Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Ειδήσεις ΕΡΑ Κομοτηνής 2/9/2014


Περιοδεία E. Αμμανατίδου Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Θες/νικης στη Ροδόπη

Περιοδεία σε χωριά του νομού Ροδόπης πραγματοποίησε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θες/νικης Ευαγγελία Αμμανατίδου, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα με τις ζωονόσους που ταλαιπωρούν εδώ και ένα χρόνο τους κτηνοτρόφους, χωρίς να υπάρχει πολιτική στήριξης από την πολιτεία γενικά για τον πρωτογενή τομέα, αλλά και πρωτοβουλίες για την αποζημίωση των πληγέντων κτηνοτρόφων, που είδαν το ζωϊκό τους κεφάλαιο να εξαφανίζεται.

Η κ. Αμμανατίδου κάλεσε για άλλη μια φορά τους κτηνοτρόφους, αλλά και τους πολίτες να κάνουν την Ανατροπή όλων αυτών των πολιτικών που ξεπουλούν τη Χώρα στους δανειστές και αντέτεινε τη παραγωγική ανασυγκρότηση-ειδικά στον πρωτογενή τομέα-καθιερώνοντας ένα νέο   μοντέλο οικονομικής και πραγματικής ανάπτυξης της Χώρας, που θα στηρίζεται στην αυτάρκεια και στην ποιότητα των προϊόντων, τα οποία θα μπορούν να ανταποκρίνονται στις αγορές του εξωτερικού.

Ολοκλήρωση α’ φάσης περιοδείας Τ. Κουΐκ στην ΑΜ-Θ

Ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση της νέας περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος επικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις (31.08.14) από την Ξάνθη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με ορισμένες εξελίξεις, για τις οποίες αγωνιζόμαστε από πολύ κοντά και οι ΑΝΕΛ και ο Περιφερειακός Συνδυασμός μας.

Πρώτα απ' όλα ξεκαθάρισε το αυτονόητο. Η τουρκική γλώσσα δεν θα μπει στα νηπιαγωγεία της Θράκης, όπως πιέζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτησαν ΚΑΙ μπροστά μου από τον Υπουργό Παιδείας, προχτές εδώ στην Ξάνθη, οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ μουσουλμάνοι Βουλευτές.  

Είναι αυτό που μεθοδεύει ΚΑΙ το Προξενείο με τους δικούς του ντόπιους μηχανισμούς.

Αλλά μετά την εδώ επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου και τις σαφείς απαντήσεις που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Καλαντζής, στο θέμα μπήκε τελεία και παύλα.

Επίσης χαίρομαι που έπιασαν τόπο και οι προσπάθειές μας, με εισήγηση του Πομάκου Πολιτευτή μας Ιρφάν Μεχμεταλή, ενός Ελληνάρα με τα όλα του, να λειτουργήσει Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στη Μάνταινα. Το είχα κάνει Ερώτηση στη Βουλή και το εξήγγειλε προχθές ο Υπουργός, που σημαίνει ότι 27 Πομάκοι, από 19 έως 45 ετών, θα επιστρέψουν στα θρανία για να  τελειώσουν το Σχολείο.

Την Μάνταινα επισκέφθηκα  μαζί με τον Ιρφάν, τον Πρόεδρο της Συντονιστικής των ΑΝΕΛ Ξάνθης Δημήτρη Δούζη και την εκπρόσωπο Τύπου του Συνδιασμού μας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Βίκυ Μουντζούρη.

Τέλος, αφήνω στη κρίση των Ελλήνων πολιτών, τα εξής δύο περιστατικά, που συνδέονται με την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στη Θράκη:

Α': Όταν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολογούσαν για την αναβάθμιση της Παιδείας στη Θράκη, φυσικά μέσα από τη δική τους σκοπιά, ζήτησαν από τον Υπουργό να ισχυροποιηθεί η εκμάθηση της μητρικής γλώσσας των μουσουλμάνων.
«Ποιά είναι η μητρική γλώσσα;», ρώτησα.
«Φυσικά, η Τουρκική», μου απάντησαν.
«Και γιατί πρέπει οι Πομάκοι, οι Έλληνες, οι τοξοβόλοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να μαθαίνουν τουρκικά, όταν, μάλιστα, όπως επίμονα ζητούν, ως δεύτερη γλώσσα θέλουν να μαθαίνουν τα πομακικά;» ξαναρώτησα.
Η απάντηση ήταν απίστευτη: «Να κάνουμε δημοψήφισμα να δείτε;»

Β': Στη συγκεκριμένη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας στη Ξάνθη, προσκαλώντας όλους τους εκλεγμένους Θρακιώτες Βουλευτές, εμφανίστηκαν από τους επίμαχους νομούς Ξάνθης - Ροδόπης, που «γκριζάρισε» το Προξενείο με το ΚΙΕΦ (DEB) στις ευρωεκλογές, ΜΟΝΟ οι μουσουλμάνοι. Έλειπαν ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ χριστιανοί Βουλευτές. Της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Την παρουσία δώσαμε ΜΟΝΟ οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου (Τομεάρχης Παιδείας) η οποία και εξέδωσε σχετικό Δελτίο τύπου, Μαρίνος Ουζουνίδης (Βουλευτής Έβρου) και εγώ, με τη διπλή ιδιότητα του Βουλευτή Επικρατείας και ΑΜ-Θ Περιφερειακού Συμβούλου».

Συγχαρητήρια από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γ. Παυλίδη στους επιτυχόντες

Ο Περιφερειάρχης της ΠΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδη, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των ονομάτων των μαθητών που επέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2014, συγχαίρει όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές της Περιφέρειάς μας, που πέτυχαν να εισαχθούν φέτος σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χώρας.

Συγχαρητήρια επίσης οφείλονται στους γονείς και τους δασκάλους των παιδιών και σε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή τους την επιτυχία, που είναι αποτέλεσμα εντατικής προσπάθειας και κοπιαστικού αγώνα που τώρα δικαιώθηκε.

Θερμές είναι οι ευχές σε αυτό το νέο ξεκίνημα ώστε οι επιτυχόντες να γεμίσουν γνώσεις και εμπειρίες και να εξοπλιστούν με εφόδια ουσιαστικά, τόσο όσον αφορά την επαγγελματική τους εξέλιξη όσο και την ατομική τους πορεία στο δύσκολο δρόμο της ζωής. Αποτελούν άλλωστε το μέλλον για το επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας.

Για όσους  δεν εισήχθησαν, τους καλεί  να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους και να καταβάλουν τη μέγιστη προσπάθεια για να πετύχουν, γιατί υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες παντού.

Τέλος εύχεται Καλή σταδιοδρομία, δύναμη και προσωπική ευτυχία.

Να είναι η αναγέννηση της Ελλάδας.

Έργα ανάπλασης στον Ίασμο και σε άλλους οικισμούς του Δήμου Ιάσμου

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και ένταση τα έργα ανάπλασης σε οικισμούς του Δήμου Ιάσμου!

Πριν λίγο καιρό είχαμε γράψει   για τα έργα του Βιολογικού καθαρισμού στην έδρα του Δήμου, που υλοποιούνταν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτές τις μέρες γίνονται εργασίες ανάπλασης στο Ηρώο και στην πλατεία του  της έδρας του δήμου Ιάσμου. Ανάλογες εργασίες ανάπλασης γίνονται και σε άλλους οικισμούς του Δήμου.

Μιλώντας ο Δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ για τα έργα που είναι σε εξέλιξη, τόνισε ότι αυτά γίνονται με πολύ μεγάλες δυσκολίες και σαφή προγραμματισμό και προϋπολογισμό, από τον οποίο δεν μπορούν να κάνουν ρούπι…μια και η ΣΑΤΑ- ένα κατεξοχήν χρηματοδοτικό εργαλείο της πολιτείας προς την τοπική Αυτοδιοίκηση-έχει συρρικνωθεί κατά 70 με 80% και με δραστικά περιορισμένο κατά πολύ προϋπολογισμό, προσπαθεί να υλοποιήσει τις πιο βασικές ανάγκες σε κάθε οικισμό του δήμου.

To Aγρόραμα στην φετινή 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το Αγρόραμα επιχειρεί να παρουσιάσει μία επιδεικτική Αγορά Αγροτών, στο πλαίσιο της φετινής Διεθνούς Εκθέσεως Θες/νικης στις 6 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην  Agrotica του 2014, το ΑγρΟραμα παρουσίασε με επιτυχία μία επιδεικτική Αγορά Αγροτών. Στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα επαναλάβει το εγχείρημα, καθώς είναι ένας πολύ καλός τρόπος τόνωσης του αγροτικού εισοδήματος. Όσοι αγρότες επιθυμούν να συμμετέχουν στη ΔΕΘ με συσκευασμένα ή μή προϊόντα, μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2319 27 19 50 6943 834921.

Προκήρυξη θέσεων εργασίας στα παιδικά χωριά SOS ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΟΣ προκηρύσσουν  για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής, τις ακόλουθες θέσεις (μερικής απασχόλησης):

A. 1 Ψυχολόγος
B. 1 Ειδικός Παιδαγωγός
Γ. 1 Γραμματέας

Η αποστολή βιογραφικών θα γίνεται δεκτή έως τις 02/9/2014, ηλεκτρονικά, στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., υπόψη Νίκου Καΐτσα, Υπεύθυνου Ανθρώπινου Δυναμικού.

Γραμματέα ζητά η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης

Η Ο.Ε.Β.Ε.Σ. Ν. Ροδόπης ζητάει να προσλάβει ένα (1) άτομο, Υπάλληλο Γραφείου μέσω του «Προγράμματος επιχορήγησης για την ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας των μελών της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.».
 
Απαραίτητα προσόντα :
 -         Κάρτα Ανεργίας
-         ΓνώσηχρήσηςΗ/Υ (Word, Excell, Power Point, Internet)
-         Kαλή γνώση Αγγλικής γλώσσας
-         Πτυχίο ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ
-         Αντίστοιχη προϋπηρεσία θα εκτιμηθεί.
 
Προθεσμία κατάθεσης βιογραφικών – δικαιολογητικών :

Από 1/9 έως και 8/9 και ώρα 13.00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Σοφ. Κομνηνού 13, 1οςόροφος) και ώρες 9.00-14.00 (Πληροφορίες : 2531022384, κα Καραπούλη Τάνια).

Επιδείνωση καιρού και πρόβα φθινοπώρου στην ΑΜ-Θ

Επιδείνωση παρουσίασε χθες  βράδυ ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σήμερα Τρίτη, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν επίσης, την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Τη νύχτα της Τρίτης, τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου ενώ, θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

Την Τετάρτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς, πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα. Βαθμιαία, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
 
Αστυνομικό Δελτίο:

Σύλληψη διακινητή που προωθούσε  επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες
 
Συνελήφθη στις 31 Αυγούστου  το πρωί, στον Ίασμο Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης, 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ερυθραίας.

Συγκεκριμένα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 36χρονος, προκειμένου να το ελέγξουν, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στον Ίασμο Ροδόπης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του, διαπίστωσαν ότι ο 36χρονος προωθούσε με αυτό, παράνομα στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.  

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Θανατηφόρο Τροχαίο στην Ξάνθη
 
Επίσης το βράδυ στις 31 Αυγούστου, στο 7ο χλμ της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Καβάλας, δίκυκλο μοτοποδήλατο, που οδηγούσε 20χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 45χρονη ημεδαπή. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν σοβαρά ο 20χρονος και ελαφρά η 45χρονη.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου ο 20χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02/09/2014 - 14:40