Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-11-9-2014

Κινητοποιήσεις για κενά εκπαιδευτικών, κτιριακά προβλήματα, υποχρηματοδότηση και σχολεία που παραμένουν κλειστά!


Η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Ζακύνθου του ΠΑΜΕ, δημοσιοποίησε  ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο για τη νέα χρονιά και καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να στηρίξουν το πλαίσιο αυτό, για ένα σχολείο που θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση και διαπαιδαγώγηση, με ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ανεξάρτητα από φυλετική και θρησκευτική προέλευση, ένα σχολείο που θα βοηθάει να μπει ένα λιθαράκι ακόμη στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, παλεύει και διεκδικεί, για ένα σχολείο, με αντισεισμική προστασία και που δεν συμβιβάζεται με την σημερινή κατάσταση, όπου ο γονέας βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη, με εκπαιδευτικούς αδιόριστους, με τμήματα που στοιβάζονται τα παιδιά και με κλείσιμο σχολικών μονάδων. Μάλιστα, σήμερα Πέμπτη, στη 13:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, για τα κενά εκπαιδευτικών, τα κτιριακά προβλήματα, την υποχρηματοδότηση της παιδείας και για το 2ο δημοτικό σχολείο της πόλης, το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, οι εργασίες αποκατάστασης, με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να καλούνται…προσωρινά, να αποδεχτούν τη στέγαση των μαθητών στο 1ο δημοτικό σχολείο και μάλιστα σε απογευματινή βάρδια! Να σημειωθεί ότι με τη συμπαράσταση, του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών, της ΕΛΜΕΖ, του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και των δύο Ενώσεων Γονέων του νησιού,   υπήρξε έντονη αντίδραση και οι γονείς αποφάσισαν να μη συναινέσουν σε αυτή την υπηρεσιακή εντολή, πραγματοποιώντας συνελεύσεις και επαφές με τους αρμόδιους φορείς, καθώς και κινητοποιήσεις, με αίτημα την άμεση λειτουργία του 2ου δημοτικού σχολείου. Επίσης, η τοπική επιτροπή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, πραγματοποιεί την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ., πλατιά σύσκεψη στο εργατικό κέντρο με τις Ενώσεις και τους συλλόγους γονέων και παράλληλα, καλεί σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, για το ασφαλιστικό. Τέλος, συμμετέχει     στην καμπάνια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ)για αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, με συγκέντρωση γραφικού υλικού από τα σχολεία και κατάθεση χρημάτων σε σχετικό τραπεζικό λογαριασμό, προετοιμάζοντας, παράλληλα, μια σειρά εκδηλώσεων σχετικά με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο, ζητά ο νέος Δήμαρχος, για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του Δήμου

Με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου στα Ιόνια Νησιά, Θοδωρή Παγκράτη, με τον Αντιπρόεδρο, Δημήτρη Πέττα, και τον Γραμματέα, Γιώργο Πουλή, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς.  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι σύμβουλος του κράτους και οι τρεις εκπρόσωποί του, ανέφεραν στο Δήμαρχο ότι είναι στη διάθεση του Δήμου για οτιδήποτε τούς χρειαστεί. Ο κ. Κολοκοτσάς ευχαρίστησε τους κυρίους, Παγκράτη, Πέττα και Πουλή, για την πρόταση και σημείωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία και μαζί τους, δεδομένου ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά οικονομικά προβλήματα… 

Ορισμός Αντιδημάρχων και αρμοδιοτήτων, χωρίς εκπλήξεις, από τη νέα Δημοτική Αρχή

Με απόφασή του ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, όρισε τους έξι αντιδημάρχους του νησιού, η θητεία των οποίων άρχισε την 1η Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου 2017. 

Πιο  συγκεκριμένα, Αντιδήμαρχος Αρτεμισίων ορίστηκε ο Αντώνης Αντίοχος-Μπαλιακράς με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, την εποπτεία και τον έλεγχο λειτουργίας του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής Διεύθυνσης Τοπικής Οκονομικής Ανάπτυξης, του Τμήματος Αλιείας Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών πλην των τμημάτων καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων και τεχνικών ειδικών συνεργείων, της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης και του Γραφείου Τέλεσης Πολιτικών Γάμων. 

Αντιδήμαρχος Ζακυνθίων θα είναι ο Γιάννης Στάθης, με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, την εποπτεία και τον έλεγχο του Τμήματος Περιβάλλοντος Πολιτικής Προστασίας, του Τμήματος Σφαγείων, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, του Τμήματος Νεκροταφείων Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας και του Τμήματος Καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. 

Αντιδήμαρχος Λαγανά ορίστηκε ο Τάσος Μποτώνης με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, την εποπτεία και τον έλεγχο του Τμήματος Τουρισμού Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού και επίβλεψη ηλεκτρολογικών θεμάτων. 

Αντιδήμαρχος Αρκαδίων ορίστηκε ο Ιωάννης Κόκλας με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, την εποπτεία και τον έλεγχο λειτουργίας του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Διεύθυνσης Πρόνοιας Κοινωνικών Υποθέσεων Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και  του Τμήματος Εκδόσεων αδειών επιχειρήσεων, γενικών εμπορικών δραστηριοτήτων, κοινόχρηστων χώρων και υπαίθριας διαφήμισης Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης. 

Αντιδήμαρχος Αλυκών ορίστηκε ο Αναστάσιος Μαρίνος με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, την εποπτεία της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική Ενότητα και την παρακολούθηση των έργων που εκτελούνται εκεί. 

Αντιδήμαρχος Ελατίων ορίστηκε ο Αναστάσιος Μαρίνος-Ντούνος με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, την εποπτεία της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική Ενότητα και την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων που εκτελούνται εκεί. 

Να προστεθεί πως όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται στα καθήκοντά του, αναπληρώνεται από τον Αντιδήμαρχο, Αντίοχο-Μπαλιακρά Αντώνιο, ενώ όταν και αυτός απουσιάζει ή κωλύεται στα καθήκοντά του, αναπληρώνεται από τον Αντιδήμαρχο Στάθη Ιωάννη. 

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου εξακολουθεί να έχει όλες τις αρμοδιότητες του Δήμου, και την εποπτεία λειτουργίας των υπολοίπων υπηρεσιακών μονάδων του Δήμου που δεν έχει εκχωρήσει με την παρούσα απόφασή του. 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54