Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ από την ΕΡΑ Ορεστιάδας  05-06-14


Β. Λαμπάκης: «Μην τολμήσουν να εκποιήσουν το δημοτικό κάμπινγκ, φωτιά και κόλαση θα ακολουθήσει από την οργή του λαού…»

«Μην τολμήσουν να το κάνουν, φωτιά και κόλαση θα ακολουθήσει από την οργή του λαού…», ήταν το σχόλιο του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, αναφερόμενος στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ να πουλήσει το δημοτικό κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Λαμπάκης, που μίλησε στην Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας, σημείωσε ότι η δημοτική αρχή έχει ήδη ξεκινήσει με όλα τα νόμιμα μέσα την προσπάθεια αποτροπής ενός τέτοιου ενδεχομένου και πρόσθεσε με νόημα ότι «μετά τα νόμιμα όπλα, υπάρχει και ο λαός, υπάρχουν και οι κοινωνικοί αγώνες». Για το θέμα της εκποίησης του δημοτικού κάμπινγκ και των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στα 151 στρέμματα που έχουν περιληφθεί στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης απέστειλε πριν από 15 ημέρες και επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καλώντας τον να ακυρώσει το σχέδιο ξεπουλήματος, γιατί, όπως του επεσήμανε, «πρόκειται για ένα κομμάτι στο οποίο έχουν επενδύσει τη ζωή τους τους καλοκαιρινούς μήνες όλοι οι Θρακιώτες». Ο κ. Λαμπάκης στις δηλώσεις του επέμεινε ότι «η έκταση αποτελεί κεκτημένο του Θρακικού λαού και πρέπει να παραμείνει στη διαχείριση του δήμου Αλεξανδρούπολης», ενώ διαφώνησε ανοιχτά και με την επιλογή της κυβέρνησης να δημιουργήσει το ΤΑΙΠΕΔ, τονίζοντας πως δεν αποτελούσε απαίτηση της Τρόικας η σύσταση του συγκεκριμένου φορέα, στον οποίο έχουν παραχωρηθεί εκτάσεις που είναι αξιοποιημένες. «Δυστυχώς, τα περισσότερα “κομμάτια” που μπήκαν σε μία νύχτα στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ είναι αξιοποιημένα και ελάχιστα είναι εκείνα που πραγματικά μένουν αναξιοποίητα, χωρίς όφελος για τους Έλληνες πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης του περιφερειακού συμβούλου Γ. Ούστογλου

Ανεξάρτητος μέχρι τη λήξη της θητείας του απερχόμενου περιφερειακού συμβουλίου θα είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Έβρου της παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία», Γιώργος Ούστογλου, ο οποίος απέστειλε ήδη από τις 27 Μαΐου την επιστολή με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή του στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου. «Δυστυχώς, τους τελευταίους μήνες η συνοχή της παράταξής μας τραυματίστηκε, οι στόχοι και οι προτεραιότητές μας έγιναν θολοί και δυσδιάκριτοι με κορυφαίο γεγονός τη στρατηγική για τις εκλογές του Μαΐου, όπου επικράτησε ο πολιτικός αμοραλισμός και η αλαζονεία», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Ούστογλου, αιτιολογώντας την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί. Ο ίδιος εξηγεί ότι δεν ανακοίνωσε νωρίτερα την απόφασή του αυτή «για να μην συνδεθεί με την εκλογική διαδικασία ή την εκμεταλλευτούν πολιτικά οι αντίπαλες παρατάξεις». Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες δήλωση ανεξαρτητοποίησης είχε κάνει και η κα. Μαρία Γκουγκουσκίδου, που επίσης ανήκε στην παράταξη του Άρη Γιαννακίδη.

Κηδεύεται στις 5 το απόγευμα στις Φέρες ο Μήτσος Χονδρόπουλος

Στις 5 το απόγευμα στο νεκροταφείο των Φερών θα γίνει η πολιτική κηδεία του Μήτσου (Δημήτρη) Χονδρόπουλου, που πέθανε σε ηλικία 94 ετών. Ο Μήτσος Χονδρόπουλος ήταν για πολλά χρόνια ενεργό στέλεχος του ΚΚΕ στον Έβρο και είχε πλούσια αντιστασιακή δράση. Εξορίστηκε για 16 χρόνια μετά τον πόλεμο και για άλλα τέσσερα χρόνια την περίοδο της δικτατορίας, ενώ δέχθηκε και δύο δολοφονικές επιθέσεις μετά την πτώση της χούντας. Τη βαθιά θλίψη της για το θάνατο του Μήτσου Χονδρόπουλου εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Επιτροπή ΑΜΘ του ΚΚΕ.

Φάρμακα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου παρέδωσε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός

Από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου ξεκίνησε η διανομή των φαρμάκων που διέθεσε στο κοινωνικό φαρμακείο της Μητρόπολης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας-Σουφλίου η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. «Η Εκκλησία δεν μπορεί να αδιαφορεί για τον πόνο και τη δυστυχία των συνανθρώπων μας…», ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά την παράδοση των φαρμάκων στο νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός. Τις επόμενες ημέρες θα διατεθούν φάρμακα από το κοινωνικό φαρμακείο της Μητρόπολης και στα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας, Σουφλίου και Δικαίων, στο αγροτικό ιατρείο του Κυπρίνου και στο κέντρο κράτησης μη νόμιμων μεταναστών του Φυλακίου.

Διαλέξεις Ν. Λυγερού στην Ορεστιάδα

Πέντε διαλέξεις θα δώσει το Σαββατοκύριακο στο δήμο Ορεστιάδας ο καθηγητής Νίκος Λυγερός, σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν τοπικοί φορείς. Η πρώτη θα γίνει στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου, 7 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα» και έχει θέμα: «το αίμα μου είναι το σώμα σου». Διοργανωτής φορέας είναι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός» της Νέας Ορεστιάδας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 8 μ.μ., στη Βιβλιοθήκη του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Νέας Ορεστιάδας, ο κ. Λυγερός θα μιλήσει με θέμα τη «Στρατηγική Ανάλυση της Συνθήκης των Σεβρών». Την Κυριακή 8 Ιουνίου θα δώσει διαλέξεις στο θέατρο «Διόνυσος», στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Κυπρίνου και στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας, με θέματα τα Άτομα με Αναπηρία, τον Ζεόλιθο και το Σχέδιο Ανάν.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05/06/2014 - 12:41