Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Φλώρινας, σε συνεργασία με την νοσοκομειακή επιτροπή των γιατρών, διοργάνωσε συλλαλητήριο - διαμαρτυρία στις 3 Σεπτεμβρίου 2014 στην πόλη της Φλώρινας με βασικά αιτήματα:

Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας

Άμεση κάλυψη των μόνιμων κενών οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων του Νοσοκομείου Φλώρινας ώστε να αποτραπεί η λειτουργική του κατάρρευση

Στελέχωση και επαρκή χρηματοδότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλες τις υπηρεσίες του Νομού

Χρηματοδότηση του νοσοκομείου ικανή και αναγκαία για την ολοκληρωμένη λειτουργία του.

Στόχος μας, η αξιοπρεπής παροχή υπηρεσιών υγείας, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία και η μετακίνηση των συμπολιτών σε γειτονικά Κράτη ή άλλα νοσοκομεία. Πρέπει να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, από το νοσοκομείο Φλώρινας και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων, σύλλογοι  και κάτοικοι από το νομό Φλώρινας. Το παρόν ψήφισμα του συλλαλητηρίου θα γραφεί, θα υπογραφεί από τους φορείς και συλλόγους που συμμετείχαν, και θα σταλεί στον Πρωθυπουργό της Χώρας και τον Υπουργό Υγείας. 



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μόνο αυτό δεν περίμενα το πρωί της Παρασκευής καθώς πήγαινα στην Πρέσπα…

14:30΄  έξω από το δημαρχείο έπεσε ένας συμπολίτης μας ,παίρνουμε τηλέφωνο στο πολυίατρειο Πρεσπών ,  ο γιατρός λείπει …

Τηλέφωνο στην Φλώρινα, στο νοσοκομείο ,θα ξεκινήσει ασθενοφόρο από εκεί…

Ο άνθρωπος πεσμένος στα πόδια μας αβοήθητος και μην έχοντας επαφή με το περιβάλλον.

Περιμένουμε μια ώρα και ένα τέταρτο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ,όλοι γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις  , να γίνει έγκαιρη διάγνωση και διακομιδή του ασθενή…

Φτάνει το ασθενοφόρο ,με δυο τραυματιοφορείς και χωρίς γιατρό !!!

Τον φορτώνουμε σαν ένα σακί πατάτες και τον αφήνουμε στην τύχη του υψίστου…

Να περάσει από Βίγλα με  υψόμετρο , με ένα ασθενοφόρο ,αρχαίο  και χωρίς σύνοδο γιατρό !!!

Η εγκατάλειψη στην περιοχή μας είναι τραγική ,είμαστε όλοι υπεύθυνο, που ενώ βλέπουμε το λάθος δεν κάνουμε τίποτα…

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ …

Η Πρέσπα είναι μια περιοχή που έχει υποβαθμιστεί όσο δεν πάει ,πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να επαναφέρουμε την ισοτιμία στους ακρίτες μας .

Η περιοχή  υποδέχεται πολλούς  τουρίστες καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου ,έχει ένα νηπιαγωγείο ,ένα δημοτικό ,ένα γυμνάσιο και λυκειακές   τάξεις …είναι πύλη εισόδου και εξόδου για την γειτονική Αλβανία ,έχει σύνορα με τηνFYROM,εδώ παράγονται τα φημισμένα φασόλια Πρεσπών ,και και και…

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ !!!

Με μόνο δυο γιατρούς, δεν μπορούμε να έχουμε σωστή λειτουργιά και πλήρη κάλυψη σε 24ωρη βάση και όλες τις μέρες της εβδομάδας …

Χωρίς ασθενοφόρο και φαρμακείο πώς να  μπορέσεις να παρέχεις τις πρώτες βοήθειες ;

Με δυο νοσοκόμες που κάνουν ότι παιρνάει από το χέρι τους, για να βοηθήσουν την κατάσταση δεν γίνεται .

Τελεία και παύλα δεν πάει άλλο, δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι μια  πολιτισμένη  κοινωνία .

Πλέον δεν είναι τιμή να ζεις στα σύνορα ,είναι καταδίκη!!!

Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε ένα απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο ,με μελέτες επί μελετών και χωρίς αποτέλεσμα …

Δεν γίνεται άλλο ,πρέπει κύριοι να λάβετε σοβαρά υπόψη  σας , ότι οι ακρίτες μας έχουν ανάγκες και πρέπει το οργανωμένο κράτος να τις καλύψει ,αν δεν μπορεί , να μας δώσει την δυνατότητα  να ψάξουμε μόνοι μας, για εναλλακτικές λύσεις  !!!

Ας μου ανοίξει τα σύνορα με τηνFYROM,ώστε να πηγαίνω εκεί σε τέτοιες καταστάσεις !!!

Δεν θέλω και δεν μπορώ πλέον να φυλώ σύνορα και να με καταδικάζεις σε αφανισμό ,μην παρέχοντας μου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη .

Για ποιο λόγο να σου πληρώνω ασφαλιστικές εισφορές αν εσύ δεν μου παρέχεις τα αναγκαία για την επιβίωση μου, γιατί πρόκειται πλέον για επιβίωση …

Θα πρέπει πλέον να έχουμε και  την μεταχείριση που πρέπει και μας αξίζει  .

Οι κάτοικοι των  Πρεσπών συμμετέχουν ενεργά  στην διαμαρτυρία για το νοσοκομείο της Φλώρινας , καθώς είναι ζωτικής σημασίας η απρόσκοπτη λειτουργία σε πλήρη μορφή και χωρίς εκπτώσεις  για την περιοχή μας .

Η υποβάθμιση των κλινικών με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέτει σε κίνδυνο των κάτοικων της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο .

Λέμε όχι στην υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας

Λέμε όχι στην αδικαιολόγητη και άδικη έκθεση των κάτοικων της Πρέσπας σε κίνδυνο

Κα Διοικήτρια του νοσοκομείου Φλώρινας ,πρέπει να δώσετε λύση εδώ και τώρα πριν θρηνήσουμε θύματα

Κύριοι βουλευτές σας καθιστώ υπευθύνους για ότι συμβεί …

Κε Αντιπεριφερειάρχη πιέστε όσο μπορείτε

Κε περιφερειάρχη περιμένουμε  από εσάς να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας ,για τα θέματα της υγείας στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας

Κύριοι Δήμαρχοι ,περιμένουμε πολλά από εσάς …εσείς είστε η φωνή μας ,μπείτε μπροστά

Δέσποτα ξέρουμε ότι και εσύ είσαι μαζί μας …

Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση στο θέμα τον γιατρών (3 το λιγότερο ),μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου με οδηγό-τραυματιοφορέα  και λειτουργιά φαρμακείου στο πολυιατρείο Λευκώνα .

Όλοι μαζί μπορούμε να πιέσουμε και τελικά να καταφέρουμε την απρόσκοπτη και σωστή λειτουργία του νοσοκομείου μας .

Με τιμήΠαπαδόπουλος Βασίλειος του Γρηγορίου



ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης και της προσφοράς του, θέλοντας να διευκολύνει και να υποστηρίξει τους πρωτοετείς φοιτητές και τις οικογένειες τους για την ομαλή πραγματοποίηση της εγγραφής τους, γνωστοποιεί ότι, οι Γραμματείες των Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής στην Κοζάνη και της Παιδαγωγικής Σχολής στη Φλώρινα θα λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο, 20-21 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 10π.μ.-14μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών και τις φοιτητικές παροχές μπορείτε να απευθύνεστε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας:www.uowm.gr.


Ο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ

Μέσα σε λιγότερο από είκοσι μέρες λάβαμε τουλάχιστον 5 τηλεφωνήματα για κουτάβια νεογέννητα πεταμένα σε κάδους σκουπιδιών ή στην καλύτερη περίπτωση εγκαταλελειμμένα σε σημεία που ξέρουν πως κάποιοι φροντίζουν ζώα. Απευθυνόμαστε σε ΣΑΣ συμπολίτες μας, για ένα τόσο απεχθές φαινόμενο.
Γιατί μια τέτοια πράξη είναι ανήθικη, απολίτιστη, απρεπής αλλά και ποινικά κολάσιμη εφ’ όσον η πράξη αυτή είναι φόνος και μάλιστα εκ προμελέτης. Και σας διαβεβαιώνουμε η λύση δεν είναι: τηλεφώνησε στη Φιλοζωική! Τι θα τα κάνουμε εμείς;;; και πόσα;; Ο Σύλλογος δεν έχει ούτε το χώρο, ούτε τα χρήματα αλλά ούτε και τα άτομα να τα αναλάβει. Το βρίσκετε λοιπόν κατορθωτό; Τα κουτάβια δεν επιζούν και εμείς νιώθουμε ανήμποροι να τα βοηθήσουμε. Η προσπάθεια να τα μεγαλώσεις είναι πολύ δύσκολη και τελείως ακατόρθωτη τις περισσότερες φορές. Διερωτόμαστε: Είναι τόσο δύσκολο να στειρώσεις το ζωάκι σου; Είναι τόσο δύσκολο να σκεφτείς μια άλλη λύση αντί να τα πετάξεις; Όταν έχεις ένα ζώο είσαι υπεύθυνος γι αυτό και είσαι υποχρεωμένος να το έχεις στο δικό σου χώρο και όχι ελεύθερο στο δρόμο. Και όταν ζεις σε μια κοινωνία είσαι υποχρεωμένος να ακολουθείς τους νόμους και να μην δημιουργείς πρόβλημα στους άλλους, αυξάνοντας τον αριθμό των αδέσποτων. Αγαπητοί μας συμπολίτες πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα είναι απόρροια της δικής μας ανευθυνότητας, και έλλειψης σεβασμού προς ένα έμβιο ον και δεν έχει σχέση με την σημερινή οικονομική κρίση! Ένα παιδί, ένα γέρο θα τον αφήναμε στο δρόμο γιατί δεν έχουμε χρήματα; Γιατί λοιπόν να αφήσουμε ένα ζώο; Επειδή είναι ζώο; Πόση ανηθικότητα, πόση έλλειψη ανθρωπιάς και ευαισθησίας μπορεί να κρύβει μια τέτοια σκέψη άραγε;
Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ - Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ!
Εάν πραγματικά σας νοιάζουν τα ζώα φροντίστε να στειρωθούν τα ενήλικα, προλάβετε τις γέννες και δεν θα χρειάζεται να εγκαταλείπετε πλέον κουτάβια ΠΟΥΘΕΝΑ!
Το Δ/Σ του ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ 




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54