Ειδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων

Σύνταξη ειδήσεων: Νίκος Χουρδάκης

Επιμέλεια: Άρτεμις Κατράκη

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

 

Χανιά: Ανεξήγητος ήχος αναστάτωσε χθες το απόγευμα τους κατοίκους της πόλης

 

Ένας δυνατός ήχος αναστάτωσε λίγο πριν τις 5 χθες το απόγευμα τους κατοίκους των Χανίων, αλλά, μέχρι στιγμής, κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν ο ήχος προερχόταν από φυσικό φαινόμενο ή από κάτι άλλο.

 

Πολλά τηλεφωνήματα δέχτηκε η Αστυνομία, από  πολίτες που ζητούσαν να μάθουν τι συνέβη.

 

Ο καθηγητής Φίλιππος Βαλλιανάτος, υπεύθυνος του Εργαστηρίου Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης, ανέφερε πως ο ήχος δεν προήλθε από σεισμό, και δεν υπήρχε καμία προγραμματισμένη στρατιωτική βολή ή άσκηση την ώρα του συμβάντος. Το ίδιο επιβεβαίωσαν και οι σεισμολόγοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών .

 

Το γεγονός αυτό θυμίζει τις ανεξήγητες δονήσεις τον Σεπτέμβριο του 2012 για τις οποίες όλα τα Χανιά είχαν αναστατωθεί από το κέντρο της πόλης μέχρι την ενδοχώρα του Νομού.

 

Χανιά:  Μεγαλώνει η ανησυχία για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο

 

Εντείνονται οι πιέσεις της επιστημονικής κοινότητας, πολιτών, αλλά και πολιτικών, όπως αναφέρουν σήμερα τα «Χανιώτικα Νέα», για να αποτραπεί η καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο με την πειραματική μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω. Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι με τηλεδιάσκεψη θα ενημερώσουν οι Η.Π.Α. τους επιστήμονες για τη διαδικασία που έχει επιλεγεί!

 

Αδιαπραγμάτευτο αίτημα της επιστημονικής κοινότητας αποτελεί η καταστροφή των χημικών της Συρίας να γίνει σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία και παράλληλα να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, όπως τόνισε ο καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ευάγγελος Γιδαράκος σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της καταστροφής των επικίνδυνων ουσιών.

 

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των φορέων ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών

 

• Ενημερωτικό τριήμερο 1, 2 και 3 Μαρτίου, στην πόλη των Χανίων και την Καθαρά Δευτέρα στους Αγίους Αποστόλους με κείμενα και πανό.

 

• Παγκρήτια πορεία και συγκέντρωση στο εμπορικό λιμάνι της Σούδας, στις 9 Μαρτίου, 12 μ.

 

• Δημιουργία αφίσας, η οποία θα καλεί σε πορεία – συγκέντρωση στις 9 Μαρτίου, στις 12 μ., στο εμπορικό λιμάνι της Σούδας. Το σύνθημα της αφίσας θα είναι «Όχι στα χημικά του πολέμου στη θάλασσα της Μεσογείου».

 

Ηράκλειο: Αλλοδαπός βρέθηκε μαχαιρωμένος σε κεντρικό δρόμο της πόλης

 

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών που σήμερα τα ξημερώματα μαχαίρωσαν έναν 28χρονο αλλοδαπό από την Αλβανία και τον παράτησαν αιμόφυρτο στο δρόμο.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου στις 4 τα ξημερώματα, οι αρχές ειδοποιήθηκαν ότι στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων, στην άκρη του δρόμου, βρίσκεται χτυπημένος και σε άσχημη κατάσταση ένας άντρας.

 

Όπως διαπιστώθηκε, το θύμα, είχε δεχτεί δύο μαχαιριές. Σύμφωνα με πληροφορίες στον τόπο του συμβάντος, είχε προηγηθεί συμπλοκή ομάδας ατόμων.

 

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και η αστυνομία.

 

Ο 27χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και νοσηλεύεται. Η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή.

 

Χανιά:  Έκλεψε συνταγολόγιο και ιατρική σφραγίδα για να αγοράζει υπνωτικά χάπια

 

Το συνταγολόγιο και την σφραγίδα γιατρού στο κέντρο της πόλης των Χανίων, έκλεψε ένας 42χρονος ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς.

 

Η διάρρηξη στο ιατρείο έγινε την Δευτέρα και καθώς τα μόνα που εκλάπησαν ήταν το συνταγολόγιο και η ιατρική σφραγίδα, οι έρευνες των αστυνομικών εστράφησαν στους κύκλους των τοξικομανών.

 

Πράγματι, χθες πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 42χρονου στα Χανιά, όπου βρέθηκαν το συνταγολόγιο και η σφραγίδα καθώς επίσης και 104 υπνωτικά χάπια όπως και μικροποσότητα χασίς.

 

Ο 42χρονος συνελήφθη.

 

Χανιά: Συνελήφθη φαρμακοποιός με οφειλές προς το Δημόσιο 850.000 ευρώ

 

Μια ακόμη σύλληψη για οφειλές στο Δημόσιο πραγματοποιήθηκε στα Χανιά κατόπιν εντολής του Οικονομικού Εισαγγελέα.

 

Πρόκειται για 60χρονο φαρμακοποιό, ο οποίος έχει οικονομικές οφειλές προς το Δημόσιο που φτάνουν στις 850.000 ευρώ.

 

Ο 60χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54