Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας-Καρδίτσα

Καρδίτσα 19 Ιουνίου 2014


Του κατέσχεσαν το φοιτητικό επίδομα λόγω χρεών του πατέρα του, αλλά δικαιώθηκε

Ένας Καρδιτσιώτης φοιτητής είδε το φοιτητικό επίδομα των 1000 ευρώ να εξαφανίζεται από την τράπεζα, επειδή ο πατέρας του είχε οφειλές προς το ΙΚΑ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέος Αγών» ο φοιτητής αποφάσισε μέσω του διαδικτύου να ζητήσει τη βοήθεια της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, με την παρέμβαση της οποίας η τράπεζα του επέστρεψε το επίδομα.


Να αποζημιωθούν οι αγρότες στο 100%

Με αφορμή τις ζημιές που προκάλεσε η χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες του νομού Καρδίτσας, συνέντευξη τύπου παραχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας. Ο πρόεδρος κ. Βαγγέλης Μπούτας ανέφερε ότι αφενός ο ΕΛΓΑ δεν υλοποίησε το πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας αφετέρου οι αποζημιώσεις που δίνει είναι περιορισμένες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο ΕΛΓΑ εδώ και τρία χρόνια δεν έχει λάβει κανένα ποσό από το κράτος, αν και προβλέπεται από τον προϋπολογισμό κρατική ενίσχυση 10 εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο. Κατά συνέπεια τα χρήματα που διεκδικούν οι αγρότες προέρχονται από τις δικές τους εισφορές προς τον οργανισμό.


Ερωτήσεις βουλευτών για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο της Καρδίτσας

Ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Σπύρος Ταλιαδούρος κατέθεσε ερώτηση στη βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Βορίδη, ζητώντας την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου της Καρδίτσας, προκειμένου να αποτραπεί η απαξίωσή του και η αναγκαστική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σχετική ερώτηση κατέθεσε και ο βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Μιχαλάκης, σημειώνοντας ότι οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, υλικά και αξονικό τομογράφο συνιστούν λόγους αναγκαστικής υποβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου και απαξίωσης των αναγκών των ασθενών, ενώ παράλληλα θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους.


1η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων

Η καλλιτεχνική εταιρεία «Δρυάδες εν πλω» πραγματοποιεί την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού Ατόμων με Αναπηρίες και Μεικτών Ομάδων, στις 29 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί, στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας, συμμετέχουν 21 Ομάδες Χορού από όλη την Ελλάδα, σε μια μοναδική σκηνική συνύπαρξη.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19/06/2014 - 10:15