Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Καρδίτσα,   22 Απριλίου 2015



Σύσκεψη στην Π.Ε. Καρδίτσας ενόψει της έναρξης της αρδευτικής περιόδου. Στόχος η ορθολογική διαχείριση των υδάτων

Πρώτη σύσκεψη φορέων ενόψει της έναρξης της αρδευτικής περιόδου πραγματοποιήθηκε το πρωί στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας. Όπως ειπώθηκε στόχος όλων είναι να εξασφαλιστεί η επαρκής άρδευση για τις καλλιέργειες, χωρίς όμως να καταναλωθεί όλη η ποσότητα νερού που αποταμιεύτηκε, αφήνοντας τους ταμιευτήρες στην υψηλότερη δυνατή στάθμη. Πέρυσι η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα διατηρήθηκε στο κατώτατο οικολογικό όριοο, ενώ η στάθμη της λίμνης Σμοκόβου έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα από την πλήρωσή της. Η πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας είναι φέτος να παροχετευθούν από τη λίμνη Πλαστήρα συνολικά 103 εκατ. κυβικά μέτρα νερού, ενώ από τη λίμνη Σκοκόβου με βάση τα σημερινά υδρολογικά στοιχεία μπορούν να δοθούν μόλις 40 εκατ. κυβικά μέτρα νερού. Ως έναρξη της αρδευτικής περιόδου προτείνεται η 10η του Μάη, με απόκλιση δέκα ημερών, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, και λήξει η 20η Αυγούστου. Να υπενθυμιστεί ότι η αρμόδια υπηρεσία για τη διαχείριση των υδάτων είναι η αντίστοιχη διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, και σε επίπεδο νομού η περιφερειακή ενότητα έχει μόνο συντονιστικό λόγο.

Τέλος για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων,κανονισμός ύδρευσης για 4 πρώην δήμους και νέα συνεδρίαση για τα αποθεματικά στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας

Νέα απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας για τη θέσπιση ειδικού δημοτικού τέλους για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων, μετά την ακύρωση της προηγούμενης απόφασης από την αποκεντρωμένη διοίκηση λόγω προσφυγής δημότη. Δεν υπήρχε οικονομοτεχνική μελέτη, η οποία συμφωνα με τον κ. Αντωνίου πλέον υπάρχει, αν και ο δημότης κ. Κολοκύθας υποστηρίζει ότι υπάρχουν και πάλι ελλείψεις, οπότε θα προσφύγει εκ νέου για να ανακυρωθει η απόφαση. Το ετήσιο ποσό σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ θα φτάνει τα 2,40 ευρώ για την πόλη της Καρδίτσας και το 1,20 για δημοτικές κοινότητες του πρώην Καποδιστριακού δήμου. Επίσης κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την τροποποίηση  των κανονισμών ύδρευσης των τεσσάρων πρώην καποδιστριακών δήμων που εντάχθηκαν στο δήμο Καρδίτσας. Επιπλέον ομόφωνα το σώμα ενέκρινε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του δήμου Καρδίτσας και του δήμου Αργιθέας για την παροχή τεχνικής υποστήριξης. Κατόπιν ομόφωνης απόφασης, την Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να συζητήσει, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης που δεσμεύει τα αποθεματικά των δήμων, καθώς και το μεταναστευτικό.

Αντίθετο το ΕΒΕ με το ενδεχόμενο κλεισίματος της παλιάς Εμπορικής Τράπεζας

Την αντίθετη άποψη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας για το ενδεχόμενο κλείσιμο της παλιάς Εμπορικής Τράπεζας που πλέον ανήκει στην όμιλο "ALPHA" εξέφρασε με επιστολή του προς τον Δ/ντή του τοπικού υποκαταστήματος της τράπεζας Alpha ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Ηλίας Αντωνίου ζητώντας να προωθηθεί η επιστολή προς τους αρμοδίους της τράπεζας.  Ο κ. Αντωνίου στην επιστολή αναφέρει ότι το επιμελητήριο έχει γίνει δέκτης παραπόνων για το ενδεχόμενο κλείσιμο και τονίζει ότι «στις εξαιρετικά δύσκολες εποχές που ζούμε θεωρούμε ότι το ενδεχόμενο της «κατάργησης» του υποκαταστήματός σας, θα προκαλέσει «ντόμινο» δυσμενών συνεπειών στην οικονομία του νομού, στην απασχόληση και στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών».

Σύσκεψη για τα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων του νομού

Σε σύσκεψη – συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων του νομού Καρδίτσας προχωρά σήμερα Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Καρδίτσας. Έχοντας ήδη ξεκινήσει μία διαδικασία καταγραφής των προβλημάτων λειτουργίας των σχολικών μονάδων του νομού μας και προκειμένου να αξιολογηθούν και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις για την επίλυση τους η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Καρδίτσας,καλεί Συλλόγους Γονέων, γονείς και κηδεμόνες να συμμετέχουν στη σύσκεψη που θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

Σήμερα η πρώτη δημόσια συνάντηση της Επιτροπής Διαγραφής του χρέους στην Καρδίτσα

Η πρώτη δημόσια συνάντηση της επιτροπής διαγραφής του χρέους στην Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 8 μ.μ., στο Παυσίλυπο. Να υπενθυμιστεί ότι σε ανοιχτή συνάντηση που έγινε μέσα στις γιορτές αποφασίστηκε να συγκροτηθεί δημόσια - ανοιχτή, επιτροπή διαγραφής του χρέους και στην Καρδίτσα. Να απευθυνθεί σε πολίτες και σε συλλόγους και συλλογικότητες, του ιδιωτικού όσο και τους δημόσιου τομέα  για την οργάνωση της παρέμβασης και της δημόσια δράσης της. Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συνάντηση, «το χρέος αυτό, το οποίο αυξάνεται αντί να μειώνεται, ενώ εφαρμόζεται η πιο σκληρή και βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, ούτε το δημιουργήσαμε, ούτε το αναγνωρίζουμε.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι νέοι, έχουν πληρώσει ακριβά το χρέος. Όπως φωνάξαμε και στους μεγάλους αγώνες μας αυτά τα 5 χρόνια, εμείς πληρώσαμε το χρέος 2 και 3 φορές, ώρα να πληρώσουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι πολυεθνικές». Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους και όλες τις ενδιαφερόμενες που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στο χρέος και στην Καρδίτσα να υπογράψει το ανωτέρω κάλεσμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
Για την επικοινωνία με την επιτροπή, μπορείτε να επικοινωνείτε με το  ανωτέρω e-mail
καθώς και στο: www.facebook.com/diagrafi.tou.xreous.karditsa


Να τηρείται ο κανονισμός καθαριότητας ζητά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καρδίτσας

Έκκληση σε όλους τους δημότες να βοηθήσουν στον τομέα της καθαριότητας ο οποίος παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης απηύθυνε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Σωτήρης Αντωνίου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Με δεδομένο ότι τους θερινούς μήνες τα προβλήματα οξύνονται ο κ Αντωνίου ζήτησε από δημότες και κυρίως καταστηματάρχες να τηρούν πιστά τον κανονισμό καθαριότητας. Να μην χρησιμοποιούν οι δημότες τους κάδους για να πετάξουν κλαδιά, γκαζόν και μπάζα, διότι προκαλούνται βλάβες στους κάδους, ενώ αυξάνεται το κόστος αποκομιδής και διάθεσης των απορριμμάτων. Οι καταστηματάρχες να μην αφήνουν σακούλες σκουπιδιών εκτός κάδων και να μην βγάζουν απορρίμματα και κουτιά αφου περάσουν τα απορριμματοφόρα. Μίλησε επίσης για τα εγκατελειμένα οχήματα, για την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και στον καθαρισμό οικοπέδων.

Εκδήλωση από την  Ένωση Επιστημόνων Ν.Καρδίτσας : «Μπορούμε να επηρεάσουμε τη λειτουργία του εγκεφάλου μας;»

Η Ένωση Επιστημόνων Ν. Καρδίτσας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, διοργανώνει εκδήλωση – διάλεξη με θέμα: Μπορούμε να επηρεάσουμε την λειτουργία του εγκεφάλου μας; Η Διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 03 Μαΐου 2015 στις 12.00 π.μ.  στην Αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΔΚ) Μ. Αλεξάνδρου 34.

Ομιλήτρια θα είναι η κ. Μάγδα Τσολάκη, MD, PhD, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Θεολόγος, Καθηγήτρια στη Γ΄ Νευρολογική Κλινική του ΑΠΘ, δίδαξε στο Τμήμα ψυχολογίας του ΑΠΘ 10 χρόνια και το Μάθημα Νευρολογίας το 1994-1995 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22/04/2015 - 12:58