Σε λειτουργία από αύριο ο σταθμός του μετρό «Αγία Μαρίνα»

Εγκαινιάστηκε σήμερα ο νέος σταθμός «Αγία Μαρίνα» της γραμμής 3 του μετρό, που βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού στο ύψος του Δημαρχείου Αιγάλεω και τίθεται σε λειτουργία από αύριο το πρωϊ. Ο νέος σταθμός της «Μπλε» γραμμής, διαθέτει χώρο μετεπιβίβασης με χωρητικότητα 380 ΙΧ οχημάτων.

Η διαδρομή μέχρι το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε εννέα λεπτά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα απευθείας μετάβασης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε 40 λεπτά. 

Η ονομασία του σταθμού κατά τη διάρκεια κατασκευής του ήταν Χαϊδάρι αλλά στη συνέχεια άλλαξε σε Αγία Μαρίνα (από την ονομασία της περιοχής), καθώς βρίσκεται για λίγα μόλις μέτρα εντός των ορίων του δήμου Αγίας Βαρβάρας (με μία έξοδο του σταθμού να βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Αιγάλεω).

Στην τελική δοκιμαστική λειτουργία του έργου εκτός από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Χρήστο Τσίτουρα, παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, κ. Γιώργος Καπλάνης, ο Δήμαρχος Αιγάλεω, κ. Χρήστος Καρδαράς, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Δημήτρης Μαραβέλιας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. κ. Νικόλαος Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ κ. Ηρακλής Δρούλιας και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων των τριών δήμων εκτός του ΚΚΕ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13/12/2013 - 17:10