Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου



Ξέσπασε «πόλεμος» στο Βόλο για τη λειψυδρία

Δημόσια παρέμβαση για την απουσία έργων αντιμετώπισης της λειψυδρίας από τον πρώην Δήμαρχο, Κυρ. Μήτρου και τον πρώην αντιδήμαρχο Π. Μαρκάκη

Μελέτες που κρατήθηκαν στα συρτάρια, αδικαιολόγητος εφησυχασμός και αδράνεια τριών ετών, από τη σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, όταν το πρόβλημα της λειψυδρίας είχε ήδη αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του από το 2000, φαίνεται ότι οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση: ο Βόλος να κινδυνεύει να μην έχει νερό να πιει έως τέλος του καλοκαιριού, ενώ το λιγοστό που του προσφέρεται έως και σήμερα, να είναι κάκιστης ποιότητας, με τα χλωριόντα να κάνουν… πάρτι.

Η προχθεσινή ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης της ΔΕΥΑΜΒ για την αύξηση των συγκεντρώσεων των χλωριόντων στο πόσιμο νερό, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που το τελευταίο διάστημα παρακολουθεί στενά το πρόβλημα με την επάρκεια και την ποιότητα του νερού.

Οπως είναι γνωστό και σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η ΔΕΥΑΜΒ, στο ημερήσιο μείγμα νερού τα χλωριόντα ξεπέρασαν κατά πολύ την ενδεικτική τιμή των 250 mg/l και σε ορισμένες περιοχές άγγιξαν ακόμη και τα 300 mg/l! Σύμφωνα με νεότερες μετρήσεις που διενεργήθηκαν από 8.7.2014 έως 14.7.2014, οι συγκεντρώσεις χλωριόντων διατηρούνται στα προηγούμενα επίπεδα και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν τα 330 mg/l. Ενδεικτικά αναφέρονται μετρήσεις της 14ης Ιουνίου 2014 στις περιοχές εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΜΒ 328 mg/l, Νοσοκομείο Βόλου 294 mg/l, Δημαρχείο 298 mg/l, ΜΕΤΚΑ 312 mg/l και Αγ. Βαρβάρα 298 mg/l. Τα παραπάνω στοιχεία παραπέμπουν σε απόλυτη υποβάθμιση του παρεχόμενου λιγοστού νερού στα νοικοκυριά της πόλης.

 Στη σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ επιρρίπτει ευθύνες ο πρώην Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της Επιχείρησης, Κυριάκος Μήτρου και ο τότε αντιδήμαρχος, Π. Μαρκάκης. Σε εκτενή ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για αδικαιολόγητο εφησυχασμό τριετίας και για μελέτες που ενώ ήταν έτοιμες να εφαρμοστούν προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας, κρατήθηκαν σε συρτάρια… ερμητικά κλειστά.

Το πρόβλημα της λειψυδρίας καθώς και η τελευταία εξαγγελία της επιχείρησης ότι θα προχωρήσει σε διαχειριστική μελέτη για τη λεκάνη απορροής του ενιαίου Δήμου Βόλου, προκειμένου να υποδειχθούν λύσεις για το υδροδοτικό πρόβλημα, προκάλεσαν τη δημόσια παρέμβαση του πρώην Δημάρχου, Κυρ. Μήτρου και του πρώην αντιδημάρχου, Π. Μαρκάκη.

 Το πρόβλημα με το πόσιμο νερό, σήμανε συναγερμό στη Διεύθυνση Υγείας Μαγνησίας. Επόπτες υγείας προχωρούν ήδη σε δειγματοληπτικούς ελέγχους στο πόσιμο νερό, προκειμένου να διαπιστώσουν το βαθμό της υποβάθμισής του, προχωρώντας όμως σε μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ως εποπτεύουσα αρχή της ΔΕΥΑΜΒ, ζήτησε χθες από την επιχείρηση έγγραφη ενημέρωση για τα μέτρα που θα λάβει με στόχο τον περιορισμό των χλωριόντων στο πόσιμο νερό. Με το ίδιο έγγραφο, η υπηρεσία ζητά αναλυτικό κατάλογο μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που συνδέεται άμεσα με τη λειψυδρία. Κι αυτό γιατί η αύξηση των χλωριόντων είναι αποτέλεσμα της μείωσης των βροχοπτώσεων και άρα των πηγαίων νερών και της αύξησης των γεωτρήσεων.

Σύμφωνα με μια πρώτη ενημέρωση που έλαβε η Διευθύντρια Υγείας Μαγνησίας, Χρυσούλα Κολημήτρα από τη ΔΕΥΑΜΒ, πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία τρεις μονάδες αντίστροφης όσμωσης, προκειμένου να μειωθούν οι συγκεντρώσεις των χλωριόντων.

Οπως εξηγεί η κ. Κολημήτρα, τα χλωριόντα αλλοιώνουν την αισθητική του νερού και μπορεί να μην είναι βαρέα μέταλλα με άμεσο αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία, δύναται όμως σε βάθος χρόνου να επηρεάσουν χρόνια πάσχοντες από νεφρικά προβλήματα.

Ζητούμενο πάντως, φαίνεται ότι παραμένουν τα έργα για την εξασφάλιση της απαιτούμενης ποσότητας νερού, προκειμένου να μην διψάσει ο Βόλος. «Η ΔΕΥΑΜΒ πρέπει να προχωρήσει σε έργα. Στη Διεύθυνση Υγείας έχουν υποβληθεί κατά καιρούς μελέτες για έργα -υδρομαστεύσεις, λιμνοδεξαμενές, φράγματα- που όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν δρομολογηθεί», σημείωσε η κ. Κολημήτρα



Στο «χορό» ο Αχ. Μπέος       

Από το γραφείο τύπου, του Δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου, ανακοινώθηκαν τα εξής:

 «Με ενδιαφέρον διαβάσαμε τη δημόσια, μετά από μια μακρά περίοδο σιγής, παρέμβαση του πρώην Δημάρχου, Κυριάκου Μήτρου, και του στενού συνεργάτη του, Παύλου Μαρκάκη, για το θέμα της λειψυδρίας στο Βόλο. Διατυπωμένη στη γνωστή πολιτικάντικη λογική «εμείς έχουμε τη λύση στο τσεπάκι μας» εύλογα μας προκαλούν την απορία γιατί δεν το έλυσαν, πριν οι πολίτες του Βόλου τους αποδοκιμάσουν με το γνωστό εκκωφαντικό τρόπο και τους αποσύρουν από την αυτοδιοικητική «κυκλοφορία».

Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε υποδείξεις, και μάλιστα με τέτοιο αλαζονικό τρόπο διατυπωμένες, για το ποια δικαιώματα έχουμε και ποια όχι ως νέα Δημοτική Αρχή και σε κάθε περίπτωση εμείς θα κρίνουμε, με βάση την πολύ πρόσφατη λαϊκή εντολή, ποιες επιλογές θα κάνουμε προκειμένου να δώσουμε μια μόνιμη και βιώσιμη λύση σε ένα μείζον πρόβλημα, όπως η ύδρευση, που εν πολλοίς δημιούργησε η αδιαφορία ή και ανικανότητα των προκατόχων μας, μεταξύ των οποίων και ο κ. Μήτρου.

Οι πολίτες του Βόλου, άλλωστε, θα παρακολουθήσουν τα έργα και τις ημέρες της προεδρίας Μήτρου στη ΔΕΥΑΜΒ, όχι με ιστορικά αφηγήματα και αυτοβιογραφικούς μύθους, αλλά από την έκβαση και δικαστικών υποθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εμείς θα προχωρήσουμε προκειμένου να υλοποιήσουμε όσα έχουμε δεσμευτεί στις Βολιώτισσες και τους Βολιώτες, αδιαφορώντας για τη γνώμη και τις διαθέσεις που έχουν παράγοντες του παρελθόντος για μας. Όλοι κρινόμαστε από τα έργα, όχι τα λόγια, και από τους πολίτες».



Πέντε πυρκαγιές σε σπίτια και καταστήματα αναστάτωσαν το Βόλο και τη Σκόπελο

Πέντε φωτιές σημειώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες σε κλειστούς χώρους στη Μαγνησία, προκαλώντας αναστάτωση στις κατά τόπους πυροσβεστικές υπηρεσίες.

Χθες το πρωί, καπνοί στον πρώτο όροφο ενός οικοδομήματος αναστάτωσαν τους περίοικους και τους περαστικούς στη συνοικία των Παλαιών Βόλου. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε κλήση στις 12:45 για πυρκαγιά στη συμβολή των οδών Παπακυριαζή - Αλμυρού στα Παλιά. Αμεσα στο σημείο κατέφθασαν 4 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής με 10 άνδρες οι οποίοι ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη της κατάσβεσης προκειμένου να μην εξαπλωθεί η φωτιά και να μην απειλήσει τα γειτονικά σπίτια και καταστήματα. Η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε σε bar, άφησε πίσω της ζημιές στον ηλεκτρικό πίνακα του μαγαζιού καθώς και ρύπους από τους καπνούς στην έκταση των 100 τετραγωνικών μέτρων του χώρου. Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Βόλου διενεργεί προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του συμβάντος.

 Φωτιά στη Σκόπελο

«Κόκκινος» συναγερμός σήμανε στο πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σκοπέλου για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε σπίτι στη Χώρα της Σκοπέλου. Η πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού ειδοποιήθηκε στις 10:00 για πυρκαγιά σε σπίτι - ανεμόμυλο. Στο σημείο κατέφθασε έγκαιρα ένα υδροφόρο όχημα της πυροσβεστικής με τρεις άνδρες και περιόρισαν άμεσα τη φωτιά στο χώρο της κουζίνας απ’ όπου ξεκίνησε και η πυρκαγιά, καθώς πιθανολογείται ότι προήλθε από την ηλεκτρική κουζίνα που διέθετε το σπίτι. Ευτυχώς, παρόλο που το σπίτι ήταν ξύλινο, οι ζημιές περιορίστηκαν στο δωμάτιο και τις συσκευές της κουζίνας.



Φωτιά σε αυτοκίνητο

Την Τετάρτη, ένα υδροφόρο όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βόλου με τρεις άνδρες κινητοποιήθηκε ύστερα από κλήση στις 17:59 για φωτιά σε αυτοκίνητο.

Άμεσα, μετέβησαν στη συμβολή των οδών 2ας Νοεμβρίου - Κίμωνος και κατέσβησαν την πυρκαγιά πριν εξαπλωθεί. Τα αίτια του συμβάντος παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής.



Φωτιά σε κατοικία

Άλλη μία πυρκαγιά σημειώθηκε την Τετάρτη το βράδυ σε κατοικία στο Βόλο.

Στις 20:15, η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε κλήση για πυρκαγιά σε κατοικία στην οδό Γαζή 209. Στο σημείο μετέβησαν άμεσα δύο υδροφόρα οχήματα με 5 άνδρες και κατέσβησαν την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο χώρο της κουζίνας του σπιτιού. Οι ζημιές της πυρκαγιάς εκτιμώνται στις 2.000 ευρώ ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία διενεργεί την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του συμβάντος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στη διάρκεια μίας εβδομάδας εκδηλώθηκαν πέντε πυρκαγιές σε οικίες σε Σκιάθο, Σκόπελο και Βόλο οι οποίες προήλθαν από το χώρο της κουζίνας. Ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου της Σκοπέλου, κ. Παναγιώτης Οικονόμου, συνιστά προσοχή στη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών και τον έλεγχό τους από τους ενοίκους ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς λείπουν περισσότερες ώρες από το σπίτι.



Δεν αποδείχθηκε βιασμός από την ιατροδικαστική

Στη φυλακή για ασελγείς πράξεις ο ένας από τους τρεις τροφίμους του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ένας από τους τρεις ημεδαπούς τροφίμους του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, οι οποίοι κρατούνταν τις δύο προηγούμενες ημέρες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, έπειτα από καταγγελία ανήλικου, επίσης τροφίμου του Ιδρύματος, για βιασμό του.

Η καταγγελία έγινε από 14χρονο υπήκοο Αλβανίας. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας παρήγγειλε ιατροδικαστική εξέταση, η οποία δεν έδειξε βιασμό.

Από τους τρεις τροφίμους, ηλικίας 14, 16 και 17 ετών λαμβάνονταν καταθέσεις μέχρι αργά το απόγευμα και μετά την ολοκλήρωσή τους ο εισαγγελέας Ανηλίκων και ο ανακριτής έκριναν προφυλακιστέο τον έναν από τους τρεις, τον 16χρονο, ενώ οι άλλοι δύο επέστρεψαν στο Ιδρυμα, στη Ν. Ιωνία. Ο 16χρονος κατηγορείται για ασελγείς πράξεις και όχι για βιασμό.

Οι τρεις φερόμενοι ως δράστες κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις ληστείες και για κλοπές, ενώ ο 14χρονος που κατήγγειλε τους τρεις, κατηγορείται ότι έχει βιάσει ένα κορίτσι ηλικίας 6 χρονών! 





Κανονικά το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

Βαρύτητα δίνεται σε συγκεκριμένες περιοχές της Μαγνησίας

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων εκτελείται κανονικά με ψεκαστικές παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας από εξειδικευμένη εταιρεία στις κυριότερες εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών, στο φυσικό, αστικό και αγροτικό περιβάλλον, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

Σε συγκεκριμένες περιοχές της Μαγνησίας, όπου οι επικρατούσες φυσικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη των κουνουπιών και συνεπώς υπάρχει αυξημένη όχληση, γίνονται επιπλέον εφαρμογές σε σημεία - εστίες, προκειμένου να μειωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης των προνυμφών και να ελαχιστοποιηθεί ο πληθυσμός των κουνουπιών.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας έχει ενημερώσει τους πολίτες για τα μέτρα που οφείλουν να λαμβάνουν σχετικά με την  πρόληψη δημιουργίας και διατήρησης εστιών κουνουπιών για τα απαραίτητα ατομικά και οικιακά μέτρα προστασίας κατά των κουνουπιών (προνυμφών και ακμαίων) και οι ενέργειες των δήμων πρέπει να επικεντρώνονται στη διαχείριση των εστιών ανάπτυξης των κουνουπιών, με αποψίλωση και αποκατάσταση των χώρων με λιμνάζοντα ύδατα.



Μπαράζ συλλήψεων για παρεμπόριο

Στοχευόμενοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση  του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας.

Στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθές από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες της Τάξης και της Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Ελέγχθηκαν 859 άτομα, εκ των οποίων 667 ημεδαποί και 192 αλλοδαποί και 718 οχήματα. Προσήχθησαν 70 άτομα 26 ημεδαποί και 44 αλλοδαποί.



Συνελήφθησαν 11 άτομα και συγκεκριμένα: 

  • επτά άτομα, από τους οποίους τέσσερις ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, Μπανγκλαντές και Σενεγάλης για παραεμπόριο,
  • ένας αλλοδαπός, υπήκοος Μπανγκλαντές για παράβαση της Νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας,
  • δύο άτομα από τα οποία ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας για στέρηση άδειας οδήγησης,
  • ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια.
Βεβαιώθηκαν παράλληλα 237 παραβάσεις: εννέα για παραεμπόριο, πέντε για επαιτεία, 223 παραβάσεις τροχαίας (38 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 1 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 17 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 4 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 6 για στέρηση άδειας οδήγησης, 11 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 3 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 1 για ΚΤΕΟ και 142 λοιπές παραβάσεις).

Κατασχέθηκαν 767 είδη παραεμπορίου (είδη οικιακής χρήσης, ρολόγια, αναπτήρες, φανοί, φορτιστές κινητών τηλεφώνων, γυαλιά ηλίου κλπ), 400 κιλά οπωροκηπευτικών προϊόντων, το χρηματικό ποσό των 3 ευρώ.

Οι αστυνομικές δράσεις αυτές έχουν ως στόχο τη διενέργεια ουσιαστικών και συστηματικών ελέγχων που αποσκοπούν στην πάταξη φαινομένων του παράνομου εμπορίου και της επαιτείας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας και θα πραγματοποιούνται συνεχώς σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας.



«Απέναντι» από τους μικρομεσαίους

Πολυκαταστήματα και ξένες αλυσίδες που καλούν με sms τους καταναλωτές να κατέβουν στην εμπορική αγορά, διαφημίζοντας τα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων

Απέναντι από τις μικρομεσαίες τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις θα βρίσκονται για ακόμη μια φορά πολυκαταστήματα, ξένες αλυσίδες και σούπερ μάρκετ του Βόλου την Κυριακή 20 Ιουλίου τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά παρά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου - Νέας Ιωνίας να παραμείνουν κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα τη συγκεκριμένη Κυριακή. Ολα αυτά υπό τη σκιά της υπουργικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία σε δέκα περιοχές της Ελλάδας τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να λειτουργούν 52 Κυριακές το χρόνο.

Μάλιστα ήδη πολλά πολυκαταστήματα και ξένες αλυσίδες μέσω smsκαι ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, καλούν τους καταναλωτές να κατέβουν στην εμπορική αγορά την Κυριακή 20 Ιουλίου, διαφημίζοντας τα προϊόντα τους αλλά και τα υψηλά ποσοστά των εκπτώσεων που θα παρέχονται από τις επιχειρήσεις τους.

«Για ακόμη μια φορά γνωρίζουμε ότι θα έχουμε απέναντί μας τα πολυκαταστήματα και τις ξένες αλυσίδες» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου- Νέας Ιωνίας κ. Κώστας Τσέλιος διευκρινίζοντας ωστόσο ότι όλα τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από τους ίδιους τους εμπόρους.

Ερωτηθείς ο κ. Τσέλιος αν θα προκληθεί ζημιά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων ανέφερε πως δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού οι καταναλωτές έχουν στη διάθεσή τους όλες τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας και δεν θα επιλέξουν την Κυριακή για τα ψώνια τους.

 Προγραμματίζονται κινητοποιήσεις

Κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, η οποία παραχώρησε χθες συνέντευξη τύπου απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή σε απεργία που προγραμματίζεται στο Βόλο την ερχόμενη Κυριακή 20 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να έχει αποφασιστεί ακόμη η μορφή της κινητοποίησης. Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων, καταδίκασαν την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας καταγγέλλοντας την υπουργική απόφαση που υπογράφηκε και προβλέπει την άμεση πιλοτική λειτουργία 52 Κυριακές το χρόνο όλων των εμπορικών καταστημάτων σε 10 περιοχές.

«Στόχος της συγκυβέρνησης και του κεφαλαίου με την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι η περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εμποροϋπαλλήλων και παράλληλα η καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων» ανάφερε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ Μαγνησίας κ. Παναγιώτης Τσιτσιρίκης, προσθέτοντας ότι «η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή των εκατοντάδων χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων ενώ παράλληλα επεκτείνει το χρόνο της απλήρωτης δουλειάς και επιβάλει τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, η οποία είναι νομοθετημένη άρα είναι μεγάλο ψέμα πως ο εργαζόμενος θα ανταλλάσει την αργία της Κυριακής με ένα ρεπό μέσα στην εβδομάδα».

Μάλιστα τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων ΠΑΜΕ Μαγνησίας, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου καταδίκασαν τη διοίκηση του σωματείου εμποροϋπαλλήλων Βόλου καθώς όπως ανέφεραν «ακολουθεί πιστά τους ομοϊδεάτες του στην Ομοσπονδία και δεν κουνάει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι για την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων του κλάδου στην πόλη μας».

Τέλος όπως ανέφεραν στη συνέντευξη τύπου τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, η Κυριακή να είναι υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και με ωράριο εργασίας 40ωρο -8ωρο - 5 ήμερο, υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους απλήρωτους εργαζόμενους.



Προειδοποιούν με κινητοποιήσεις οι λογιστές αν δεν δοθεί παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Με κινητοποιήσεις προσανατολίζονται να απαντήσουν οι Οικονομολόγοι - Λογιστές Ν. Μαγνησίας στο υπουργείο Οικονομικών, που αρνείται να δώσει παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και να ανοίξει την εφαρμογή του συστήματος.

Σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΟΛ Μαγνησίας προχθές το βράδυ αποφασίστηκε η σύγκληση σε Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΟΛ, την Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα με θέμα «την οργάνωση της μορφής του αγώνα και των κινητοποιήσεων ενάντια στην εμπαιγμό και την ανάλγητη στάση του Υπουργείου Οικονομικών απέναντι στον επαγγελματία λογιστή, αυτόν που ετοιμάζει, καταχωρεί, αποστέλλει και υλοποιεί πλέον ότι η Δημόσια Διοίκηση δεν μπορούσε επί σειρά ετών να καταφέρει μέσω των υποδομών της».

Ο  πρόεδρος του ΣΟΛ Μαγνησίας, Αριστείδης Παπανδρέου, εξέφρασε ήδη στη νέα Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους υπεύθυνους του γραφείου της, τη δυσαρέσκεια των μελών του Συλλόγου και απαίτησε να εφαρμοστεί και το πνεύμα του νόμου και όχι μόνο το γράμμα.

Στο μεταξύ, στη Γενική Συνέλευση θα κληθούν τα μέλη του ΣΟΛ να υπογράψουν τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών Φοροτεχνικών ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά του υπουργείου Οικονομικών για παραβίαση μεταξύ άλλων των άρθρων 1,2 και 3 των θεμελιωδών δικαιωμάτων και του άρθρου 22 του Συντάγματος.




Αβέβαιη η εξέλιξη του Ρυθμιστικού Βόλου

Ενημέρωση από τον Υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη ζητά ο δήμαρχος Βόλου, Π. Σκοτινιώτης

Αβέβαιη είναι η εξέλιξη του σχεδίου Π.Δ. του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου, από το οποίο εξαρτάται η βιώσιμη χωροταξική, πολεοδομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη της πόλης. Η έκδοση του νέου νόμου που απαλείφει κάθε προηγούμενη πρόβλεψη για συνέχιση των ρυθμιστικών σχεδίων, χτύπησε «καμπανάκι» στο δήμο Βόλου.

Με έγγραφό του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, ο δήμαρχος Βόλου, Π. Σκοτινιώτης, ζητά ενημέρωση για την εξέλιξη του Ρυθμιστικού, που βρίσκεται σε εκκρεμότητα ήδη από το 2011.

Για το Ρυθμιστικό Σχέδιο είχε γίνει το 2011 εκτεταμένη δημόσια διαβούλευση, σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, παρουσία βουλευτών του Νομού και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, που κατέθεσαν συγκεκριμένες παρατηρήσεις.

Ο δήμος Βόλου στη συνέχεια ανέλαβε την επανασύνταξη του σχεδίου ενσωματώνοντας τις παρατηρήσεις και προτάσεις και των δήμων Αλμυρού και Ρ. Φεραίου, με τη βοήθεια της περιφέρειας Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκε και αιτιολογημένη πρόταση τροποποίησης της ΖΟΕ αναπόσπαστο κομμάτι του Ρυθμιστικού Σχεδίου.

Ομως μολονότι τον Ιανουάριο του 2013 κοινοποιήθηκε στο Βόλο, το τελικό σχέδιο, έως σήμερα, δεν έχει προωθηθεί.

«Εχει ήδη παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών, με την επίβλεψη μάλιστα στελεχών του ΥΠΕΚΑ και τελικά ενώ υπάρχει ευρεία σύγκλιση των απόψεων φορέων, υπηρεσιακών στελεχών του ΥΠΕΚΑ κλπ, αυτό για άγνωστους λόγους δεν έχει ακόμη προωθηθεί στο ΣτΕ. Πρόβλημα δημιουργήθηκε, εκτός των άλλων, και από το γεγονός ότι άλλαξε ο επιβλέπων υπηρεσιακός παράγοντας του το ΥΠΕΚΑ, ενώ οι πληροφορίες που έχουμε από τη Διεύθυνση Νομοθετικού Εργου είναι έως σήμερα αντιφατικές. Πλέον, μετά και την έκδοση του νέου Ν. 4269/2014 που απαλείφει κάθε προηγούμενη πρόβλεψη για συνέχιση των ρυθμιστικών σχεδίων, η εξέλιξη του θέματος κατέστη ακόμη πιο αβέβαιη», αναφέρει σε επιστολή του ο κ. Σκοτινιώτης, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα για την περιοχή και τη βιώσιμη ανάπτυξή της.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54