Ειδήσεις Από την ΕΡΑ Χανίων

Χανιά: Πέθανε 20χρονος από μολυσμένο ποντίκι
Ανησυχία και μεγάλη λύπη προξενεί η είδηση του θανάτου ενός 20χρονου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή μετά από λοίμωξη λεπτοσπείρωσης που του προκλήθηκε από νεκρό ποντίκι. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο άτυχος νεαρός έπλενε με λάστιχο σε αυλή, όταν είδε ένα νεκρό ποντίκι. Τότε το απομάκρυνε με κάποιο μέσο και συνέχισε την δουλειά του. Δυστυχώς όμως, φαίνεται πως το λάστιχο ή κάποιο άλλο αντικείμενο που έπιασε στη συνέχεια, είχε μολυνθεί από το μικρόβιο της λεπτοσπείρωσης. Ο 20χρονος οδηγήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Χανίων με έντονους πόνους στο στομάχι. Όπως διαπίστωσαν άμεσα οι γιατροί είχε εμφανίσει λεπτοσπείρωση και τον εισήγαγαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αλλά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία.Το πρωί της Παρασκευής, τα ζωτικά του όργανα άρχισαν να υπολειτουργούν με αποτέλεσμα το βράδυ της ίδιας ημέρας να χάσει τη μάχη της επιβίωσης.




Χανιά: Έπεσε από μπαλκόνι και σκοτώθηκε 60χρονος τουρίστας στο Σταλό

Με τον πιο άσχημο τρόπο εξελίχθηκαν οι διακοπές ενός ζευγαριού από το Βέλγιο στα Χανιά.

Το ζευγάρι που διέμενε σε ξενοδοχείο στο Σταλό, χθες βράδυ βγήκε στο μπαλκόνι του δωματίου στον δεύτερο όροφο και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο άνδρας έπεσε στο κενό.

Ο άτυχος τουρίστας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο στις 03:00 σήμερα τα ξημερώματα, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Στη σορό του 60χρονου Βέλγου θα διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή.

Ρέθυμνο: Χασίς και δυναμίτιδα με το κιλό σε ποιμνιοστάσιο

Πλούσια ήταν η σοδειά των διωκτικών αρχών του Ρεθύμνου, οι οποίες στην διάρκεια έρευνας σε ποιμνιοστάσιο σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, βρήκαν κρυμμένα σε μικρή σπηλιά, χασίς και άφθονη δυναμίτιδα.

Η έρευνα έγινε το απόγευμα της Παρασκευής και οδήγησε στην σύλληψη των ιδιοκτητών του ποιμνιοστασίου 30 και 27 ετών οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής.

Στη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε φυσικό σπήλαιο εντός περιφραγμένου χώρου ιδιοκτησίας τους:

• 858 γραμμάρια κάνναβη,
• 3.247 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα,
• 833 γραμμάρια αμωνιοδυναμίτιδα,
• 17,5 μέτρα ακαριαία θρυαλλίδα,
• 2 ξιφολόγχες και φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Ο συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Ηράκλειο: Πέντε συλλήψεις για χρέη στο δημόσιο

Μπαράζ συλλήψεων για χρέη προς το Δημόσιο συνέβη χθες το πρωί στο Ηράκλειο, με πέντε οφειλέτες να οδηγούνται στον Εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου των Αστυνομικών Υπηρεσιών Κρήτης, χθες το πρωί στο Ηράκλειο συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, πέντε (5) ημεδαποί ηλικίας 66,50,62,49 και 36 ετών, για οφειλές δημοσίου.

Ειδικότερα, το συνολικό ύψος των οφειλών του 66χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 411.640,75 ευρώ, του 50χρονου στο ποσό των 70.411,40 ευρώ, του 62χρονου ανέρχεται στο ποσό των 82.930,88 ευρώ, του 49χρονου στο χρηματικό ποσό των 126.335,88 ευρώ, ενώ του 36χρονου ανέρχεται το χρηματικό ποσό των 63.619,55 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31/05/2014 - 17:34