Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 02-09-2014


“Κρατάει” Φαλέκα και Γκότση ο Βαγγέλης Λαμπάκης

Παραμένει στη θέση του αντιδημάρχου Τραϊανούπολης, ενέργειας και φυσικών πόρων ο Γιάννης Φαλέκας, ενώ στη θέση του αντιδημάρχου Φερών και πρωτογενούς τομέα παραμένει ο Νίκος Γκότσης. Την ανακοίνωση έκανε εχθές ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, διευκρινίζοντας πως τα ονόματα των άλλων αντιδημάρχων θα ανακοινωθούν μετά την εκλογή του νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.

Ανακοινώνονται σήμερα οι αρμοδιότητες των αντιδημάρχων στο δήμο Ορεστιάδας

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται η διαδικτυακή ανάρτηση στη «Διαύγεια» των αρμοδιοτήτων που ανατέθηκαν στους πέντε αντιδημάρχους που επέλεξε ως στενούς συνεργάτες του ο νέος δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης. Υπενθυμίζεται ότι ήδη ανακοινώθηκαν τα ονόματα της “πεντάδας” που αναλαμβάνει καθήκοντα για την πρώτη περίοδο θητείας της νέας δημοτικής αρχής Ορεστιάδας, και πρόκειται για τους: Γιάννη Περιστεράκη, Γιάννη Παπαϊωάννου, Σάκη Γκαγκίδη, Σαράντη Μπαξεβανίδη και Χρήστο Ορμανλίδη.  Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου θα εκλεγεί και το νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.

Π. Ε. Έβρου: Παρέλαβε ο Δ. Πέτροβιτς από την Γ. Νικολάου

Την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τους διευθυντές και προϊσταμένους των υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Έβρου είχε εχθές το πρωί ο νέος αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης-παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, στην Αλεξανδρούπολη. «Θα είμαι δίκαιος με όλους, θα είμαστε συνεργάτες και είμαι βέβαιος ότι θα τα πάμε καλά», ανέφερε κατά τη συνάντηση ο κ. Πέτροβιτς, τονίζοντας στους υπηρεσιακούς παράγοντες πως η νέα περιφερειακή αρχή θα δουλέψει με γνώμονα την ενίσχυση της αισιοδοξίας των πολιτών, «όχι με λόγια, αλλά με έργα».

Γενική Συνέλευση της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας»

Σε γενική συνέλευση καλεί τους πολίτες του δήμου Ορεστιάδας η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας», αύριο στις 6.30 το απόγευμα. Χώρος συνάντησης θα είναι το Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας και η θεματολογία της συνέλευσης θα είναι ανοιχτή για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη νέα δημαρχιακή περίοδο και τον πρώτο σχεδιασμό και προγραμματισμό δράσεων και πρωτοβουλιών που θα αναλάβει η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών.

Μεταβολή του καιρού από τις βραδινές ώρες στη Θράκη

Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού από το βράδυ και στην περιοχή της Θράκης, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Κύριο χαρακτηριστικό της μεταβολής του καιρού θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, που είναι πιθανό να προκαλέσουν κατά τόπους πλημμμυρικά φαινόμενα. Η…φθινοπωρινή παρεμβολή θα συνεχιστεί και αύριο, Τετάρτη.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σ. Δ. Ε. Ορεστιάδας

Ξεκίνησαν από εχθές οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας, το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες που δεν ολοκλήρωσαν το γυμνάσιο και επιθυμούν να ολοκληρώσουν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Η φοίτηση διαρκεί 18 μήνες και τα μαθήματα γίνονται καθημερινά από τις 4.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση παρακολούθησης των μαθημάτων, οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας γίνονται καθημερινά, πρωινές και απογευματινές ώρες.

Στην Αλεξανδρούπολη το Μεσογειακό Κύπελλο Συγχρονισμένης Κολύμβησης

Η τελετή έναρξης του Μεσογειακού Κυπέλλου Συγχρονισμένης Κολύμβησης θα γίνει αύριο στις 8 το βράδυ στο χώρο του Φάρου Αλεξανδρούπολης, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Οι αγώνες θα γίνουν στο Κλειστό Κολυμβητήριο της πόλης, με τη συμμετοχή 350 αθλητριών και συνοδών από 26 χώρες. Την ευθύνη διοργάνωσης έχει ο δήμος Αλεξανδρούπολης και η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02/09/2014 - 12:13