Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας  6/5/2015



Αίτημα από τον ΤΟΕΒ Ταυρωπού για έναρξη της αρδευτικής περιόδου

Την έναρξη της αρδευτικής περιόδου προκειμένου να φυτρώσουν οι καλλιέργειες καθώς επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες ζήτησε ο ΤΟΕΒ Ταυρωπού, με έγγραφο που κοινοποίησε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Ζήτησε να ξεκινήσει από σήμερα η παροχέτευση από τον ταμιευτήρα Πλαστήρα με 300.000 κυβικά μέτρα νερού, με αύξηση αύριο και την Παρασκευή. Το αίτημα στάλθηκε στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Θεσσαλίας. Από τη λίμνη Πλαστήρα εκτιμάται ότι φέτος δε θα υπάρξουν προβλήματα στην άρδευση αρκεί να τηρηθούν οι κανόνες και το πνεύμα οικονομίας Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη λίμνη Σμοκόβου, τα αποθέματα της οποίας είναι λιγότερα κατά 13 εκατ. κυβικά μέτρα νερού σε σχέση με πέρυσι.

Μεγάλες ζημιές σε 5.000 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά

Ζημιές σε 5.000 στρέμματα προκάλεσαν τα ξαφνικά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή του Παλαμά τις προηγούμενες ημέρες. Περισσότερα από 5.000 στρέμματα σε Παλαμά, Ιτέα, Αστρίτσα και Ερμήτσι πλημμύρισαν, ενώ το χαλάζι δημιούργησε  προβλήματα στο Βλοχό. Ζημιές προκλήθηκαν σε σιτηρά και κυρίως σε εκτάσεις που πρόσφατα σπάρθηκαν με βαμβακόσπορο.

-14 επενδυτικά σχέδια για το Leader

Συνολικά 14 προτάσεις υποβλήθηκαν από φορείς και ιδιώτες για χρηματοδότηση από το τοπικό πρόγραμμα  Leader αναζωογόνηση της υπαίθρου της πεδινής Καρδίτσας, λίμνης Πλαστήρα και Φουρνά Ευρυτανίας». Οι προτάσεις αφορούν στις εξής δραστηριότητες, μεταξύ άλλων: Αύξηση της αξίας των γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων, στήριξη δημιουργίας και ανάπτυξης μικρών επιχειρήσεων, ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής, ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων, ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Συνέντευξη τύπου από το Σύλλογο Γυναικών για τα προβλήματα στην υγεία

Συνέντευξη τύπου θα δοθεί στις 12.30 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο από το Σύλλογο Γυναικών νομού Καρδίτσας και άλλους φορείς, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν τα οξυμμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας στην περιοχή του νομού. Να θυμίσουμε ότι αυριο, στις 6 το απόγευμα, στο εργατικό κέντρο, θα γίνει γενική συνέλευση του συλλόγου Γυναικών και παράλληλα θα διεξαχθούν εκλογές για ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του έργου «Άρνη»

Στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο Καρδίτσας θα δοθεί συνέντευξη τύπου για το ρεσιτάλ πιάνου του Απόστολου Παληού σε έργα του συνθέτη Θωμά Μπακαλάου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα γίνει την Κυριακή, στο Thessalikon Grand, θα γίνει η παρουσίαση του έργου του συμπατριώτη συνθέτη με τίτλο «Άρνη». Θα πουμε λεπτομέρειες στο θεσσαλικό περισκόπιο….

Από 23 έως 29 Αυγούστου στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα το 4ο Θερινό Σχολείο

Tο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Δήμο της Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας Ο ΑΠΟΛΛΩΝ Καρδίτσας, το 4ο Θερινό Σχολείο, που θα πραγματοποιηθεί 23 έως 29 Αυγούστου στο Δήμο της Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας.Το θέμα του φετινού Θερινού Σχολείου είναι: «Νερό: φυσικό και κοινωνικό/πολιτισμικό αγαθό».
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06/05/2015 - 11:49