαν στη συγκεκριμένη γραμμή και οι οποίες ήταν αρκετά ακριβές, έχοντας, επίσης, φροντίσει, να υπάρχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους, προκειμένου, όπως λένε, αυτοί που ξέρουν, να μην παρέμβει η επιτροπή ανταγωνισμού, για τη δημιουργία καρτέλ…Πιο συγκεκριμένα οι διαφορές αυτές, είναι στα 10 λεπτά για τους επιβάτες και έως 1,20 ευρώ για τα οχήματα, με την Ζακυνθινή κοινοπραξία, να καθορίζει το ατομικό εισιτήριο, στα 7,50 ευρώ και για τα οχήματα στα 28,50 και αντίστοιχα με την Κεφαλλονίτικη εταιρία, να επιβάλλει 7,60 και 27,30 ευρώ. Σε τελευταία ανάλυση οι τελικοί χαμένοι είναι οι επιβάτες!

Έντονη αντίδραση τοπικού συλλόγου δασκάλων-νηπιαγωγών στην κατάργηση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών

Την έντονη αντίδραση του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Ζακύνθου, προκάλεσε η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, με την οποία, ο αρμόδιος υφυπουργός, Συμεών Κεδίκογλου, καλεί τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να μην δίνουν άδεια στους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην ετήσια τακτική γενική συνέλευσή τους, σε διδακτικές ώρες. Με δηλώσεις του στην ΕΡΑ, ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου, Αντώνης Κουρσάρης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Πρόκειται για μια εγκύκλιο που είναι πρώτα από όλα υποκριτική γιατί οι διδακτικές ώρες χάνονται με ευθύνη του υπουργείου λόγω των κενών που υπάρχουν και αργούν να καλυφθούν και δεν ευθύνονται οι συνδικαλιστές άδειες των εκπαιδευτικών. Ουσιαστικά η κυβέρνηση καταστρατηγεί τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα του κλάδου μας, θέλοντας να μην υπάρχει καμία αντίδραση στην πολιτική διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, όμως, δεν σταματάμε τον αγώνα». Να σημειωθεί ότι οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί του νησιού, είχαν προγραμματίσει στις 2 και 3 Ιουνίου, συνέλευση για την εκλογή νέου δ.σ. και άλλων οργάνων, η οποία έγινε απογευματινές ώρες και με αρκετά ικανοποιητική συμμετοχή. Στις εκλογές επικράτησαν ξανά οι αριστερές και ριζοσπαστικές δυνάμεις που στηρίζονται από το ΣΥΡΙΖΑ, με τη δεύτερη θέση να καταλαμβάνει το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών και με την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ να έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τον συγκεκριμένο σύλλογο!

Σκληρή απάντηση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στον απερχόμενο δήμαρχο για τα αίτια της εκλογικής του ήττας

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και του απερχόμενου δημάρχου Ζακύνθου, Στέλιου Μποζίκη, για το εκλογικό αποτέλεσμα στον δήμο, με τον κ. Μποζίκη να αποδίδει την ήττα του στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και στον τοπικό βουλευτή, Σταύρο Κοντονή και με την ΝΕ του κόμματος, να τού απαντά με πρόσφατη ανακοίνωσή της, ότι τού διαφεύγουν βασικά πράγματα. Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που στήριξε το συνδυασμό της «ΖΑΚΥΝΘΙΝΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», ο οποίος δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο, ερωτά τον κ. Μποζίκη, μήπως δεν κατάλαβε την ξεκάθαρη θέση του συνδυασμού, για ψήφο κατά συνείδηση. Επίσης, τον ερωτά, μήπως δεν κατάλαβε ότι μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων είτε απείχαν είτε ψήφισαν λευκό και άκυρο τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Ακόμα, ερωτά τον κ. Μποζίκη, μήπως δεν κατάλαβε ότι στο δεύτερο γύρο, σε συγκεκριμένες περιοχές πήρε λιγότερους ψήφους σε απόλυτο αριθμό σε σχέση με την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Επιπρόσθετα, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι αν ο απερχόμενος δήμαρχος, δεν κατάλαβε όλα αυτά, τότε πρέπει να αντιληφθεί τη μεγάλη αποδοκιμασία της κοινωνίας για τα πεπραγμένα της πλειοψηφίας και προσωπικά του ιδίου, καθώς και ότι πλήρωσε τις φτηνές και εκβιαστικές πρακτικές υφαρπαγής της ψήφου των πολιτών. Τέλος, η ανακοίνωση, τονίζει ότι ο κ. Μποζίκης, πρέπει να κάνει αυτοκριτική για την αλαζονεία του και να σταματήσει να αμφισβητεί το ήθος και το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι ο μόνος που δεν δικαιούται δια να ομιλεί!

Δυναμική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα προετοιμάζουν οι συνταξιούχοι του δημοσίου στη Ζάκυνθο, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική

Με δυναμική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται στην Αθήνα, απαντούν και οι συνταξιούχοι του δημοσίου στη Ζάκυνθο, απέναντι στη νέα «καταιγίδα» που έρχεται να…σαρώσει ότι έχει απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, τα επιδόματα, την πρόνοια και την υγεία γενικότερα. Μάλιστα, οι συνταξιούχοι του δημοσίου στο νησί, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό, έχουν οργανωθεί και ενεργοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, έχοντας και τη δική τους, πλέον, συνδικαλιστική εκπροσώπηση, πραγματοποιούν γενική συνέλευση την Τετάρτη 11 Ιουνίου στο τοπικό εργατικό κέντρο, προκειμένου να συζητήσουν και σχεδιάσουν τη συμμετοχή τους στις επικείμενες κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας τις απάνθρωπες πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-και του κεφαλαίου, που μαζί με τη στήριξη την οποία τούς παρέχει ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός, οδηγούν τούς απόμαχους της δουλειάς-και όχι της ζωής-καθώς και τα παιδιά τους, στην εξαθλίωση. Οι συνταξιούχοι καλούν όλους τους συνάδελφους τους να συμπαραταχθούν στον κοινό αγώνα όλων των αγωνιζόμενων εργαζόμενων ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος και στους εν Ελλάδι διαχειριστές του σάπιου αυτού συστήματος, γιατί έχουν χρέος να το κάνουν, απέναντι στις νέες γενιές.

Ημερίδα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων για τις καμένες εκτάσεις στη Ζάκυνθο και άλλες περιοχές, με το νησί μας, να έχει «ιδιωτικοποιηθεί», σε ότι αφορά τον φυσικό του πλούτο!

Με επίκεντρο τις δασικές πυρκαγιές πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο, ημερίδα, με αρκετές συμμετοχές από πολλούς φορείς, υπηρεσίες και επιστήμονες. Η ημερίδα αφορούσε το στρατηγικό σχεδιασμό για την προστασία και την αποκατάσταση των περιοχών που έχουν πληγεί (και σημαντικά υποβαθμιστεί) από τις πυρκαγιές, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση, την ορεινή Ζάκυνθο, με στόχο την αναβάθμιση τους, κυρίως, μέσα από τον οικοτουρισμό. Αξιοσημείωτο είναι ότι ομάδα από Έλληνες και Ιταλούς επιστήμονες και φορείς, εκπόνησαν μια επίπονη τριετή μελέτη που αφορά το επίμαχο αυτό ζήτημα και στην ημερίδα παρουσίασαν τα πορίσματα που προέκυψαν από την εν λόγω μελέτη, με σκοπό να υπάρξει άμεση αξιοποίηση τους. Να διευκρινιστεί ότι η όλη προσπάθεια έχει να κάνει και με άλλες παροχές, όπως η Ηλεία και η Αχαΐα, όμως, πρέπει να τονιστεί ότι στη Ζάκυνθο, υπάρχει ένα ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς, με τα δάση και τις δασικές εκτάσεις, να χαρακτηρίζονται, ως διακατεχόμενες περιοχές, από το δημόσιο και τους ιδιώτες, με τους τελευταίους, να έχουν μετατρέψει το φυσικό πλούτο του νησιού σε «τσιφλίκι» τους, με πολλές και διάφορες παρεμβάσεις, γεγονός, που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με οργανωμένους εμπρησμούς, με αποτέλεσμα, το άλλοτε καταπράσινο «Φιόρο του Λεβάντε», να έχει υποστεί, ανεπανόρθωτα, σε κάποιες περιπτώσεις, πλήγματα.

Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί) και οι αλληλέγγυοι της ΕΡΑ Ζακύνθου, συνεχίζουμε ακάθεκτοι τον αγώνα ενάντια στο μαύρο στην ΕΡΤ και τη ζωή μας, στέλνοντας, παράλληλα, αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους τους συναδέλφους και τους συμπαραστάτες, που κρατάνε γερά, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις τοπικές ΕΡΑ ανά την Ελλάδα.
Με αφορμή τον ένα χρόνο από το μαύρο στην ΕΡΤ, ετοιμάζουμε μια σειρά από εκδηλώσεις την Τετάρτη 11 Ιουνίου, ( προβολή ταινιών, μουσικά σχήματα κ.α.), παράλληλα, με τις υπόλοιπες δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας (δημιουργία και κυκλοφορία ενός μουσικού
CD, όπως και «χορηγίες» σε εκπομπές από αλληλέγγυους και άλλους συμπολίτες μας, που θέλουν, μέσω αυτού του τρόπου, να μάς στηρίξουν, για την κάλυψη κάποιων λειτουργικών αναγκών του σταθμού μας).
Συνεχίζουμε τον αγώνα, με περιφρούρηση της ΕΡΑ Ζακύνθου, με τοπικό πρόγραμμα, που κάνουν τόσο οι απολυμένοι-αγωνιζόμενοι συνάδελφοι-όσο και οι αλληλέγγυοι και ταυτόχρονα είμαστε κοντά σε σωματεία, φορείς, συλλόγους και σε όλους τους θιγόμενους συνανθρώπους μας, από αυτή τη βάρβαρη πολιτική, πραγματοποιώντας κοινούς αγώνες, δράσεις και πρωτοβουλίες, στη βάση της αλληλεγγύης!


Επειδή η μάχη που δίνουμε είναι και μάχη οικονομικής και προσωπικής επιβίωσης, πρέπει να γίνουμε ακόμα περισσότερο, όλοι μια «γροθιά», για να αντέξουμε, γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, μέχρι την τελική δικαίωση και αφού φτάσαμε μέχρι εδώ τον μεγαλειώδη και ανεπανάληπτο αγώνα μας, επιβάλλεται με κάθε θυσία να πάμε έτσι μέχρι τέλους!                


Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05/06/2014 - 12:12