Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες από το ΠΑΜΕ και το Σύλλογο Γυναικών Φλώρινας , μέλος της Ο.Γ.Ε. ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Φλώρινας. Στη συνάντηση που έγινε με την διοίκηση του νοσοκομείου και με αφορμή το πρόσφατο κλείσιμο και της Παιδιατρικής, οι εργαζόμενοι απαίτησαν να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.



35 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΘ ΕΠΚΑ

Πρόσληψη τεχνιτών µε σύµβαση εργασίας ορισµένου χρόνου για το υποέργο 6 «Εργασίες Αρχαιολογίας στο τµήµα Κοροµηλιά – Κρυσταλλοπηγή» του έργου «Κάθετος Άξονας 45 Εγνατίας Οδού Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή, Τµήµα: Κοροµηλιά – Κρυσταλλοπηγή».
35 ΥΕ ειδικευµένων εργατών
Υποβολή αιτήσεων συµµετοχής
Όσοι επιθυµούν να προσληφθούν, καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν µε τα συνηµµένα δικαιολογητικά, νοµίµως επικυρωµένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά (σε περίπτωση ταχυδροµικής υποβολής οι αιτήσεις µε τα συνηµµένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία έως την ηµεροµηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων) στα γραφεία της υπηρεσίας στην διεύθυνση: ΚΘ ΕΠΚΑ ΣΙ∆ΗΡΟ∆ΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 8 ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΚ 531 00 Υπόψιν κ. Γ. Στρατούλη (τηλ. επικοινωνίας: 24670-44616) εντός προθεσµίας πέντε (5) εργασίµων ηµερών που αρχίζει από την εποµένη της καταχώρισης στο διαδικτυακό κόµβο (ιστοσελίδα) της εφαρµογής ∆ΙΑΥΓΕΙΑ (http://diavgeia.gov.gr) και του ΥΠ.ΠΟ.Α. (http://www.yppo.gr) και της ανάρτησης της ανακοίνωσης στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας ( από 31-08-2014 έως 06-08- 2014 και από 9:00 π.µ έως 14:00 µ.µ).




ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

Σε τροχιά υλοποίησης είναι δεκάδες υδατοδρόμια και την Ανοιξη του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί δίκτυο περίπου 30 υδατοδρομίων, στα οποία έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης.
Βόλος, Σποράδες και πολλά νησιά του Ιονίου έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή υδατοδρομίων, ενώ στο «παιχνίδι» μπαίνουν και οι Σάμος, Πάτμος, Πάρος,
Η Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ξεκινήσει διαδικασίες για την κατασκευή 15 υδατοδρομίων, μεταξύ άλλων σε: Τήνο, Βόλο, Σκόπελο, Αλόννησο, Σκύρο, Αμφιλοχία και Ζάκυνθο.\
Προχώρησε επίσης τις διαδικασίες δημιουργίας υδατοδρομίων σε εξι λίμνες:
-της Τριχωνίδας στο Αγρίνιο
-της Παμβώτιδας στα Ιωάννινα
-του Καϊάφα στην Ζαχάρω Ηλείας


-του Πολυφύτου στην Κοζάνη
-της Κερκίνης στις Σέρρες και
-της Μεγάλης Πρέσπας στη Φλώρινα.
Η Ελληνικά Υδατοδρόμια έχει εγκριθεί να αδειοδοτήσει 16 υδατοδρόμια συνολικά στη χώρα:
-Κέρκυρας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας).
-Παξών (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας).
-Ερείκουσας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)
-Οθωνών(ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας).
-Πάτρας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας).
-Ρεθύμνου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου).
-Λαυρίου (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου).
-Ηρακλείου (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου).
-Λίμνης Βεγορίτιδας (ιδιοκτησίας Δήμου Αμυνταίου).
-Ραφήνας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας).
-Χερσονήσου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου Κρήτης).
-Σίφνου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Σίφνου.
-Πόρου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Πόρου).
-Χανίων (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Χανίων).




ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΔΜ 2014-2015

Γίνεται γνωστή η έναρξη λειτουργίας για τρίτη χρονιά του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (ΤΕΕΤ) της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας. Το Πρόγραμμα ξεκίνησε την λειτουργία του από τον Νοέμβριο 2012 και αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον τομέα των Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών καθώς για πρώτηφορά δίνεται η δυνατότητα να παρέχονται ακαδημαϊκά μαθήματα στους παραπάνω τομείς πιστοποιημένα με ακαδημαϊκές μονάδες.

Στο Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης διδάσκονται μαθήματα Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Σχεδίου, Ιστορίας της Τέχνης, Θεωρίας και Ιστορίας της Φωτογραφίας. Το Πρόγραμμα Δια Βίου πιστοποιείται με ακαδημαϊκές μονάδες (ECTS) και όσοι το ολοκληρώσουν μπορούν να τις μεταφέρουν στις Σχολές Καλών  και Εφαρμοσμένων Τεχνών καθώς και σε σχολές συναφών ειδικοτήτων που θα επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές στους. Μαθήματα πραγματοποιούνται σε Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και Αθήνα. Οι διδάσκοντες είτε είναι ήδη καθηγητές στο ΤΕΕΤ είτε επιλέγονται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα της διδασκαλίας.

Το Δια Βίου Πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους/ες θέλουν να εργαστούν στη Ζωγραφική και τη Φωτογραφία και στην σπουδή των μορφοπλαστικών τους δυνατοτήτων καθώς και στην εισαγωγική κατανόηση βασικών εικαστικών μορφών έκφρασης. Μπορεί να αποτελέσει μια ενισχυτική διδασκαλία που επιτρέπει στους/ις συμμετέχοντες/ουσεςνα αντιμετωπίσουν την διαδικασία εισαγωγής σε Προπτυχιακά ή/και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σχολών Τεχνών (στην Ελλάδα ή σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) με ουσιαστικά εφόδια. Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες/ουσεςθα κατοχυρώνουν ένα έως δύο εξάμηνα Ακαδημαϊκών Σπουδών.

Απευθύνεται επίσης σε αυτούς που ασχολούνται με τις Εικαστικές Τέχνες και ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν εικαστικά μαθήματα υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου στους τομείς της Ζωγραφικής και της Φωτογραφίας με πανεπιστημιακή πιστοποίηση των σπουδών τους αλλά και σε όσους θέλουν να αποκτήσουν επαγγελματικά εφόδια και δεξιότητες που σχετίζονται με καλλιτεχνικούς τομείς ή να πιστοποιήσουν όσες ήδη έχουν με πανεπιστημιακό πιστοποιητικό επιμόρφωσης.



Έναρξη Μαθημάτων: Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Φλώρινα

Ζωγραφική:

Γιάννης Ζιώγας

Σχέδιο:

Αντώνης Σμυρνιός

Ιστορία Τέχνης:

Γιάννης Μπόλης



Πτολεμαΐδα

Ζωγραφική:

Θοδωρής Ζυρπιάδης

Σχέδιο:

Κική Στούμπου

Ιστορία Τέχνης:

Γλαύκη Γκότση



Αθήνα

Ζωγραφική- Σχέδιο:

Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Κυριακού

Θεωρία στην τέχνη και τη Γεωμετρία:

Άρης Μαυρομάτης

Φωτογραφία:

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Πηνελόπη Πετσίνη



Το κόστος του προγράμματος για πλήρηετήσιαπαρακολούθηση ανέρχεται στα1300 ευρώ, γιαμερική εργαστηριακή παρακολούθηση 900και γιαμερική θεωρητική 400 ευρώ. Το αντίστοιχο κόστος γιαεξαμηνιαίαπαρακολούθηση είναι το50% του ετήσιου κόστους. Στους εγγεγραμμένους ανέργους υπάρχει έκπτωση 30%.

Σε ότι αφορά στον τρόπο εισαγωγής, οι ενδιαφερόμενοι/εςθα καταθέσουν ηλεκτρονικά μια φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος/προεγγραφής (βλέπε παράρτημα στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του προγράμματος, στην διεύθυνσηdiaviouteet@uowm.gr, προκειμένου να δημιουργηθούν τα ανάλογα τμήματα/κατευθύνσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις που θα προκύψουν.

Μετά το πέρας της παραπάνω διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά αλλά και με σχετική ανακοίνωση ώστε να καταθέσουνηλεκτρονικά τον φάκελο ατομικών στοιχείων και έργων (όπου αυτό απαιτείται) από 1 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2014 επίσης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και στη διεύθυνσηdiaviouteet@uowm.gr.



Συνοπτικά:

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος:      20  Αυγούστου έως 15  Σεπτεμβρίου 2014

Κατάθεση Φακέλου:                1 Σεπτεμβρίου έως 5  Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων:   10 Οκτωβρίου 2014

Έναρξη Μαθημάτων:               Δευτέρα 20  Οκτωβρίου 2014       

                  

Επιστημονικά Υπεύθυνος:

Γιάννης Ζιώγας – Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΕΤ-ΠΔΜ

e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Πληροφορίες:

Σοφία Κυριακού, τηλ. 2385055057, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00

Ειδικά για τη φωτογραφία:

Πηνελόπη Πετσίνη, τηλ. 6977675802, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00

Επίσης γραπτώς στην:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστότοπος

http://www.eetf.uowm.gr(Σπουδές/Δια Βίου Μάθησης)



Εκδήλωση ενδιαφέροντος και κατάθεση φακέλου στο diaviouteet@uowm.gr



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54