Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  19. 06. 2014


Στον εισαγγελέα για βιασμό της ανήλικης κόρης του

Με την κατηγορία του βιασμού σε βάρος ανήλικης, οδηγήθηκε χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα Καλαμάτας ένας 35χρονος Αλβανός μετανάστης, που διέμενε σε χωριό του Δήμου Μεσσήνης. Όπως έγινε γνωστό τα τρία τελευταία χρόνια ο 35χρονος βίαζε την 15χρονη (σήμερα) κόρη του, πολλές φορές μπροστά στα μάτια της μητέρας της, την οποία απειλούσε και έδερνε για να μην τον καταγγείλει. Η ανήλικη και η μητέρα της δεν άντεξαν τα βασανιστήρια και κατέφυγαν στην Αστυνομία. Μετά την καταγγελία ο 35χρονος συνελήφθη.


Πωλούνται οι παραλίες της Πελοποννήσου

Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για το σχέδιο ξεπουλήματος μεγάλων παραλιακών εκτάσεων, ακόμη και αρχαιολογικών χώρων, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, ζητεί ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Πατσαρίνος. Ο ερωτών παραθέτει των κατάλογο των προς πώληση δημόσιων εκτάσεων, μεταξύ των οποίων είναι 1.911 στρέμματα στην παραλία Καραθώνα στο Ναύπλιο, 32 στρ. παραλιακής έκτασης στο Κονδύλι Αργολίδας, 38 στρ. στο Σαλάντι Αργολίδας, 135 στρ. παραλιακής έκτασης στην Κινέτα, 175 στρ. παραλιακής έκτασης στο Σαρακίνο και τον Σίμο Ελαφονήσου, 500 στρ. παραλιακής έκτασης στη Γλυκόβρυση Λακωνίας, 107 στρ. παραλιακής έκτασης στο Σκουτάρι Γυθείου, 11 στρ. παραλίας στην Παχιά Άμμο Πλύτρας Μονεμβασιάς, η περιφερειακή αγορά στο Λέχαιο Κορινθίας, 2 κτίρια της ΔΟΥ στην Κόρινθο, 300 στρ. στη Μπαφαρίστρα Κορίνθου, 300 στρ. στα Καμίνια της Βόρειας Κυνουρίας, 11 στρ. στο Άστρος, 535 στρ. στη Γιάλοβα Μεσσηνίας, 44 στρ. στο Διβάρι, 220 στρ. στην Μπούκα, 19,5 στρ. στο Πεταλίδι, 48 στρ. στον Κορδία Καλαμάτας.
Ο κ. Πατσαρίνος ερωτά την ηγεσία της Περιφέρειας πότε θα φέρει το θέμα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ποια είναι η θέση της, γι’ αυτά που σχεδιάζονται και αν έχει σχέδιο για την αξιοποίηση των σημαντικών αυτών εκτάσεων της Πελοποννήσου προς όφελος των πολιτών.


Με μουσικές της Μεσογείου κατά των χημικών του πολέμου της Συρίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σχεδίων αδρανοποίησης των τοξικών χημικών του πολέμου της Συρίας στα διεθνή της Μεσογείου, οργανώνει αύριο στις 9 το βράδυ στο λιμάνι της Καλαμάτας (στο «Πανελλήνιο») η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Φορέων και Πολιτών της Μεσσηνίας. Κύριο αίτημα της κινητοποίησης είναι να σταματήσουν αμέσως όλες οι διαδικασίες μεταφοράς των επικίνδυνων χημικών, για την αδρανοποίησή τους εν πλω σε πλοίο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και την πόντιση των υπολειμμάτων στο βυθό της Μεσογείου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει συναυλία με μουσικές από τις χώρες της Μεσογείου.


Συγκέντρωση για τα χημικά και στα Φιλιατρά

Η Συντονιστική Επιτροπή κατά των χημικών Τριφυλίας, καλεί τους πολίτες των Φιλιατρών να συμμετέχουν σε συγκέντρωση και διαμαρτυρία, που οργανώνει σήμερα στις 8 το βράδυ στο «Φουρναράκειο» Πνευματικό Κέντρο. Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Βαγγέλης Πισίας.


Ο Θ. Πετράκος καλεί τους συνδικαλιστές του Δημοσίου σε σύσκεψη

Πρόσκληση προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νομαρχιακού τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ και τα μέλη των διοικήσεων των πρωτοβάθμιων συλλόγων των εργαζομένων στο Δημόσιο απευθύνει ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θανάσης Πετράκος. Ο βουλευτής καλεί τους συνδικαλιστές σε σύσκεψη που θα γίνει σήμερα στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Καλαμάτας. Στη συνάντηση θα συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο (απολύσεις, διαθεσιμότητες, αξιολόγηση και άλλα).


Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογό τους εξέλεξαν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Στις εκλογές ψήφισαν 494 εκπαιδευτικοί. Πρώτη ήρθε η παράταξη της ΔΑΚΕ με 200 ψήφους και 4 έδρες, δεύτερη η Αντιπρόταση - Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών με 186 ψήφους και 3 έδρες και τρίτη η Αγωνιστική Συσπείρωση με 87 ψήφους και 2 έδρες.


Στην Αθήνα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων

Πανελλαδική διαμαρτυρία στην Αθήνα έχουν προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη στις 6 το απόγευμα οι οργανώσεις των συνταξιούχων (ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ – ΟΤΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ).
Οι οργανωτές καλούν τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση. Για τη μετάβαση στην Αθήνα θα δρομολογηθούν λεωφορεία, που θα αναχωρήσουν σήμερα στις 2 μετά το μεσημέρι από το Εργατικό Κέντρο Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας 27210-90411 και 27210-80656.
Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ.


Σε «καραντίνα» η Λακωνία, λόγω καταρροϊκού πυρετού

Σε «καραντίνα» έχει τεθεί ο Νομός Λακωνίας, λόγω των κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού, που εμφανίστηκαν σε κοπάδια προβάτων. Για να αποφευχθεί η διάδοση της ζωονόσου τα μέτρα πρόληψης προβλέπουν ζώνη προστασίας 100 χιλιομέτρων. Στη ζώνη περιλαμβάνονται οι Νομοί Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Αργολίδας. Τα μέτρα προστασίας περιλαμβάνουν καταγραφή των μονάδων στις οποίες γίνεται εκτροφή ευαίσθητων στον καταρροϊκό πυρετό ειδών ζώων, εφαρμογή προγράμματος επιδημιολογικής επιτήρησης, απαγόρευση εξόδου ζώων των ευαίσθητων ειδών από τη ζώνη προστασίας χωρίς την έγγραφη άδεια του αρμόδιου Τμήματος Κτηνιατρικής.
• Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο καταρροϊκός πυρετός, θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που συνεδριάζει εκτάκτως αύριο στις 11 το πρωί στην Τρίπολη.


Έκλεβαν εκκλησίες και νεκροταφεία

Στον εισαγγελέα Καλαμάτας οδηγήθηκε ένας 39χρονος που συνελήφθη από την Αστυνομία κατηγορούμενος για διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών σε εκκλησίες και νεκροταφεία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 39χρονος, από τον περασμένο Αύγουστο, βοηθούμενος από δυο ανήλικα κορίτσια – που χρησιμοποιούσε ως τσιλιαδόρους - είχε διαπράξει 22 διαρρήξεις και 7 απόπειρες διαρρήξεων. Στην κατοχή του βρέθηκαν εικόνες και διαρρηκτικά εργαλεία.


Συνελήφθησαν δυο από τους ληστές της Εμπορικής Φιλιατρών

Συνελήφθησαν στην Αθήνα δυο από τους ληστές που στις 29 Φεβρουαρίου του 2012, μπήκαν στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στα Φιλιατρά και με την απειλή πιστολιού πήραν 3.855 ευρώ. Στη συνέχεια είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο που είχαν κλέψει την προηγούμενη ημέρα από την Αιθαία Καλαμάτας και το οποίο εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι συλληφθέντες είναι μέλη σπείρας που εμπλέκεται σε ληστείες υποκαταστημάτων τραπεζών και των ΕΛΤΑ σε Αττική και Μεσσηνία, καθώς επίσης σε πλήθος κλοπών, κυρίως σε εμπορικά καταστήματα της Αττικής και σε κλοπές οχημάτων.


Ορκωμοσία πτυχιούχων στο Πανεπιστήμιο

Τα πτυχία τους θα λάβουν αφού ορκιστούν οι φετινοί απόφοιτοι της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Η τελετή της ορκωμοσίας στο Πανεπιστήμιο θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο της Σχολής.


Εγκαίνια της έκθεσης «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας»

Αύριο στις 8:30 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας», που οργανώνει η ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας στην Καλαμάτα.
Η έκθεση περιλαμβάνει αντικείμενα από το ανάκτορο του Νέστορος, τα «Ελληνικά» της Άνθειας, την Πύλο και την Αρχαία Μεσσήνη, που συνδέονται με τη μουσική και το χορό και επεκτείνεται στη σύγχρονη χορευτική δημιουργία στην Καλαμάτα, η οποία έχει καθιερωθεί ως πόλη χορού.
Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παρουσιαστεί το χορευτικό δρώμενο "Lux Aeterno" από τη Δημοτική Σχολή Χορού. Θα υπάρχουν επίσης:
• Πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό της χορογράφου Ζουζούς Νικολούδη και φωτογραφικά στιγμιότυπα από παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
• Φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας
• Μαγνητοσκοπημένη έκθεση φωτογραφίας «NELLY'S Σώμα και Χορός»
• Βιντεοσκοπημένες παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
• Βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις Ελλήνων χορογράφων και αφιερώματα στη σύγχρονη χορευτική δημιουργία.


«Το Τερατώδες Είδωλο της Ευρώπης»

Το βιβλίο του Μεσσήνιου πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστα Γουλιάμου, “Το Τερατώδες Είδωλο της Ευρώπης” θα παρουσιαστεί σήμερα στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο “Rex” στην Καλαμάτα.
Η παρουσίαση θα γίνει από τον καθηγητή, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, τον πρόεδρο του Συμβουλίου του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου καθηγητή Πάνο Καζάκο και τον δημοσιογράφο Ηλία Μπιτσάνη.
Την εκδήλωση διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ παρών αναμένεται να είναι και ο συγγραφέας του βιβλίου Κώστας Γουλιάμος.


«Πρόγευμα στο Tiffany’s» στο καφέ Σινέ

Την ταινία του Μπλέικ Έντουάρντς «Πρόγευμα στο Tiffany’s», θα προβάλει σήμερα το βράδυ, στο καφέ Σινέ στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη. Πρωταγωνιστούν η Όντρεϊ Χέμπορν, ο Τζώρτζ Πέπαρντ και η Πατρίσια Νιλ.


Δωρεάν εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικής ιατρικής προσφέρουν στους κατοίκους του Δήμου Ανατολικής Μάνης γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Οι εξετάσεις θα γίνουν το Σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3:30 μετά το μεσημέρι στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.
Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στην πρωτοβουλία - στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πρόληψη»- μετέχει κλιμάκιο γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όπως Καρδιολογία, Πνευμονολογία, Ορθοπαιδική, Διαβητολογία, Γενική Χειρουργική, Παιδιατρική, Γυναικολογία, Γαστρεντερολογία, Χειρουργική Μαστού, Ουρολογία, Νευρολογία, Νευροχειρουργική, Παθολογία, Αλλεργιολογία, Γενική/Οικογενειακή Ιατρική.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Γραμματεία του Κέντρου Υγείας.


Στην Καλαμάτα το 15ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο

Στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί από αύριο μέχρι την Κυριακή, το 15ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο. Το γενικό θέμα του συνεδρίου είναι «Η ποιότητα στην Οδοντιατρική. Γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για καλύτερα αποτελέσματα στην καθημερινή κλινική πράξη». Θα πάρουν μέρος πάνω από 200 οδοντίατροι από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα.


Καλαμάτα – Κρήτη με το «Βιντσέντζος Κορνάρος»

Το ερχόμενο Σάββατο, θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια του επιβατικού – οχηματαγωγού «Βιντσέντζος Κορνάρος» για Καλαμάτα – Κρήτη και αντιστρόφως. Όπως ανακοινώθηκε το πλοίο θα αναχωρεί από την Κίσσαμο (Καστέλι) κάθε Σάββατο στις 2:30 μετά το μεσημέρι, θα φθάνει στα Κύθηρα στις 6:20 το απόγευμα και στην Καλαμάτα στις 11:40 το βράδυ. Από Καλαμάτα για Κρήτη θα αναχωρεί στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, θα φθάνει στα Κύθηρα στις 5:30 τα ξημερώματα και στην Κίσσαμο στις 9:50 το πρωί της Κυριακής.


Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός

Αίθριο καιρό προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19/06/2014 - 11:02