Στη Μαλαισία τα «μαύρα κουτιά» του μοιραίου Μπόινγκ

Σε αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες από τη Μαλαισία παρέδωσαν οι ρωσόφωνοι τα «μαύρα κουτιά» από το Μπόινγκ των μαλαισιανών αερογραμμών που συνετρίβη στην Ανατολική Ουκρανία. Η παράδοση έγινε στην πόλη του Ντόνετσκ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει πλήρη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της κινητοποίησης εμπειρογνωμόνων.Πιστεύουμε ότι μία τέτοια καταστροφή πρέπει να διαλευκανθεί με την ενεργή συμμετοχή του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας του ΟΗΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η πρέσβης της Ρωσίας στη Μαλαισία, Λιουντμίλα Βορόμπγιεβα ανέφερε ότι η Μόσχα ζητά η έρευνα να γίνει υπό την εποπτεία του ICAO, του Διεθνή Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, που ανήκει στην αρμοδιότητα του ΟΗΕ και όχι από την ουκρανική κυβέρνηση, γιατί μπορεί να αλλοιώσει τα στοιχεία.

Ο στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ, επικεφαλής των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαθέτει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ένα μαχητικό αεροσκάφος («Σουχόι») Su-25 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε σε απόσταση 3-5 χλμ. από το επιβατικό αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών. Ο ίδιος επανέλαβε ότι η Ρωσία δεν παρέδωσε κανένα σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων Buk (SA-11) στους ρωσόφωνους ή «οποιαδήποτε άλλα όπλα». Επίσης, δήλωσε ότι δεν εντοπίστηκε η εκτόξευση πυραύλων από το έδαφος σε οποιοδήποτε σημείο κοντά στην πορεία του «Μπόινγκ» και κάλεσε τις ΗΠΑ να δώσουν στη δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες, «εάν έχουν» τέτοιες.


Πηγή: 902.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22/07/2014 - 17:11